Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Barozi u mnie robia taksamo ,z tym , ze puszki sawcisniete , bo wierca otwory takim jakby koleczkiem.

U nas beda K-G wiec pozniej przyklejamy to gipsem czy czyms innym dosciany i sie tyrzyma .Tak mamy teraz i jest dobrze.

Nie mam pojecia czy to tak samo jak w przypadku innych tynkow.

Depi no kurde szok z tym co przechodzisz. :o

Amber dziekuje za slowa 8) .

Pod marketem i ja robie tak samo .Z tym ,ze sie zdrowo nie przechadzam ,

bo pale w tym czasie :oops:

Jakos dozyje mam nadzieje z tym elektrykiem do konca :D

%^&$%^( :roll:

Tak patrze to calkiem niezle nacudaczylas w lazience.

Tez musze zaczac wiedziec co bym chcialajuz ostetecznie.

Czas zabawy sie konczy , zaraz po dachu zabieramy sie za podlogowke i wylewki.

I zaczne sie wykanczac.

Okna wstawiamy za tydzien .

I tak juz dlugo namieszkaly sie w przechowalni jakiejs , niech beda juz w domu , u siebie :D

Ekipa Starego i sam Stary zwarci i gotowi czekaja na sygnal :D

Dobrze , ze sa tacy wykonawcy co wiedza co robia .

rrmi,

To zdjecie sciagnelam z netu, ale rzeczywiscie troche "pojechalismy" z lazienkami ;) To dla nas wazniejsze miejsce niz kuchnia :oops: :lol: Zreszta sama wiesz ... ;)

Widzialam w komentarzech zarys Twojego kominka! Czuje przez skore, ze bedzie bardzo fajny!!! :D

A co do wykonczeniowki to chyba najprzyjemniejszy etap, ale tez najdrozszy :roll: :-?

rrmi, palisz? :evil: :evil: :evil: Oj musimy o tym powaznie porozmawiac! :evil:

Depi no kurde szok z tym co przechodzisz. :o

Wiesz co... Szczerze mówiąc już jestem bliski kompletnego załamania... Wstyd się facetowi przyznawać, ale chce mi się po prostu usiąść i zapłakać...

Nie wiem jeszcze, co ta archeologia oznacza dla PnB - czy mi nie wydadza do zakończenia przewozów? Czy mi w ogóle nie przyjmą bez opinii? Nie wiem...

To jest najgorsze - człowiek nie wie i co gorsza nie ma na nic właściwie wpływu. Jestem uzależniony od czyjegoś widzimisie... Dla mnie paskudne uczucie.

Jeszcze mam akurat w pracy zapier... i nie mam aż tyle czasu, żeby sie tym zajmować. Żona wymusiła na mnie wakacje, więc nie mam tez urlopu, którym mógłbym szafowac, aby te sprawy pozałatwiać. Jeżdżę rano przed pracą, trochę się spóźniam, potem siedze do późna, ale nie mogę się skupić na robocie, bo mi te różne rzeczy budowlane tylko w głowie szumią...

Nie wiem sam. Może sobie tym roku dać spokój w ogóle? Zacząć na wiosnę?

Z tego wszystkiego tylko coraz więcej palę. Może wpadnę do Was kiedyś na działkę to se pojaramy szlugi i posłuchamy komanda Pinka Flojda? ;-)

Depi,

Tylko sie nie poddawaj.Za rok moze byc jeszcze gorzej z papierologia.Nigdy nie wiadomo co jeszcze wymysla.Poradzisz sobie.

Namiar na sprytnegoi sprawdzonego koparkowego moge przeslac ale nie wiem czy z Iwicznej dojedzie do Ciebie.Za zdjecie humusu ja zaplacilam 600 ale utrudnienia byly bo taplal sie w glinie.

Amber

To jak wysko masz te palenisko ?

Ja mysle o 40 cm

U nas jest 32 cm. Wysokosc zalezna jest tez od wielkosc salonu i tego jakie meble chcesz dookola lub przed kominkiem. Wazne tez jak duzy jest kominek. U nas bedzie calkiem pokazny to ten model:

http://www.jas.man.pl/edilkamin/acquatondo_sfera_d.jpg

A do tego dosc "lekko" zabudowany.

Depi,

Wiem, ze nie jest lekko, latwo i przyjemnie ale potraktuj to zadaniowo. Musi wykonac i juz. Jako ze nie nalezy ta czynnosc do przyjemnych zrob to priorytetem :-) Dla mnie nieprzyjemne jest zawsze opieprzanie za zle zrobiona robote i negocjacje cenowe z cwaniakami. Dlatego zawsze biore sie za nie z samego rana ... tak 10.00 rano to juz ten moment kiedy nie spie, a jeszcze nie jest to godzina calkowitego wyspania :lol: Dlatego rugam az milo :lol:

Trzymamy kciuki i podajemy rynienki-nereczki na grochy lez 8)

Amber no ladny ten kominek .

Troche mnie zaskoczylas , ze az tak nisko , kurcze ciezko to sobie wyobrazic .

Musze sie zebrac w sobie i zaczac widziec oczyma wyobrazni :roll: Swoja droga to mam podobnie z opieprzaniem.

Ciezko sie mowio rzeczach oczywistych.

Pomocnik mojego elektryka podpowiedzial mico zrobic ze wszystkim co lezy na chudziaku :lol:

Najlepiej zalac wylewka.

Myslalam ,ze nie wytrzymam :o

Depi powinien zalac robaka.

Wstanie z bolem glowy to bedzie o tym myslal :D :wink: .

Jedna z naszych foruomowczek przechodzila archeologow .

Byla blisko zalamania nerwowego :-?

Myslalam ,ze nie wytrzymam :o

Zartownis kurna ... :evil: :-?

A co do kominka, to na tym etapie tylko wyobraznia pomaga ;) MOzesz jeszcze probowac to sobie rozrysowac ... rrmi, ale Ty chyba masz pod reka architekta wnetrz? Jesli tak, to niech zrobi dwa projekty juz z hipotetycznymi meblami, a wtedy zadecydujesz :-)

Amber

U mnie problem jest ,bo salon duzy , ale jakis taki nie tego .

I nie widze tego w tym 3d nawet , a to przeciez nie architekt decyduje tylko ja i sama musze wiedziec co chce .

Wiem jednak ,ze jak juz rusze to pojdzie :D

Dlatego zdjecia ogladam

:D

Jednak fotografik to przydatny zawod 8)