Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mario 29 dał superwyczerpujący opis topograficzny. Aha. Pełna i prawidłowa nazwa tej karczmy brzmi "Stara Chata" - wejście jest od razu z ulicy. Skręt w prawo (jadąc od trasy Piaseczno - G. Kalwaria) ma widoczny drogowskaz "Prażmów". Od Wólki Kozodawskiej chyba go nie widać, ale po prostu nalezy skręcić w asfaltową pw prawo przed sklepami i torami .

Ojej, Tadzej, nie bądź taki zasadniczy. Mi się stale myli co jest lewo a co prawo, no może poza poglądami politycznymi bo te mam dosyć trwale skrystalizowane.

Omylowalam sa.

Jadąc od trasy Piaseczno - G. Kalwaria w lewo naturalnie kręcimy. Po co ja ogóle coś dodawałam do przewodnika mario29?

:oops:

Aha. Pełna i prawidłowa nazwa tej karczmy brzmi "Stara Chata" - wejście jest od razu z ulicy.

Rety rzeczywiście dałem ciała z tą nazwą :)) A powinienem pamiętać - od nich miałem catering na moim własnym weselu :) Może dlatego, że nie wszystko było 100% OK ... ale inaczej to nuda by była prawda ? :)))

Omylowalam sa.

Czeski czuję? :)

No jasne, tylko nie wiem czy to się tak pisze. Ale Jaromir Nohavica na mojej ukochanej płycie koncertowej tak odjazdowo mówi "omylowalem sa" kiedy daje akordy z "Kdyz me brali za vojaka" do "Az to se mnu sekne" (sorry, nie mam natchnienia wytwarzać czeskiej czcionki), że uwielbiam ten zwrot.

Mario: przecież to ja zaczęłam wprowadzać w błąd z tą Starą Chatą. A swoją drogą - cóż za cudownie dykretne zasugerowanie, że nie jesteś już wolnego stanu cywilnego :wink:

Omylowalam sa.

Czeski czuję? :)

No jasne, tylko nie wiem czy to się tak pisze.

Jeśli nie bierzemy pod uwagę tych śmiesznych literek typu "a" z akcentem i temu podobne, to jeszcze bym tylko zamienił "w" na "v" i byłoby super. Bo oni nie mają "w" w czeskim :D

A czeski jest cudny... trochę jak gaworzenie dziecka :)

Witam serdecznie i składam podanie z prośbą o przyjęcie do grupy.

Planowana budowa Gmina Prażmów - skraj Dobrzenicy.

Planowane rozpoczęcie prac - tak szybko jak tylko się da ( hmm najwięcej tu zależy od ZE Jeziorna)

Co by mieć może kilka punktów do pozytywnego rozpoznania podania przez stałych użytkowników forum :

1. Będę zamawiać hurtową ilośc siateczki i słupków a co za tym idzie istnieje możliwość uzyskania pewnie korzystnych rabacików.( Tylko ja cienka w negocjacjach jestem - ale komuś lepszemu od siebie mogę z chęcią oddać kwestie negocjacji 8) ) Na razie rozesłałam oferty do różnych zakładów i czekam na odzew. Może ktoś chce sie podłączyć. Ja w ciągu miesiąca najbliższego chcę ściągnąć siateczkę do siebie.

2 Cezarr jak chcesz mogę ci podać namiar na faceta który utrzymuje, ze jak zrobi się własną dokumentację - to jest w stanie prąd załatwić w ciągu jakiś trzech miesięcy. Jeszcze nie sprawdzony przeze mnie - aczkolwiek w mojej okolicy nowe słupy stoją eleganckie i nie było dwóch lat czekania podobno - właściciele tych domków mówią, ze on załatwił. Jakby co daj znać.

mogę ci podać namiar na faceta który utrzymuje, ze jak zrobi się własną dokumentację - to jest w stanie prąd załatwić w ciągu jakiś trzech miesięcy

Witam,

moim zdaniem żadnego faceta nie trzeba. ZE W-wa Teren, do którego należy Rej. Energetyczny Konstancin, sam mi zaproponował takie rozwiązanie, na piśmie.

W projekcie umowy przyłączeniowej napisali, że zrobią w terminie do 3 lat. Odpowiedziałem umotywowaną prośbą o skrócenie tego terminu. Grzecznie odpowiedzieli, że pozostają przy zaproponowanych zapisach umowy, ale jeżeli wezmę na siebie opracowanie dokumentacji, to wykonają przyłącze w terminie 3 miesięcy od daty przedłożenia tej dokumentacji. Wyraziłem zgodę i oczekuję na sporządzenie aneksu do umowy.

Pozdrawiam. Maciek

Zgadza się, ale bywa, że ZE nie dotrzymują terminów i w opisanej przez Ciebie sytuacji. Maja jakąś karę, ale to ponoc niewielkie kwoty. Dlatego też potrzebny jest projektant mający dobre chody w ZE. Mnie informowali, że w takim przypadku mają 4miesiące licząc od daty złożenia dokumentacji.

Poza tym nie wiem jak wygląda cena za taki projekt. Może ktoś się orientuje?

Wiotam wszystkich uczestników grupy...Wiosna, ciepełko...to chyba będziemy ruszać.... Ja co prawda mam umówioną ekipę na 5 maja....ale wcześniej muszę zrobić zakupy...

Gafinko!

Będę potrzebował dla siebie około 11mb siatki o grubości 3,5-4 no i do tego słupki. Jeśli się dogadam do końca z sąsiadami (do końca tygodnia) to możliwe, że będę reflektował na jeszcze jakieś 200metrów. Siatka to ok 150-160cm wysokości. Bo będę miał jeszcze podmurówkę w wysokości 20cm.

A teraz znów do wszystkich!

Jeśli będziecie gdzieś widzieli tani beton, styropian, beton komórkowy, bloczki betonowe, drewno to dajcie znac.... Pilnie szukam :)

Ja już kończę zbierać oferty więc będe szukał w miarę możliwości jednej hurtowni do zakupienia wszystkiego.

Acha! Będe się budował we wsi Ławki k.Czachówka...