Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Depiego dom też na pewno będzie wyglądał super. Jak wróci z wakacji to powiem żeby tam jechał obejrzeć :lol:

Glazurnik przyjechał :p :p i nawet zabrał sie już za robotę. :o

Niech On juz zacznie w koncu ta budowe , a nie wczasuje sie tylko :D

Takze widze Betsi , ze zaczynasz byc na prawdziwym wykonczeniu.

Amber to juz chyba sie przeprowadza,

moze juz dzisiaj w wannie spali :roll:

Sluchajcie komu obiecywalam numer na komorke do geodety to trzeba jeszcze zaczekac ,bo wciaz nie mam

Jak zapisze to podam tutaj w grupie ,zeby juz sie nie zgubil :oops:

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich z okolic Piaseczna :)

Rok temu rozpoczęłam budowę domu w Skolimowie,

w chwili obecnej jestem na etapie wykańczania ....

I dlatego też mam prośbę do Betsi2006 i piomod o namiary na firmy od barierek z kwasówki. Czy już może zamówiliście ?

Dziękuję i pozdrawiam

Fiksacja

Zuber

Miło mi że zajrzłaś do moich zdjęć i że Ci się podoba.

Wczoraj ok godz 20.00, jak wyjeżdżałam z działki, to już czarno było widać i te błyskawice. Na drodze do Magadalenki to już tak lało, że myślałam że nie dojedziemy do domu. Ale się bałam :o :o :o

Fiksacja

Jedne nmiry mam niesprawdzone-ulotka z Bartyckiej, a drugich od koleżanki jeszcze nie mam. Dam znać jak będę miała te namiary.

Piękna była ta burza wczoraj. Szkoda że zapomniałem aparat zabrać. Super zdjęcia by wyszły.

A propos burzy. Moja siostra jest teraz na Mazurach. Mówi, że to co się działo wczoraj ok. 15:00 to po prostu przechodzi ludzkie pojęcie. Na całe szczęście o 14 zatrzymali się na obiad. Zdążyli się wykąpać i wtedy walnęło. Potem pomagali ratownikom w wyciąganiu jachtów z szuwarów.

Betsi,

Widoki z domku cudne :-) Ale i my nie mamy najgorszych ;) Jutro zrobie zdjecia, to wstawie. Duze piekne pole i zaraz sciana lasu ... Nie mniej pole pewnie szybko zostanie zagospodarowane na domki i widoki sie zmienia :-?

Narozne okno, tez swietne! Lubie tyle jasnej, przeszklonej powierzchni :-)

A kolumienek masz pelen dostatek :wink:

barozi,

Gratuluje! Nie tylko tempa budowlanego, ale przede wszystkim POTOMKA :D :D :D Ho, ho ... same zmiany ... nowy dom i wiele, nowych radosci :D

Betsi, z placu boju donosze, cos co Cie uspokoi i pocieszy ;) Wlasnie mamy montaz parapetow. Wyszly super! Od poniedzialku zaczynamy dlubac przy schodach :-) Nie chce zapeszac, ale wszystko powinno byc ok :-)

rrmi,

A my wciaz przed wannowymi probami :-? :lol: Jeszcze troche trzeba poczekac, ale obiecuje podzielic sie wrazeniami :oops: :lol:

Adam2007

Żredzie dostaniesz w tartaku w Bobrowcu lub w Tarczynie.

Moje będą wolne gdzieś na początku października.

Właśnie jestem w trakcie obgadywania ofert na zrobienie ogrodzenia.

BTW widziałam dzisiaj w Łosiu pieeeekne ogrodzenie.

I bardzo ładny dom obłożony kawałkami drewnem, niby nie taki nowoczesny

( raczej tradycyjna bryła) ale wyglądał świetnie.

Depiego dom też na pewno będzie wyglądał super. Jak wróci z wakacji to powiem żeby tam jechał obejrzeć :lol:

Glazurnik przyjechał :p :p i nawet zabrał sie już za robotę. :o

Betsi2006

A czy możesz mi powiedzieć gdzie tam w Bobrowcu jest tartak albo może masz jakieś namiary?

