Betsi2006 19.09.2007 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Zuber Dzieki za wsparcie Dodam jeszcze, że w godzinach pracy w pracy załatwiam mnóstwo spraw związnych z budową - przez telefon ( i naciagm firmę na koszty ) Amber Z jakiej firmy brałaś kontener na śmieci i ile płacisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Montana 19.09.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Zuberku Okna mam Rehau, zamawiane w firmie Avant albo bardzo podobnie (muszę sprawdzić). Z okien jestem zadowolona, natomiast z firmy, która robiła pomiary i montowała... to lekko sprawę ujmując NIE ... długo by pisać... Amber Najbliższy słup TPSA mamy jakiś 120m od domu. Złożyliśmy oczywiście podanie o możliwość dociągnięcia linii... Najpierw TPSA miała zagwostkę - bo nie mieli u siebie informacji, że posiadają słupy na podanej ulicy ( - stoją tam już pół roku), potem myśleli..myśleli..i wpisali nas na listę oczekujących... Będą informować - patrząc na bajzel jaki mają, zdecydowaliśmy się póki co na sferię. Pożyjemy,zobaczymy I za tydzień wrócimy do tematu/ dłużej panowie nie wytrzymacie-daję sobie głowę uciąć / Wytrzymać to by wytrzymali....ale jakim kosztem... [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mani 19.09.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 AmberMy wzięliśmy sferię- zasięg pono dobry, pan sprawdzał.zobaczymy jak będzie działać. Co do innych spraw, to mam lekki dramat,gipsiarze spieprzyli robotę, wzięli kasę i niedokończywszy uciekli w siną dal.Na gwałt poszukuję kogoś do skończenia szpachlowania ścian i obróbki okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modo 19.09.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Witaj Modo Z tą obróbką blacharską to napisz na PW do Statka z forum. Jego ludzie też robili u mnie obróbkę blacharską na dachu z już ułożoną dachówką. Wyszło bardzo dobrze, 1 dzień pracy dla 4 lub 5 chłopaków. Cześć Betsi, dzięki za info. Upewnię się:chodzi o Statka - od Statek? Co do Sferii: mam ją od niedawna i jestem rozczarowany - transfer danych pod psem. Pozdrawiam modo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 19.09.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Modo Statek od Statkaa tak wogóle to Sebastian Wardaktel 601209205, 50979567322 8555158 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modo 19.09.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Betsi, Dzięki. Już znalazłem. Napisałem do Statka maila - może sie zlituje.Pozdrawiammodo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 19.09.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Witam wszystkich. Po pomoc do Was się zgłaszam. Szukam sprawdzonych (jak zwykle) tynkarzy, którzy wykonują tynki gipsowe z agregatu. Niby mam 2 ekipy ale mogą dopiero na przełomie października i listopada. A ja potrzebuję na najbliższy czas.z góry dziękuję za odzew i zyczę wszystkim owocnych postępów w branży budowlanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 19.09.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Modo Jak już masz numer to jeszcze zadzwoń, bo na odpowiedx pisemną możesz trochę poczekać. Komarek Moja ekipa od tynków dopiero może być na grudzień-styczeń ( dzwoniłam do szefa) Niestety nie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 19.09.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Jezier, sprawdzimy czy NASK oferuje u nas swe uslugi. Ale cos mi sie wydaje, ze nie. Jutro zadzwonie Maszty NASK mają duży zasięg. Np taki z Warszawy: http://www.nask.pl/files/p/Warszawa_sm.gif Więcej o technologi bezprzewodowej którą oferują: http://www.nask.pl/run/n/siec-bezprzewodowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 19.09.2007 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 modo,statek jest zarobiony,jesli zalezy Tobie na szybkiej odpowiedzi to telefouj do niego.W przeciwnym razie poczekasz a czas to pieniadze.Czy warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bst 20.09.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Witam po dlugiej przerwie,ja tez szukam tynarza tyle ze takiego ktory robi tynki mineralne.Moze nie na juz ale tak gdzies na ~listopad.Zna moze ktos takowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 20.09.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Macie jakiegoś dobrego psychologa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 20.09.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Macie jakiegoś dobrego psychologa? Popracuj fizycznie Ci zaraz dam psychologa i dolowanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 20.09.2007 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Psycholog? Mnie też się przyda - właśnie buduje się dom moich marzeń, a po wycenie rzeczoznawcy wyszło, że ziemia już teraz jest więcej warta niż to co mam zamiar postawić i wykończyć. To w imię czego ja się szarpię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 20.09.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Macie jakiegoś dobrego psychologa? Depi No witaj. Brakowało tu Ciebie. Na prawdę nie potrzebujesz psychologa. Pogadaj z nami a od razu Ci się lepiej zrobi. Z czy masz problem? Pozwolenie na budowę jest? Ceny materiałów spadły, wielki ilości stoją w składach i supwermarketach, o dobre ekipy nadal trudno, ale .... zawsze jest szansa że będzie lepiej U mnie też było chwilowe załamanie ekipowe na budowie, ale już wyszliśmy na prostą i nowa ekipa ( ze starym majstrem) pracuje pełną parą. I mam nadzieję, że tak już bedzie do końca budowy. MS To że ziemia nabarła podwójnej wartości to chyba dobrze. A dom swoich marzeń mozna zbudować wszędzie. Jak ktoś ma nadmiar pieniędzy to warto kupić trochę ziemi na inwestycję ( ale kto ma ich nadmiar?????????) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 20.09.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 No właśnie pozwolenia nie ma... Materiały są, ekipy są (choć drogie) i fakt, że nie mogę budowac przez jakiegoś ponurego skur...la doprowadza mnie do szału. Czy wszyscy musieliście dołączać do wniosku o PnB uzgodnienie z ZUD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 20.09.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Ja nie musiałem ani przy pierwszym domu ani przy drugim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 20.09.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 ja też nie, uzgodnienia robione są dopiero teraz. Przez to mam w plecy, bo ZUD w Piasecznie nie przyjmuje map starszych niż 3 miesiące. Moje mapy ze stycznia br. są już nieaktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 20.09.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Ja nie musiałem ani przy pierwszym domu ani przy drugim. swego czasu poszukiwałeś działki. Nic więcej nie pisałeś, żeby nie zapeszyć. Czyżby temat się rozwijał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 20.09.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 W tak zwanym międzyczasie znalazłem interesującą mnie działkę wystarałem się o kredyt na kupno działki i budowę domu (2 w 1). Dzisiaj odebrałem ostatnie uzgodnienie i jutro najpóżniej w poniedziałek składam komplet dokumentów w starostwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts