Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jadąc z Piaseczna do Góry Kalwarii paręset metrów od Piaseczna po prawej stronie, trzeba skręcić z szosy w prawo, przeciąć wieś Żabieniec (kilka zawijasów, cały czas główną drogą) i po ok. 300 m skręcić w lewo w las - droga bez asfaltu, ale nie najgorsza, jechać aż się zobaczy drabinki, wiaty i inne konstrukcje drewniane i spory parking po prawej.

Ale może są propozycje miejsca łatwiejszego do znalezienia?

Super że są chetni do konfrontacji wyobrażeń z rzeczywistością :D

Pomysł z ogniskiem też jest super, tylko patrząc na to, co jest za oknem trochę sie odechciewa...

W każdym razie, skoro jest odzew:

1) bardziej pasuje Wam tydzień roboczy, sobota czy niedziela?

2) jestem za otwartością na dzieci - zresztą chyba większość z nas je ma i nie ma ich gdzie zostawić

3)proponuję nie odkładać tego, tylko spotkać się do końca stycznia

4) forumowiczów autochtonicznych (proszę traktowac ten przymiotnik jako neutralny emocjonalnie!) proszę o podpowiedź co do jakichś sprawdzonych lokali gastronomicznych - myślę że Piaseczno uwagi na dostępność komunikacyjną będzie optymalne. Jak nikt nic nie zaproponuję to sama coś znajdę i żeby potem nie było pretencji :D

Jeśli o mnie chodzi to pasuje mi weekend a najlepiej sobota. Ja piaseczno widuję przelotem góra dwa razy dziennie po 5 minut. Może tam są jakieś fajne lokale ale nie rzuciły mi się w oczy. Z grupą warszawską spotykaliśmy się w Lolku. Ze znanych mi knajp w moich okolicach to znam restaurację w Łosiu.

To ja się przypomnę :-)

Jesteśmy na etapie załatwiania pozwolenia-już finiszujemy i dlatego cicho siedzę, ale jeśli brakować będzie ludzi do spotkania to my z żoną możemy wpaść. Tak aby frekwencję podnieść :-) Aby porozmawiać o budowach, problemach i tysiącach innych drobiazgów.

Miłego dnia

Uff, ostatnio mam szlaban na Forum i muszę pisać po kryjomu :wink: Dzisiaj za drzwi DRE mi wolno...

Jak rozumiem sobotę 22 stycznia kupiliście. Trzy głosy za Łosiem, jeden za Jazgarzewem. Moja znajoma z kolei twierdzi, że w Piasecznie jest jakaś fajna pizzeria. Miejsce myslę, że się ustali, konkretyzujmy godzinę. 16.00?

Aha: kobiety, zgłaszajcie się, bo jak tam sami faceci będą to i tak rozmowa zejdzie na sport i samochody :D

rozpoczynam budowe i szukam godnej polecenia ekipy. czekam też na opinie czy lepiej robić cały stan surowy jedną ekipą czy do kazdego etapu brać inną. za i przeciw. będę wdzieczna za każdą podpowiedź.

najpilniej poszukuję sprawdzonej ekipy do fundamentów.

Madzik, wszystko zalezy od tego, ile masz czasu i jak dalego budujesz. Jak masz więcej czasu, budowe dość blisko, sam/sama możesz zrobić trochę prac a i szwagier z teściem pomogą - to bierz dobrego kierownika i walcz. Jesli nie - lepiej zapłacić więcej i mieć spokój. Masz wtedy zapewnioną ciągłość prac i całościową odpowiedzialność za efekt.

A propos spotkania - kto się pisze na sobotę 22 stycznia, ok. 16.00 - i gdzie? Jezier i inni zachodni mieszkańcy, nie ukrywam, że ten Łoś to dla Warszawiaków chyba trochę daleko, może jednak ten Jazgarzew - jeśli to sensowna lokalizacja (sprawdziłabym miejsce w tym tygodniu).

Madzik, my postawiliśmy na jedną ekipę - uniknęliśmy na pewno stwierdzeń kolejnych ekip, że " poprzednia ekipa schrzaniła to lub tamto... i my za to nie odpowiadamy". Nasza ekipa wykopała fundamenty, wylała ławy, postawiła mury oraz zrobili więźbę. Do tego byli tańsi od miejscowych ekip. Oczywiście musieliśmy zapewnić im zakwaterowanie. W razie pytań mogę podać nr. telefonu do majstra.

pozdrawiam

Gohna :lol: