Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Broń mnie panie Boże.

Istotne czy jakiegobadz kosciola czy z konkretnego .

Jakie klotnie ,jakie klotnie , kochani , poki co nikt za winkiel nie wychodzil :D

Ogloszenie

Potrzebuje kogos z psem o zabawy z moim psem .

Ten ktos moz sie ze mna kawy napic , jak zechce , znaczy jak ten ktos zechce , bo ja chce :D

Pilne :D

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ten ktos moz sie ze mna kawy napic , jak zechce , znaczy jak ten ktos zechce , bo ja chce :D

Najlepiej zafunduj mu kolegę, lub koleżankę na stałe. Będą się sobą zajmować, podgryzać, bawić obszczekiwać i będziesz miała w domu stado, które będzie wzajemnie uzupełniało się strzegąc swojego ludzkiego stada.

Ja tak zrobiłam, gdy uznałam, że zbyt mało czasu poświęcam swojej suni. Zostawiłam jedną sunię z miotu i teraz mam dwie wojowniczki :-? :lol:

Ogloszenie

Jesli macie czas i ochote, to mozna np. w weekendy podjechac na Pola Mokotowskie. Regularnie spotykaja sie tam fajni psiarze. Przy okazji mozna podpatrzec rozne grupy szkoleniowe i indywidualnych kursantow. Wielosc bodzcow swietnie socjalizuje psy 8)

A po udanym spacerze nic tak dobrze nie robi jak karkowka z grilla w przyjaznym nie tylko ludziom, ale rowniez psom pub'ie :-)

polecam 8)

Betsi - wszedłem na podany przez pania adres. W wiekszości postów,przykro mi ,ale tam jest poziom zalatujacy zapachem niewłaściwie eksploatowanego szamba. Stokrotnie wole czytac na tym forum posty prawdziwie inteligentnych i żarliwie zaangażowanych inwestorek.

Tadzel

Jesteś szalenie miły - dzieki wielkie. :p

Do tych zaangazowanych inwestorek dodałabym jeszcze inwestorów bo też kilku ich tu jest i sa równie zaangażowani :p

Z tym adresem to był tylko żart, żeczywiscie nie ma tam nic ciekawego do poczytania :roll:

Odnośnie akcji to chyba nie sa one zarejestrowane w żadnym biurze maklerskim, ale mam nadzieję ze sa cały czas ważne?

Amber i RRmi

Wiele osób przyjeżdża ze swoimi pupilami również do lasu w Zalesiu Górnym w okolice stawów. Jest tam kilka fajnych miejsc piknikowych.Do jednego parkingu mozna dojechać od strony Zalesia, niedalego za teorami kolejowymi w strone W-wy, drugi wjazd jest od strony Żabieńca.

Odnosnie Pól Mokotowskich to kaszanka w Lolku bardzo sie pogorszyła, ale karkówka jest zawsze dobra-od lat.

rrmi:

Gdyby ktos z piszacych byl maklerem to robilby to co oni robia

Ja jestem... :-?

Rada dla osób mniej związanych "uczuciowo" ze sprawami dotyczącymi gospodarki RP i świata w ogóle, jak również inwestowania w przeróżne instrumenty finansowe własnych oszczędności - Jeśli nie chce się Wam poczytać czegoś poważniejszego niż forum Bankiera, to przynajmniej odwiedzając to forum słuchajcie co mają do powiedzenia Amber i rrmi. Nie opluwają innych tylko dlatego, że prawdopodobnie one też poniosły stratę na wartości swych rachunków inwestycyjnych (choćby pośrednio w OFE), a starają się wytłumaczyć pewne mechanizmy rynkowe, nt których inni forumowicze jak mniemam mają wiedzę dość powierzchowną... Przez 6 lat nie słyszałem, by ktoś powiedział: "Ale ci maklerzy są super... Na innych giełdach zarabia się mniej, a u nas proszę, jak nam puchną portfele w TFI!" :D :D :D

Rozumiem frustrację co poniektórych "inwestorów", ale z ręką na sercu muszę przyznać, że 95% osób inwestujących u nas na giełdzie poświęci więcej czasu na staranne wybranie tegorocznych wakacji, nowej sukienki czy garnituru, a wręcz nowej pary butów, czy koloru kostki brukowej na podjazd niż zastanowienie się czy w ogóle, w co i dlaczego inwestować własne zaoszczędzone pieniądze!!! Tyczy się to też wyboru TFI. Czy jest nam wszystko jedno, jaką będziemy mieli opiekunkę do dzieci? Pewnie nie... To dlaczego mamy w d... głębokim poważaniu kto zajmie się naszymi pieniędzmi? Kto z inwestujących w TFI zna nazwisko zarządzającego własnym funduszem i zna jego wyniki np. z poprzedniego miejsca pracy?

Ale szczerze wierzę, że nasi forumowicze z grupy piaseczyńskiej należą do tych marnych 5%, które idą pod prąd ogółowi... 8)

Czytam grupę regularnie, choć dawno się nie udzielałem... Tym razem jednak postanowiłem stanąć trochę w obronie debili, którym również wg niektórych jestem. Stąd mój przydługi wywód...

Pozdrawiam budujących. Idzie wiosna!!! Niekoniecynie na rynkach...

P.S. Betsi, ja zawsze jeżdżę obok Ciebie przepisowe 60km/h... :p

Aussie.

"Rozumiem frustrację co poniektórych "inwestorów", ale z ręką na sercu muszę przyznać, że 95% osób inwestujących u nas na giełdzie poświęci więcej czasu na staranne wybranie tegorocznych wakacji, nowej sukienki czy garnituru, a wręcz nowej pary butów, czy koloru kostki brukowej na podjazd niż zastanowienie się czy w ogóle, w co i dlaczego inwestować własne zaoszczędzone pieniądze!!! "

U wierzyli propagandzie, zaufaj fachowcom, poszli z pieniażkami do funduszy inwestycyjnych.A tu sie okazało ze zfachowościa tych panów nie za bardzo.

Fundusze nie potrafiły przekonac ludzi żeby nie wycofywali wkładów.

Z musiło to fundusze do sprzedaży akcji ze stratami.

Najlepiej to zwalić na zwykłych inwestorów. A "fachowcy" nic nie winni.

Witam wszystkich serdecznie!

W czerwcu zaczynam budowe Milej Chwili: http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=356&IdKolekcji=41 . :-)Dzialke mamy w Henrykowie, warunki przylaczy zalatwione, wykonawce mamy z polecenia. Obecnie szukam taniego ale solidnego projektanta, ktory zrobi adaptacje projektu. Slyszalem, ze w Piasecznie są problemy z uzyskaniem pozwolenia na budowe, czy to prawda? Czy mozecie mi udzielic chociaz krotkich rad jak sprawnie uzyskac pozwolenie, ile powinna kosztowac adaptacja?

z gory dziekuje za odpowiedz:

[email protected]

PS. Ja bym tez rozważył kwestię opłat adjacenckich. Żeby nie było tak, ze wywłaszczą za odszkodowaniem 10.000 a opłat naliczą 11.000 :-)

Depi

Proszę cię rozwiń temat opłat adjacenckich.

Takie opłaty właśnie naliczono moim sąsiadom.

W 93 roku otrzymali ziemie w spadku, w 2002 podzielili na działki.

Ziemia od początku była ziemią budowlaną.

Teraz gmina nałożyła 20% podatek od różnicy ceny ziemi w chwili otrzymania spadku i chwili podziału.

Tak dzieje się tylko w gminie Tarczyn.

Bo ani Prażmów ani Lesznowola nie naliczają takich opłat.

W związku z tym wszelkie rady, sugestie-co z tym zrobić , jak to ugryźć -mile widziane.

Dodam tylko, że wczoraj mieliśmy kolejne spotkanie w sprawie drogi/serialu ciąg dalszy :) :) :) /

Nie chce mi się rozpisywać , bo absurdów cała masa niemniej jednak cały czas chcą wymusić na ludziach oddawanie ziemi za darmo.

Tym razem szantażem -jak szybko, szybko nie podejmiemy decyzji to nam te pieniądze z Unii przepadną.

Po prostu skandal-ty zrób wszystko dla gminy w imię "ogólnego dobra", a gmina za chwilę cię tak urządzi, że się nie pozbierasz.