Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

[ewajanecka, ale chyba dziecko przenioslas do jakiejs pobliskiej szkoly? Czasami, jak uda mi sie wstac ;), jezdze ok. 9.00 trasa Powsin - Konstancin ... Alez tam jest korek w strone Wawy :cry: Mam nadzieje, ze jeszcze dlugo bede sie cieszyc wolnoscia pracy "na swoim" :roll: 8)
Witajcie :)

Nie przeniosłam , mam dwoje dzieci .Za szybko to wszystko się odbyło , nawet nie zdązyłam pomyślec .Zobaczę jak to będzie.Wiem jakie są korki na drodze . :-?

Ty widze juz gotowa prawie jesteś , gratuluję raz jeszcze.

Najlepszego zyczę.

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wozilismy Syna z Piaseczna do Warszawy 2 miesiace.

Pozniej przeniosl sie do lokalnej szkoly.

Wstawanie rano , zeby zdazyc jest zbyt meczace.

Kilka godzin aucie codziennie , pod przymusem , bo wiadomo ,ze nie mamy samolotu - :D jest meczarnia.

Dziewczyny

Dlaczego uważacie że wożenie dzieci do szkoły do W-wy jest męczące?

Ja właśnie mam zamiar tak robic.

No chyba że nie musicie jeździć do pracy do W-wy codziennie?

Mi bylo Syna zwyczajne zal jak wstawal przed 6 rano , zeby sie wyszykowac.

Z Piaseczna probowalismy i przez Dawidy i Krakowskimi.

Jak nie liczyc zawsze korek .

Teraz wstaje czasem po 7 rano , wystarczy , ze wyjedzie o 7.50 i zdazy.

Niedlugo(jak zda egzamin) kupie Mu samochod i bedzie jezdzil sam .

Pozniej czekal wiecznie pod szkola , bo tez korek .

Tutaj jaknam sie nie chce jechac po Niego wraca autobusem szkolnym, a jak trzeba to i z buta daje :D

Tyle , ze nie pracujemy w Warszawie .

W sumie w ogole nie pracujemy :D

Betsi,

Mamy oczwiscie PCV. Drewno absolutnie nas nie krecilo w tym miejscu. Chcielismy czegos "bezobslugowego" bo zadne z nas o majsterkowaniu nie marzy ;) Ceny nie pamietam, ale chyba 40 zeta/mb. Mamy taki troche skomlikowany dach 8)

Podobnie jak rrmi, nie musimy jezdzic do wawy ... A jesli juz, to w godzinach poza szczytem i to zazwyczaj do Mokotowa a nie w odlegle dzielnice. Niestety mam kilkuletnie doswiadczenie przepychania sie samochodem z Kabat na Zoliborz, raz ok. 8 rano, a potem ok. 18-20. Koszmaros, ktorego nie chce zaznac ponownie :( Dlatego po latach rzucilam korporacyjna robote :lol:

Flamenco, znowu widzialam 8) Wigilia to juz chyba w nowym miejscu? 8) :D

Kolejny raz dokupilam dzisiaj farb :roll: Przy nowych murach nie wierzcie w etykietowa wydajnosc i to nawet po solidnym zagruntowaniu :evil:

Dziewczyny

Dlaczego uważacie że wożenie dzieci do szkoły do W-wy jest męczące?

Ja właśnie mam zamiar tak robic.

No chyba że nie musicie jeździć do pracy do W-wy codziennie?

Ja zapisałam Filipa do szkoły "pod domem".

Wcześniej woziłam do przedszkola do Wa-wy/ w okolice pracy/

Rano nerwówka żeby zdążyć , w drodze powrotnej zasypiał w samochodzie , w korkach.

Powrót w okolicach 18-tej, 19-tej.Obłęd.

Ja wybrałam opcję-szkoła blisko + opiekunka.

Dziecko się mniej umęczy i ja też :)

Jak podrośnie będzie wracał sam.

Zależy Betsi w jakim wieku masz dzieci, mnie szkoda mojego pierwszoklasisty.

Do pracy po obczajeniu skrótów /okolice metra Wilanowska/ jadę 30 min.

A mój znajomy z Ochoty ostatnio 1,5 godziny/remonty, remonty/

Wiecie , że rok szkolny w Pracach Małych zaczyna się od mszy św?

Tego jeszcze nie przerabiałam :)

Jeszcze nie mam zamontowanych okien, drzwi, tynków i wylewek, a już kuchnię zamówiłam.I kominek kupiony :wink:

Dzieki za odzew w sprawie dzieci-szkoła.

Gdybym nie jeździła do pracy do W-wy, pewnie też zapisłabym dziecko w okolicach. Ale będę jeździć. Korki są wszędzie i to najgorsze w W-wie. Sam dojazd do miasta zajmuje ok. 30min ( skrótami -jak Zuber).

Moje dziecko poszło właśnie do gimnazjum więc znosi godzinną jazdę samochodem a w razie czego zawsze może zostać na noc u babci ( 5 min od szkoły)

:wink:

U mnie zaczyna się wreszcie coś dziać. Ekipa wzmocniona o 2 robotników

( mam nadzieję że już do konca budowy a nie na tydzień).

Inna ekipa do tynków zewnetrznych ( nie wiem czy dobrze robię) :roll:

Inna ekipa do tynków zewnetrznych ( nie wiem czy dobrze robię)

?? lepiej, żeby oni dobrze robili :roll:

A teraz z innej beczki:

W darmowej gezetce, którą rozdają na światłach w Piasecznie jest sporo ogłoszeń drobnych typu: remonty, wykończenia wnętrz, glazura itp. Życia nie starczy, żeby "przebadać" umiejętności ogłoszeniodawców.

Z kolei w ogłoszeniach ramkowych znalazłam reklamę składu w Prażmowie, Pracach i nawet Ol-bud wraz z firmą-córką od podbitek.

Czy zdarzyło się Wam w chwili desperacji (jak odmówili wszyscy poleceni fachowcy) korzystać z ogłoszeń?

Dzieci, przedszkole, szkoła, do Wawy, czy na miejscu?

Weźcie, ludzie, nie straszcie. Co prawda moje potomaczki dopiero startują (starsza ma 2 lata), ale za rok już dla jednej musimy mysleć o przedszkolu. Generalnie nie jest najlepiej, a Wasze posty wcale obrazu nie czynią bardziej optymistycznym. Do przedszkoli zapisy z rocznym wyprzedzeniem, a prywatne? W cenie opiekunki.

A potem jeszcze szkoła... Przecież nie wybudują przez 5 lat nic nowego w okolicy. A nasze dzieci to przecież nowy wyż... Będzie nieletko.

Flamenco,

Jak najbardziej mam na mysli ta w tym roku :D :D :D

A Ty tak nie narzekaj ;) Zaraz obok Ciebie jest przedszkole Zebra. Nie wiem, czy panstwowe czy prywatne, ale wyglada bardzo sensownie 8) :D

Betsi,

To teraz pojdzie juz z gorki :-)

BTW dzisiaj zareklamowalam parapety :evil: Bedzie wymiana :-? Cokoly przy trepach do poprawy, polerowanie i malowanie ... ehhhh ... I jeszcze niedokladnie zaszpachlowane. Gdyby nie moj szef ekipy od KG to polowy tych brakow przez swoja niewiedze nawet bym nie znalazla ...