Amber

Pewnie, też pokaż nam swoje widoki z okien. Generalnie te wiejskie widoki są cudne i ta wczorajsza czarna chmura z piorunami nadchodząca znad Jeziorki.....brrrrrrrrrrrrr

Napisz jeszcze jak ze schodami, jestem bardzo ciekawa.

Ja planuję montarz parapetów i schodów pod koniec września.

Jak sprawdzi się też u mnie to bedziemy mogły z czystym sumieniem go polecać.

Adam

Przez Bobrowiec idzie główna drog asfltowa, ale jest też nowa ( wąski asfalt która idzie pod lasem) Jadąc od strony drogi Piaseczno-Tarczyn skręcasz na Bobrowiec-jedziesz cały czas prosto ( mijasz tory wąskotorówki)-prosto aż do skrętu głównej drogi w lewo-ale Ty nie skręcasz tylko jedziesz dalej prosto własnie tą wąską asfaltówką-ok 100-200m po prawej stronie jest tartak.

Mam nadzieję że znajdziesz :roll:

A jakby co to pytaj ludzi. Namiarów konkretnych niestety nie mam.

Betsi,

Schody, a wlasciwe trepy bede miala montowane dopiero w poniedzialek. Mam nadzieje, ze podobnie jak z parapetami z nimi rowniez bedzie ok :-)

A co do kolumienek, to ja juz mam pomalowane w kolorze elewacji 8) Widac jakby mniej, ale wciaz za bardzo :evil: Od przyszlego roku zaczynam zmasowany atak, aby je dobrze ukryc pod jakims pnacym zielskiem :wink: 8)

Rany, pomocy.

Kompletnie nie mogę wybrać glazury i terakoty do małego WC i dużej łazienki, ajeszcze koncepcja podłogi do kuchni się zmieniła, bo to co myślałam że kupię przestało mi się podobać

Jak uważacie, czy do kuchni z brązowymi ( ciemniejszymi ale nie bardzo) szafkami, jasnym kremowym blatem i taką też glazurą pasowałaby brązowa podłoga?

I pytanie nie z natury budowlanej-czy ktoś z Was posiada wiedzę na temat zasiłków chorobowych lub pracuje w ZUSie i wie o co chodzi w tym temacie?

Amber

Na jeden słup na tarasie mam już koncepcję pnącego zielska :lol:

Adam

Tartak w Bobrowcu miewa dobre drewno, ale trzeba bardzo uwazać bo zdarzają im się knoty. No i ceny- jak sie dogadasz to i tak nie wiadomo ile zapłacisz. A szef ma politykę - wycisnąć z klienta ile się da- przy mnie nawet śmiał się że ktoś bierze od niego towar przy cenach jakie ten mu zaśpiewał. Ale jak się zdobędziesz na asertywność i jesteś czujny to polecam- my mamy od nich więźbę i jest ok. Choć nie obeszło się bez awantur, a my jesteśmy raczej 'nie awanturujący się'.

Od wczoraj mamy skończony dach z dachówką . Wygląda ślicznie. Niestety skończyła nam się kasa.

Teraz kolej na sprzedaż mieszkania- ale tak, żeby móc mieszkać w nim do wiosny. Nie wiem czy znajdziemy kogoś, kto na to pójdzie.

Czesc Magnolia.

Dlugo Cie nie bylo i takie newsy:):0

Slyszalam , ze druga ekipa sie spisala :D

I dobrze.

Co do ogrodu ,to nie chcialabym Cie za darmo wykorzystywac ,

ale jesli moge to zapytam tylko czy powojnik nadaje sie do donicy?

Bo ja bym nim swoje kolumny oplotla :roll:

Betsi zobacz w Grestonie plytki na Krakowskiej ,

naprawde duzy wybor