Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Komentarze masz tutaj

Nie mam linka , bo to glownie bede tutaj pokazywala ze wzgledu na znajomych z zagranicy , molestuja mnie , zeby slac zdjecia i nie mam sily i czasu tak kazdemu z osobna.

Nasza betoniarka ma na imie Beata , wszak tyle nam pomaga ,

ze trzeba bylo ja nazwac :D Troche wstyd ,

bo nieumyta taka stoi

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Już znalazłem i pooglądałem. Tak murowaliście na zaprawę, że wygląda, jakby na klej były :-)

Te wszystkie nadproża itp też sami szalowaliście, zbroiliście i wylewaliście?

Jeśli mogę spytać, to czemu zdecydowaliście się robić sami? Mieliście jakies doświadczenie wcześniej?

Nadproza nad oknami i nad drzwiami wejsciowymi byly gotowe , teraz bym szalowala.

Bo prosciej by nam bylo zaszalowac niz polozyc takie ciezary.

Wszystkie podciagi byly szalowane przez mojego Meza i zalewalismy z beaty , bo zeby zalac to z gruchy to musialoby byc znacznie lepiej zaszalowane.

Tak czy inaczej to wiem , ze czesto u ludzi wychodza prety z podciagow i sa jakies tam niedorobki , u nas robota pokazowa jest.

Doswiadczenia wczesniej nie mielismy , ale wrocilismy ze stanow i postanowilismy zajac sie budowa , bo jakos tak na biznes poki co nie mam ochoty. :-?

Calkiem niezle nam poszlo .

rrmi,

Popatrzylam jak rosnie Twoj domek,tyle razy obiecywalam sobie,ze obejrze Twoja budowe w realu ale zawsz cos... i juz nie bylo po drodze.

Podoba mnie sie pomysl z kominkiem naroznym.

I ta cegielka do cegielki starannie przylepiona. :o az nie chce sie wierzyc,ze tak mozna.Gratulki.

Pana Krzysztofa z calego serca polecam.

Depi,

Beton komorkowy lepszy i bardziej spoisty jest z Celcomu i lepiej murowac na klej ( o ile ekipa potrafi to robic) Solbetu jakis pylisty i nie jest rowny.

Dziekuje Speek za uznanie :D

Komin murowal moj majster osobisty :roll:

Co do murowania na klej to myslalam , ze kazdy na to umie murowac , bo widzialam jak to sie robi.

Moim zdaniem jest prosciej i spoiny prawie nie ma.

Moja teoria co do majstrow jest taka , ze ci lepsi chyba zostali w Polsce ,

bo nie musieli szukac chleba w Angli .

To tak jak z ekipami gorali ,ci dobrzy maja robote na miejscu ,

a cale pozostalosci przyjezdzaja do stolicy .Zerujac na opinii z lat 70 chyba , kiedy to u nich byla biedy i wtedy to wyjezdzali za chlebem do Wawy.

I starali sie.

I tak jak popatrzec na te budowy ,

to az czasem nie wiadomo co powiedziec.

Nie zebym byla jakims znawca , ale na oko widac :roll:

Tak wiec reasumujac szukaj Depi miejscowych ,

bo jesli wciaz tutaj sa to znaczy ,

ze nie skompromitowali sie lokalnie.

Taki moje zdanie oczywiscie .

Ja mialam tak podla ekipe z polecenia :evil: ,ze nawet balam sie dokonywac zmian.Tez myslalam o naroznym a tak musze kombinowac i monument stawiac na dluuugiej scianie ( 6,8 m) a na tej scianie juz nie chce stawiac zadnych mebli.Wiec kombinuje ,troche ze szklem ,ze struktura i sama nie wiem z czym jeszcze.Nie chce aby moj kominek wygladal jak pomnik na cmentarzu.

Ale we wtorek wstawiaja okna.Widzialam je czekaja od miesiaca.Tylko nie jestem pewna czy to najwieksze ponad 4m dobrze rozplanowalam.Otwierac bede dwie czesci ,chcialam uniknac wychodzenia na taras 90 cm otworem.

Tak patrze na choinki te duze u Ciebie za dzialka i sie rozmarzylam bo u mnie zadnego drzewa.

Johan,

Gratulacje.

Witajcie :D !!!!!

Mimo, że nie należę do waszej grupy to często tu zerkam :oops:

i teraz się ujawniam zadając pytanie :oops:

czy macie może namiary na sprawdzonego glazurnika i parkieciarza, który u was robił albo jest w trakcie prac? chodzi mi o człowieka myślącego , z pomysłami i słownego .

plisssssssss pomóżcie :D

rrmi Generalnie wielki szacun za to budowanie. Nawet, jakby nie było tak super równo, to by było OK, ale jest - szok. Co robią w takim razie ci "fachowcy"???

Co do ekip, to są, owszem, ale dość drogie albo nie chce im się zrobic nawet wyceny (vide Pan Zenon od Betsy) - pewnie mają klientów. Troche się ruszę poza Warszawę z poszukiwaniami. Zobaczymy co jest na prowincji.

Betsi

Wiesz ,że drzwi to ostatnio moje nowe hobby.Chętnie dołączę do grupy korzystającej z rabatu.Podaj jakieś szczegóły cenowe.

Wszystkie modele zobaczysz na stronie pol-skone. Mi podobają się "Form" z szybami i drugie pełne z z bulajem ( do łazienki syna), Ceny ok. 1700-1800 z montarzem ( juz po 10% znizce). Muszę wycenić jeszcze drzwi składane do garderoby. Napisz ile byś tych drzwi potrzebowała. Czy w razie czgo w tygodniu jesteś w domu?. Planuję spotkać się z przedstawicielem w domu żeby zrobił pomiary otworów-na tej podstawie dostanę szczegółową wycenę.

Oglądałam drzwi na Dworcowej w Piasecznie. Tańsze są ale jakoś szczegóły mi nie odpowiadały, a niby wyglądają tak podobnie.

Depi Dziekuje , naprawde milo mi to slyszec .

Fachowcy jak fachowcy robia i ida w swoja strone.

Czasem kiedy pojda wychodza niedoroby i jak wyegzekwowac reklamacje,jesli zadzwonisz i taki jeden z drugim powiedza , ze poprawia ,ale jak wroca z roboty w Zielonej Gorze ,bo akurat tam sa?

U nas tez sa momenty lepsze i gorsze , sami murowanie to niewazne jak wyglada , chociaz jesli sie za to placi to mogliby robic czysciej.

U nas np. miejscami sciany pomazane sa zaprawa , bo ja zaklejalam dziury :oops:

Na to i tak klei sie styro i czy welne a od srodka tynki ,wiec tak bardzo nie bierz do glowy .

Wazne zeby byly katy zachowane i piony.

Tak czy inaczej jako bardziej doswiadczona zawsze chetnie pomoge :D Jesli nie bede wiedziala jak odpowiedziec na pytanie zapytam madrzejszych :wink:

To pewnie juz czas odliczasz?

Betsi widze , ze te drzwi odbieraja Ci sen?

Na szczescie ja tego problemu nie mam.

Uf, zdążyłam wrócić z wycieczki rowerowej do Kampinosu przed deszczem i burzą :p

Betsi widze , ze te drzwi odbieraja Ci sen?

Na szczescie ja tego problemu nie mam.

Rrmi

Nie tylko dzrzwi :-?

A co oznacza to że nie masz tego problemu. Już kupiłaś czy nie masz ich wcale :wink:

Zuber

Czy mogłabyś przypomieć gdzie wybrałaś te drzwi i czy są wstylu tych co mi się podobają? Jak nazywa się ta firma ( wszystko mi się już pomieszało i tych nazw tyle) :o

Mam mało czasu żeby jeździć po mieście i szukać.

Ale wczoraj znowu mały kroczek do przodu - wybrana glazura i terakota do łazienki syna. Teraz muszę tylko narysować projekt ( dużo łączeń kolorów i dekory) i wyliczyć ile trzeba, no i kupić.

Podpowiedzcie mi jeszcze proszę gdzie jechać po podłogi - deski drewniane lub finish parkiet.

Gdzie kupuje się deski drewniane na ogrodzenie?- takie szesze sztachetki

Betsi

Duzy wybor paneli i parkietow jest w malym sklepikuw Piasecznie na wylocie na Tarczyn , ten sklepik taki jakby w dole po lewj stronie tuz za wiaduktem.

Fachowa obsluga .

Gratuluje z powodu zakupow ,zawsze to cos z glowy.

Ja wciaz nie mam plytek do 2 lazienek i do kuchni.

W sumie to mam do jednej tylko lazienki i do holu na wejsciu.

Co do drzwi to nie mam kupionych ,ale nie szukam takich jak Ty :wink:

Z moimi mniejszy problem .

Tak w ogole to mam chyba 7 sztuk do kupienia . :D

Ale mnie Heidfeld wkurzyl tym poczatkiem :evil:

A sztachety sa w Tarczynie za kioskiem ruchu w lewo jak sie jedzie w stronekosciola.

I gdzies jeszcze widuje po trasie , gdzie jezdze , ale nie pamietam , jak przypomne sobie to dam znac.

Witam w letni nie-letni wieczór.

Mam za sobą pracowity dzień sprzątania na działce / w niedzielę-a co! :wink: /

Dach prawie gotowy :D :D

Jeszcze tylko parę dachówek i reszta obróbek i prawie można się wprowadzać :wink:

Betsi

Te" moje" drzwi znajdziesz na Bartyckiej 26 paw.51/prawie na końcu korytarza po lewej/

http://www.edendrzwi.com.pl

Najlepiej zobacz w realu, na stronie nie prezentują się tak efektownie

Ja zaczynam poszukiwania różnych rzeczy poza Wa-wą.

W sprawie kuchni wybiorę się niebawem w rodzinne strony męża w lubelskie, po drodze odwiedzę też zakłady drewna /polecane na forum za dobrą jakość produktów/ oczywiście w sprawie podłóg.

http://www.sg.com.pl

zdam relację co i jak.

Też marzy mi się ogrodzenie od frontu z desek, najlepiej takich nieregularnych, mam drewniane filary na ganku i fajnie by się komponowało.

Ostatnio w trakcie moich krajobrazowych wycieczek rowerowych zobaczyłam drewnianą bramę cudnej urody w pewnym gospodarstwie agroturystycznym.

Zrobiłam zdjęcia żeby pokazać sąsiadowi , u którego zamawiam bramę.I co się okazało?

że to brama jego autorstwa.Po prostu przeznaczenie :wink: :)