magnolia 19.01.2008 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 W sprawie choinki.Ja bym była ostrożna z wystawianiem do ogrodu. Po miesiącu w domu na pewno jest obudzona. Jak teraz ja wystawisz i złapie mróz to kiepsko z nią będzie. Z tym garażem to niezły pomysł, chyba ze jest tam całkiem ciemno. A jak nie to niech tam sobie rośnie do wiosny. A wtedy na dwór nawet w marcu jak nie ma mrozów. Teraz można jakby była gwarancja że nie będzie mrozu, a przecież mamy styczeń. No, chyba żeby na 2 tyg. do garażu, a potem gdzieś gdzie będzie lekko powyżej zera i potem na dwór. Ale chyba szkoda zachodu, lepiej niech czeka na wiosnę w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 20.01.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Dzięki za odpowiedź w sprawie choinki. Niestety w garażu nie ma aż tyle miejsca zeby trzymać ją tam do wiosny.Poza tym jest tam niewiele chłodniej niż w domu.W tym tygodniu nie zapowiadali mrozów, może jednak zaryzykuję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 20.01.2008 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Czy ktoś z Was wie jaki jest adres strony internetowej o zagubionych psach?Ms Ty kiedyś taką podawałaś. Dzisiaj w moje okolice przybłąkały sie dwa psy: suka i szczeniak-pies. Mają obrożeMoże ktoś ich szuka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 20.01.2008 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 W takim razie to swiadczy tylko o tym, ze mamy bardzo dobrze ocieplone i zaizolowane domy i z dobrego ciepłrgo materiału. Ja mam z porothermu 30cm+12cm stryro. A Ty? U nas jest porotherm 25 + 15 styro. Generalnie jakby nie patrzec, wszystkie nowe domy budowane sa w podobnym trendzie ocieplenia Caly problem zasadza sie chyba w dokladnosci wykonania prac, a z tym bywa u kazdego inaczej Wczoraj zupelnie nie palilismy w kominku, jakos nie bylo czasu. A dzisiaj Marek mowil, ze tez nie ma po co palic, bo w domu wciaz 21 st. Co do psow, mozesz zerknac na strone Palucha. Nie mniej jesli pies zablakal sie gdzies na Twoim terenie, to trzeba szukac przez najblizsze schroniska. Ewentualnie dac kilka ogloszen na pobliskim sklepie, poczcie, osrodku zdrowia, czy u jakiegos weterynarza. ms. Pewnie fajnie z tym domem, ale jesli chodzi o Muratora, to kupilam go raz ... i o raz za duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 20.01.2008 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 sorry, ale wyjątkowo nie ja. To pewnie było w czasach, kiedy Zuberkom zginął pies. Może Gafinka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 20.01.2008 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Amber, ja zawsze jak kupuję Moratora, mówię, że to ostatni raz. A dom należy do forumowiczki z naszej piaseczyńskiej piaskownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 20.01.2008 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Amber, ja zawsze jak kupuję Moratora, mówię, że to ostatni raz. No tak ... ja natomiast wyjatkowo szybko rozstaje sie z nietrafionymi inwestycjami A dom należy do forumowiczki z naszej piaseczyńskiej piaskownicy. Oooo ... nie wiedzialam To tym bardziej gratulacje dla szczesliwej posiadaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 20.01.2008 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Czy ktoś z Was wie jaki jest adres strony internetowej o zagubionych psach? Ms Ty kiedyś taką podawałaś. Dzisiaj w moje okolice przybłąkały sie dwa psy: suka i szczeniak-pies. Mają obroże Może ktoś ich szuka? Betsi U mnie na ulicy wisi ogloszenie, ze komus zaginela BOKSERKA. Jesli to taki piesek to daj znac , mam tu numer telefonu podany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 20.01.2008 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Słuchajcie, słuchajcie! W najnowszym Muratorze 2/2008 są wyniku konkursu Najpiękniejsze Domy, adaptacja projektu gotowego wyróżnienie dostał dom z Ustanowa z piękną modrzewiową elwacją. Buduję dom wg. tego samego projektu. A forumowiczce gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice1 20.01.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Super fachowcy sprawdzona 4 osobowa ekipa górali do budowania i wykańczania wszystkiego szukają czegoś w środku bo u nas właśnie kończą a budowali od "0" od kwietnia 2007. kafelki, docieplenia środka, podwieszane sufity, tynki, wylewki, malowanie, itd... zainteresowanym podam na priva moge przesłać zdjęcia z wykończeniówki a to ze stanu surowego http://alicce.fotosik.pl/albumy/263905.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 20.01.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Ms, Rmi Dzieki za odpowiedź. To są 2 psy ( suka z malym-ok3,4 mieś). Piekne są, śpia teraz u mnie garażu, bo strasznie glodne były i przmarzniete. Mąż objechał sklepy w okolicy zapytać czy ktoś nie szuka tych psów. Dziecko już je zaodoptowało No cóż w razie czego będą dwa a nie jeden planowany na wiosnę pies. Lecę czytać tego muratora, bo ciekawa jestem tego super domu. Pomimo ze skonczyłam budowe to tak polubiłam Muratora ze nie mogę powstrzymać sie od jego kupowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taje 20.01.2008 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Witam sasiadow! Po poltorarocznym remoncie z przygodami wprowadzilismy sie wreszcie do domu w Zalesiu Gornym. Niestety nie koniec to naszych perypetii budowlanych - po wielomiesiecznej walce z wydzialem architektury w Piasecznie (swoja droga istny horror) dostalismy w koncu pozwolenie na rozbudowe i czeka nas teraz powtorka z rozrywki. Poniewaz poprzedni fachowcy nie sprawdzili sie, poszukujemy nowej ekipy do rozbudowy; moga byc drodzy byle solidni i rzetelni. Co do terminu jestesmy elastyczni. Czy mozecie podzielic sie namiarami na sprawdzonych fachowcow dzialajacych w okolicach Zalesia i Piaseczna? Bede bardzo wdzieczna za wszelka pomoc i sugestie; bardzo sie sparzylam na ostatnim projekcie i chcialabym uniknac poprzednich bledow. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 21.01.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Betsi, potwierdza się moja teoria, że psy tylko czekają aż wykończy się jakiś nowy dom, żeby natychmiast się przyplątać. Pewnie suka stwierdziła, że u Ciebie bedzie im lepiej niż u dotychczasowego właściciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewajanecka 21.01.2008 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Betsi, potwierdza się moja teoria, że psy tylko czekają aż wykończy się jakiś nowy dom, żeby natychmiast się przyplątać. Pewnie suka stwierdziła, że u Ciebie bedzie im lepiej niż u dotychczasowego właściciela.Coś w tym jest , do mnie przyplataly sie dwa male i mlode pieski.Zostaly , nikt ich nie szukal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 21.01.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Dziewczyny Odnosnie moich przybłakanych piesków to okazało się że ten szczeniak to też suka Na razie zostają u nas dopóki nie znajdą sie właścicele. a jak nie to zostaną z nami W razie czego gdzie można kupić dobre, ciepłe budy? MS Na pewno będzie im u nas świetnie - już jest! Ewajanecka Czy trzymsz te pieski na dworzu czy w domu? Taje Posyłam na PW Choinka posadzona do ziemi. Mam nadzieję ze przeżyje tą "zimę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 21.01.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Betsi2006Odnośnie piesków.Sąsiad przygarnął też takiego wałęsającegp psa.A jakże rasowy.Po miesiącu okazało się ze pies chory na padaczke.Czyli pies nikomu nie zaginął lecz jak się właściciele zoriętowali ze chory a leczenie to duze pieniadze wywiezli za miasto i zostawili.Jeżeli już koniecznie chce pani psa to najlepiej pojechać na Paluch i wziąść psa ze swiadectwem weteranaryjnym.Najlepiej kundela poniewaz 90% psów rasowych obecnie ma wady genetyczne i są wiecznie chore.Kliniki weterynaryjne świetnie żyją z tego. No chyba że chce pani ciężko zarobione pieniądze wydawać na pieska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 21.01.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 90% psów rasowych obecnie ma wady genetyczne i są wiecznie chore. Ten autorytatywny wniosek, to pewnie na podstawie jakis badan i statystyk. Czy moge wiec prosic o zrodlo cytowanych danych? Czy to bylo, ot tak rzucone haslo na zasadzie "widzimisie" Betsi, kiedys dobre budy widzialam w Konstancinie, przy drodze glownej Konstancin-Gora Kalwaria. Byly dobrze ocieplone i o slusznych gabarytach Jakie imiona wybraliscie dla nowych domownikow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 21.01.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Niestety pieski wyniosły się dzisiaj z mojej posesji ( same). Przegryzły osłone zrobiona z wikliny na bramie garazowej podczas gdy mąż pojechał kupić im jakieś jedzenie. Mąż jak wrócił, to widział je tylko daleko na polach koło rzeczki ( stamtąd przyszły) Widocznie zdecydowały ze jednak poszukają swoich właściceli Na pewno nie odpowiadało im błocko na mojej działce ( choć cłą noc były w garażu - a samochód na zewnatrz ) No cóż problem rozwiazał się sam. Wracamy do wersji kupna psa na wiosnę jak zrobimy porządek na działce. Oj, dziecko będzie rozpaczać. Ten mały szczeniak był taki śliczny - to były owczarki niemieckie. Takiego pieska właśnie chcę kupować. Tadzel Zaraz poszukam na stronie schroniska "Na paluchu". A tam szczeniaka też można znaleść? Chciałabym wychowywać psa od małego, bo dziecko bardzo boi się psów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 21.01.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Betsi W sprawie psiaków-rób jak ci serce dyktuje. Nie ma żadnych reguł-że niby ten lepszy, a ten gorszy, rasowy , nierasowy-i.t.p. Jak zwykle -jest to wypadkowa bardzo wielu rzeczy, a w przypadku psa znajdy -jedna wielka niewiadoma. Ale też przede wszystkim kwestia odpowiedzialności- trzeba mieć świadomość tego, że pies może zacząć chorować, że mogą z nim być kłopoty / mój poprzedni psiak wszystko w domu niszczył -oduczyliśmy go tego- ale też wymagało to od nas wiele cierpliwości i konsekwencji./ A odnośnie brania psa ze schroniska, konkretnie z Palucha. Dwa psy miałam z Palucha. Oba dostałam chore. Jednego z nosówką, jednego z padaczką. Za każdym razem zatajono ten fakt. Oba były kundlami i na oba wydałam majątek na leczenie / czego absolutnie nie żałuję -po prostu stwierdzam fakt/ Myślę , że schroniska-co nie do końca jest ich winą,dłuuugo by dyskutować-nie ogarniają tego wszystkiego co się w nich dzieje. Więc tadzel nie można uogólniać , że kundel ze schroniska jest psem " lepszym jakościowo" A piszę to wszystko jako konsekwentna miłośniczka kundli. Mój obecny pies to również znajda i również kundelek. Betsi Stron o zaginionych psach jest mnóstwo. http://www.zaginione-znalezione.pl http://www.dogomania.pl Paluch ma odnośnik na swojej stronie. Niektóre schroniska i fundacje też. A najlepszym źródłem informacji w naszej grupie ,w tym temacie jest chyba Grafinka Jeżeli zdecydujecie się psiaki zatrzymać życzę powodzenia A tak poza tym -to już mieszkamy Napiszę coś więcej jak się bardziej ogarnęPo prostu "psi" temat mnie sprowokował , więc się rozpisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 21.01.2008 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 O widzę, że w międzyczasie wpisałyście się z AmberTak więc cześć mojego postu już nieaktualna, ale cała reszta jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts