Betsi2006 13.08.2007 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 No i po mału dziewczyny będę was gonić z wykończenówką. Już się boję tych wydatków To dobrze, ze jesteś już na to przygotowana. Przynajmniej nie doznasz szoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 13.08.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 chętnie pozbędę się używanych stempli, długości 2,8 do 3,2 m, sztuk tak na oko 75. Cena symboliczna. Obecne miejsce pobytu: Głosków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 13.08.2007 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 No wiesz, Betsi Przygotowanie, przygotowaniem....a szok, szokiem BTW-w wiadomej sprawie drzwi negocjacje faktycznie niemożliwe. Nawet moja delikatna uwaga o "podsyłaniu" klientów została zbyta stosownym milczeniem. Ja na razie podpisałam umowę na zewnętrzne. Dalej zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 13.08.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Zuber Z tym szokiem to żartowałam ( no może nie w sprawie podług i drzwi wewn. - te mnie powaliły). Za to bardzo pozytywnie wycenino mi ceramikę sanitarną Z drzwimi nic nie wytargujesz ( może jakąś końcówkę z tej astronomicznej kwoty) ale są rzeczywiście ładne i dobrze wykonne. Szukam inspiracji glazurowej na dużą łazienkę przy sypialni. Macie jakiś pomysły? Kaloryfer drabinkowy już mam Amber Zrobiłaś już schody w drewnie? Nie wiem czy nie zrobić ich dopiero po glazurch i terakotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 13.08.2007 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Betsi chyba te schody to na koniec zostaw . Tak jakos mi sie logicznie wydaje. Z tym , ze jak sie robi lazienke do grzejnika to kolejnosc tez jakas taka logiczna sie wydaje Poszukaj , juz tak na powaznie tych lazienek nawet na forum , bylo duzo takich watkow ze zdjeciami. A noz cos wpadnie w oko. Mnie ceny ceramiki poki co powalaja Jesli ktos chce ode mnie male deby do przesadzenia to prosze bardzo. Znaczy nie wiem czy deby sie przesadza , ale mam tak duzo takich malutkich , ze moge sie podzielic Bedzie trzeba sobie tylko wykopac Moj dach wyglada slicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 13.08.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Zuber,Dzieki za szambo zawsze to taniej,bo nie wiem jak ono dlugo u mnie zagosci. Rrmi,Za deby dziekuje.Nie przewodza pozytywnej energii.W obrebie domu ponoc sa wrecz szkodliwe.Nie sprawdzilam na wlasnej skorze ale i ogrodnicy nawet w obrebie domu ich nie polecaja.Cos w tym chyba jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 13.08.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Rrmi, Za deby dziekuje.Nie przewodza pozytywnej energii.W obrebie domu ponoc sa wrecz szkodliwe.Nie sprawdzilam na wlasnej skorze ale i ogrodnicy nawet w obrebie domu ich nie polecaja.Cos w tym chyba jest. Z calym szacunkiem , ale to chyba jakas obiegowka jest. Mieszkam tu juz przeciez od lutego , deby duze sa i to kilka . Mam sie nie najgorzej. Chyba , ze jakies opoznione objawy beda Tak czy inaczej nie namawiam , poszukam w necie opinii o debach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mani 13.08.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Jeśli ktoś ma psa i alarm, a wiem że tacy są : jak poradziliście sobie z rozwiązaniem kwestii alarmu ??? zwykłe czujki ruchu chyba odpadają , no bo co jak pies wejdzie na kanapę? są oczywiście inne metody ale za to cenowo trochę cięzkostrawne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 13.08.2007 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Mani Mój alarmiarz odradza wszystkie czujki niby na zwierzęta, że zawodne i dla złodzieja żaden problem przeczołgać się na czworakach.Z najprostszych i najtańszych-albo opcja pies na zewnątrz, albo odłączenie jednego pomieszczenia-np. gospodarczego i zostawianie zwierzaka tam. Albo jak mówisz droższe rozwiązania. Niestety pies+alarm zawsze oznacza jakiś kompromis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 14.08.2007 00:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Betsi, Schody czekaja na koniec prac glazurnikow. Sadze, ze nawet przy szczegolnej uwadze nie daloby sie uniknac ich zniszczenia. U nas wciaz trwa docinanie i szlifowanie kafli oraz ciagle wnoszenie i znoszenie ciezkich rzeczy po schodach ... Alarm i pies ... hmmm gdy ma sie tak malego psa jak my, nie ma problemu z czujkami Pies moze zostac w domu przy zalaczonym alarmie i wszystko dziala bez zarzutu zuber, Bez wzgledu na wczesniejsze kalkulacje i przygotowania wykonczeniowka szokuje ... Z moich wyliczen wynika, ze o ok. 30% przekroczylam estymowany budzet, a konca nie widac Najbardziej zaskoczyly mnie ceny robocizny i nieskonczone wydatki na kleje, goldbandy, plyty KG, tysiace wketow, setki profili, pstryczki-elektryczki, cale mnostwo halogenow i innych drobiazgow, ktory zazwyczaj pomijamy w kalkulacjach, ale one jednak sa ... sa i stanowia niemala czesc budzetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 14.08.2007 00:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 aaaa ... przypominam sie z pytaniem o odgromowke. Podajcie jaka dostalyscie kalkulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mani 14.08.2007 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Amber8 tys linki stalowe dookola calego dachu,zakopana bednarka dookola calego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 14.08.2007 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Mani Niezla kasa Nie myslalam jeszcze o odgromowce , ostatnio jak przywalil piorun gdzies w okolicy to garnki mi podskoczyly Potrzebuje kominiarza , moze ktos widzial Moj drugi elektryk zniknal , mial byc w czwartek do dzis go nie ma. Dzwonilam wczoraj ,obiecal przywiezc dokumenty wczoraj , z tym , ze jest juz dzisiaj , a jutro jakies chyba swieto jest Cos mam pecha ps.Bylo tu kiedys ogloszenie w naszej grupie o taniej ziemi na podsypanie terenu , czy moze ktos zapisal numer? No nie moge znalezc Potrzebuje tego dosc duzo , a to bylo tanie jakies pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 14.08.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Ta odgromówka to niezłe pieniadze A czy trzeba ją robic? Tak jak sugerujecie, schody zostawię sobie na koniec po glzurnikach i pierwszym malowaniu. A parapety wewnętrzne kiedy? Rrmi, gdyby nie odnalazł się ten od niedrogiej ziemi co go szukasz, to mogę dać namiary na mojego sasiada który wozi ziemię i inne sypkie ( piachy, pospółki itp) ale nie wiem jak się ceni. Odnośnie czujek alarmowych i psa to: albo pies na dworze albo w jednym pomieszczeniu odłączonym od alarmu. A ja mam swinką morską-myslicie że jak bedzie ruszała się w klatce to włączy się alarm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martini_dry 14.08.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Witam wszystkich,to mój pierwszy post. Od pewnego czasu przeglądam forum, zwłaszcza "Piaseczno i okolicę". Mam działkę w Henrykowie, z budową chcę ruszyć w przyszłym roku. pozdrawiamMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 14.08.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Witam po mojej dłuższej nieobecności. Witam też nowych gości na forum. Coli, Betsi, Ja mam bardzo dobrego wykonawcę ogrodzeń klinkierowych, ale nie wiem kiedy będzie teraz wolny. Jeśli chcecie to mogę się dowiedzieć jak dysponuje czasem. Pilne te ogrodzenia?? Aha. Napiszcie ile tych słupków by było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 14.08.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Betsi Swinka chyba nie wlaczy alarmu Barozi jak tam po urlopie? Witam nowego kolege, zycze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 14.08.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Jakim urlopie?? Niestety cały urlop jaki miałem w tym roku zużyłem na budowanie domu w pierwszej połowie roku. Teraz korzystam tylko z dni wolnych jakie sobie wyrabiałem nadgodzinami. Uzbierało się tego trochę ostatnio więc cały czas walczę na działce. Sporo się ruszyło, sporo się zakończyło. Mamy elektrykę, instalację wodną, alarm, okna, drzwi, bramy i początek klinkierowego ogrodzenia. A no i działkę udało nam się ogrodzić. Pojawiło się u nas szambo z tymczasowo podłączonym kompaktem. Prace te robiliśmy w ciągu ostatniego tygodnia. Z portfela wyparowało prawie 50 tyś, ale teraz już na prawdę można zaczynać wykończeniówkę. W tym tygodniu powinien wejść tynkarz. Także, dzieje się, dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 14.08.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Barozi, pamiętaj, że zgłosiłam się jako wolontariusz na przyuczenie ocieplania styropianem. Teoretycznie jestem przygotowana, ale praktyki u mienia niet. Wrzesień aktualny? Czas już zarezerowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 14.08.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Witaj Martini_dry BTW to mój ulubiony ostatnio trunek ( ze spritem i limonką) Barozi Tych słupków to dużo nie będzie max 10szt, bardziej podmurówka, siatka,i sztachety drewniane+furtka i brama wjazdowa. Sprawa dosyć pilna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts