Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Instalacja szamba jest bardzo prosta. Trzeba przygotowac dół pod szambo - pod konkretne wymiary, ale nie należy kopać dużo wcześniej,bo się ziemia obsuwa, więc najlepiej koparkę i szmabo zamówić na ten sam dzień tyle,że Pana Kopacza trochę wcześniej. Potem bezpośrenio z samochodu wkładają szambo do dziury i .....no kochani należy je uszczelnić. U mnie odbyło się to lepikiem, rękami taty (chwała mu za to!!!). Acha!!! Nie zapomnijcie zrobić odpowietrzenia - takiej rurki wystającej z szamba do wymiany powierza (nie śmierdzi!)

Pozdro od Bułki dla sąsiadów

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bułeczko dzięki. Ja mam nowy namiar (wybaczcie, że tak mieszam, ale może ktoś skorzysta). Cena 1-komorowego 1150zl , 2-komorowego 1400. Plus właz 120. Pokrywa nie wzmocniona. Wzmocniona do 1-komorowego 150 zl drożej. I ten lepik robią oni :smile: Czyli przyjeżdżają,, dół musi być wykopany, pakują zbiornik do dołu, zalepiają. Transport ok 500 zl.

Bela "Twoja" koparka kosztuje 60 zl/godz.

Marto - dzięki. Oby więcej takich namiarów. Ale skąd Oni są, bo chodzi mi o to, żebyśmy nie musieli daleko jeździć z zaliczką...

Podsumowując; dwukomorowe u nich ze wzmocnioną pokrywa i wyłazem tj.: 1400+150+120 = 1670 netto, uszczelnienie w cenie i ustawiają zbiornik w dziurze (jak już tam będą), a czy odpowietrznik tez w cenie?

Cena za koparkę - chyba niezła. A czy Ty pytałaś go odnośnie dziury pod szambo? Czy wykopie na takie wymiary (szczególnie głębokość)?

B

Nie pytałam. I na poprzednie pytania odnośnie szamba też nie umiem odpowiedzieć :smile:

Ok. W firmie, gdzie szambo 1-komorowe kosztuje 1150 a 2-komorowe 1400, nie trzeba zadnej zaliczki. Zamawia się na telefon i przyjeżdżają ze zbiornikiem. Obydwie firmy są spod Radomia oczywiście (Radom się wyspecjalizował). Tylko Beato może masz ochotę tam zadzwonić? tel już chyba podałam (48 381 17 43).

Telefon do tego za 1400 lub 1600 plus jeśli pokrywa wzmocniona 150 (za jedną) i właz 120 (za jeden, bo w przypadku 2-komorowych oczywiście x 2): 48 321 53 85

...jeszcze się wczoraj okazało, że nie mam kierownika budowy :sad: Nasz kierownik okazał się NIEKIEROWNIKIEM. Na kilka dni przed rozpoczęciem robót.

Dzięki Marto,

Już też się gubię... Piszę "na dwie ręce".

Rozumiem, że:

pierwszy namiar - trzeba dać zaliczkę,

drugi namiar - nie trzeba zaliczki.

To dla mnie najważniejsze, dalej już podzwonię...

Pozdrawiam,

B

PS. Odpowiedz mi tylko z koparką - będzi Ci kopał dół pod szambo?

tam gdzie są :smile: Czyli kierunkowy do Radomia 48

Beato ja jeszcze nie zdecydowałam. Wstrzymuję się z decyzją. Chciałabym najtańsze (czyli tel. 48 381 17 43), ale tak jak już pisałam, "zginęły" mi informacje, dot. ich pozostałych kosztów (czyli wzmocniona pokrywa, właz) i atestów. Jeśli ktoś tam będzie dzwonił, dajcie znać, jak to wszystko tam wygląda.

Marta

Właśnie dzwoniłam pod numer 0-48 381 17 43 i bardzo mi się facet spodobał: miły, kompetentny i tanio.

Jak wiecie mnie interesuje 10m3 dwukomorowe ze wzmocnioną pokrywą, dowozem i montażem. U nich to wychodzi 1900 zł netto za wszystko (dwa zbiorniki ustawione obok siebie, zajmujące w sumie powierzchnię 4 m x 2,5 m na wysokość 1,2 m = 1400 zł , oba ze wzmocnionymi pokrywami do możliwości wjazdu nawet samochodów ciężarowych = po 100 zł płyta, czyli 200 zł za obie + włazy po 25 zł/szt = 50 za oba. Dowóz do mnie /pod Piaseczno/ 250zł i montaż w wykopanej /przeze mnie wcześniej/ dziurze z izolacją w tej cenie). Płatność może byc dopiero po odbiorze (bez zaliczki). Chyba będę w to wchodzić, bo już mi się nie chce szukać dłużej... I tak już poszukiwaniach zeszłam z ceny wyjściowej 2100+1800=3900 do 1650+250=1900. Ponieważ ich samochód może na jeden raz max. zabrać 2 takie komplety po 10 m3 i ewentualnie dodatkowo jeden zbiornik 5m3 (wtedy koszt przewozu z osadzeniem dzieli się na wszystkich, czyli 250 np. na pół) dlatego zaraz napiszę na priva do "atk", który ma budowę 300 metrów obok mnie i może uda nam się zgrac terminy...

Ja wezmę koparkę do wykopania dołu, tylko w sobotę spytam się hydraulików na jakiej głębokości (musi być odpowiedni spadek od domu) ma być osadzone.

Generalnie firmę na razie polecem. W tej chwili dostarczają w ciągu 2-3 dni, ale ponieważ ja chcę tą pokrywę specjalnie wzmocnioną to będę czekać tydzień, ale ja i tak chcę na koniec kwietnia...

Marta - dzięki za namiar.

Pozdrawiam,

B