Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ogłoszenie reklamowe:

Ekipa budowlana z dużym doświadczeniem, z racji długich przerw między kolejnymi etapami budów deweloperskich, chętnie podejmie się budowy domu/ów jednorodzinnego.

W zakresie stany surowe, stropy, wylewki a także tynki, płyty kg, ocieplanie (styropian/wełna), więźba dachowa, krycie (dachówka/blacha).

Ceny atrakcyjne.

Kontakt: 0 513 198 929, 0 606 343 707, [email protected]

PS. bipop: Ta ekipa budowała u mnie i śmiało polecam. Rok temu zaczynałem budowę a teraz juz tylko rozwinąć dywany, wkręcić żarówki i ... i nie ma już co robić :( .

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i życzę szybkiego finiszu

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

bipop, pozdrawiam.

Jeśli rzeczywiście tylko rozwinąć dywany i przeciąć wstęgę, to ładnie docisnąłeś przez ostatnie miesiące.

Niestety MS ,trochę na wyrost. Utknęliśmy przez gaz. I to nie przez samą gazownie a proces podłacznia który ma ze 140 kroków. Ciągniemy się od maja 2007. Warunki, umowa, mapki do projektu, projekt, Projekt w ZUDzie (4 m-ce!) teraz zebrać 13 współwłaścicieli drogi i oddać służebność a potem pozwolenie na budowę, zgłosznie do PINBu.....

A dom zbudowany, ocieplony, środek wytynkowany, poddasze wykończone ale utkneliśmy z wylewkami bo bez gazu nie ma jak grzać a w zimę wylewek nie chce robić bo już mam doswiadczenie -suszyłem w listopadzie po tynkach

Nie mniej co by sie nie działo na wakacje sie wprowadzimy

Jezier-jestem strasznie ciekawa tej informacji, że pracujemy w jednej firmie 8)

Taki mały koncern i się nawet nie spotkaliśmy jeszcze :wink: A może siedzimy biurko w biurko i znamy się tylko wirtualnie :lol:

hmm chyba jednak nie, ale usilowalam wyslać Ci maila typując Cię w intranecie i niestety nie mogę tego zrobić :-?

Powyzsze posty to chyba przykład anonimowości XXI wieku jak i drugiej osobowości w internecie :lol:

dzięki bogu przeprowadzka na wieś szybko przywraca zachowania zycia w małych społecznościach

Nie mniej co by sie nie działo na wakacje sie wprowadzimy

Gratulujemy i czekamy na imprezkę.

Mówiłam Wam że jest nas tyle że pobalujemy u nas :lol:

Tadzel

Jak cos się robi we własnym domu i są tego fajne efekty, to o bólu ( kolan, krzyża, rąk i innych konczyn) zapomina sie szybko i mysli co jeszcze można zrobić.

To wcale nie przeszkadza w przyjmowaniu w weekendy gości :wink:

Czy wszyscy maja snieg ?

Rano było cudnie :p

Wszystko lekko pobielone, cienka warstwa sniegu na ziemi, szadź na drzewach i trawie.

Potem podobno mocno padało, ale nie widziałam bo jestem w pracy :cry:

Pomimo tak pieknego widoku zdecydowanie czekam na wiosnę i zieleń i słońce. Ciekawa jestem jak bedą wyladały drzewka owocowe na działkach sasiadów w maju.

Tadzel

Chyba jak wszyscy lubię być zapraszana ale też lubię gości u mnie :p

U mie juz wykonczeniowka,choc wybory zawsze byly trudne i nie do konca przemyslane bo czasu zawsze za malo i czasami potrzeba 10 minut na podjecie decyzji, czy trafna.... to okaze sie w praktyce.

Po bardzo trudnej wspolpracy z ekipa budujaca stan surowy stwierdzam ,ze przygotownie do budowy lektura,lektura i to fachowa i forum zaowocowaly.

To juz do historii przejdzie jak doprowadzona do skraju wytrzymalosci wywalalam kopnieciem dopiero co wymurowany kawalek krzywej sciany.Owszem robili od nowa a ja jak ekonom z miarka i tak od switu do sowy caly dzien na budowie w deszczu i sloncu.Satysfakcja jest ,ze wszystko mam rowniutkie z dokladnoscia zegarmistrzowska i to dalej owocuje finansowo i wizualnie.A jak cieszy kiedy nie trzepie po kieszeni....

Ekipa wykonujaca tynki nie mogla wyjsc z podziwu ,ze tak rowniotko i mniej materialu zuzywa.Moge polecic przyszlym budujacym.Brama z furtka z 14 -stki tez godna polecenia bo solidnie i terminowo i z 5 letnia gwarancja a ludzie z Opoczna- profesjonalisci.

Klinkiery w ogrodzeniu- majsrersztyk wykonawczy-tez moge polecic.

I wreszcie ukladanie plytek gresowych pod ogrzewanie podlogowe-tez ludzie z dalekich okolic Tarnow.

Gresy polerowane i glazurowane oraz szkliwione przerobilam i mysle,ze moge pomoc w wyborach.Natomiast ja zapomne o urzadzeniach typu mop z wiecznie brudna woda do czyszcenia plytek i podlogi z drewna.

Wystarczy czyscik mechaniczny,ktory zbiera pich i poleruje...ale o ntym po prezentacji w na moich podlogach.

Natomiast prosze o pomoc -potrzebuje drobnego gruzu na utwardzenie 250 m drogi.

Pozdrawiam

Nie byłam dziś na działce, ale rano na Mokotowie śnieg padał jakby zamknięty był w szklanej kuli - cichuteńko, wolniuteńko, bezwietrznie - tak powinno było być w wieczór wigilijny a nie teraz gdy już wiśnie mają pąki, a wiciokrzew w pełni rozwinięte liście :-?

Natomiast prosze o pomoc -potrzebuje drobnego gruzu na utwardzenie 250 m drogi.

za swoim doświadczeniem polecam frezowany asfalt (z puławskiej?).

Nalezy go potem zageszczarką płytową przelecieć aby ubić (100kg wagi :)- mozna wziąć z wypozyczalni)

Od słońca sie zwulkanizuje i efekt taki jakby ktoś piękny, równiusieńki asfalcik rozłożył. Nawet 20 tonowa gruszka nie wygniotła kolein.

skąd go wziąć? mi go załatwił kierowca ciężarówki który od czasu do czasu zwozi takie g po naprawach ulic

Bipop

A ile taki asfalcik kosztuje za dużą wywrotkę?

Bo tez o tym myslałam, no albo też szukam gruzu :wink:

700zł towar + transport

u mnie starczyło to na grube ułożenie na pierwszych 10 metrach na wjeździe na drogę wewn, bo na wiosnę droga robiła sie całkowicie nieprzyjezdna, stała woda i dalej na 20 metrów przy czym nie równałem drogi wcześniej tylko zasypałem istniejące już koleiny i wyższy środek.

Hej zainteresowani kostka i zagospodarowaniem ogrodu.

Pewnie juz robiliscie rekonesans co i ile.

Z cen podawanych przez firmy zazwyczaj wyglada to nastepujaco:

- ukladanie kostki z przygotowaniem 50 - 80 zeta

- obrzeza - 5 - 8 zeta/1mb

- ziemia ogrodowa - ceny zaczynaja sie od 400 zeta

- tluczen pod kostke - 90 zeta/t

- uporzadkowanie mojej dzialki, opryskanie, wykarczowanie, rozwiezienie ziemi, wyrownanie terenu, zalozenie klombikow i takie tam 1.200 - 1600

(dzialka 1000m2)

A jak to jest u pozostalych? Podzielcie sie ofertami i wybierzmy najlepsza :-)

BTW kostki, chyba wezmiemy ta z Bruk-Betu. Nie jest tania, ale sasiedzi nie narzekaja.