Jezier 30.03.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Te dyskusje na forach i spotkania pokazują, że władze miasta i mieszkańcy samego Tarczyna mają za nic wsie które je otaczają. Dla nich to są puste pola, którymi można puścić trase szybkiego ruchu.Do tego projektowana trasa odbierana jest jako taka, którą będą jeżdziły inne samochody niż obecną E7. Nie zdają sobie ludzie sprawy, że to nadal będzie jedyna droga z Krakowa do Warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 30.03.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Wiem ze z tą trasą wesoło Wam nie jest, ale nadal uważam, że ta IV wersja nie przejdzie. Natomiast dzisiejsze słoneczko pobudziło mnie do życia Z rana wyszłam na działkę i powyrywałam resztę zeschnietych chwastów, podsypałam ziemią dołki pod miejsce na boisko, pojeżdziłam po okolicy na rowerze ( oj, mięsnie po zimie odmawiaja posłuszeństwa), potem było ognisko z przyjacólmi z sąsiedztwa i pieczone kiełbaski. Sezon ogrodowy ( choć ogrodu jeszcze nie mam) uważam za otwarty Jeszcze tylko tynki, taras i podjazd, troche roslinek w ogrodzie i trawa ( to pewnie bedzie czerwiec - niestety) Doczekać się już nie mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 30.03.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Powiedzcie jakie dokumenty sa potrzebne do zgloszenia o stawianiu ogrodzenia ? Tadzel Kicha , ja sie porwania nie boje A pies ? No coz w domu sie nie przelewa , dojada resztki to i biednie wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 30.03.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Tarczyn ma gdzieś ekologię jak widać Betsi spokojnie, wszystko po kolei nie od razu Kraków zbudowano. Temat ogrodzenia tez mnie zainteresi jakoś niedługo, chyba trzeba zgłosić. Czytałam, że obudowanie śmietnika tez trzeba zgłosić, a czy szambo trzeba jak jest w warunkach do projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 30.03.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Dzisiaj był taki dzień, że wszyscy chyba ładowaliśmy akumulatory słoneczne... Ja też pojechałam na działeczkę do Henrykowa posłuchać ptaków i popatrzeć na pąki drzew... Ech, pięknie było. Dzabij : wygląda na to, że jesteśmy bliskim sąsiadami Zazdrośnico : patrząc na postępy w budowie Twojego domu to ja jestem zazdrośnicą rozmarzona wiosennie Ashka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johan 30.03.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 rrmi - tu napisane http://bip.piaseczno.pl/public/popup.php?id_menu_item=60788 co wymaga Piaseczno, dodatkowo ja dołączałem szkice ogrodzenia ale tylko od strony drogi publicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac 30.03.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Wydawało mi się, że ogrodzenie się zgłasz tylko jeśli się to robi przed budową. Jeśli ma się już pozwolenie i zgłosi rozpoczęcie budowy, to ogrodzenia się już nie zgłasza. Ale może się mylę. W każdym razie my tak zrobiliśmy za radą naszej Pani architekt:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 30.03.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Dzabij : wygląda na to, że jesteśmy bliskim sąsiadami Ash5, chyba nawet już znam Twojego męża, jeździ czeskim produktem ? Jeżeli to on, to pod koniec lutego był u mnie na budowie, pogadaliśmy chwilę, oblukaliśmy projekt. A słuchajcie, jak się robi cytat aby nie było Cytat: tylko np. dzabij napisał ? Jakośmi nie wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 30.03.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 RRMI " No coz w domu sie nie przelewa , dojada resztki to i biednie wyglada. " Krytyka pomaga jak widac. Cosik sie podpas.No jak sie w domu nie przelewa to i porwanie odpada. Można usłyszeć "wzieliście to i trzymajcie". Uff. A propo. Pisze szanowna Pani że siedze na wsi. Hm. Otóz informuje, Prace Duże nigdy nie były wsią. Za II RP był to majatek ziemski Pana Orłowskiego.Po wojnie rozparcelowany. Obecnie jest to miejscowość wypoczynkowa gdzie w wiekszości maja swoje letnie rezydencje mieszkańcy Warszawy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 30.03.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 A słuchajcie, jak się robi cytat aby nie było Cytat: tylko np. dzabij napisał ? Jakośmi nie wychodzi.W prawym gornym rogu okienka masz cytuj .Klikasz na to i juz. Mozna powycinac co nieco z tekstu odniesc sie do tego co akurat potrzeba czy pasuje Tadzel To co juz mnie nie porwiesz ? My z sasiadka jak z psami idziemy po ciemku to tak sobie zwykle myslimy , ze moze ktos nas porwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 30.03.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 rrmi, dzięki za szybki "manual" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 30.03.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 dzabij : nio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 30.03.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Kiedy startujecie, wpadniem z sąsiadami na oględziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 30.03.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 RRMI Poniewaz w domu sie nie przelewa to motyw finansowy odpada. Pozostaje ten romantyczny.A tu definitywnej decyzji jeszcze nie podjąłem.Może w czasie spiewu słowików nastąpi przyspieszenie w podjęciu decyzji.W kazdym bądź razie proszę się mieć na baczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 30.03.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 rrmi, dzięki za szybki "manual" Wypada teraz sprobowac Tadzel Obiecuje od jutra miec sie na bacznosci Poinformuje nieczytajace forum sasiadki , ze byc moze pojawi sie jakis rycerz na bialym rumaku. Wokol ptasi spiew , doprawdy az sama sobie zazdroszcze Do tego obywatel Prac Duzych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 30.03.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Kiedy startujecie, wpadniem z sąsiadami na oględziny Po trzeciej zmianie terminu przez naszą ekipę spodziewany Wielki Dzień to poniedziałek 7 kwietnia. Zapraszamy serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 31.03.2008 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Zgadzam się że mikrofala to porażka, bardzo niezdrowe, Oj joj joj. Co to za średniowiecze? Że najzdrowiej nad ogniem piec? Może jeszcze nad ogniskiem? Gdzie przeczytałaś, że podgrzewanie jedzenia za pomocą mikrofal jest niezdrowe? Niezdrowe na co? Oczywiście, że się nie upiecze w mikrofalówce pierogów na rumiano, ale oczekiwanie tego jest nonsensem. Mikrofala jest dobra do tego, do czego powinna służyć - podgrzewania gotowych już produktów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mani 31.03.2008 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Nawet nigdzie nie czytałam, moja p.doktor tak twierdzi i zabroniła mi jeść z mikrofali. Niestety w pracy czasami muszę coś odgrzac, bo do gotowania to się nie nadaje tu się zgadzam, ty super nowoczesny technowcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 31.03.2008 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Rozumiem, że Pani Dochtor o pracy codziennie rozpala palenisko w izbie? Zabobony i tyle. Naprawde zdrowe jest tylko surowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac 31.03.2008 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Oczywiście, że się nie upiecze w mikrofalówce pierogów na rumiano, ale oczekiwanie tego jest nonsensem. Mikrofala jest dobra do tego, do czego powinna służyć - podgrzewania gotowych już produktów. A właśnie, że się upiecze. Oczywiście w mikrofali z grilem. Czym się nicy grzałka w takiej mikrofali różni od tej w piekarniku. Kształtem i ew mocą chyba. Piecze tym samym ciepłem. A mikrofali można nie włączyć nawet wogóle, ale ja tam lubię przyspieszyć proces i troszkę ich dodać. Oczywiście ważne, żeby to był dobry gril i dobry sprzęt wogóle. A komórki i komputery też są przecież niezdrowe;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts