AmberWind 27.02.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Betsi, U nas mogliby zaczac nawet w poniedzialek Nie mniej kostka to nie wszystko. Przed pracami brukarskimi, chyba musimy nawiezc gory ziemi do "ogrodu" Najchetniej zlecilabym to jednej firmie i miala z glowy planowanie dzialki, podjazd i taras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta Dubisz 27.02.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Witam wszystkich budujących z okolic Piaseczna Ja zaczęłam w czerwcu 2007 i pilnie studiowałam forum, a teraz postanowiłam się ujawnić; zwłaszcza że do końca budowy jeszcze ho ho! Budujemy w Julianowie. No i oczywiście mam od razu prożbe do piaseczyńskich forumowiczów Poszukuję solidnej, sprawdzonej i nie drogiej ekipy ( w miarę możliwości!) do wykonania tynków gipsowych agregatem. Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czardasz12 27.02.2008 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Rrmi,Wielkie dzięki.Czardasz12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gacek78 28.02.2008 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Witam wszystkich, jestem zupełnie nowy. Zaczynam właśnie budowę domku jednorodzinnego w miejscowości Wilcza Góra w gminie Lesznowola.I od razu pierwsze pytanko, właśnie złożyłem wszystki papiery do urzędu gminy o pozwolenie na budowę, ile się czeka w gminie Lesznowola na pozwolenie??? Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piomod 28.02.2008 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Aussie, Dzieki za namiar Amber, Podziel sie proszę wrażeniami po spotkaniu z dugą firmą brukarską Betsi Jestem zainteresowany negocjacjami grupowymi Czy macie kogoś kto montował kompleksowo Wam system antenowy do TV? pozdrawiam piomod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 28.02.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Witajcie nowi forumowicze MartaNamiary na tynki ida na PW Piomod Mam takiego człowieka, ale namiar przeslę wieczorem bo nie mam przy sobie notesu. Amber To negocjuj za mnie i Piomoda tą kostke Ja bedę sprawdzła jeszcze 1 namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 28.02.2008 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Forumowicze z gminy TarczynJeżeli ktoś z was płaci podatek od nieruchomośći to prosze o padanie wysokości.Ja otrzymałem: Stawka za metr kw. domu 0,56 zł na rok, Stawka za metr kw.gruntu 0,30 zł na rok.A jakie stawki są w gminie piaseczno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 28.02.2008 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 W gminie Piaseczno odpowiednio 0,48 zł za dom i 0,23 zł za działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 28.02.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Mam pytanie w sprawie zagospodarowania działki i układania kostki. Czy przed układaniem kostki należałoby wyrównąc teren i podsypać ziemią? Kiedy nawieść dobrej, czarnej ziemi pod trawę? Czy na wjazd do garażu ( lekkie podniesienie) nadają się płyty betonowe typu kratka? - może ktoś tak ma i mógłby mi zaprezentowć jak taka kratka wygląda ułożona na podjeździe? I ogólnie jaka jest kolejność tego wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.02.2008 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Hello, Betsi2006: U mnie brukarz prosił, by przed jego wejściem teren był docelowo podwyższony i nawieziona ziemia. Tak też będzie. W marcu porządkuję teren wokół domu, w kwietniu wchodzi brukarz. piomod: Instalację RTV+audio+alarm robił u mnie Pan Robert z Grójca, tel. 601298190 wraz z elektrykiem. Czy zrobi Ci samą instalację TV, nie wiem, ale warto zapytać. Mogę Ci go za to polecić na 100% do audio i alarmów. Pzdr., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 28.02.2008 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Do wszystkich którym podałam namiar na beton - niestety drożeje od 1 marca i raczej cena się wyrówna do poziomu piaseczyńskich (chyba, że i piaseczyńskie podniosą w tym samym czasie to dalej będzie cena do przyjęcia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 28.02.2008 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Jezier Dzieki za infoAle te złodzieje z dzieraja z nas.Co ta cholerna gmiana zrobiła że rząda takiego podatku.. Droga polna, gazu ziemnego nie ma. I ustalac taka cene za metr działki z gruntem VI klasy to czysty bandytyzm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 28.02.2008 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Klasa gruntu nie ma nic do rzeczy. To są podatki od nieruchomości a nie rolne.A z tego co widzę to czym w gminie więcej się buduje (dróg, kanalizacji itp.) tym podatki niższe.Np w Lesznowoli 0,45 zł (budynki) i 0,2 zł (działki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tratwa 28.02.2008 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Klasa nie ma nic do rzeczy, ale to jednak wkurzające, że mieszkając w biednej gminie wiejskiej z kiepską infrastrukturą musimy płacić więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 28.02.2008 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Betsi Ja też chętnie dołączę do grupy kostki betonowej.Choć jak znam życie, wykonawcy nie będą zainteresowani "grupowym rozliczeniem". Poza tym planuję prace na maj , czerwiec.Teren u mnie podmokły. Czardasz12Tego człowieka od alarmów z Agatu mogę polecić bo robił instalację u nas.Solidny, konkretny, chyba ok fnansowo.Namiar mam w domu.Gdybyś chciał -daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nania 28.02.2008 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 HURA!!!! Mamy Kredyt! Zaczynamy w połowie marca! Polecie gdzie kupowaliście beton w naszym rejonie! oraz stal. Ps. Jezier jaki świat mały okazuje się studjowaliśmy na jednej uczelni (znalazłam na naszej-klasie)(Bobrowiecka) i to w tym samym roczniku a do tego pracujesz w tej samej firmie co moja szwagierka - generalnie współinwestiorka budowy! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankat 29.02.2008 01:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Znakomicie! Długo staraliście się o kredyt? Gdzie budujecie? Pochwal się projektem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 29.02.2008 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Nania już się chwaliła parę stron temu - wszystki rysunki dokładnie co i jak. Wczoraj byłam do późna na budowie i chyba pierwszy raz tej zimy zobaczyłam Oriona, który dosłownie wisiał nad domem. W mieście jest za jasno na oglądanie gwiazd. Zaraz odkurzę swoje książeczki z serii "Astronomia dla ubogich" czy "Gwiazdozbiory w weekend". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 29.02.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Witanko nowi Forumowicze Niania a teraz do przodu - pamiętam moje boje o kredyt ale jak w końcu go dostałam to nie miałam się siły cieszyć Jeśli chodzi o kostkę ja będę chyba korzystała z rejonu Gabryelina i okolic, jak się sprawdzą to polecę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gafinka 29.02.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Forumowicze pomózcie - w wariactwie budowlanych - moj telefon ulegl calkowitemu zniszczeniu i nie mam telefonow do nikogo - czy ktos moglby mi podrzucic telefon do Elmunda ( wylewki) bo na forum nie moge znalexc ( cos mi wyszukiwanie szwankuje) a pilnie potrzebuje sie z nim skontaktowac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts