Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam!

Budujemy się w Kamionce gmina Prażmów.

Co do gazu z butli, to są jeszcze inne kwestie. Takie np. czy to ma być propan-butan, czy sam propan. Tu są jakieś wątpliwości odnosnie parowania.

Mamy zamiar uruchomić kominek z płaszczem wodnym i w niewielkiej ilości korzystać z gazu. Jednak wolę wybrać dobrą opcję. Mam kilka ofert, ale przedstawiają je niekiedy niezbyt jasno.

Cóz, a może na chybił trafił?????

pozdrawiam

Zaczynamy w kwietniu, dogrywamy ekipy.

Jak na razie mamy kłopot z doborem hydraulika, który wykona:połączenie kominka z płaszczem, podłogówkę , kocioł kondensacyjny lub atmosferyczny / każdy proponuje coś innego/, no i gaz z butli. Chciałem, aby zrobił to ktoś, kto ma za sobą takie podłączenia.

Niestety nie mam szczęścia.

Jak na razie.

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jezier, dzięki za wykres.

nie masz przypadkiem podobnego porównania dla propan-butanu?

Tadzel - ja zgłosiłam się do orlenu i gaspolu - przysłali oferty, można sobie coś z tego wybrać. Orlen daje propan-butan, ale szersze możliwości wyboru jesli chodzi o instalację, gaspol - propan.

Skontaktuj sie z ich przedstawicielami, na pewno dadzą ofertę z której sobie coś wybierzesz:

http://orlengaz.pl

http://gaspol.pl

pozdrawiam :lol:

monika

Jezier,

to chyba nie jest najprostsze rozwiazanie - sprzedac dzialke, ktora ma wady, ale kupujac ja juz je zaakceptowalem i kupowac nowa, drozsza

podejrzewam, ze ogrzewanie takiej kubatury gazem tez nie bedzie tanie,

wiec rozczajam kwesie pomp ciepla

abromba,

tak wyszlo sasiadko, mialo sie duzo zmiescic na dole, wiec roslo poddasze,

potem doszla antresola

Tadzel, moniska,

dostalem miesiac temu obszerna oferte od milego pana sprzedawcy z Orlengazu - chetnie przesle mailem, jesli dacie mi adres na maila/priv.

A ja tym razem z innej beczki: namierzyliśmy skład z kamieniami w bardzo dużym wyborze i bardzo rozsądnych cenach (szukaliśmy obudowy kominka). Jaka jakość wykonania - będziemy wiedzieć za tydzień. Ale mają naprawdę dużo ciekawych rózności - marmury, granity, serpentynit, bazalt.

Dla chętnych podaję namiary: ABICAM - Kąty 75 Baniocha tel. (22) 790 2777, 0-601 266 516. Zjazd w prawo jadąc od Warszawy na trasie sandomierskiej (na Górę Kalwarię) jakiś kilometr za Baniochą (czyli około 10 km za Piasecznem)

No okazuje się że są dostępne (na ul. żurawiej w wawie), skala 1:26 000

(szkoda że nie 1:10 000). Szanse na wypatrzenie domku, działki, bloku są.

Cena arkusza:

-na papierze foto 44 PLN

-na płycie CD 100 PLN (!!!)

Podobnież cała Polszcza jest.

Zbieram chętnych na arkusz na CD "Gołków Letnisko / Jazgarzew/ Bobrowiec"

w.