Betsi2006 07.08.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Wreszcie podpisałam umowę na drzwi wewnetrzne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flamenco108 08.08.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Macie może jakiegoś fajnego koparkowego do polecenia? Okazało się właśnie, że musze zrobić badania archeologiczne i będą już we wtorek. Jakoś nagle sprawy przyspieszyły Poza tym mam problem - na drodze sobie rosną drzewka. Czy jest sens próbowac je przesadząć, czy po prostu wyciąć? Ćwiczył już ktos coś takiego? Wpisz do googla fuks fukowski jan konstancin. Facet ma dobre ceny moim zdaniem, a bazę ma niedaleko, więc łatwiej dostępny. Poza tym robi solidnie. Ma dwie koparki (tak było wiosną), jakieś ciężarówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 08.08.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Gadałem z fukowskim - nie miał czasu. Ale poradziłęm sobie. Sprawozdanie powinno wkrótce się pojawić w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flamenco108 08.08.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Mam pytanko do zorientowanych w temacie: czy warto doplacac do jakis super okuc i szyb P4 lub P2? Czy lepiej zainwestowac w porzadny alarm? Czy z takimi okuciami i szybami tez sobie radza intruzi? Kto jest obczytany lub nie daj boze doswiadczony przez los w tej sprawie, prosze o opinie. Też miałem z tym dylemata. U mnie sprowadzał się on do analizy warunków ubezpieczenia, czy kalkuluje się płacić za droższe okna, a wywalczyć dzięki temu zniżki - przecież ubezpieczenie domu w kredycie jest obowiązkowe. Niestety, bardzo z tym różnie bywa. Ostatecznie zdecydowałem się nie inwestować w jakieś P4, które też utrudniają życie (brak możliwości rozszczelnienia okna). Nie wszedłem też w szyby P2. Albowiem podstawowym warunkiem ubezpieczenia domu jest alarm. A alarm zabezpiecza nas przed kradzieżą, ale nie przed dewastacją. Inna sprawa, że nie wiem, jak u innych, ale u mnie naprawdę nie będzie czego ukraść. W każdym razie po przeliczeniu na ceny paskarskie - nie opłaca się. Dodatkowo doświadczenie z wieloletniego używania tej działki wskazuje, że istnieje ścisły związek pomiędzy założeniem alarmu a częstością (pardą le mot) penetracji działki przez elementy przestępcze i lumpenproletariackie. Znaczy się, częstość spada prawie do zera. Od założenia alarmu zwinęli nam jedynie żeliwny grill, który zapomnieliśmy ukryć za ścianą domku. Rzucał się bezczelnie w oczy, to weszli szybko i zwinęli. Nic poza tym nie zginęło, także samo tyczy się to materiałów z placu budowy. Zacytuję jednak argument pewnego człowieka, któremu złodzieje wjechali do domu: widząc wybite okna, rozkurz w domu, czujesz się zgwałcony. Więc może warto założyć okna przynajmniej P2? Intruzi radzą sobie z każdym rodzajem zabezpieczeń, ale nie wszyscy. Im bardziej wypasione techniki ochronne, tym mniej fachowców, którzy to przejdą. Polecam odpowiednie artykuły na internecie. Trzeba skalkulować: koszt całej ochrony w sumie (instalacje, okna, inne zabezpieczenia) do wartości tego, co ma być chronione. To jest tak zwane ryzyko skalkulowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 08.08.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Ale poradziłęm sobie. Sprawozdanie powinno wkrótce się pojawić w dzienniku To trzymam kciukasy Ciekawa jestem wykopalisk? Moze bedziesz slawny ,bo cos tam znajda. Tyle ,ze slawny i czekajacy na rozpoczecie budowy mi jakos nie podchodzi Betsi to patrze ,ze juz dochodzisz powoli do konca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zonzi 08.08.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Witam po sasiedzku z grupy nadarzynskiej Poratujcie w potrzebie Szukam namiarow na transport z Ustanowa do Nadarzyna - cos wiekszego niz bus do przewiezeienia stempli i blatow - po poludniu. Pozdrawiam Zonzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 08.08.2007 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Zonzi,Transport Edward Zajaczkowski 601-377-433- sprawdzony -polecamI jeszcze jeden spec artysta w kopaniu -Doslownie-501-o14-868-rowniez uslugi transportowe-polecam sprawdzilam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 08.08.2007 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Potrzebuje namiarow na szambo betonowe szczelne z atestem . Nie mam juz sily walczyc (wspolwlasnosc drogi) mam zgode na zrobienie szamba do czasu kanalizy. Nigdy w zyciu nic na wspolwlasnosc.Ciemnogrod jest nie reformowalny. Tu moja totalna porazka bo media i to wszystkie sa w drodze. Czy ktos z Was moze mnie pomoc? Owszem znalazlam, ale cena na tymczaswke powala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 08.08.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 speek ostatnio zuber polecala kogos od szamba .Ja namiary na nasze gdzies dobrze schowalam ,znaczy nie moge odnalezc.Generalnie trzeba w Radomiu szukac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 08.08.2007 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Rrmi,Dzieki ide do grupy radomskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 08.08.2007 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 speekJeśli to totalna tymczasówka (tzn. miesiące bądź rok) to gdzieś an forum ktoś zachwalał takie plastikowe baniaki a. 1m3 sztuka. Można to połączyć w combo (ile ci tych metrów trzeba) i kosztuje to jakieś grosze. Może w tym kierunku steruj? Ciekawa jestem wykopalisk? Moze bedziesz slawny ,bo cos tam znajda. Tyle ,ze slawny i czekajacy na rozpoczecie budowy mi jakos nie podchodzi No sławny raczej nie będę, z czego się oczywiście bardzo cieszę. Pozwolę sobie tu zacytować śp. Tupaca Shakura: "i'm just a simple man all I want is money fuck tha fame" Anyway - Doliny Królów nie znaleźli i zawinęli się do domu po jednym dniu. Bardzo byliśmy happy - tak, że dziś mnie głowa boli. Mniej happy będę jutro, jak przyjdzie becelować za te przyjemności, ale trudno. Ważne, że możemy dalej budować. Po szczegóły operacji Indiana Jones odsyłam do Siennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 08.08.2007 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Depi,Widziales te baniaki? Mnie one nie odpowiadaja,bo laczac je ze soba zawsze jest mozliwosc przedostania sie nieczystosci do gleby a ja tego nie chce,bo przystepuje do ostatecznosci -studni kregowej.Tylko,czy wode podskurna pozyskam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 08.08.2007 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 I jeszcze jedno.tej zarazy w combo nie da sie polaczyc bez saczenia do gleby.Baniaki nie maja fabrycznych wypustow .Kazde wciecie i wszelkie wstawki powoduja przecieki.a takie tanie i latwe to sie wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mani 08.08.2007 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 klememiCzy jak zrobisz w łazience tapety nie zrobi się grzyb? Ja też mam totalny problem z łazienkami, obeszliśmy wszystkie sklepy z kiblami i umywalkami, tyle tego jest, że można zwariować, boję się że jak na coś w końcu się zdecyduję, zamocuję to w domu to okaże się, że wcale nie pasuje... Obecnie jakaś dziwna ekipa robi u mnie gipsy i nie wiem czy dobrze robią czy źle. Muszę zrobić szybko 1 łazienkę, bo niedługo przyjeżdżaja słomiarze od dachu i muszą mieć warunki do życia, czy myślicie że ekipa może zniszczyć sanitariaty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 08.08.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Mani,To zlezy od czlowieka.Czy moga- oczywiscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zonzi 08.08.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Speek Dzieki za namiary !!! P. Zajaczkowski nie mogl bo ma tylko duzy sprzet ale brat ma mniejszy i mogl. Wprawdzie cena jak za transport spod Radomia ale wybawiliscie mnie z klopotu. Grupa rzadzi grupa radzi Depi Gratulacje !!! Wiem jak to jest , my czekalismy skromne 5 miesiecy na pozwolenie ... Pozdrawiam Zonzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mani 08.08.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Czy macie jakiś tani namiar na drewno opałowe do kominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 08.08.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Na allegro jest po 145 z dowozem- lisciaste.I jeszcze szukaj u lesniczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 08.08.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Zonzi,Polecilam osoby rzetelne i sprawdzone.Do Ciebie to troche drogi.Oni dzialaja w gminie Piaseczno i to w tych bliskich okolicach wtedy i cena inna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 08.08.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Czy macie jakiś tani namiar na drewno opałowe do kominka? Zapytaj u leśniczego w Bogatkach - było po 130 bez dowozu lub w innych nadleśnictwach ( telefony - jak chcesz - mogę podać jutro bo mam w pracy) Widziałam też drewno do kominka w Bobrowcu przy głównej drodze jadąc przez miejscowość. Odnośnie urządzeń sanitarnych to polecam hurtownię Omnires na Instalatorów. Bardzo pomocna obsługa i z pewnością pomogą wybrać Ci coś dobrego i w miarę mozliwości finansowych. Speek Szambo na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts