marta1719498972 15.12.2004 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 ok. Czyli zle zrozumialam Bo zostaje mu nie w zbiorniku tylko zostaje puste miejsce w beczce Fakt, 10 m3 zapelnia sie zdecydowanie za szybko. Jezier moze kiedys kanalizacja do Ciebie zawita! W koncu w Uniji jestesmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 15.12.2004 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 Kurcze, jak przeczytałam, to, co napisał Jezier i to, co ja napisałam, to rzeczywiście z moją logiką jest coś nie tak No ale nie każdy jest doskonały Jezier może wzywaj szambiarkę 8 m3. Skoro dziesiątka ma 10,5, ósemka będzie miała 8,5 i wybierze Ci tyle, co dziesiątka. To taki mój następny genialny pomysł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 15.12.2004 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 Marta chodziło mi o to, że nawet jeśli szambo ma 9 m3 to nigdy aż tyle nie zostanie wybrane. Ponieważ nie zapełniam szamba do ostatniego litra a po wybieraniu też na dnie troszeczkę zostaje, ale nie z powodu zapełnienia się beczkowozu, tylko dlatego że ciężko jest wyssać zbiorniki wężem do sucha. Dlatego założyłem, że średnio wybierane jest 8,5 m3 a mogłoby być 10,5. Spokojnie by tak było gdybym kupił dwa zbiorniki po 6m3 pojemności netto. Ale nie kupiłem i uważam to za swój duży błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 15.12.2004 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 Jezier, wiem wiem. A ja zapełniam do ostatniego litra Ale rzeczywiśćie posiadanie szamba to upierdliwość ogromna. Zmusza wprawdzie do oszczędzania wody, ale jak dla mnie, zbyt dużo trzeba o nim myśleć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 16.12.2004 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 Dzis ostatni dzień licytacji, kończymy licytować o godzinie 20.00Jeśli nie masz jeszcze przezentów świątecznych, zastanów się czy nie przydałoby Ci się coś z naszej licytacji. Stan licytacji na 16.12.2004 godz. 08:00 1. Obrazek namalowany przez Osowę - 100 zł2. Obrazek 'Anioły Dobroci' wyszyty przez Tolę - 260 zł3. Obrazek 'Bluszcz' namalowany kredką przez Osowę - 50 zł4. Butelka legendarnego 'kompociku' od Emems - 125 zł5. Koszulka z emblematem osoby która wylicytuje tą koszulkę, przekazne przez Emems - 79 zł6. Kubek nr 1 z logo Muratora - 50 zł7. Kubek nr 2 z logo Muratora - 30 zł8. Kask budowlany nr 1 z logo Muratora - 140 zł9. Nowy kalendarz na 2005 z reprodukcjami obrazów malarza Thomasa Kinkade od Ewak39 - 130 zł10. Piękne czerwone pudełko od Preev - 50 zł11. Obrazek od Engi - 60 zł12. Eliksir rozweselający od Edzi - 75 zł13. Serwetka od Marii - 45 zł14. Świeca - rzeźba od Mari - 40 zł15. Wielofunkcyjny scyzoryk Muratora - 100 zł16. Kask budowlany nr 2 z logo Muratora - 110 zł17. Kask budowlany nr 3 z logo Muratora - 80 zł18. Kubek nr 3 z logo Muratora - 20 zł19. Płyta: 'Cegiełka na rzecz ofiar powodzi. Moja i twoja nadzieja' od Pattaya - 40 zł20. Płyta Elli Fitzgerald - 10 zł21. Piękne czerwone pudełko nr 2 - 25 zł Oferta specjalna:Fotel z podnóżkiem od firmy Yanomebel - 300 złFotel naprawdę jest fajny, a obecnie wylicytowana cena jest poprostu śmiesznie niska, fotel możesz obejrzeć pod linkiem W sumie: - 1919 zł z licytacji internetowej - 770 zł z licytacji i zbiórki na spotkaniu grupy szczecińskiej - 255 zł z licytacji spotkaniu grupy łódzkiej - 200 zł zebrane przez Ewak39 łącznie 3144 zł Licytacja internetowa kończy się 16 grudnia o godz. 20.00 Serdecznie zapraszamy do wsparcia zbiórki pieniędzy dla Nikoli, zarówno poprzez licytacje jak i dobrowolne wpłaty na konto. licytacja internetowa http://www.dlanikoli.prv.pl Przypominamy nr konta: KONTO: Stowarzyszenie Przyjaciół Osób Niesłyszących i Niedosłyszących „Człowiek - Człowiekowi” ul. Pstrowskiego 1; 01-943 Warszawa PKO S.A. IV O/W-wa 47 1240 1053 1111 0000 0443 2036 koniecznie z dopiskiem: Na zakup implantu ślimakowego dla Nikoli Żybury Edzia&Maksiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti4 16.12.2004 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 Witam!Mam juz kilka wycen budowy mojego wymarzonego domu (dom na 102 D-09 muratora z dostawionym garazem) Mam wyceny budowy stanu surowego od 15.000-29.000PLN. Niestety jednak Ci tansi nie maja wolnych terminow na wiosne 2005 lub jakos nie mam do nich zaufania. Dlatego tez mam prosbe. Czy mozecie mi podac namiary na ekipy budujace w okolicy zalesia? Moja dzialka jest kolo Czachowka we wsi Ławki. Okilo 10 km za Zalesiem w kierunku Radomia.Pilnie prosze o namiary. Oczywiscie, jesli macie rowniez dekarzy do blachy czy wykonawców wykonczeniowych to rowniez prosze o kontakty. Druga rzecz jaka mnie bardzo nurtuje, to hurtownia. Otoz poszukuje w miare rozsadnej hurtowni gdzie mozna uzyskac ciekawe upusty i ciekawe ceny. Oczywiscie w rejonie Czachowka, Zalesia, Gory Kalwarii, Piaseczna czy Prazmowa. Gdzie Wy moi drodzy sie zaopatrywaliscie? Z ktorych hurtowni jestescie zadowoleni? Oczywiscie ogromnym plusem, byla by mozliwosc kupna materialow bez cholernego VAT-u...Pomozcie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 16.12.2004 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 Bartu, wysyłam na priv namiary na tych, z których jestem zdecydowanie zadowolony (dekarz od dachówek, hydraulik, glazurnik). Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 16.12.2004 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 Ja się zaopatrywałem tylko i wyłącznie w Piasecznie w Centrobudzie. Wszystko miałem na telefon. Negocjowałem ceny przez telefon i przez faks. A faktury podpisywałem w Warszawie na umówionych wcześniej spotkaniach z Handlowcem u mnie w mieszkaniu.Ekip, tak jakoś wyszło, nie będe polecał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 16.12.2004 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 ja polecam hurtownię AR Skład z Góry Kalwarii (nie liczą za transport) pisałem o nich gdzieś wcześniej w tym wątku - musisz poszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 16.12.2004 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 Z Centrobudem w Piasecznie (a właściwie Starej Iwicznej) też mam dobre doświadczenia, choć trochę kręcą nosem na dowóz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti4 16.12.2004 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 Dzieki, zatem pierwsze kroki skieruje do centrobudu i do Ad Składu. Mam jeno do Was prosbe, cobym nie szukal podacie mi do nich telefon?Do centrobudu znajde z pewnoscia na stronie, gorzej bedzie z Gora Kalwaria...? Mieczu jak bys mogl to podeslij...No i moja prosba caly czas jest aktualna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 16.12.2004 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 AR skład był tańszy od centrobudu. Pozatym w centrobudzie mnie olali, a AR Skład się bardzo starał. barti - leniuszku - poszukaj sobie - poszukaj - podawałem już w tym wątku - mi się też nie chce, a to w końcu tobie zależyzresztą wystarczy wpisać do google Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viols 18.12.2004 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2004 Witam wszystkich z okolic Piaseczna..przez przypadek udało mi się znaleźć ten wątek na forum muratora i bardzo się ciesze bo buduję się w Gołkowie:)......a ze poszukiwałam informacji na temat okien pcv, chetnie poprosze o radę sąsiadów....czy macie sprawdzone firmy na naszym terenie...i ewentualnie czy użytkujecie profile Brugmanna lub Schucco.....ewentualnie Veka z Antoninowa.....po wstępnej selekcji te trzy biorę pod uwagę........Pozdrawiam _________________Viola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 26.12.2004 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2004 Pilnie poszukuję dobrego (i sprawdzonego) kominiarza. A w ogóle to ile taka impreza kosztuje pod Warszawą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 02.01.2005 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2005 A teraz proszę o namiary na piasek i ziemię na południe od Piaseczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 03.01.2005 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Cicho wszędzie, głucho wszędzie. Patrzę sobie na to, co się dzieje w grupie nadarzyńsko - grodziskiej i zastanawiam sie, czy nie byłoby sensowne tez się trochę lepiej poznać. Wierzcie mi, lubię anonimowość wynikającą z forum, ale wymiana doświadczeń przez Internet i w bezpośrednim spotkaniu to jednak nie to samo. Co prawda budowę właściwie kończę, ale przede mna jeszcze zagospodarowanie ogródka i rozmaite nie przewidziane problemy. Kto byłby chetny do konfrontacji, np wzorem grupy grodziskiej na jakiejś pizzy (ale oryginalna jestem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 03.01.2005 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Zgłaszam się jako chętny na spotkanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 04.01.2005 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Wchodzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 04.01.2005 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Ja też- jesli dzieci tylko przestaną na chwile chorować i wypuszcza mnie z domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 04.01.2005 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 A może jakiś wypad w teren? Ognisko, kiełbachy, grzane winko i piwko np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts