mag-da 16.02.2005 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 witam!Budujemy się w Kamionce gmina Prażmów.Co do gazu z butli, to są jeszcze inne kwestie. Takie np. czy to ma być propan-butan, czy sam propan. Tu są jakieś wątpliwości odnosnie parowania.Mamy zamiar uruchomić kominek z płaszczem wodnym i w niewielkiej ilości korzystać z gazu. Jednak wolę wybrać dobrą opcję. Mam kilka ofert, ale przedstawiają je niekiedy niezbyt jasno.Cóz, a może na chybił trafił?????pozdrawiamZaczynamy w kwietniu, dogrywamy ekipy.Jak na razie mamy kłopot z doborem hydraulika, który wykona:połączenie kominka z płaszczem, podłogówkę , kocioł kondensacyjny lub atmosferyczny / każdy proponuje coś innego/, no i gaz z butli. Chciałem, aby zrobił to ktoś, kto ma za sobą takie podłączenia.Niestety nie mam szczęścia.Jak na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag-da 16.02.2005 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 przepraszam zalogowałem sie na żonkę.To ja Jaskoz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniska 17.02.2005 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 witam, chętnie się dołączymy do grupy Piaseczyńskiej. Jesteśmy na razie na etapie notariusza i pozostałych papierków. Będziemy budować w Robercinie (jeszcze kawałek za Głoskowem) ....i też przebijamy się przez oferty gaspolu i orlenu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 17.02.2005 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 witam Moniskaponiewaz przymierzam się rownież do tego tematu to jesli mozna prosilbym o informacje, wasze przemyslenia itd. z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 17.02.2005 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Zrobiłem wykresy ceny gazu - propan w okresie pięcioletnim:http://www.republika.pl/jezier/propan.gifhttp://www.republika.pl/jezier/propan1.gifMoże wam to pomoże w podjęciu decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkep 18.02.2005 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 tez rozwazam:czy kominek z plaszczem + zbiornik podziemny czy moze pompa ciepla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 18.02.2005 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 tkep a duży dom budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkep 19.02.2005 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2005 to wlasnie lezy u podstaw moich rozwazan -w projekcie mam 1500 m3 kubatury (280 m2 uzytkowej + antresola) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 19.02.2005 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2005 O rany! sąsiedzie! Taka kubatura???!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 20.02.2005 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2005 tkep. Najprościej i najmniej kombinowania to wybudować dom tam gdzie jest podciągnięty gaz. Gdybym planował taki dom jak twój to rozważałbym zmianę działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniska 21.02.2005 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Jezier, dzięki za wykres. nie masz przypadkiem podobnego porównania dla propan-butanu? Tadzel - ja zgłosiłam się do orlenu i gaspolu - przysłali oferty, można sobie coś z tego wybrać. Orlen daje propan-butan, ale szersze możliwości wyboru jesli chodzi o instalację, gaspol - propan. Skontaktuj sie z ich przedstawicielami, na pewno dadzą ofertę z której sobie coś wybierzesz: http://orlengaz.pl http://gaspol.pl pozdrawiam monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkep 21.02.2005 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Jezier,to chyba nie jest najprostsze rozwiazanie - sprzedac dzialke, ktora ma wady, ale kupujac ja juz je zaakceptowalem i kupowac nowa, drozszapodejrzewam, ze ogrzewanie takiej kubatury gazem tez nie bedzie tanie,wiec rozczajam kwesie pomp ciepla abromba,tak wyszlo sasiadko, mialo sie duzo zmiescic na dole, wiec roslo poddasze,potem doszla antresola Tadzel, moniska,dostalem miesiac temu obszerna oferte od milego pana sprzedawcy z Orlengazu - chetnie przesle mailem, jesli dacie mi adres na maila/priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniska 21.02.2005 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 tkep, dzięki za propozycję, ofertę mam zarówno od gaspolu jak i orlenu. po ostatnim czytaniu forum ciężko z decyzją, co będzie jednajk lepsze w eksploatacji "propan czy propan-butan" pozdrawiammonika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpb1971 23.02.2005 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 Witam Szanownych Forumowiczów, śnieg topnieje, niedźwiedzie budzą się z zimowego snu... ( to my ? ), nadchodzi kolejny sezon wydawania kaski W związku z tym szukamy sprawdzonego hydraulika, najlepiej z okolic. Będziemy wdzięczni za każdy namiar. aby do wiosny... Gohna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpb1971 25.02.2005 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 eeech, widać, że nie wszyscy się jeszcze obudzili... Coś cicho na forumie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 25.02.2005 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Cześc o mnie robił Pan Maciejewski podaje jego numer 0601582603 ja jestem zadowolony. Instalacja co tradycyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpb1971 27.02.2005 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Dzięki Tadzel... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lrozycki 27.02.2005 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Czesc Wszystkim!!! Jesteśmy tu nowi. Będziemy budować w Mirowicach (k. Prażmowa). Od razu mamy sprawę: poszukujemy ekipy do zrobienia fundamentów. Możecie kogoś polecić ? Pozdrawiam, Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 28.02.2005 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 A ja tym razem z innej beczki: namierzyliśmy skład z kamieniami w bardzo dużym wyborze i bardzo rozsądnych cenach (szukaliśmy obudowy kominka). Jaka jakość wykonania - będziemy wiedzieć za tydzień. Ale mają naprawdę dużo ciekawych rózności - marmury, granity, serpentynit, bazalt. Dla chętnych podaję namiary: ABICAM - Kąty 75 Baniocha tel. (22) 790 2777, 0-601 266 516. Zjazd w prawo jadąc od Warszawy na trasie sandomierskiej (na Górę Kalwarię) jakiś kilometr za Baniochą (czyli około 10 km za Piasecznem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 04.03.2005 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 No okazuje się że są dostępne (na ul. żurawiej w wawie), skala 1:26 000 (szkoda że nie 1:10 000). Szanse na wypatrzenie domku, działki, bloku są.Cena arkusza:-na papierze foto 44 PLN-na płycie CD 100 PLN (!!!)Podobnież cała Polszcza jest.Zbieram chętnych na arkusz na CD "Gołków Letnisko / Jazgarzew/ Bobrowiec"w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts