Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zuberku

Okna mam Rehau, zamawiane w firmie Avant albo bardzo podobnie (muszę sprawdzić). Z okien jestem zadowolona, natomiast z firmy, która robiła pomiary i montowała... to lekko sprawę ujmując NIE :evil: ... długo by pisać...

Amber

Najbliższy słup TPSA mamy jakiś 120m od domu. Złożyliśmy oczywiście podanie o możliwość dociągnięcia linii... Najpierw TPSA miała zagwostkę - bo nie mieli u siebie informacji, że posiadają słupy na podanej ulicy ( :o - stoją tam już pół roku), potem myśleli..myśleli..i wpisali nas na listę oczekujących... Będą informować :roll: - patrząc na bajzel jaki mają, zdecydowaliśmy się póki co na sferię. Pożyjemy,zobaczymy 8)

I za tydzień wrócimy do tematu/ dłużej panowie nie wytrzymacie-daję sobie głowę uciąć :) /

Wytrzymać to by wytrzymali....ale jakim kosztem... :lol: :lol: :lol: [/b]

Amber

My wzięliśmy sferię- zasięg pono dobry, pan sprawdzał.

zobaczymy jak będzie działać.

Co do innych spraw, to mam lekki dramat,

gipsiarze spieprzyli robotę, wzięli kasę i niedokończywszy uciekli w siną dal.

Na gwałt poszukuję kogoś do skończenia szpachlowania ścian i obróbki okien.

Witaj Modo

Z tą obróbką blacharską to napisz na PW do Statka z forum. Jego ludzie też robili u mnie obróbkę blacharską na dachu z już ułożoną dachówką.

Wyszło bardzo dobrze, 1 dzień pracy dla 4 lub 5 chłopaków.

Cześć Betsi,

dzięki za info. Upewnię się:chodzi o Statka - od Statek? :wink:

Co do Sferii: mam ją od niedawna i jestem rozczarowany - transfer danych pod psem.

Pozdrawiam

modo

Witam wszystkich. Po pomoc do Was się zgłaszam. Szukam sprawdzonych (jak zwykle) tynkarzy, którzy wykonują tynki gipsowe z agregatu. Niby mam 2 ekipy ale mogą dopiero na przełomie października i listopada. A ja potrzebuję na najbliższy czas.

z góry dziękuję za odzew i zyczę wszystkim owocnych postępów w branży budowlanej.

Jezier, sprawdzimy czy NASK oferuje u nas swe uslugi. Ale cos mi sie wydaje, ze nie. Jutro zadzwonie :-)

Maszty NASK mają duży zasięg. Np taki z Warszawy:

http://www.nask.pl/files/p/Warszawa_sm.gif

Więcej o technologi bezprzewodowej którą oferują:

http://www.nask.pl/run/n/siec-bezprzewodowa

Macie jakiegoś dobrego psychologa?

:( :( :(

Depi

No witaj. Brakowało tu Ciebie.

:p :p

Na prawdę nie potrzebujesz psychologa. Pogadaj z nami a od razu Ci się lepiej zrobi. :D

Z czy masz problem?

Pozwolenie na budowę jest?

Ceny materiałów spadły, wielki ilości stoją w składach i supwermarketach, o dobre ekipy nadal trudno, ale .... zawsze jest szansa że będzie lepiej :lol:

U mnie też było chwilowe załamanie ekipowe na budowie, ale już wyszliśmy na prostą i nowa ekipa ( ze starym majstrem) :wink: pracuje pełną parą.

I mam nadzieję, że tak już bedzie do końca budowy.

MS

To że ziemia nabarła podwójnej wartości to chyba dobrze. A dom swoich marzeń mozna zbudować wszędzie. Jak ktoś ma nadmiar pieniędzy to warto kupić trochę ziemi na inwestycję ( ale kto ma ich nadmiar?????????)