bipop 04.03.2008 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Ogłoszenie reklamowe: Ekipa budowlana z dużym doświadczeniem, z racji długich przerw między kolejnymi etapami budów deweloperskich, chętnie podejmie się budowy domu/ów jednorodzinnego. W zakresie stany surowe, stropy, wylewki a także tynki, płyty kg, ocieplanie (styropian/wełna), więźba dachowa, krycie (dachówka/blacha). Ceny atrakcyjne. Kontakt: 0 513 198 929, 0 606 343 707, [email protected] PS. bipop: Ta ekipa budowała u mnie i śmiało polecam. Rok temu zaczynałem budowę a teraz juz tylko rozwinąć dywany, wkręcić żarówki i ... i nie ma już co robić . Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i życzę szybkiego finiszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 05.03.2008 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 bipop, pozdrawiam.Jeśli rzeczywiście tylko rozwinąć dywany i przeciąć wstęgę, to ładnie docisnąłeś przez ostatnie miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bipop 05.03.2008 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 bipop, pozdrawiam. Jeśli rzeczywiście tylko rozwinąć dywany i przeciąć wstęgę, to ładnie docisnąłeś przez ostatnie miesiące. Niestety MS ,trochę na wyrost. Utknęliśmy przez gaz. I to nie przez samą gazownie a proces podłacznia który ma ze 140 kroków. Ciągniemy się od maja 2007. Warunki, umowa, mapki do projektu, projekt, Projekt w ZUDzie (4 m-ce!) teraz zebrać 13 współwłaścicieli drogi i oddać służebność a potem pozwolenie na budowę, zgłosznie do PINBu..... A dom zbudowany, ocieplony, środek wytynkowany, poddasze wykończone ale utkneliśmy z wylewkami bo bez gazu nie ma jak grzać a w zimę wylewek nie chce robić bo już mam doswiadczenie -suszyłem w listopadzie po tynkach Nie mniej co by sie nie działo na wakacje sie wprowadzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bipop 05.03.2008 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Jezier-jestem strasznie ciekawa tej informacji, że pracujemy w jednej firmie Taki mały koncern i się nawet nie spotkaliśmy jeszcze A może siedzimy biurko w biurko i znamy się tylko wirtualnie hmm chyba jednak nie, ale usilowalam wyslać Ci maila typując Cię w intranecie i niestety nie mogę tego zrobić Powyzsze posty to chyba przykład anonimowości XXI wieku jak i drugiej osobowości w internecie dzięki bogu przeprowadzka na wieś szybko przywraca zachowania zycia w małych społecznościach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 05.03.2008 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Historię z gazem znam.U nas tynki również były w listopadzie i z tych samych względów nie mamy wylewek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 05.03.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Powyzsze posty to chyba przykład anonimowości XXI wieku jak i drugiej osobowości w internecie Nie przesadzajmy. Mój koncern zatrudnia więcej ludzi niż mieszka w całej mojej gminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 05.03.2008 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Nie mniej co by sie nie działo na wakacje sie wprowadzimy Gratulujemy i czekamy na imprezkę. Mówiłam Wam że jest nas tyle że pobalujemy u nas Tadzel Jak cos się robi we własnym domu i są tego fajne efekty, to o bólu ( kolan, krzyża, rąk i innych konczyn) zapomina sie szybko i mysli co jeszcze można zrobić. To wcale nie przeszkadza w przyjmowaniu w weekendy gości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 05.03.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 To wcale nie przeszkadza w przyjmowaniu w weekendy gości Najlepiej jednak z najblizszymi sasadami , nie ma problemu jazdy pod wplywem . Czy wszyscy maja snieg ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 05.03.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Betsi Jestem pełen podziwu dla pani pracowistości. A w weekendy to lepiej być zapraszanym niż zapraszać, mniej pracy.Ale to jest mój snobistyczny pogłąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 05.03.2008 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Czy wszyscy maja snieg ? Rano było cudnie Wszystko lekko pobielone, cienka warstwa sniegu na ziemi, szadź na drzewach i trawie. Potem podobno mocno padało, ale nie widziałam bo jestem w pracy Pomimo tak pieknego widoku zdecydowanie czekam na wiosnę i zieleń i słońce. Ciekawa jestem jak bedą wyladały drzewka owocowe na działkach sasiadów w maju. Tadzel Chyba jak wszyscy lubię być zapraszana ale też lubię gości u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 05.03.2008 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 U mie juz wykonczeniowka,choc wybory zawsze byly trudne i nie do konca przemyslane bo czasu zawsze za malo i czasami potrzeba 10 minut na podjecie decyzji, czy trafna.... to okaze sie w praktyce.Po bardzo trudnej wspolpracy z ekipa budujaca stan surowy stwierdzam ,ze przygotownie do budowy lektura,lektura i to fachowa i forum zaowocowaly.To juz do historii przejdzie jak doprowadzona do skraju wytrzymalosci wywalalam kopnieciem dopiero co wymurowany kawalek krzywej sciany.Owszem robili od nowa a ja jak ekonom z miarka i tak od switu do sowy caly dzien na budowie w deszczu i sloncu.Satysfakcja jest ,ze wszystko mam rowniutkie z dokladnoscia zegarmistrzowska i to dalej owocuje finansowo i wizualnie.A jak cieszy kiedy nie trzepie po kieszeni....Ekipa wykonujaca tynki nie mogla wyjsc z podziwu ,ze tak rowniotko i mniej materialu zuzywa.Moge polecic przyszlym budujacym.Brama z furtka z 14 -stki tez godna polecenia bo solidnie i terminowo i z 5 letnia gwarancja a ludzie z Opoczna- profesjonalisci.Klinkiery w ogrodzeniu- majsrersztyk wykonawczy-tez moge polecic.I wreszcie ukladanie plytek gresowych pod ogrzewanie podlogowe-tez ludzie z dalekich okolic Tarnow. Gresy polerowane i glazurowane oraz szkliwione przerobilam i mysle,ze moge pomoc w wyborach.Natomiast ja zapomne o urzadzeniach typu mop z wiecznie brudna woda do czyszcenia plytek i podlogi z drewna.Wystarczy czyscik mechaniczny,ktory zbiera pich i poleruje...ale o ntym po prezentacji w na moich podlogach. Natomiast prosze o pomoc -potrzebuje drobnego gruzu na utwardzenie 250 m drogi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Montana 05.03.2008 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Poratujcie mnie proszę namiarem na kominiarza... u nas też rano było ślicznie bialutko - teraz mamy "stawy hodowlane" na działce . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 05.03.2008 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Kominiarz-605-34-31-36 Bednarski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.03.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Nie byłam dziś na działce, ale rano na Mokotowie śnieg padał jakby zamknięty był w szklanej kuli - cichuteńko, wolniuteńko, bezwietrznie - tak powinno było być w wieczór wigilijny a nie teraz gdy już wiśnie mają pąki, a wiciokrzew w pełni rozwinięte liście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bipop 05.03.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Natomiast prosze o pomoc -potrzebuje drobnego gruzu na utwardzenie 250 m drogi. za swoim doświadczeniem polecam frezowany asfalt (z puławskiej?). Nalezy go potem zageszczarką płytową przelecieć aby ubić (100kg wagi - mozna wziąć z wypozyczalni) Od słońca sie zwulkanizuje i efekt taki jakby ktoś piękny, równiusieńki asfalcik rozłożył. Nawet 20 tonowa gruszka nie wygniotła kolein. skąd go wziąć? mi go załatwił kierowca ciężarówki który od czasu do czasu zwozi takie g po naprawach ulic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 05.03.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Pipop a póżniej w słoneczku ten asfalcik cuchnie oj cuchnie.To nie jest ekologiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 06.03.2008 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Bipop A ile taki asfalcik kosztuje za dużą wywrotkę? Bo tez o tym myslałam, no albo też szukam gruzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bipop 06.03.2008 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Bipop A ile taki asfalcik kosztuje za dużą wywrotkę? Bo tez o tym myslałam, no albo też szukam gruzu 700zł towar + transport u mnie starczyło to na grube ułożenie na pierwszych 10 metrach na wjeździe na drogę wewn, bo na wiosnę droga robiła sie całkowicie nieprzyjezdna, stała woda i dalej na 20 metrów przy czym nie równałem drogi wcześniej tylko zasypałem istniejące już koleiny i wyższy środek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewajanecka 06.03.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 700zł towar + transport Chyba juz drozej , sasiedzi kupowali psioczyli , ze bardzo drogo wynioslo , a i śmierdziec będzie . Wieje mocno , pewnie wiosna leci do nas z wiatrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 06.03.2008 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Hej zainteresowani kostka i zagospodarowaniem ogrodu. Pewnie juz robiliscie rekonesans co i ile. Z cen podawanych przez firmy zazwyczaj wyglada to nastepujaco: - ukladanie kostki z przygotowaniem 50 - 80 zeta - obrzeza - 5 - 8 zeta/1mb - ziemia ogrodowa - ceny zaczynaja sie od 400 zeta - tluczen pod kostke - 90 zeta/t - uporzadkowanie mojej dzialki, opryskanie, wykarczowanie, rozwiezienie ziemi, wyrownanie terenu, zalozenie klombikow i takie tam 1.200 - 1600 (dzialka 1000m2) A jak to jest u pozostalych? Podzielcie sie ofertami i wybierzmy najlepsza BTW kostki, chyba wezmiemy ta z Bruk-Betu. Nie jest tania, ale sasiedzi nie narzekaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts