Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ad. opłaty adjacenckie (w uzupełnieniu tego, co napisał Jezier):

-poza opłatami za podział/scalenie są jeszcze opłaty za infrastrukturalne ulepszenia. Jeżeli gmina coś zrobi (drogę, kanalizę, itp.) to tez sobie może naliczyć procent od wzorstu wartości nieruchomości.

Gminy często-gęsto tego nie robią, ale jak już zrobią, to wymigać się jest ciężko.

Witam znajomych i nie znajomych z forum szacownego grona piaseczyńskiego :D :D 8)

Kto z Was chciałby się pozbyć stempli budowlanych długości ok. 3 m w ilości 100 szt., odbiorę sama, najpóźniej 2 połowa lutego, proszę o promocje cenową :wink: na priv lub na mail info.

pozdrawiam serdecznie

ps. przepraszam, ze się nie pojawiam, nie piszę dziennika itp. ale nie tylko my czytamy zapiski z budowy 8)

Bardzo dzięki za odzew :D sprawdzę wszystkie oferty, poza tym jak Wam coś zostało z budów, a co może mi się przydać do budowy chętnie odkupię w dobrej cenie: styro 15 cm na ściany, porotherm 25, stal pręty fi 6, fi 12, cegła pełna itp.

Widzę, że większość pogubiła dzienniki 8)

aha mi mało co zostaje, bo chyba mam wykonawcę matematyka z krwi i kości :lol: parę szt bloczków fundamentowych (pójdą na tymczasowe schodki), 2 wiaderka dysperbitu i 2 worki cementu, ale to pewnie mi się przyda :p zobaczę jak dalej

ms.

za nówkę I gatunku :) bo jest jeszcze II gat stówkę tańszy, ale ponoć badziewie. Niestety używki za grosze nie udało mi się namierzyć. Są jakieś pojedyncze sztuki na allegro ale gdzies pod Krakowem (za transport zapłacę tyle co za nowy). Z kolei w firmie którą polecała tu jakiś czas temu rrmi (ta przy Alei Krakowskiej) ceny zaczynają się od 2400 i kończa na 3600 czy jakoś tak.

strzelu,

widzę, że ceny blaszaków się utrzymują.

Tak przy okazji, ostanio dowiedziałam się ile teraz bierze "mój" architekt za adaptację projektu. Przez rok podrożało u niego 60%. Dlatego jak ktoś prosi o namiar na taniego i solidnego architekta do adaptacji projektu to siedzę cicho.

No tak. Ceny każdego dnia są inne i do tego jeszcze różne miasta, miasteczka, miejscowości, rejony kraju. Ale szczęśliwie są mejle, trelefony, fora. Inna sprawa że cen niskich czy też minimalnych na rozmaite produkty i usługi się nie przeskoczy. Jak są takie na rynku to są i już. Chodzi tylko o to żeby nie dać się za bardzo zrobić w balona.

Swoją drogą do zaczynających teraz w naszej okolicy bądź do tych co zaczęli na jesieni. Ile płacicie za stan surowy otwarty (przy uwzględnieniu powierzchni Waszego domu, stopnia skomplikowania fundamentów, dachu, tego czy ekipa jest miejscowa czy np. z południa kraju tudzież zza wschodniej granicy itp)?

Chciałbym poznać jakieś realne ceny z naszej okolicy. Dużo tego na forum w innych miejscach, ale to wszystko uwarunkowane lokalnie.

MS podłoga właściwa wylana a mury niedługo, a ponieważ domek niewielki to na już praktycznie i mam gdzie towar składować.

A priv aż gorący 8) :p odezwę się po kolei do wszystkich, wydrukuję, przedstawię majstrowi do akceptacji i możemy handlować.

Czy wszędzie te gotowe WC-ety są po 500 zeta?

O, widzę że powrócił mój ulubiony temat! Trochę inaczej, ale zawsze to jednak o szambie :D

Czy Jezier Wam się już kiedyś zwierzał, co mu się wydarzyło podczas budowy naszego domu w takiej właśnie budowlanej sławojce??? Nie? To ja Wam opowiem. Otóż poszedł on sobie za potrzebą do tej sławojki, a tu nad głową słyszy potężne brzęczenie. Bzzz, bzzz, bzzz :lol: Okazało się, że mamy tam gniazdo szerszeni :o Jezier wyskoczył w niekompletnej garderobie... No mówię Wam, kupa śmiechu :lol: :lol: :lol:

Strasznie trudno było wytruć te skubane szerszenie.