Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak znajdę odpowiedniego koparkowego to pewnie za jakiś miesiąc do połtora będę wykopywać ziemię - bo chce właśnie wykonać dwa w jednym 8) , wykopać staw a ziemię rozwieść po terenie - ale sądzę, że dla mnie będzie dla odmiany za dużo tej ziemi.

A jak robiłam odwierty to tam gdzie chcę kopać staw mam torf - nie wiem ile tego torfu ale przy odwiertach nie mogli się przebić wiec chyba trochę jest.

Tylko duża kopara mi potrzebna i sprawna.

Zuber,

Pikus sie pogubil i stracil trop.W miejscu gdzie sie pokazal polozcie jego kocyk moze miske.On chce do Was wrocic ale nie potrafi.

Speek

U nas wkoło same lasy, cholernie duże przestrzenie lasów, myślę ,że teraz jest już w zupełnie innym miejscu.

Musiałabym wynająć kompanię wojska i kazać im przez tydzień szukać metr po metrze.

Ale miskę czy posłanie mogę zostawić.

Tylko dlaczego nie wyczuł nas , skoro byliśmy na miejscu po kilku minutach?

Moim zdaniem ,chociaż wolałabym się mylić-miskę ukradną, posłanie ukradną, a Pikuś i tak nie wróci.

Gafinka,

Jak juz bedziesz kopac staw, pomysl cieplo o mnie 8) Chetnie odkupie ta ziemie :-)

I jesli dla mnie cos zostanie to tez chetnie odkupie.

Transport jak trzeba to mam :D

Amber szkoda ,ze do nas wczoraj nie dolaczylas.

Ognisko bylo i w ogole 8)

Amber szkoda ,ze do nas wczoraj nie dolaczylas.

Ognisko bylo i w ogole 8)

Whoops ... nie wiedzialam :roll: Wyobraz sobie, ze wlasnie wczoraj bylismy wieczorem na dzialce. Zazwyczaj jezdze tylko ok. poludnia, ale wczoraj kupilismy farby, fugi i listwy i chcielismy je jak najszybciej zrzucic z bagaznika ...

Gdybysmy wiedzieli stawilibysmy sie z jakims srodowiskowym "wkupywaczem" ;)

Jutro jade do Gminy sprawdzic czy w koncu mamy adres :p Do tej pory nie wiem nawet na jakiej mieszkamy ulicy, takie to wszystko pokrecone :lol:

To widze u Ciebie full wykonczenie , fugi , farby to znaczy ,

ze koniec widac :D

Farby i fugi kupilam troche na zapas. Sierpien mam tak oblozony zleceniami, ze nie znajde czasu na wyjazdy do marketow, wybory i dylematy ... Nie mniej sadze, ze malowanie zaczniemy ok. 15 sierpnia :-)

A jak u Ciebie? Dylematy kominkowe rozwiazane?

No szkoda Amber, bo było naprawde super! Żona nie chce mi wierzyć, że nie polazło mi się gdzieś indziej, tylko mi się zasiedziało nad ogniskiem u rrmi :-)

Prawie udało się rrmi (czy Robert wchodzi do rrmi jako częsc składowa, czy trzeba go wymieniać osobno? ;-) ) mnie przekonać, żebym sam tymi ręcami zbudował.

Obawiam się, że tak mi się tam spodobało, że będę Was zagabywał jeszcze nie raz, więc na pewno będzie jeszcze okazja. Tylko jak z tamtąd wrócić po spożyciu wkupywacza w dużej ilości? :-(

Jak wczoraj wracałem to gdzieś w okolicach Henrykowa chyba widziałem jakaś sforę psów - może Pikuś dołączył do nich? Nie sądze, żeby "pańskie" psy się wałęsały tak po nocy (było po 24).

Koparkowi są wyjątkowo wybredni - nie chce im się do mnie jechać. A tym co się chce, to bezlitośni wystawiają za dojazd rachunek. Life sucks.

Jak nic powtorka sie szykuje :D

Amber co do kominka to jakos juz tak wydaje mi sie ,ze wiem :roll: ekhmm mam nadzieje ostatecznie :roll:

Fajnie , ze juz zaczna malowanie 15 , trzymam kciuki , zeby nie bylo obsuwy.

Poza tym jak jestes wieczorem u siebie to dzwon i zajezdzaj :D

Mam pytanko do zorientowanych w temacie:

czy warto doplacac do jakis super okuc i szyb P4 lub P2? Czy lepiej zainwestowac w porzadny alarm? Czy z takimi okuciami i szybami tez sobie radza intruzi?

Kto jest obczytany lub nie daj boze doswiadczony przez los w tej sprawie, prosze o opinie.

W przyszlym tygodniu mam dac znac jakie chce okna.

Pozdrawiam,

Czołem,

Gdzie polecacie kupować dachówki?

Chodzi konkretnie o karpiówkę Creatona Klassik brązowa angobowana lub inna w ciemnym brązie.

Orientujecie się w aktualnych cenach?

Sprawdzałam cenę w jednym z punktów, ale chciałam porównać czy nie znajdziemy taniej...

Kilka osob z naszej grupy kupowalo u Statka z forum.

Z tego co wiem wszyscy zadowoleni.

Klememi

Uwazam , ze dobry alarm to podstawa , zlodziej wejdzie kazdym oknem :-?

Jak poczytasz normy, określające co to jest WK2 lub P4, to wyraźnie tam stoi, że takie okno ma się opierać próbom włamania przez X minut. Czyli KAŻDE zabezpieczenie zostanie sforsowane - chodzi tylko o to, jak szybko.

Alarm nie jest alternatywą, tylko uzupełnieniem. W idealnej sytuacji zabezpieczenia mechaniczne powinny powstrzymać intruza na tyle długo, aby odpowiednie służby przybyły, powiadomione uruchomionym alarmem.

Alternatywą może być dobre ubezpieczenie i podejście "zen" - jak mnie okradną, to sobie kupie nowe :-)

Wydaje mi się, że przypadki uprowadzenia do seraju należą obecnie do rzadkości. Może jesteś wyątkowo cennym okazem... ;-)

Jesli boisz się nocnego ataku, to proponuję takie rozwiązanie, jak u nas - piętro zakluczane na noc solidną kratą. Troche to więzienne, ale skuteczne (gdzies wcześniej o tym pisałem).

Fajnie , ze juz zaczna malowanie 15 , trzymam kciuki , zeby nie bylo obsuwy.

Poza tym jak jestes wieczorem u siebie to dzwon i zajezdzaj :D

Dzieki, bede pamietac :-) A co do obsuwy, to przez poddasze mamy 4 tygodnie w plecy i starczy :evil:

Jako, ze lubie chwalic dobre ekipy (jesli sa) i dobre miejsca na zakupy polecam Sklad budowlany (wraz z marketem budowlanym) w GK przy Kalwaryjskiej 8 tel. 727 36 50. Dobre zaopatrzenie, pomoc przy zakupach, swietna obsluga i towar zawsze na umowiona godzine. Polecam Pana Adama tam pracujacego. Zna sie na rzeczy i jak mowi "tak sie stanie" :D