Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Adam podaje namiar na piach,dzwoniac mowilam do czego potrzebuje i zawsze przywozil dobry towar :D

Pan Robert

601 304 272 .

Betsi nie bylam w miescie i nie mam wciaz numeru do geodety :oops: ,

ale probuj na stacjonarny ,ktory podalam , w koncu ktos odbierze.

Depi

Over :roll:

Rrmi

Znalazłam namiary na geodetę ( robił nam gaz), ale dzieki.

Czy ten pan Robert od piachu to dowozi też ziemię i inne? A może ma koparkę?

Czy wiecie ile kosztuje godzina pracy koparki? ( np usunięcie ziemi, wywiezienie humusu itp)

Jakoś z moim dotychczasowym dostwcą piachu i koparkowym mam ostatnio na pieńku :-?

Potrzebuję też pana koparkowego.

Depi jest na wakacjach :lol:

Nie jest dobrze i mam nadzieję, że będziecie mogłi mi trochę pomóc.

Z mojej ekipy ostał się tylko majster i od 2 tygodni pracuje sam, pomocnicy, którzy mieli przyjechać tydzień temu jeszcze nie dojechali i jakoś czarno to widzę. Jest jeszcze glazurnik ale on jest od glazury a nie GK i ścian.

Myślę, ze w tej sytauacji, aby podgonić robotę poszukam innych firm na poszczególne prace. Potrzebuję kogoś od wykończeń wewnetrznych: GK na parterze, przygotowanie ścian pod malowanie ( zaklejenie kilku dziur, podrównanie tynków, gruntowanie i malowanie).

W ten sposób ( biorąc inne firmy) w ciągu jednego dnia poprawiłam i dokończyłam dach, może uda mi się dogadać tynkarzy zewnętrznych _ jestem w trakcie rozmów.

Może to jest jakieś rozwiązanie, bo nie mam zamairu wprowadzić się do tego domu w przyszłym roku :-?

Witaj Denique na naszym forum :p

Fajnie że się przyłączyłaś.

Dzieki za namiary na koparkowego.

Ten mój ( który mieszka po drugiej stronie ulicy) podał taką samą cenę.

Do tej pory korzystałam tylko z jego usług ale chyba czas coś zmienić.

Wygląda na to że to stanadard.

I jeszcze ze złych newsów - nie mogę wybrać glazury i terakoty do naszej łazienki i podłogi do kuchni. :-?

A z dobrych - wybrałam terakotę do wiatrołapu i WC gościnnego :lol:

I z ciekawostek - zrobiłam dzisiaj odbiór pokoju po generalnym remoncie w hotelu - lista usterek to 1,5 str A4 :wink:

Chyba zostanę specjalistką budowlaną ( w połowie już pewnie jestem)

Witam

Po okolo 4 miesiacach zalatwiania mozemy sie wreszcie z zona pochwalic odebranym pozwoleniem i dziennikiem budowy. Jak myslicie czy warto jeszcze probowac zanalezc kogos do postawienia przed zima stanu surowego, czy raczej nie ma na to szans?

Pozdrawiam

Marcin

Marcelek,

Moj dom zaczeto budowac od poczatku sierpnia 2006r. Za miesiac planujemy przeprowadzke :-) Fakt, zima 2006/2007 byla bardzo ciepla i wlasciwie od stycznia prowadzilam intensywne prace wykonczeniowe. Dzieki temu tynki i podlogi schly ok. 2 - 4 miesiecy przed odblozeniem ich kaflami i pomalowaniem. Jesli masz sensowna ekipe, to zaczynaj :-)

Betsi,

I jak z ludzmi do pracy? Udalo sie znalezc?

W czwartek bedziemy miec juz cale schody. Napisze o wrazeniach ;)

Jesli ktos szuka dobrego geodety np. do odbioru budynku, to chetnie polece swojego. Jest ok :-)

Amber

Podeślij proszę namiar na tego geodetę.

Jak to wygląda cenowo ( odbiór budynku)? Napisz na PW.

Jestem bardzo ciekawa tych schodów :D

Z ekipą jeszcze nic, choć ponoć ktoś ma dobić od poniedziałku, no cóż trzeba czekać :-? Na razie majster robi sam i pomaga mu trochę glazurnik i mój mąż :p Kotłownia cała w glazurze i terakocie, zostały fugi.