Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

UWAGA!!!!

Niniejszym zwołuję nadzwyczajne zebranie grupy piaseczyńskiej (secesjoniści mile widziani) na sobotę po świętach -czyli 2 kwietnia. Miejsce - Stara Karczma w Zalesiu Górnym. Około południa może - co się tak ciągle po ciemku spotykać. Oczekuję na pełne entuzjazmu zgłoszenia.

Kierowniczka Abromba z Tadzelowej łaski.

.

No Pani Kierowniczko... Jak nie jak tak? Sobota, drugiego, koło południa. Zrozumiałem, zapamiętałem, bedę w dwóch osobach. Jak nie trafię, to będę po Panią Kierowniczke dzwonić :p

I proszę mnie nie nazywać secesjonistą, bo nie chcę oderwania Tarczyna od grupy "Tarczyn i okolice" - pardon - "Tarczyńsko-Piaseczyńskiej", tylko RÓWNOUPRAWNIENIA.

I bardzo serdecznie Cię Abrombo pozdrawiam, ekstendując (śliczne słowo mi się ułożyło) pozdrowienia na Pana Abromba i Abrombiątko (Luśka znowu napatrzyc się nie będzie mogła na Twoje pacholę :wink: ).

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witajcie w ten wiosenny dzionek,

i od razu walę z prośbą: potrzebuję PILNIE osobę z Urzędu Gminy w Piasecznie ( ? ) do odbioru technicznego budynku mieszkalnego. Musi to być osoba " godna polecenia "tzn, znajomy niezbyt dokładnie wypełniał dziennik budowy ( oczywiście nie ten forumowy ), i teraz ma kłopoty z odbiorem technicznym. Jesli znacie kogoś to proszę wyślijcie na priv. Z góry dziękuję. :D

Droga Grupo! Z okazji Wiosny proponujemy zrobić jeszcze jedno, bardziej ogólne spotkanie!

Miejsce: Lolek

Termin do wyboru: 10 (niedziela), 16 (sobota), 17 (niedziela) lub 23 (sobota) kwietnia. Co Wy na to? Proszę wpisywać najdogodniejszy dla Was termin. Zapraszamy.

Jagna obca? No co Wy - choć osobiście jej nie znam niestety. Choc od nas to chyba bliżej do Radomia niż do twierdzy Modlin.

Przytomnie nie załapałam,że Stara Karczma jest czynna od 13.00. Więc chyba po 13.00 się spotkamy (ustalę, czy nie mają w planie jakiegoś programu artystycznego jak ostatnio).

Mam jakieś problemy z internetem i nie daję rady wleić wdjęć mojej lokalnej powodzi sprzed tygodnia do albumu w onecie. Więc kto chce, to będzie mógł ją zobaczyc za tydzień.

A w ogóle to najważniejsze: dostaliśmy zadatek na sprzedaż naszego mieszkania (sprzedaż w styczniu 2006...) Ale jesteśmy uratowani finansowo, przynajmniej nikt nas już nie zastrzeli za długi.. :D

Mam jakieś problemy z internetem i nie daję rady wleić wdjęć mojej lokalnej powodzi sprzed tygodnia do albumu w onecie. Więc kto chce, to będzie mógł ją zobaczyc za tydzień.

A w ogóle to najważniejsze: dostaliśmy zadatek na sprzedaż naszego mieszkania (sprzedaż w styczniu 2006...) Ale jesteśmy uratowani finansowo, przynajmniej nikt nas już nie zastrzeli za długi.. :D

Dopiero w styczniu przyszłego roku? Myślisz że tak długo będziecie się wykańczać, czy to kupujący tak sobie wymyślił?

Przepraszam ale gdzie ta Stara Karczma jest jak tam dojechać. Może jakieś blizsze dane. Czy jest przy tej głownej ulicy co przechodzi przez Zalesie Górne.

Napisałem że jagna to osoba obca bo spojrzalem na adres, a i propozycja spotkania w tym barze lolek to tez nie nasze strony. W kazdym badz razie przepraszam.

Przepraszam ale gdzie ta Stara Karczma jest jak tam dojechać. Może jakieś blizsze dane. Czy jest przy tej głownej ulicy co przechodzi przez Zalesie Górne.

Napisałem że jagna to osoba obca bo spojrzalem na adres, a i propozycja spotkania w tym barze lolek to tez nie nasze strony. W kazdym badz razie przepraszam.

Bo Jagna proponowała kolejne spotkanie grupy Wielkowarszawskiej, do której nasza podgrupa tarczyńsko-piaseczyńska :wink: się również zalicza... Dlatego Lolek.

I może rzeczywiście kierowniczka Abromba da jakieś wskazówki gdzie tej karczmy szukać, bo prawde powiedziawszy nie wiem :)

Zależy z której strony będziecie jechać.

Stara Karczma jest położona w Zalesiu Górnym, przy ulicy Wiekowej Sosny 50.

Tu jest mapka Zalesia:

http://www.psr.most.org.pl/mapy_i_mapki5.html

Jeżeli do Zalesie będziecie jechać od strony trasy Piaseczno - Góra Kalwaria:

- dojechać do Zalesia;

- minąć tory kolejowe (uwaga na ciapąg !!)

- dojeżdżamy do drugiego skrzyżowania od torów (po lewej stronie, jest na nim sklep '9' i bank BGŻ) i skręcamy w lewo, karczma będzie po prawej stronie

Jeżeli do Zalesia będziecie jechać z przeciwnej strony (od Jazgarzewa) to:

- dojechać do Zalesia;

- cały czas prosto mijając m.in. skrzyżowanie, gdzie jest targ (po prawej stronie, łatwo poznać bo są ławy do handlu)

- następne skrzyżowanie to jest własnie to z bankiem (widac szyld), wiec skrecic w prawo - karczma będzie po prawej.

Tu strona interenetowa, w tym foto:

http://www.starachata.com.pl/

Szczesliwej drogi :) I chyba do zobaczenia :))

Zależy z której strony będziecie jechać.

Stara Karczma jest położona w Zalesiu Górnym, przy ulicy Wiekowej Sosny 50.

Tu jest mapka Zalesia:

http://www.psr.most.org.pl/mapy_i_mapki5.html

Jeżeli do Zalesie będziecie jechać od strony trasy Piaseczno - Góra Kalwaria:

- dojechać do Zalesia;

- minąć tory kolejowe (uwaga na ciapąg !!)

- dojeżdżamy do drugiego skrzyżowania od torów (po lewej stronie, jest na nim sklep '9' i bank BGŻ) i skręcamy w lewo, karczma będzie po prawej stronie

Jeżeli do Zalesia będziecie jechać z przeciwnej strony (od Jazgarzewa) to:

- dojechać do Zalesia;

- cały czas prosto mijając m.in. skrzyżowanie, gdzie jest targ (po prawej stronie, łatwo poznać bo są ławy do handlu)

- następne skrzyżowanie to jest własnie to z bankiem (widac szyld), wiec skrecic w prawo - karczma będzie po prawej.

Tu strona interenetowa, w tym foto:

http://www.starachata.com.pl/

Szczesliwej drogi :) I chyba do zobaczenia :))

Super, na pewno trafimy :D