Betsi2006 24.08.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Oddam za darmo drewno z budowy.Transport we własnym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piomod 26.08.2007 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 WitamCzy montowaliście u siebie czujniki przepełnienia ścieków w szambie?Jakiej firmy było to ustrojstwo i gdzie macie założony odbiornik?I jescze jedno czum gruntowaliście ściany przed malowaniem?pozdrawiam piomod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 26.08.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Do gruntowania sprawdza sie Unigrunt.Szamba jeszcze nie mam wiec nie pomoge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 26.08.2007 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Mamy czujnik w szambie ale firmy nie pamietam. Kosz chyba ok. 390 zeta.Gruntowalismy Unigruntem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 27.08.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Witam po pracowitym weekendzie, Jaki proponujecie piasek do wypełnienia fundamentów przed zalaniem chudziaka.Skąd najlep9iej i najtaniej go dorwać w okolicach Piaseczna ??Dzieki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 27.08.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Adam podaje namiar na piach,dzwoniac mowilam do czego potrzebuje i zawsze przywozil dobry towar Pan Robert 601 304 272 . Betsi nie bylam w miescie i nie mam wciaz numeru do geodety , ale probuj na stacjonarny ,ktory podalam , w koncu ktos odbierze. Depi Over Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 27.08.2007 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Rrmi Znalazłam namiary na geodetę ( robił nam gaz), ale dzieki. Czy ten pan Robert od piachu to dowozi też ziemię i inne? A może ma koparkę? Czy wiecie ile kosztuje godzina pracy koparki? ( np usunięcie ziemi, wywiezienie humusu itp) Jakoś z moim dotychczasowym dostwcą piachu i koparkowym mam ostatnio na pieńku Potrzebuję też pana koparkowego. Depi jest na wakacjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 27.08.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Adam podaje namiar na piach,dzwoniac mowilam do czego potrzebuje i zawsze przywozil dobry towar Pan Robert 601 304 272 . Dziękuję Bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Denique 27.08.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Betsi W zeszłym tygodniu ściągałam humus na działce 80 zł za godzinę.Z tego co wiem Pan koparkowy jest nie drogi. Kazmus Włodzimierz 0886 287 861 - z Głoskowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 27.08.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Nie jest dobrze i mam nadzieję, że będziecie mogłi mi trochę pomóc. Z mojej ekipy ostał się tylko majster i od 2 tygodni pracuje sam, pomocnicy, którzy mieli przyjechać tydzień temu jeszcze nie dojechali i jakoś czarno to widzę. Jest jeszcze glazurnik ale on jest od glazury a nie GK i ścian. Myślę, ze w tej sytauacji, aby podgonić robotę poszukam innych firm na poszczególne prace. Potrzebuję kogoś od wykończeń wewnetrznych: GK na parterze, przygotowanie ścian pod malowanie ( zaklejenie kilku dziur, podrównanie tynków, gruntowanie i malowanie). W ten sposób ( biorąc inne firmy) w ciągu jednego dnia poprawiłam i dokończyłam dach, może uda mi się dogadać tynkarzy zewnętrznych _ jestem w trakcie rozmów. Może to jest jakieś rozwiązanie, bo nie mam zamairu wprowadzić się do tego domu w przyszłym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 27.08.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Witaj Denique na naszym forum Fajnie że się przyłączyłaś. Dzieki za namiary na koparkowego. Ten mój ( który mieszka po drugiej stronie ulicy) podał taką samą cenę. Do tej pory korzystałam tylko z jego usług ale chyba czas coś zmienić. Wygląda na to że to stanadard. I jeszcze ze złych newsów - nie mogę wybrać glazury i terakoty do naszej łazienki i podłogi do kuchni. A z dobrych - wybrałam terakotę do wiatrołapu i WC gościnnego I z ciekawostek - zrobiłam dzisiaj odbiór pokoju po generalnym remoncie w hotelu - lista usterek to 1,5 str A4 Chyba zostanę specjalistką budowlaną ( w połowie już pewnie jestem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Denique 27.08.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Betsi Przepraszam za odwrotność pogrubionych liter, ale mi się coś przestawiło w czasie wysyłki postu[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 28.08.2007 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Jaki proponujecie piasek do wypełnienia fundamentów przed zalaniem chudziaka. Adamie, pod chudziak kupuj piach kopalniany. Jest jeszcze "wiślak", ale ten nie nadaje się do zagęszczania pod chudziak. Ja piach brałam od p. Olejnika 601-381-678. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 28.08.2007 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Czy ktoś z Was korzystał z usług takiej małej kopareczki? Mam do wykopania roweczek o długości 25 m na działce za domem. Nic innego się nie przeciśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 28.08.2007 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Witam wszystkich. Widzę, że robota wre, ale jak to zwykle bywa bez problemów i trudności się nie obejdzie. Chciałam sie Was zapytać czy wiecie może o jakimś przepisie, który nakazywałby zklikwidowanie dzikiego, starego szamba w miejscowoście gdzie dawno już działa kanaliza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcelek 28.08.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Witam Po okolo 4 miesiacach zalatwiania mozemy sie wreszcie z zona pochwalic odebranym pozwoleniem i dziennikiem budowy. Jak myslicie czy warto jeszcze probowac zanalezc kogos do postawienia przed zima stanu surowego, czy raczej nie ma na to szans? Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 28.08.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Witaj Marcelek Gratuluję odebrania pozwolenia na budowę. Jak zndziecie solidną ekipę to jak najbardziej zaczynajcie budować. Stan surowy z dachem powinien powstać w 2 -2,5 miesiąca. W zimę obeschnie a od wiosny zaczniecie wykańczać w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 28.08.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Ja też bym zaczynała. W zeszłym roku co niektórzy w listopadzie kopali fundamenty. Ale zeszła zima była wyjątkowo ciepła a w tym roku nie wiadomo jak bedzie. Oby było jak najdłużej ciepło czego życzę wszystkim budującym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 28.08.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Marcelek, Moj dom zaczeto budowac od poczatku sierpnia 2006r. Za miesiac planujemy przeprowadzke Fakt, zima 2006/2007 byla bardzo ciepla i wlasciwie od stycznia prowadzilam intensywne prace wykonczeniowe. Dzieki temu tynki i podlogi schly ok. 2 - 4 miesiecy przed odblozeniem ich kaflami i pomalowaniem. Jesli masz sensowna ekipe, to zaczynaj Betsi, I jak z ludzmi do pracy? Udalo sie znalezc? W czwartek bedziemy miec juz cale schody. Napisze o wrazeniach Jesli ktos szuka dobrego geodety np. do odbioru budynku, to chetnie polece swojego. Jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 28.08.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Amber Podeślij proszę namiar na tego geodetę. Jak to wygląda cenowo ( odbiór budynku)? Napisz na PW. Jestem bardzo ciekawa tych schodów Z ekipą jeszcze nic, choć ponoć ktoś ma dobić od poniedziałku, no cóż trzeba czekać Na razie majster robi sam i pomaga mu trochę glazurnik i mój mąż Kotłownia cała w glazurze i terakocie, zostały fugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts