Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Bo ja na ten przykład czekam na pozwolenie na budowę domu, który jest większy od dotychczasowego o jedną sypialnie, jeden garaż i jedno piętro. Tylko działka mniejsza o 21 m2.

No pięknie!! Gratuluję:)

A do obecnego ganek dobudowałeś czy w końcu nic z tego nie wyszło??

Kupiłabym jakąś działkę ..... Masz coś sensownego na oku??

Założyłeś firmę budowlaną czy nadal w wawie urzędujesz??;)

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Co do ścian z gk to ja mam cały dom z płyt gk i nie do konca jestem szczęśliwa z tego powodu, w teorii jest to fantastyczne ale gorzej z praktyką.

Okazuje się że jest bardzo mało fachowców co to potrafią dobrze zrobić, ściany pękają, mają brzuchy i doliny i takie inne.szkoda słów, następny dom będzie MUROWANY.

To może to ten sam hydraulik? :lol:

Jasnowidz, czy co? :lol: 8)

komarek,no to zima bedzie pracowita :-) Rozumiem jednak determinacje. Im blizej konca, tym czlowiek chce bardziej przyspieszyc moment zasiedlenia :-)

Widze to po moim sasiedzie. Mury wybudowal chyba w lipcu, a teraz juz osusza tynki i wylewki dmuchawami, aby na Wigilie mieszkac juz na swoim 8)

ja osobiście jestem przeciwniczką tak szybkiego wprowadzania się ....

uważam, że każdy etap ma swój czas technologiczny :)

Kiedyś myślłam innaczej i też chciłam się wprowadzić w jednym sezonie budowlanym i pewnie by tak było gdyby nie ................. :evil: :evil:

Przez zimę budynek odstał w stanie surowym, bez okien i na pewno trochę osiadł i przewietrzył. Potem tynki i wylewki też dosyć długo schną. Ponadto na mokrą wylewke nie połozy się drewninej podłogi ( a i paneli też nie za bardzo).

Teraz raczej jestem za tym żeby wszystko po kolei miało czas na wyschnięcie.

Witam serdecznie!

Chodzi mi o odzyskiwanie ciepła. Czy ktoś mógłby mi to przybliżyć? Czy założenie tego żeczywiście jrst dobrym pomysłem? I tak naprawdę ile kosztuje założenie czegoś takiego?

Całiem dobrze i szczegółowo tłumaczą to na bodaj http://www.rekuperatory.pl Są tam działy Artykuły i informacje. A tak ogólnie wujek Gugiel się kłania.

No i słownik też :-P

Ja uważam że dobrym i nie chodzi tylko o odzysk, ale przede wszystkim o wentylacje. Pozwola się to wyrawać spomiędzu Scylli (zimno) a Charybdy (duszno i grzybno).

U mnie mam kosztorys na 15kzł przy wypasie wentylatorowo (EBM) wyminnikowym (Bartosz na 600-700 m3/h). Dom 230m2 pow. użytkowej.

Depi - reaktywacja! Witam wszystkich po długiej przerwie!

Nie jestem w stanie w tej chwili przeczytać wszystkich zaległych postów, ale na pewno wszyscy idą do przodu jak lodołamacz Lenin. Oczywiście poza nami, ale to jest oczywiste.

W związku z tym, ze mamy już pozwolenie na budowe (szoooook!!!!) i jednak chcemy w tym roku coś ruszyć, to zwracam się z uprzejmą prośbą o namiary na:

- geodetę

- studniarza

Poza tym mam problem i może ktoś doradzi - jak najtaniej zrobić drogę dojazdową, żeby się w niej gruszki i inne ciężaruffki nie potopiły jesieniowiosną? Droga biegnie po sąsiadach którzy na razie nie wykazują niepohamowanej chęci partycypowania w kosztach, więc jak oni tacy, to ja im jak najtańszą i ew rozbieralna i spzedawalną potem. Ma ktoś doświadczenie i/lub ew. wykonawcę?

Sorry, że tak interesownie, ale jestem w wielkim niedoczasie i coś czuję, że tak przez jakiś czas już pozostanie.

Pozdrawiam wszystkich!

Oferujemy glinkę sypką zmieszaną z piaskiem bądż z ziemią na zasypanie nierówności, podniesienie terenu itp. w nieograniczonej ilości. Czasem posiadamy podsyp (zasypanie i obsypanie fundamentów) ziemię mieszaną,piach,gruz Proszę dzwonić dowiadywać się. Realizujemy każde zamówienie. Duże 4-ro osiowe wywrotki (ok. 30t) Bardzo,

bardzo dobre ceny Warszawa i okolice. 790 292 242 [email protected]

CHCESZ PODNIEŚĆ TEREN NA SWOIEJ DZIAŁCE ZADZWOŃ