Betsi2006 18.07.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Czy słyszeliście, że od piątku polski rząd otwiera rynek pracy dla Ukrainy, Rosji. Ciekawe co się zadzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 18.07.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Mam juz wymurowana podstawe kominka , chyba pojutrze bedzie murowanie z cegly szamotowej. Ech...ile ja dzisiaj wizji kominkowych mialam Ale nie eksperymentuj z tym marketowym "kamieniem". Taka oryginalna wizja, a taki moze byc psuj z tej kamiennej gipsowki (widzialam co nieco na hamerykanskim watku ) rrmi, Jak dostaniesz info z przyblizona cena tej kostki granitowej, to moze sie podzielisz, he? U nas temat wciaz jest otwarty, wiec moze granit Betsi, Dla przybysza zza wchodniej granicy praca w rolnictwie nie bardzo sie oplaca, ale budownictwo to juz inny temat ... Z Chinczykami pracujacymi za miseczke ryzu nie bardzo nam wyszlo, ale moze Rosjanie sie sprawdza ... Pozyjemy - zobaczymy ... O ile racjonalnie nie oczekuje kleski urodzaju budowlancow, o tyle z utesknieniem wygladam kawalka normalnosci ... BTW mebli kuchennych. Chobot nie powalil mnie na kolana. Ich wycena byla bardzo zblizona do tego co oferowali inni producenci, a standardy obslugi jakby nizsze ... No i ta niby-najwieksza ekspozycja w firmowym pawilonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.07.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 AmberSpoko , ja szy ko nie wymiekam. O tym marketowym przykladowo napisalam , bo tak sie u mnie na budowie uwaza , ze wygodny jest do polozenia. Ten , ktory planuje jest super , ale jest tez male ale Za zolty troche , pomysle , pojade tam gdzie Ty polecalas . Do hamerykanskiego zapraszam , czasem fajne bzdury tam piszemy i jest wesolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 18.07.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 rrmi, Ten kamienny lupek tez nie nalezy do zlych w przyklejaniu. Na prostych scianach kladzie sie cale moduly, a na lukach swobodnie mozna ten kamien podzielic na male czesci (czyli pojedyncze lupki) i swobodnie przyklejac na kazdej plaszczyznie. A jesli jest koniecznosc przeciecia to tez nie ma problemu. Tnie sie idealnie, tak ze bez obaw. Jesli chodzi o kolory, to w Kimar Pro Art jest tego do wyboru do koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.07.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Amber, wiem , ze sie wszystko da , tylko mi sie majster rozleniwil Wiem , ze nie takie numery robil Najbardziej by mi pasowal jakis taki kakaowy kolor ,bo sciany beda w salonie dosc ciemne brazowe lub ciemna zielen. Ciekawa jestem Twojego , pewnie bedzie podobny do mojego Poki co jutro musze porozmierzac gdzie maja byc scianki , bo chce duze palenisko. Elektryk u nas grasuje , na szczescie odpuscil mi dzisiaj gniazdka . Odwiedzil nas tez Kierbud , nie mial ani jednego zastrzezenia. Nawet swoja Zone przywiozl zeby Jej nasz dom pokazac ps.Dam znac co z ta kostka , bo ta dziewczyna napisala , ze maja tez kamien elewacyjny , nie da rady =trzeba jechac, poprosilam o namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pineska32 19.07.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Witajcie! Czytam jak zawsze z zainteresowaniem co nowego u Was słychać Tez troszke sie podzielę swoimi dokonaniami i spostrzeżeniami. Co do elektryki - siedzieliśmy z Piotrkiem najpierw osobno i zaznaczaliśmy gniazda i właczniki a u nas jeszcze do sterowania roletami sa dodatkowe. Potem omawailismy wspólnie, potem z elektrykiem konsultacja, potem raz jeszcze omawialiśmy i w końcu w miarę dokładny projekt instalacji mamy!!!. Być może w praniu okaze sie, że czegos nie przewidzieliśmy, ale trudno. I faktycznie zanim zabieralismy sie do elektryki to "meblowaliśmy" poszczególne pomieszczenia i to w kilku wariantach. a tak BTW, nasz elektryk twierdzi, że gniazda w łazience powinny być po dwóch stronach lustra, gdyz podobno kobiety suszą włosy lewa ręką a mężczyźni gola sie prawą reką . Jak sądzę, jesli kobitka układa sobie fryzure to pewnie w prawej rece dzierży szczotke a w lewej suszarkę. Co prawda u nas ja nie układam fryzur (same sie układaja ) ale z czasem córy pewnie bedą sie fryzowały , a Piotrek ma maszynke na akumulatorki Teraz mamy na głowie hudraulikę, gdzie co i dlaczego Od wczoraj MAMY OKNA!!!!!! Fajnie jest Tynki zewn. też juz z głowy, kolor itd wybrane - ale jak nasz domek ma wygladać z zewnątrz to wiedzieliśmy z Piotrem chyba od zawsze Wewnątrz kolory ścian też już obmyslone!!! Tylko jeszcze ta nieszczęsna kuchnia, cholernie drogo nam wychodzi!!!! A i jeszcze nie mam wykonawcy na schody drewniane na beton!!! Betsi - my podobnie jak Ty, najblizszy tydzień urlopu spędzamy na budowie, a kolejny nad Morzem. A gdzie zdecydowałaś sie pojechac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 19.07.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Pineska Miałam jechać do Dębek i nawet znalazłam kwaterę ( bo ktoś zrezygnował) ale jak następnego dnia zadzwoniłam zeby potwierdzić to okazało się że włąścicelka już ten pokój sprzedała i nawet nie raczyła do mnie zadzwonić. No po prostu chamstwo. W związku z tym muszę przysiąść do internetu i podzwonić w poszukiwaniu kwater bo na chwile obecną nie mam nic i miejsc nad Morzem nie ma nigdzie. A Ty gdzie sie wybierasz? Gdzie sprawdzałaś te kuchnie że tak drogo Ci wychodzi, z czego chcesz zrobić szafki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pineska32 19.07.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Betsi - jedziemy do Krynicy M., poszukaj może w Stegnie, albo w Skowronkach, albo troszke dalej w Piaskach. W Krynicy jest za drogo więc nie warto. Ewentualnie zostaje jeszcze pole namiotowe, albo wynajecie przyczepy campingowej. Co do kuchni - ceny sa nastepujace za 1m szafki góra i dół z dębu - od 1100 do 1470 zł PLUS dodatki, których nie odpuszczę - czyli szafki z szufladami z hamulcem, szyny na kosze do segregacji śmieci oraz magic corner, ale nie ten okrągły tylko taki wysuwany - koszt tego ostatniego to około 1400 zł!!!! Najtaniej wyszło mi od producenta z targu w Konstancinie - 9000 tyś. za wszystkie moje fanaberie, a dodam, że tych szafek jest 4 m. z czego górnych około 2 metrów. Dodam do tego kuchenke elektryczną, zmywarke, zlew, okap (lodówki na razie nie zmieniamy) i chyba bede rodzine żywić korzonkami i trawa Zaczne zbierac juz teraz, bo ładnie rosnie Oczywiście mogę z czegos tam zrezygnowac, jeszcze pogłówkuje. Póki co oszczędności znalazłam na małym oknie okragłym w ganku, zamiast 2500 zapłace tylko 1450!!! To juz prawie na magic corner wysuwany uzbierałam Betsi - tak jeszcze mysle o Krynicy , może zadzwoń do inf. turystycznej - nie znam numeru, ale wiem, ze takowa istnieje, bo 2 lata temu nawet osobiści etam byłam i szukałam kwater dla znajomych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 19.07.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Pineska Dzieki za podpowiedzi w sprawie wakacji. Jesli chodzi o oszczędności to ja zoszczędziłam 1000zł na okapie w kuchni. Zamiast fabera bedzie amica i żeby było ciekawie obydwa te wyciągi wyglądają identycznie maja jednkowe parametry ( nawet amica ma lepszą siłę wyciagu- 900m3 a faber 600m3). Ciekawe kto produkuje dla kogo ? tylko nalepki z nazwą firmy zmieniają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 19.07.2007 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Pineska napisała Co do kuchni - ceny sa nastepujace za 1m szafki góra i dół z dębu - od 1100 do 1470 Mnie dzisiaj za MDF policzono 900 zł w, a fornir 1300 / w Ewelinie za Błoniem/ Muszę pochwalić obsługę za podejście i elastyczność.Dużo lepiej niż w Chobocie. Można zamawiać etapami, jeżeli na wszystko nie starczy. Z góry uprzedziłam ile mogę wydać i co mnie interesuje. Najtaniej wyszło mi od producenta z targu w Konstancinie - 9000 tyś. za wszystkie moje fanaberie, a dodam, że tych szafek jest 4 m. z czego górnych około 2 metrów. A co to za producent? Betsi przejeżdżając znalazłam też kolejne drzwi http://www.wibar.com.pl najdroższe w jasnym fornirze dębowym- naprawdę ładne, wzięłabym w ciemno , pełne, wypełnienie plaster miodu, komplet z ościeżnicą regulowaną-1400, ładne są też cedrowe-dużo tańsze-1000-1100. Nie jest to mistrzostwo świata, ale nie wiem , czy nie zejdę na ziemię Negocjacje cen możliwe. Oczywiście za przeszklenia drożej. Tylko stosunkowo mały wybór oklein. Jak poszukiwania wakacyjne.Stegna jak pisze Pineska -dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 19.07.