Jagna 25.03.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2005 Napisałem że jagna to osoba obca bo spojrzalem na adres, a i propozycja spotkania w tym barze lolek to tez nie nasze strony. W kazdym badz razie przepraszam. Sie nie gniewam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 25.03.2005 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2005 Mario 29 dał superwyczerpujący opis topograficzny. Aha. Pełna i prawidłowa nazwa tej karczmy brzmi "Stara Chata" - wejście jest od razu z ulicy. Skręt w prawo (jadąc od trasy Piaseczno - G. Kalwaria) ma widoczny drogowskaz "Prażmów". Od Wólki Kozodawskiej chyba go nie widać, ale po prostu nalezy skręcić w asfaltową pw prawo przed sklepami i torami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 26.03.2005 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 Jadac od strony Piaseczno - Góra Kal. skręć w prawo, jadac od strony Wólki skrec w prawo. Nie rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 26.03.2005 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 Ojej, Tadzej, nie bądź taki zasadniczy. Mi się stale myli co jest lewo a co prawo, no może poza poglądami politycznymi bo te mam dosyć trwale skrystalizowane. Omylowalam sa. Jadąc od trasy Piaseczno - G. Kalwaria w lewo naturalnie kręcimy. Po co ja ogóle coś dodawałam do przewodnika mario29? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 26.03.2005 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 Oj Abromba jak ja lubie czytac twoje posty. I dlatego wiedzac zgóry ze to pomylka napisalem aby otrzymac odpowiedz. Do milego zobaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 26.03.2005 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 Omylowalam sa. Czeski czuję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario29 26.03.2005 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 Aha. Pełna i prawidłowa nazwa tej karczmy brzmi "Stara Chata" - wejście jest od razu z ulicy. Rety rzeczywiście dałem ciała z tą nazwą ) A powinienem pamiętać - od nich miałem catering na moim własnym weselu Może dlatego, że nie wszystko było 100% OK ... ale inaczej to nuda by była prawda ? )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 27.03.2005 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2005 Okres przedswiąteczny rzeczywiscie wpływa rozpraszająco. Ale to daje asumpt do wymiany myśli i to jest dobre. Czy w lewo czy w prawo czy do karczmy czy do chaty aby z humorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 29.03.2005 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 Omylowalam sa. Czeski czuję? No jasne, tylko nie wiem czy to się tak pisze. Ale Jaromir Nohavica na mojej ukochanej płycie koncertowej tak odjazdowo mówi "omylowalem sa" kiedy daje akordy z "Kdyz me brali za vojaka" do "Az to se mnu sekne" (sorry, nie mam natchnienia wytwarzać czeskiej czcionki), że uwielbiam ten zwrot. Mario: przecież to ja zaczęłam wprowadzać w błąd z tą Starą Chatą. A swoją drogą - cóż za cudownie dykretne zasugerowanie, że nie jesteś już wolnego stanu cywilnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario29 29.03.2005 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 A swoją drogą - cóż za cudownie dykretne zasugerowanie, że nie jesteś już wolnego stanu cywilnego Po pierwsze - a może JUŻ jestem Po drugie - a co to komu przeszkadza w szczególności w tym spotkaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 29.03.2005 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 Omylowalam sa. Czeski czuję? No jasne, tylko nie wiem czy to się tak pisze. Jeśli nie bierzemy pod uwagę tych śmiesznych literek typu "a" z akcentem i temu podobne, to jeszcze bym tylko zamienił "w" na "v" i byłoby super. Bo oni nie mają "w" w czeskim A czeski jest cudny... trochę jak gaworzenie dziecka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gafinka 30.03.2005 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Witam serdecznie i składam podanie z prośbą o przyjęcie do grupy. Planowana budowa Gmina Prażmów - skraj Dobrzenicy. Planowane rozpoczęcie prac - tak szybko jak tylko się da ( hmm najwięcej tu zależy od ZE Jeziorna) Co by mieć może kilka punktów do pozytywnego rozpoznania podania przez stałych użytkowników forum : 1. Będę zamawiać hurtową ilośc siateczki i słupków a co za tym idzie istnieje możliwość uzyskania pewnie korzystnych rabacików.( Tylko ja cienka w negocjacjach jestem - ale komuś lepszemu od siebie mogę z chęcią oddać kwestie negocjacji ) Na razie rozesłałam oferty do różnych zakładów i czekam na odzew. Może ktoś chce sie podłączyć. Ja w ciągu miesiąca najbliższego chcę ściągnąć siateczkę do siebie. 2 Cezarr jak chcesz mogę ci podać namiar na faceta który utrzymuje, ze jak zrobi się własną dokumentację - to jest w stanie prąd załatwić w ciągu jakiś trzech miesięcy. Jeszcze nie sprawdzony przeze mnie - aczkolwiek w mojej okolicy nowe słupy stoją eleganckie i nie było dwóch lat czekania podobno - właściciele tych domków mówią, ze on załatwił. Jakby co daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gafinka 30.03.2005 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 A jeszcze pozwolę sobie zadać pytanie - czy ktoś może polecić geodetę z tego rejonu - dobrego i możliwie nie zdzierającego z człowieka i z uprawnieniami na podział ziemi rolnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 30.03.2005 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Gafinka jesli możesz, to poproszę o namiary (priv) na tego gościa.Polecam też geodetę-robił u mnie wszystko łacznie z podziałem działki. Nam stosował dobre ceny, mieszka w Zgorzale,Grzegorz Sowiński 606 726102 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekW 30.03.2005 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 mogę ci podać namiar na faceta który utrzymuje, ze jak zrobi się własną dokumentację - to jest w stanie prąd załatwić w ciągu jakiś trzech miesięcy Witam, moim zdaniem żadnego faceta nie trzeba. ZE W-wa Teren, do którego należy Rej. Energetyczny Konstancin, sam mi zaproponował takie rozwiązanie, na piśmie. W projekcie umowy przyłączeniowej napisali, że zrobią w terminie do 3 lat. Odpowiedziałem umotywowaną prośbą o skrócenie tego terminu. Grzecznie odpowiedzieli, że pozostają przy zaproponowanych zapisach umowy, ale jeżeli wezmę na siebie opracowanie dokumentacji, to wykonają przyłącze w terminie 3 miesięcy od daty przedłożenia tej dokumentacji. Wyraziłem zgodę i oczekuję na sporządzenie aneksu do umowy. Pozdrawiam. Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 30.03.2005 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Zgadza się, ale bywa, że ZE nie dotrzymują terminów i w opisanej przez Ciebie sytuacji. Maja jakąś karę, ale to ponoc niewielkie kwoty. Dlatego też potrzebny jest projektant mający dobre chody w ZE. Mnie informowali, że w takim przypadku mają 4miesiące licząc od daty złożenia dokumentacji.Poza tym nie wiem jak wygląda cena za taki projekt. Może ktoś się orientuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 30.03.2005 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Ale się Gmina Prażmów ruszyła!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gafinka 30.03.2005 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Bo to fajna gmina - ja na razie jestem pod nieodpartym wrażeniem przemiłych pracowników urzędu którzy udzielają wyczerpujących odpowiedzi, nie traktują człowieka jak intruza i generalnie w porównaniu do stołecznych urzedów to jestem bardzo mile zaskoczona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 30.03.2005 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Kiedyś już pytałem, ale od tego czasu mogły powstać w Grupie nowe doświadczenia: czy ktoś może polecić sprawdzoną ekipę do ułożenia kostki granitowej, potrzebuję na kwiecień-maj 2005, jakieś 80 m kw.? To samo pytanie właśnie zadałem na Warszawskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti4 30.03.2005 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Wiotam wszystkich uczestników grupy...Wiosna, ciepełko...to chyba będziemy ruszać.... Ja co prawda mam umówioną ekipę na 5 maja....ale wcześniej muszę zrobić zakupy... Gafinko! Będę potrzebował dla siebie około 11mb siatki o grubości 3,5-4 no i do tego słupki. Jeśli się dogadam do końca z sąsiadami (do końca tygodnia) to możliwe, że będę reflektował na jeszcze jakieś 200metrów. Siatka to ok 150-160cm wysokości. Bo będę miał jeszcze podmurówkę w wysokości 20cm. A teraz znów do wszystkich! Jeśli będziecie gdzieś widzieli tani beton, styropian, beton komórkowy, bloczki betonowe, drewno to dajcie znac.... Pilnie szukam Ja już kończę zbierać oferty więc będe szukał w miarę możliwości jednej hurtowni do zakupienia wszystkiego. Acha! Będe się budował we wsi Ławki k.Czachówka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts