Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przez pogode utknelismy na poludniu Polski na dobre ... Nie ma pogody, nie ma zdjec :( Mam nadzieje, ze jutro bedzie bardziej sucho i w koncu uda mi sie dokonczyc sesje i wrocic do domu ... wrrrr ...

Betsi, Mani,

My tez jeszcze nie mamy odgromowki. Mialam wczesniej sie tym zajac, ale jakos nigdy nie bylo czasu :( Skrobnijcie jaka cene Wam zaspiewali. Na szok lepiej przygotowac sie "na sucho" 8)

Jesli chodzi o pstryczki-elektryczki to my juz kupilismy. Ok. 150 Berkera. Proste w formie, bez udziwnien idealnie beda pasowac do prostej calosci :-)

speek,

Ilosc drewna zalezy od tego czy zamierzasz palic okazjonalnie czy czesciej. U nas na pewno bedzie czesciej. Zima pracujemy glownie w domu, a wiec palenie w kominku nie bedzie stanowilo zadnego problemu (chyba ;)). Juz kupilismy 6mp, a dokupimy kolejne 6mp :lol:

Mani,

5 mm fugi? Hmmm ciekawe ... u nas jest mniej niz 1 mm ;) Tylko na balkonach i schodach wejsciowych jest chyba ok. 5 mm. Wszystkie fugi mamy Mapei. I wszystkie na ogrzewaniu podlogowym.

U nas wciaz trwa akcja mozaika w lazience 8) Mam nadzieje, ze jak wroce do Wawy to wanna bedzie miala przynajmniej czesc zabudowy 8)

Betsi,

Dzieki za namiary na szambo .Facet konkretny i rzeczowy tylko ta cena

W grudniu w zeszłym roku kosztowało 3500 bez vatu była to cena bardzo przyzwoita ( tańsza niż szambo z Radomia). To aż tak bardzo zdrożało?

Widziałam jeszcze szczelne szamba w Puchałach ( zaraz za skrętem z Al. Krakowskiej na Michałowice, koło cmentarza). To jest producent stropów i szamb, ale nie znam ceny. Jeżeli tamtendy jeździsz to możesz zapytać lub spisać nr tel. i zadzwonić.

Małe pytanko:

Co powiecie na taki kaloryfer do łazienki na ścianę przy prysznicu ( jest srebrny matowy)

http://enix.pl/enix_design/files/002_quatro_QB_foto_m.jpg

Witam jak zazwyczaj po długiej przerwie.

Chciałam pochwalic sie , ze juz mieszkam.

Troche przypadkiem i nie na całkiem gotowo ,ale sprzedalismy szybko mieszkanie i przypiliło nas.

Warunek byl jeden szybka sprzedaz i wynocha.

Na szczescie podłogi , parkiety i glazury , gresy pokonczone.

Z tych fachowcow jestem zadowolona.

Za skore zaszli mi panowie od alarmu , ale po interwencji slubnego jakos dobrze sie wszystko skonczyło.

Szukam kogos do ocieplenia i tynku na zewnatrz.

Szukam tez kogos do zagospodarowania ogrodu.

Dajcie jakies sprawdzone namiary.

Wciaz czekam na zalatwienie reklamacji okna.

Chyba sie nie doczekam :-?

Malowanie mamy prawie skonczone .

Mieszkanie z malarzami nie jest fajne i nie podoba mi sie.

Pozdrawiam was serdecznie .

Widze , ze sezon na parapetowki w pelni :)

Betsi,

Grzejniczek bardzo fajny! Super bedzie wygladal w lazience :-)

Skoro glazurnicy juz w dolkach startowych, to pewnie jestes juz po zakupach kafli i ceramiki :-) Pewnie czujesz ulge, ze juz po ;)

Właśnie problem z tym grzejniczkiem jest taki że też uważm że jest super natomiast nie jestem do konca przekonana że będzie pasował do naszej łazienki.

A drugi problem jest taki że nie mam jeszcze glazury i terkoty i projektu do tej łzienki a kaloryfer muszę zamówić najpóźniej do jutra. Więc zrobię tak, że projekt łazienki zrobię do grzejnika :lol: ( rany żeby to architekci słyszeli....)

Do dziecka do łzienki też taki wybrałam tylko jego łazienka juz zaprojektowana i kafle kupione i wiem że bedzie to wyglądło super nowoczśnie-techno. :wink:

ewajanecka

Super gratulacje z okazji zamieszkania - szybko się uwinęłaś.

W sprawie ogrodu to może napisz do Magnolii z naszego forum.

Ocieplenie i tynki robią moi robotnicy ale jeszcze nie skończyli u mnie więc chyba nici z tego jak chcesz szybko.

Odnośnie mieszkania z robotnikami to właśnie postrszyłam swojego

wykonawcę, że jak nie wyrobią się do końca października to będą mieszkać na dworze bo ja się wprowadzam. :p

To kiedy ta parapetówka :D

Witam po przerwie wszystkich nowo przybyłych oraz "starą gwardię".

Wyjechałam na moment z dzieckiem odreagować stresy i inne takie.

Trochę pomogło.

Widzę ,że jak zwykle sporo się dzieje.

My mamy już elektrykę , alarm, teraz hydraulika i reku.

No i po mału dziewczyny będę was gonić z wykończenówką. :wink: Już się boję tych wydatków :wink:

Speek ja po raz kolejny polecam p.Pożyczkę od szamba.

Za transport z Radomia z montażem + wzmocniona pokrywa dałam 4 tys.

Szambo i obsługa prima sort. tel: 602 70 31 65.

Z czystym sumieniem polecam.

ewajanecka My mamy dobrych "ocieplaczy", ale z długim terminem realizacji.Raczej nie na teraz.Jak chcesz mogę podesłać namiary.