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Zuber Dzieki za namiary na drzwi. Za szukanie czegokolwiek biorę się dopiero od poniedziałku ( może rekonesans w sobotę). Miejsca na urlop też nie miałam czasu szukać. Wiecie jak to jest w firmie kilka dni przed urlopem? Nie ma czasu na zajmowanie się prywatnymi sprawami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 19.07.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Ja zawitalam do skladu z kostka i ogladalam te malenstwa 4x6 .Nie widze ich u siebie przed domem na podjezdzie.kolor szary nakrapiany czarnym mnie nie podobal sie ,jasno bezowo wyplowialy bardziej dla posiadajacych okna i drzwi zloty dab.Moim zdaniem tej jasnej szarosci ni jak nie mozna by bylo zestawic z wyplowialym bezem.Fakt material szlachetny ale ja tekiego nie chce miec.Za tydzien maja miec probki kostki 12 x 10 w innych kolorach- moze i dla mnie cos sie znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 20.07.2007 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Speek, 4x6 lepiej wygląda na trakcie pieszym. 10x12 na podjazd nadaje się znacznie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 20.07.2007 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 ms ,zgadzam sie z Toba.Na allegro znalazlam ta duza az w Poznaniu i klor melanz czerwieni z czernia.Na obrazku ladnie wyglada i cena 250 do przyjecia.Jak znajde wolna chwilke to poganiam po skladach i moze gdzies w okolicy ja namierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 20.07.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Speek a gdzie jest sklad tej firmy izagrab , bo nie dala mi adresu ? W Poznaniu te 250 to za m2 czy za tone? Mi ta jasna kostaka chyba by pasowala , no ale musze zobaczyc Moje podworko wyglada jak po huraganie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 20.07.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Depi Czy dowiedziałeś się cos na temat tych bram kaszubskich? Hrrr... Nie kaszubskich, a kurpiowskich! Tyle o ile - Ciocia mówi, że postawią cos takiego za 1000 góra. Mówi też, że najlepiej, jakbyś się przejechała (ja może będę jechał) i zobaczyła, co Ci się podoba. To są tacy prawdziwi ludowi twórcy, więc nie mają wypasionych stron w internecie, gdzie by można sobie to pooglądać. Ale robią rzeźby, okiennice z płaskorzeźbami, okucia do tego i inne cuda wianki właśnie w stylu "wczesny Bolesław Krzywousty". Jak Cie interesuje wyprawa, to godoj. Jak nie - tyż godoj, ale tak czy siak chyba chcesz zobaczyć to na własne głazy, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 20.07.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 kostka jest w Poznaniu.Cena za tone i doliczaja 2,50 z z kilometr .Dostawa caly kraj .Znalazlam na allegro,dom i ogrod,materialy budowlane ,str.chyba 20 Odpowiedzi zadanej w ogloszeniach na forum nie otrzymalam.Sklad jest w okolicach Mrokowa jadac od Janek w kierunku Tarczyna (prawa strona) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 20.07.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Speek Wydaje mi sie , ze juz bylam w Mrokowie .Tam ta kostke maja duuuuzo drozej.Moze warto zastanowic sie.Szkoda , ze Tobie nie podoba sie , bo transport bylby tanszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 20.07.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Depi a byles w Gdansku na koncercie w zeszlym roku? My bylismy , Gilmour jest cudny Koncert 1 klasa I pozniej w trojce cala noc z Pink Floyd , echh jak w starych czasach Nie byłem. To był Gilmour? Jakoś mi się kojarzy, że Waters grał... Anyway - Gilmour BYŁ super, ale ostatnio straaaasznie przynudza. Tą ostatnią płytę chyba 2 razy przesłuchałem i wyrzuciłem... Tylko na sen. Ech... Pink Floyd najlepiej wchodzi o 5 nad ranem po ostrej nocy. Wtedy dusza zaczyna spiewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 20.07.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Waters byl w piatek w Poznaniu , a Gilmour w sobote w Gdansku Koncert byl super . Nowa plyta masz racje , taka sobie. Mi najlepiej sluchalo sie PF jakies 20 lat temu , rano kiedy kasztanowiec pod moim oknem puszczal paki. I widac bylo wschod slonca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts