speek 31.07.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Rrmi,Jaka ta Twoja wizja.Moje lane kule szklane odpadly.Zimna sciana a i trzeba kleic na silikon.Laczenia widoczne i nikt nie chce sie takiej pracy podjac.Ale wymyslilam.Szukam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 31.07.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Speek moze ja sie jednak nie tak wyrazilam.Wizje mam juz na to , ze oblozony bedzie kamieniem naturalnym , najlepiej wkoorze kakao.Natomiast nie mam wizji co do ksztaltu.Znaczy mam dwie i nie jestem pewna . Znajac zycie jak zaczniemy robic samo sie jakos wyjasni.Na 99% bedzie calkiem prosty i na calosci ten kamien.Duze palenisko i niska polka . A jak Ty teraz myslisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 31.07.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Jak się pewnie domyślacie spędziłam prawie cały dzień na szukaniu psa.Niestety bezskutecznie. Byliśmy w pięć minut w miejscu gdzie miał być - w trzy samochody , mąż rrmi, mój mąż i ja z Filipem, nieźle to wyglądało , nie było go już. Nie wiedziałam , że psy przemieszczają się z prędkością światła. Potem przeczesałam prawie każdy centymetr w promieniu kilku kilometrów i też nic. Jakoś nie chce do nas wrócić.Nie wiem dlaczego.Tacy fajni jesteśmy I dobrą karmę mu kupowaliśmy Nie z supermarketu. Teraz relaksuję się popijając porzeczkową Finlandię. Depi Twoje zdrowie.Każdy ma swój stres , który odreagowuje. A propo's drzew Ja na działce mam mały lasek brzozowy ,do którego jestem bardzo przywiązana. Ale kilku sztuk musieliśmy się pozbyć. Swiadomie nie pytałam o żadne pozwolenia.Na pewno moje drzewka mają więcej niż pięć lat. Na szczęście w mojej okolicy nikt nikomu się nie " wtranca " odnośnie działań na swojej działce. I komisji żadnej nie przychodzi do głowy dojechać. Elektryka prawie już skończona.Puszki jak najbardziej luźno. Amber tą wykończenówką mnie nie dobijaj. Bo ja już ledwo ciągnę. Rrmiom jeszcze raz dziękuję za czujność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 31.07.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Depi chyba tez sie pociesza , jutro ma u mnie podotykac i zobaczyc , ze to wszystko co ja pisze to prawda Zuber nie ma za co , zaluje tylko jak mowilam ,ze nie zlapalam jakos do samochodu Ja jestem stara psia matka Wykonczeniowke razem bedziemy zaczynaly , wiec sluze porada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 31.07.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Amber tą wykończenówką mnie nie dobijaj. Bo ja już ledwo ciągnę. Chcialabym napisac cos pocieszajacego, ale ... ale nie jest lekko ... My niestety wykanczamy i urzadzamy ten dom od "zera". Z obecnego mieszkania nie bierzemy wlasciwie zadnego mebla, oprocz naszego wielgachnego materaca ... Lozko 2,5 x 2,2 to luksus z ktorego nie zamierzamy zrezygnowac Cala reszte, wyposazenie, najdrobniejsze lampki, mebelki a nawet gary (poniewaz bedzie plyta indukcyjna) musimy zakupic ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 31.07.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 W sumie nie wiem jak takie duze lozko do wanny wstawic i jeszcze sie wykapac Amber a kiedy sie przeprowadzacie? Chyba juz na dniach tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 31.07.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 W sumie nie wiem jak takie duze lozko do wanny wstawic i jeszcze sie wykapac Przeprowadzka dopiero jak wlasciwie wszystko skonczymy, czyli zaczniemy sie pakowac we wrzesniu. Zostana nam tylko drzwi wewnetrzne (obmiary beda po zrobieniu wszystkich podlog), troche mebli do kupienia i jakies oswietlenie. W wolnej chwili zerknijcie na rynek akcji w USA. Te potezne minusy to nie tylko slabe wyniki spolek, ale rowniez skutek udzielenia pare lat temu wielu, bardzo wielu niesplacalnych kredytow hipotecznych. W koncu instytucje finansowe zaczely sie do tego przyznawac i ... i czesciowo zamykac ... Mam nadzieje, ze co madrzejsi skorzystaja z nauki na cudzych bledach i szybko wycofaja sie z ofert kredytowania 110% wartosci inwestycji czy rat na 50 lat ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 31.07.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Tak sie pytam o przeprowadzke , bo sie trzeba jakos na ladnie i elegancko na parapetowe wprosic Na rynek zaoceaniczny patrze . Kilka spolek sie przyznalo i owszem , ceny jakby w dol ida , ale jak tylko prezio sie tam zmieni gospodarka pojdzie w gore. Poza tym wiadomo,Ameryka, tam i lapowki wieksze , i upadki i afery Zawsze tez sa domy z aukcji bankowych do wciecia,cale biznesy do sprzedazy . U nas za kilka lat bedzie podobnie mysle. Kiedy wyjezdzalam stad , bylo tu jak bylo , zalecialam w ten wielki swiat izobaczylam co nas czeka w Polsce. Najgorzej , ze opoznienie dosc duze jest Niezmiennie uwazam , ze US to najlepszy kraj do zycia . Pod jednym warunkiem , ze sie tam urodzilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 31.07.