Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Te dyskusje na forach i spotkania pokazują, że władze miasta i mieszkańcy samego Tarczyna mają za nic wsie które je otaczają. Dla nich to są puste pola, którymi można puścić trase szybkiego ruchu.

Do tego projektowana trasa odbierana jest jako taka, którą będą jeżdziły inne samochody niż obecną E7. Nie zdają sobie ludzie sprawy, że to nadal będzie jedyna droga z Krakowa do Warszawy.

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wiem ze z tą trasą wesoło Wam nie jest, ale nadal uważam, że ta IV wersja nie przejdzie.

Natomiast dzisiejsze słoneczko pobudziło mnie do życia :lol:

Z rana wyszłam na działkę i powyrywałam resztę zeschnietych chwastów, podsypałam ziemią dołki pod miejsce na boisko, pojeżdziłam po okolicy na rowerze ( oj, mięsnie po zimie odmawiaja posłuszeństwa), potem było ognisko z przyjacólmi z sąsiedztwa i pieczone kiełbaski.

Sezon ogrodowy ( choć ogrodu jeszcze nie mam) uważam za otwarty :lol:

Jeszcze tylko tynki, taras i podjazd, troche roslinek w ogrodzie i trawa ( to pewnie bedzie czerwiec - niestety) :( Doczekać się już nie mogę.

Tarczyn ma gdzieś ekologię jak widać :evil: Betsi spokojnie, wszystko po kolei 8) nie od razu Kraków zbudowano.

Temat ogrodzenia tez mnie zainteresi jakoś niedługo, chyba trzeba zgłosić. Czytałam, że obudowanie śmietnika tez trzeba zgłosić, a czy szambo trzeba jak jest w warunkach do projektu?

Dzisiaj był taki dzień, że wszyscy chyba ładowaliśmy akumulatory słoneczne...

Ja też pojechałam na działeczkę do Henrykowa posłuchać ptaków i popatrzeć na pąki drzew... Ech, pięknie było.

Dzabij : wygląda na to, że jesteśmy bliskim sąsiadami ;)

Zazdrośnico : patrząc na postępy w budowie Twojego domu to ja jestem zazdrośnicą

rozmarzona wiosennie Ashka

Dzabij : wygląda na to, że jesteśmy bliskim sąsiadami

Ash5, chyba nawet już znam Twojego męża, jeździ czeskim produktem ? :-) Jeżeli to on, to pod koniec lutego był u mnie na budowie, pogadaliśmy chwilę, oblukaliśmy projekt.

A słuchajcie, jak się robi cytat aby nie było Cytat: tylko np. dzabij napisał ? Jakośmi nie wychodzi.

RRMI " No coz w domu sie nie przelewa , dojada resztki to i biednie wyglada. "

Krytyka pomaga jak widac. Cosik sie podpas.No jak sie w domu nie przelewa to i porwanie odpada. Można usłyszeć "wzieliście to i trzymajcie". Uff.

A propo. Pisze szanowna Pani że siedze na wsi. Hm. Otóz informuje, Prace Duże nigdy nie były wsią. Za II RP był to majatek ziemski Pana Orłowskiego.Po wojnie rozparcelowany. Obecnie jest to miejscowość wypoczynkowa gdzie w wiekszości maja swoje letnie rezydencje mieszkańcy Warszawy .

A słuchajcie, jak się robi cytat aby nie było Cytat: tylko np. dzabij napisał ? Jakośmi nie wychodzi.
W prawym gornym rogu okienka masz cytuj .Klikasz na to i juz. Mozna powycinac co nieco z tekstu odniesc sie do tego co akurat potrzeba czy pasuje :D

Tadzel

To co juz mnie nie porwiesz ?

My z sasiadka jak z psami idziemy po ciemku to tak sobie zwykle myslimy , ze moze ktos nas porwie :D

rrmi, dzięki za szybki "manual" :-)

Wypada teraz sprobowac :D

Tadzel

Obiecuje od jutra miec sie na bacznosci :D Poinformuje nieczytajace forum sasiadki , ze byc moze pojawi sie jakis rycerz na bialym rumaku. Wokol ptasi spiew , doprawdy az sama sobie zazdroszcze :D

Do tego obywatel Prac Duzych .

Zgadzam się że mikrofala to porażka, bardzo niezdrowe,

Oj joj joj. Co to za średniowiecze? Że najzdrowiej nad ogniem piec? Może jeszcze nad ogniskiem?

Gdzie przeczytałaś, że podgrzewanie jedzenia za pomocą mikrofal jest niezdrowe? Niezdrowe na co?

Oczywiście, że się nie upiecze w mikrofalówce pierogów na rumiano, ale oczekiwanie tego jest nonsensem. Mikrofala jest dobra do tego, do czego powinna służyć - podgrzewania gotowych już produktów.

Oczywiście, że się nie upiecze w mikrofalówce pierogów na rumiano, ale oczekiwanie tego jest nonsensem. Mikrofala jest dobra do tego, do czego powinna służyć - podgrzewania gotowych już produktów.

A właśnie, że się upiecze. Oczywiście w mikrofali z grilem. Czym się nicy grzałka w takiej mikrofali różni od tej w piekarniku. Kształtem i ew mocą chyba. Piecze tym samym ciepłem. A mikrofali można nie włączyć nawet wogóle, ale ja tam lubię przyspieszyć proces i troszkę ich dodać. Oczywiście ważne, żeby to był dobry gril i dobry sprzęt wogóle.

A komórki i komputery też są przecież niezdrowe;)