Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wyspy mieć nie będę bo moim zdaniem jest tam trochę za mało miejsca, ale będzie półwysep z płytą gazową i wyciągiem wyspowym.

Betsii to coś nowego o czym piszesz i na pewno bedzie rewelacyjnie wyglądać. Już jestem ciekawa efektów. Mnie sie też wydawało, że na wyspę jest tam za mało miejsca. Tym bardziej, że postawiłam kawałek ścianki od strony salonu by wstawić narożny kominek i właśnie tam zaplanowałam jadalnie.

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

rrmi,

Jestes MISZCZEM opisow :lol:

Wiedzialam , ze mnie docenisz :D

I nawet zrozumialas :lol:

Trawertyn jest w moich komentach .

Ciekawa jestem bardzo Twojego blatu , ja bede miala kamienne , trawertynowe zreszta blaty , tyle , ze zywicowane tym razem w kuchni , na wyspie i na szafkach.

W lazience blatow nie bedzie , bo mialam za drogie wizje .

Widzialam tam blaty , na szafkach , ktore sie cenia po ok10 tysi , wiec zrezygnowalam .

Moze drugom razom :D

Nie mniej mnie ciekawia Twoje szkla w kuchni ,

bo ja jestem nie nowoczesna i takowych wizji w ogole nie miewam ,

nawet nigdy nie dotykalam :D

Ktos sie pytal o firanki i zaslony.

Bede szyla sama .

Nie umiem szyc w ogole , ale sie naucze .

W tej kwestii jestem bardziej niz zdesperowana.

Nawet rolety rzymskie , czy jak je zwal mnie nie uspokoja w mojej desperacji , co do posiadania , wielkich i ciezkich zaslon.

Tyle , ze to do mojej ogolnej koncepcji pasuje.

Ciemne sciany ,ciemne meble i podlogi i ciemne charaktery ,to jest to :D

Jesli Wiesz co mam na mysli :lol: :lol:

Amber

wielka chwila przed Wami, przeprowadzka tuż tuż. Super masz, zazdroszcze Ci, że juz niedługo będziesz w swoim domku :p Ja po urlopie wpadłam w wir znowu, właśnie dostalismy zawiadomienie o wpisie do hopoteki, wiec musze pozałatwiać papierzyska i bank, kowal znowu czegos nie rozumie, chociaż ma wszystko narysowane z dokładnościa do milimetra :roll: . Właśnie przyjechał nasz glazurnik a my jeszcze hudrauliki nie mamy :( , ale robota dla niego juz sie znalazła - poprawki po poprzednich ekipach.

Wszystkim nowo rozpoczynającym budowy życzę powodzenia i wytrwałości :D , a wszytskim "starym" budująco-wykańczającym cierpliwości i niezłomności :) .

Nasza przeprowadzka na Boże Narodzenie zaczyna stac pod znakiem zapytania... :( jeszcze hydraulika, tynki, wylewki, zabudowa KG glazura, podłoga, schody wewn. + balustrada. Meble przynajmniej kuchenne, no i łazienki. Nie wierzę, że przez 3 mc damy radę. Prędzej to bedzie Wielkanoc.

Pozdr.

Rrmi

W sprawie tych zasłonek - maszynę do szycia masz może?

Gdybyś zabrał się za to szycie w długie jesienno-zimowe wieczory to może mogłabym trochę pomóc :wink:

Może zmotywuje się żeby i sobie coś ozdobnego uszyć?

Betsi a planujesz jakieś firanki na to okno w salonie? Ja na razie nie mam pomysłu, najlepiej byłoby bez niczego ale co z podlądaczami???

Rrmi

W sprawie tych zasłonek - maszynę do szycia masz może?

Gdybyś zabrał się za to szycie w długie jesienno-zimowe wieczory to może mogłabym trochę pomóc :wink:

Może zmotywuje się żeby i sobie coś ozdobnego uszyć?

Nie mam , ale droga zakupu nabede :D

Jak juz u mnie zamieszka ta maszyna to Cie zaprosze i sobie poszyjesz.

Rrmi

Dzieki za zaproszenie. Razem sobie poszyjemy, bedzie fajnie. Tylko nie wymyślaj jakiś falban i innych udziwnień bo aż takich umiejętności to nie mam.

Podoba mi się patent z nabijanymi metalowymi kółkami, które przewleka się przez metalowy ( rurka) karnisz - dobry patent do grubego materiału.

Szelki też są OK, tylko dłubanina straszna ( wiem, bo szyłam synowi zasłony z takimi szelkami) :cry:

I przemyśl, czy uszycie u krawcowej nie będzie tańsze niż kupno maszyny do szycia?