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 U nas za kilka lat bedzie podobnie mysle. Kiedy wyjezdzalam stad , bylo tu jak bylo , zalecialam w ten wielki swiat izobaczylam co nas czeka w Polsce. Najgorzej , ze opoznienie dosc duze jest Niezmiennie uwazam , ze US to najlepszy kraj do zycia . Pod jednym warunkiem , ze sie tam urodzilo Ano wlasnie ... jednak najgorzej, ze tam ledwo kichna, a my mamy zapalenie oskrzeli Nie mniej, jakas potezna zwala na naszej GPW bardzo by nam sie przydala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 31.07.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 a my mamy zapalenie oskrzeli Raczej pluc z objawami sraczki Za przeproszeniem. Fajne tez jest z drugiej strony , jak sie tam jest ,to ulubionym tematem polakow jest sytuacja w Polsce . Im w Polsce gorzej tym im na duszy lepiej. Ja to normalnie nie moglam z ludzmi tam rozmwiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 31.07.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Im w Polsce gorzej tym im na duszy lepiej. Ja to normalnie nie moglam z ludzmi tam rozmwiac Hmmm ... dziwne nie? No to teraz, to dopiero jest euforia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 31.07.2007 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Wykonczeniowke razem bedziemy zaczynaly , wiec sluze porada Poraada dobra rzecz, ale jakiś bogaty sponsor by się też przydał Nie znacie AmberWitam w clubie.My też sprzedaliśmy "dorobek życia" -nawet łóżko i zaczynamy od zera. Mieliśmy ambitny plan wybudowania się bez kredytu..ale widzę już , że nic z tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 01.08.2007 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Nie mniej, jakas potezna zwala na naszej GPW bardzo by nam sie przydala Wypluj to! Bo jak mi jeszcze kasa przepadnie, to już naprawde obawiam się o moje psychiczne zdrowie. No i generalnie domu nie będzie... jutro ma u mnie podotykac i zobaczyc , ze to wszystko co ja pisze to prawda Hmmm... Brzmi dziwnie - czy tylko ja jestem ten teges? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coli 01.08.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 A koparkowego nikt nie ma? Ile płaciliście za odhumusowanie? Jesli jeszcze poszukujesz to moge polecic Pana, ktory robil u mnie (nie pamietam imienia) tel 601381678. Ma nowoczesna koparke i robi szybko, mimo ze u mnie bylo dosc mokro. Placilam chyba PLN 100/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 01.08.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Zuber niestety sponsor i mi by sie przydal Depi no ja o pustakach myslalam,a Ty to nie wiem o czym Co do koparki to chyba naszym tutejszym koparkom bedzie za daleko do Ciebie, ale ceny sa ok 100/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 01.08.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Depi no ja o pustakach myslalam,a Ty to nie wiem o czym Hehe - no o pustakach oczywiście! Jak wiadomo mężczyźni myślą tylko o pustakach! Dzieki za info koparkowe. Zaczynam zaraz dzwonienie. A przy okazji - ile godzin trwa zdzieranie humusu pod dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coli 01.08.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 U mnie ok 2,5 h. Pytaj czy za przyjazd koparki tez musisz zaplacic, bo mozna sie potem zdziwic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gafinka 01.08.2007 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Ja bym się bardzo uśmiechneła o namiary na koparkowych, ale ze sprawnym sprzętem bo w zeszłym roku przerobiłam chyba ze 4 i 3 były tragiczne w stanie i robiły w tempie żółwim a jedna popsuła się u nie na mojej urokliwej glinie. A może ktoś wie o koparkowym, ale z jakąś taką mega koparką to kopania stawu ? NIech ktoś się podzieli to grupa będzie miała gdzie wędkować a jakby co w ramach wdzięczności mogę podzielić się jakąś ciężarowkę dobrej żyznej ziemi po cenie wydobycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 01.08.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Rrmi,Moze byc.Ja nadal mysle o zgospodarowaniu tej sciany.Latwe nie jest bo i kominek jakos musi sie w nia wpisac. Zuber,Pikus sie pogubil i stracil trop.W miejscu gdzie sie pokazal polozcie jego kocyk moze miske.On chce do Was wrocic ale nie potrafi.Tyle zapachow go omotalo.Trzeba mu pomoc.Moze obawia sie obcych osob.Moze jakis nieznajomy go przepedzil i teraz boi sie podejsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lunetka 01.08.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Czołem,Gdzie polecacie kupować dachówki?Chodzi konkretnie o karpiówkę Creatona Klassik brązowa angobowana lub inna w ciemnym brązie. Orientujecie się w aktualnych cenach? Sprawdzałam cenę w jednym z punktów, ale chciałam porównać czy nie znajdziemy taniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts