Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aaa... przypomniało mi się. Pozdrowienia dla pasażerów zielonego samochodu marki i rejestracji wiadomej, zawierającego ekipę w składzie:

- Pan Abromb (kapitan)

- Pani Abromba (drugi pilot)

- Panicz Abrombiątko (śpiący z tyłu).

Dzisiaj (niedziela), przed 18tą, Puławska w strone Centrum na wysokości Królikarni. Nie trąbiłem, bo nie chciałem Wam dzieciaka budzić, ale na światłach stałem obok :D

Tak wygłąda, że Jezier rozpoczął obrzydzanie nam chałup /lub jak kto woli rezydencji/ na wsi. Wyciąga same minusy. Podłamał sie chłop. Jak by mu tu pomóc ? Może wiosna go podleczy. Jezierku nie łam się bedzie lepiej.

Tadzel ja się nie martwię. Wyciągam minusy bo życie na wsi je posiada. Plusy łatwiej znaleźć na forum. Zresztą nawet jeśli sprzedam dom to zyskam na tym naprawdę sporo. W ciągu dwóch lat na tej inwestycji byłbym do przodu ok 100 tys. zł.

Jezier nie bierz tak odrazu wypowiedzi na serio. Troche pisałem zeby rozruszac towarzystwo. O minusach też wiem / chociażby dzis jak przemierzałem błoto na mojej ekologicznej drodze/. Ale czy nie lepiej pisac o plusach. A propo. to przed wojna ta II to w warszawie było tak. Jak byłeś włascicielem gruntu to byłeś Obywatelem Warszawy a jak nie miałeś notarialnej działeczki to byłeś Mieszkancem. Tak przez analogie to teraz jesteś OBYWATELEM a możesz zpowrotem zostać sie mieszkancem. Pomysł czy warto tracić ten tytuł. OBYWATEL GMINY TARCZYN to brzmi dumnie.

Whispel popieram w calej rozciagłosci nowa nazwe grupy z tą uwaga o rozszerzeniu o prowicje. Proponuje nazwe. GRUPA KRÓLEWSKIEGO MIASTA TARCZYN I OKOLIC.

No, z tym królewskim miastem to już Cię trochę poniosło :) Nie wiem czy wiesz, że Tarczyn jest miastem dopiero od dwóch chyba lat (po stukilkudziesięcioletniej przerwie)

Aaa... przypomniało mi się. Pozdrowienia dla pasażerów zielonego samochodu marki i rejestracji wiadomej, zawierającego ekipę w składzie:

- Pan Abromb (kapitan)

- Pani Abromba (drugi pilot)

- Panicz Abrombiątko (śpiący z tyłu).

Dzisiaj (niedziela), przed 18tą, Puławska w strone Centrum na wysokości Królikarni. Nie trąbiłem, bo nie chciałem Wam dzieciaka budzić, ale na światłach stałem obok :D

Tak, to my. Jechaliśmy z Krzychem okrężną drogą na ostry dyżur laryngologiczny :cry: Znów antybiotyk. :cry: Werdykt pani doktor: koniec ze żłobkiem. A tak chcieliśmy faceta rozwijać społecznie... Cała nadzieja w małych Jezierzętach.

A co do zmiany nazwy grupy to PROTESTUJĘ!!!! Secesjoniści się znależli :evil: :wink: :evil: :wink:

Zaraz się spróbuję zrewanżować moimi rozlewiskami.