Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kurcze, jak przeczytałam, to, co napisał Jezier i to, co ja napisałam, to rzeczywiście z moją logiką jest coś nie tak :oops: No ale nie każdy jest doskonały ;)

Jezier może wzywaj szambiarkę 8 m3. Skoro dziesiątka ma 10,5, ósemka będzie miała 8,5 i wybierze Ci tyle, co dziesiątka. To taki mój następny genialny pomysł! :)

Marta chodziło mi o to, że nawet jeśli szambo ma 9 m3 to nigdy aż tyle nie zostanie wybrane. Ponieważ nie zapełniam szamba do ostatniego litra a po wybieraniu też na dnie troszeczkę zostaje, ale nie z powodu zapełnienia się beczkowozu, tylko dlatego że ciężko jest wyssać zbiorniki wężem do sucha. Dlatego założyłem, że średnio wybierane jest 8,5 m3 a mogłoby być 10,5. Spokojnie by tak było gdybym kupił dwa zbiorniki po 6m3 pojemności netto. Ale nie kupiłem i uważam to za swój duży błąd.

Dzis ostatni dzień licytacji, kończymy licytować o godzinie 20.00

Jeśli nie masz jeszcze przezentów świątecznych, zastanów się czy nie przydałoby Ci się coś z naszej licytacji.

Stan licytacji na 16.12.2004 godz. 08:00

1. Obrazek namalowany przez Osowę - 100

2. Obrazek 'Anioły Dobroci' wyszyty przez Tolę - 260

3. Obrazek 'Bluszcz' namalowany kredką przez Osowę - 50

4. Butelka legendarnego 'kompociku' od Emems - 125

5. Koszulka z emblematem osoby która wylicytuje tą koszulkę, przekazne przez Emems - 79

6. Kubek nr 1 z logo Muratora - 50

7. Kubek nr 2 z logo Muratora - 30

8. Kask budowlany nr 1 z logo Muratora - 140

9. Nowy kalendarz na 2005 z reprodukcjami obrazów malarza Thomasa Kinkade od Ewak39 - 130

10. Piękne czerwone pudełko od Preev - 50

11. Obrazek od Engi - 60

12. Eliksir rozweselający od Edzi - 75

13. Serwetka od Marii - 45

14. Świeca - rzeźba od Mari - 40

15. Wielofunkcyjny scyzoryk Muratora - 100

16. Kask budowlany nr 2 z logo Muratora - 110

17. Kask budowlany nr 3 z logo Muratora - 80

18. Kubek nr 3 z logo Muratora - 20

19. Płyta: 'Cegiełka na rzecz ofiar powodzi. Moja i twoja nadzieja' od Pattaya - 40

20. Płyta Elli Fitzgerald - 10

21. Piękne czerwone pudełko nr 2 - 25

Oferta specjalna:

Fotel z podnóżkiem od firmy Yanomebel - 300

Fotel naprawdę jest fajny, a obecnie wylicytowana cena jest poprostu śmiesznie niska, fotel możesz obejrzeć pod linkiem

W sumie:

- 1919 zł z licytacji internetowej

- 770 zł z licytacji i zbiórki na spotkaniu grupy szczecińskiej

- 255 zł z licytacji spotkaniu grupy łódzkiej

- 200 zł zebrane przez Ewak39

łącznie 3144

Licytacja internetowa kończy się 16 grudnia o godz. 20.00

Serdecznie zapraszamy do wsparcia zbiórki pieniędzy dla Nikoli, zarówno poprzez licytacje jak i dobrowolne wpłaty na konto.

licytacja internetowa http://www.dlanikoli.prv.pl

Przypominamy nr konta:

KONTO:

Stowarzyszenie Przyjaciół Osób Niesłyszących i Niedosłyszących „Człowiek - Człowiekowi”

ul. Pstrowskiego 1; 01-943 Warszawa

PKO S.A. IV O/W-wa

47 1240 1053 1111 0000 0443 2036

koniecznie z dopiskiem:

Na zakup implantu ślimakowego dla Nikoli Żybury

Edzia&Maksiu

Witam!

Mam juz kilka wycen budowy mojego wymarzonego domu (dom na 102 D-09 muratora z dostawionym garazem) Mam wyceny budowy stanu surowego od 15.000-29.000PLN. Niestety jednak Ci tansi nie maja wolnych terminow na wiosne 2005 lub jakos nie mam do nich zaufania. Dlatego tez mam prosbe. Czy mozecie mi podac namiary na ekipy budujace w okolicy zalesia? Moja dzialka jest kolo Czachowka we wsi Ławki. Okilo 10 km za Zalesiem w kierunku Radomia.

Pilnie prosze o namiary. Oczywiscie, jesli macie rowniez dekarzy do blachy czy wykonawców wykonczeniowych to rowniez prosze o kontakty.

Druga rzecz jaka mnie bardzo nurtuje, to hurtownia. Otoz poszukuje w miare rozsadnej hurtowni gdzie mozna uzyskac ciekawe upusty i ciekawe ceny. Oczywiscie w rejonie Czachowka, Zalesia, Gory Kalwarii, Piaseczna czy Prazmowa. Gdzie Wy moi drodzy sie zaopatrywaliscie? Z ktorych hurtowni jestescie zadowoleni? Oczywiscie ogromnym plusem, byla by mozliwosc kupna materialow bez cholernego VAT-u...

Pomozcie!!!

Ja się zaopatrywałem tylko i wyłącznie w Piasecznie w Centrobudzie. Wszystko miałem na telefon. Negocjowałem ceny przez telefon i przez faks. A faktury podpisywałem w Warszawie na umówionych wcześniej spotkaniach z Handlowcem u mnie w mieszkaniu.

Ekip, tak jakoś wyszło, nie będe polecał.

Witam wszystkich z okolic Piaseczna..przez przypadek udało mi się znaleźć ten wątek na forum muratora i bardzo się ciesze bo buduję się w Gołkowie:)......a ze poszukiwałam informacji na temat okien pcv, chetnie poprosze o radę sąsiadów....czy macie sprawdzone firmy na naszym terenie...i ewentualnie czy użytkujecie profile Brugmanna lub Schucco.....ewentualnie Veka z Antoninowa.....po wstępnej selekcji te trzy biorę pod uwagę........Pozdrawiam

Viola

Cicho wszędzie, głucho wszędzie. :(

Patrzę sobie na to, co się dzieje w grupie nadarzyńsko - grodziskiej i zastanawiam sie, czy nie byłoby sensowne tez się trochę lepiej poznać. Wierzcie mi, lubię anonimowość wynikającą z forum, ale wymiana doświadczeń przez Internet i w bezpośrednim spotkaniu to jednak nie to samo. Co prawda budowę właściwie kończę, ale przede mna jeszcze zagospodarowanie ogródka i rozmaite nie przewidziane problemy. Kto byłby chetny do konfrontacji, np wzorem grupy grodziskiej na jakiejś pizzy (ale oryginalna jestem).