Nie mniej mnie ciekawia Twoje szkla w kuchni ,

bo ja jestem nie nowoczesna i takowych wizji w ogole nie miewam ,

nawet nigdy nie dotykalam :D

Szklo fajne jest :-) Zazwyczaj wszyscy tam lepia plytki, albo jakies inne ceramiki, a ja bede miala szklo. Pod szklem plyte idelanie rowna, ktora sobie pomaluje. Jeszcze nie wiem jak, ale chyba jakas struktura niezydentyfikowana :lol:

Pineska,

Jak sie dobrze sprezycie to Wigilia moze byc juz w nowym domku, czego mocno Wam zycze :-) Ale z drugiej strony, nic na sile ... Nasze pierwsze plany zakladaly wrzesien na zamieszkanie. Przesunelo sie, ale tylko o jeden miesiac. :-)

A jutro przyjezdzaja drewniane parapety. Za tydzien, bedziemy miec juz drewno na schodach. Glazurnicy walcza jeszcze tydzien i wystawiaja rachunek ... To samo ekipa od zabudowy, malowania, oswietlenia i innych niezbednikow :-)

Widzac efekty dzialan moich ekip ze spokojnym sumieniem moge polecic

- ekipe od ocieplenia poddasza, zabudowy KG, malowania, drobnych prac elektrycznych, ukladania paneli itp.itd.oraz

- ekipe glazurnikow

oraz juz wkrotce, czyli po ostatecznym zakonczeniu

- ekipe panow od parkietow

:D :D :D

Amber

Z nieba mi spadasz. :p

Jakbyś czytała w moich myślach.

Właśnie jestem w dużej rozterce bo moja ekipa sukcesywnie się wykrusza.

Nie dość że przez większość sezonu budowlanego pracowało tylko 2 pracowników, to właśnie w zeszły poniedziałek wykruszył się jeden i został tylko majster. Szef firmy też stara się jak może coś zrobić, ale z innych ekip też mu się ludzie powykruszali.

W związku z tym, że muszę wprowadzić się do końca października, wymyśliliśmy z meżem, żeby ten majster co się ostał robił coś co może robić sam a wspomożemy się innymi ekipami do:

- wykończenia poddasza-druga warstwa ocieplenia + zabudowa z GK

GK na dole-sufity

- przygotownie ścian pod malowanie + malowanie ( zaklejenie dziur, które zrobiliśmy już po tynkach i innych )

- poprawienie dachu-obróbki blacharskie i uszczelnienie gąsiorów ( tu myślałam o Statku którego polecaliscie)

- otynkowanie elewacji ( styro, sitka i klej już jest)

- ewentualnie glazurnik ( jak ten umówiony nie przyjdzie w tym tygodniu-miał być dzisiaj).

Więc poproszę Cię o Twoje sprawdzone ekipy do tych prac oraz proszę też innych o jakieś namiary.

Mogę zrewanżować się niedrogim elektrykiem, drogim alarmiarzem. Ekipę też mogłabym polecić gdyby się nie wykruszyli. :(

Betsi,

Jest tylko male ale ... a mianowicie, ze zaraz po moim domu, maja jeszcze chyba dwa albo trzy domy do pelnego wykonczenia (zarowno glazurnicy, jak i Ci od KG, poniewaz zazwyczaj pracuja razem). Najwczesniejszy termin na wejscie na nowa inwestycje to chyba koniec roku, albo poczatek nowego. Mozesz tyle czekac?

Naprawde problemem jest to wszystko zgrac.

Dobrze , ze ja chociaz z tym sie nie musze motac :roll:

Betsi Maszyne i tak kupie , jesli bedziesz chciala cos sobie uszyc to nie ma problemu.

Mam swoje patenty na ciezkie zaslony. 8)

Moze jak dobrze mi pojdzie to zajme sie na starosc szyciem.

Nie bede lepiej zaczynala tlumaczyc jakie to patenty ,bo mnie Amber obsmieje :lol:

Tak to jest z tymi ekipami ...

Nie mniej na swoich narzekac nie moge. Pracowali codziennie, podczas pracy mysla, proponuja, szukaja rozwiazan, pijanych ich nie widzialam, pracujac niczego nie niszcza, uwazaja na sprzety, dzisiaj wzorcowo zabezpieczyli dopiero co polozony parkiet, sprzataja po sobie ale ... ale tez do tanich nie naleza ... Wyjazdy do Anglii i innych mlekiem i miodem plynacych krajow ich nie interesuja. Tutaj maja swoj "raj" i dobre pieniadze, ktore zarabiaja.