Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich budujących z okolic Piaseczna :lol: Ja zaczęłam w czerwcu 2007 i pilnie studiowałam forum, a teraz postanowiłam się ujawnić; zwłaszcza że do końca budowy jeszcze ho ho! Budujemy w Julianowie. No i oczywiście mam od razu prożbe do piaseczyńskich forumowiczów :-? Poszukuję solidnej, sprawdzonej i nie drogiej ekipy ( w miarę możliwości!) do wykonania tynków gipsowych agregatem. Z góry dzięki!

Witam wszystkich, jestem zupełnie nowy. Zaczynam właśnie budowę domku jednorodzinnego w miejscowości Wilcza Góra w gminie Lesznowola.

I od razu pierwsze pytanko, właśnie złożyłem wszystki papiery do urzędu gminy o pozwolenie na budowę, ile się czeka w gminie Lesznowola na pozwolenie???

Z góry dziękuję za odpowiedź

Mam pytanie w sprawie zagospodarowania działki i układania kostki.

Czy przed układaniem kostki należałoby wyrównąc teren i podsypać ziemią?

Kiedy nawieść dobrej, czarnej ziemi pod trawę?

Czy na wjazd do garażu ( lekkie podniesienie) nadają się płyty betonowe typu kratka? - może ktoś tak ma i mógłby mi zaprezentowć jak taka kratka wygląda ułożona na podjeździe?

I ogólnie jaka jest kolejność tego wszystkiego :o

Hello,

Betsi2006: U mnie brukarz prosił, by przed jego wejściem teren był docelowo podwyższony i nawieziona ziemia. Tak też będzie. W marcu porządkuję teren wokół domu, w kwietniu wchodzi brukarz.

piomod: Instalację RTV+audio+alarm robił u mnie Pan Robert z Grójca, tel. 601298190 wraz z elektrykiem. Czy zrobi Ci samą instalację TV, nie wiem, ale warto zapytać. Mogę Ci go za to polecić na 100% do audio i alarmów. :D

Pzdr.,

Betsi

Ja też chętnie dołączę do grupy kostki betonowej.

Choć jak znam życie, wykonawcy nie będą zainteresowani "grupowym rozliczeniem".

Poza tym planuję prace na maj , czerwiec.

Teren u mnie podmokły.

Czardasz12

Tego człowieka od alarmów z Agatu mogę polecić bo robił instalację u nas.

Solidny, konkretny, chyba ok fnansowo.

Namiar mam w domu.

Gdybyś chciał -daj znać.

:D :D HURA!!!! Mamy Kredyt!

Zaczynamy w połowie marca!

Polecie gdzie kupowaliście beton w naszym rejonie! oraz stal.

Ps. Jezier jaki świat mały okazuje się studjowaliśmy na jednej uczelni (znalazłam na naszej-klasie)(Bobrowiecka) i to w tym samym roczniku :-) a do tego pracujesz w tej samej firmie co moja szwagierka - generalnie współinwestiorka budowy! :wink:

Pozdrawiam

Nania już się chwaliła parę stron temu - wszystki rysunki dokładnie co i jak.

Wczoraj byłam do późna na budowie i chyba pierwszy raz tej zimy zobaczyłam Oriona, który dosłownie wisiał nad domem.

W mieście jest za jasno na oglądanie gwiazd. Zaraz odkurzę swoje książeczki z serii "Astronomia dla ubogich" czy "Gwiazdozbiory w weekend".