Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A my się przymierzamy do trawnika.Ziemia rozwieziona, czekam na sąsiada , który mi to przeorze i wyrówna, no i będziem siać i wałować :)

Zuber

A macie ten walec do wałowania ziemi czy może pożyczacie?

Skąd taki sprzet wziąć?

Też za niedługo chcę siać trawę.

Na razie wszystkie chwasty potraktowałam środkiem chwastobujczym, muszę poczekać jeszcze z 10dni. Poza tym i tak jeszcze kostkę bedą kłaść więc nie chcę żeby zadeptali moją ciężką pracę.

Ale cyprysy posadzone za domem wyglądają super.

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zuber

A macie ten walec do wałowania ziemi czy może pożyczacie?

Skąd taki sprzet wziąć?

Betsi -nie wiem, wiem tylko, że trzeba wałować :wink:

Jak trzeba będzie to pewnie skądś się pożyczy.

rrmi- największym moim marzeniem spośród tych wszystkich nowoczesnych urządzeń jest system automatycznego nawadniania.

No serio.

Mogę odkurzać, prać, prasować, ale z podlewaniem mam najgorzej.

Trawnika, trawnika

:wink:

rrmi- największym moim marzeniem spośród tych wszystkich nowoczesnych urządzeń jest system automatycznego nawadniania.

No serio.

Mogę odkurzać, prać, prasować, ale z podlewaniem mam najgorzej.

Trawnika, trawnika

:wink:

To ja zupełnie odwrotnie :lol:

podlewać i cały dzień ale do sprzatania to chętnie kogos bym wzięła do pomocy. Moze spółka?

Witam,

Niektórzy forumowicze z Grupy Piaseczyńskiej mnie znają.

Wielu zakupiło u mnie dachy, często łacznie z wykonawstwem. Chciałbym wszystkich poinformować o zmianie miejscja pracy i przeniesieniu z ul. Puławskiej na ul. Płochocińską 118 na Białołęce do firmy MINOX.

obecnie będę oferował nie tylko dachy, ale i równiez wszelkie inne materiały budowlane. Mam nadzieję, że większa odległość nie będzie przeszkodą (dla mnie nie jest problemem) i będę mógł liczyć na Wasze zainteresowanie moją ofertą.

Pozdrawiam

Sebastian Wardak

[email protected]

0-509 795 673

http://www.minox.com.pl/

Witajcie

Właśnie rozpoczęliśmy (niewiarygodne) budowę naszego domu (jak to brzmi...) parę kilometrów za Zalesiem Górnym. Póki co przeżywamy klasyczne rozchwianie emocjonalne początkującego inwestora - od euforii po panikę:-). Czytam Was już od jakiegoś czasu i uprzejmie upraszam w imieniu swoim i małzonka o przyjęcie do zacnego grona osadników z Południa:-) Zazdrościmy oczywiście tym z Was, którzy już mieszkają, ale magiczny moment wyrycia okopów św. Trójcy, czyli ław też ma swój urok:-) Prosimy o kciuki, a sami oczywiście w miarę doświadczeń będziemy starali się być przydatni.

Magda i Wojtek

barranki,

Powodzenia w budowaniu :-) Wielu dalo rade, to i Wy dacie :-) Trzymamy kciuki!

Grupo,

W LM jest calkiem niezla promocja na rozbryzgiwacze wody Gardeny i te ich zestawy szybkozlaczek i takich tam :-)

Rozbryzgiwacze bryzgaja nawet na 14 metrow i maja bardzo sensowna regulacje. Moj ogrodnik rzekl, ze za takie pieniadze warto.

Dzisiaj tez odbylam krotki kurs z wyboru wlasciwej kory pod rosliny ... do tej pory myslam, ze to pryszcz. Kupie te 60 workow i bedzie spokoj ... nic bardziej mylnego ;) No ale dzieki temu kore mam pierwsza klasa :-) No a dzialke rowna i gladka jak boisko do pilki :lol:

Witajcie

Właśnie rozpoczęliśmy (niewiarygodne) budowę naszego domu ... przeżywamy klasyczne rozchwianie emocjonalne początkującego inwestora - od euforii po panikę:-). ... Prosimy o kciuki, ... Magda i Wojtek

Witajcie,

my w dniu dzisiejszym o godz. 17.06 złamaliśmy pierwszą łopatę rozpoczynając zdejmowanie humusu.

Później ruszył do walki koparkowy ... ale sie działo ...

http://lh5.ggpht.com/darekiagatka/SCtPcqJz6MI/AAAAAAAAAKQ/cVawKFo4YUk/s144/100_1753.JPG

Pomimo, że nie robiłem nic :-? to jestem tak zmęczony przez adrenalinkę jaka mnie dopadła, że nogi i ręce mam jak z waty.

Rozumiem Wasze rozchwianie emocjonalne, bo serducho mi waliło tak bardzo, że bałem się, że wzbudzę lokalne trzęsienie ziemi 8).

Mam nadzieję, że wstrząsy nie były odczuwalne :wink: :wink: :wink: ???

barranki2 - trzymamy kciuki.

barranki, my powolutku robimy, głównie przerwy technologiczne i tylko od czasu do czasu coś się dzieje.

W środku w zasadzie można kłaść płytki. Z zewnątrz się ocieplamy. Mamy prąd, kanalizację, ale nie mamy jeszcze doprowadzenia wody i gazu.

Tak z grubsza wyglądamy.

barranki - najgorzej zacząć i to się sprawdza, stan surowy to najprzyjemniejszy etap z całego budowania 8) zbierajcie siły na decyzje, dylematy, spory itp. itd.

Zapytam szanowną grupę czy ktoś nie ma pożyczyć bloczka, takiego przez którego się przerzuca linę i wciąga wiaderka i paczki na górę :D będę wdzięczna i zaproszę na pieniste :wink:

MS. przypomniałaś ważną rzecz. Teraz mam mieszkających ludzi więc czym prędzej kompletuję apteczkę i zawożę :p

Wiem nie aktualizowałam dziennika ale mam nadzieję, że uzupełnię do końca tygodnia plus zdjęcia na stronkę

Dzięki wszystkim za miłe przyjęcie, od razu raźniej:-)

Generalnie na razie jest nieźle, choć zaliczyliśmy już pierwszą akcję pt Houston, mamy problem:-) Okazało się, że przez środek jednej z ław biegnie sączek od pola, fragment starej instalacji drenującej pole za nami. Wczoraj się odbywła narada wojenna. Wyrok: kopiemy głębiej, pompujemy wodę, zagęszczamy piachem i cementem plus podwójne zbrojenie bo grunt miękki jak cholera. Tak zadecydował konstruktor. Dziś natomiast budowalimy autostradę - przyjechał tłuczeń (ponoć z remontowanego pasa na Okęciu:-)) do wysypania wygryzionego wcześniej koryta - bez tego nie dałoby rady wjechać żadnym cięższym sprzętem. W sobotę rano zalewamy ławy, błagam więc wszystkich szamanów i zaklinaczy o pogodę, bo jak zacznie lać to będzie jak w Serbinowie...

A swoją drogą czytanie waszych dzienników pozwala nabrać dystansu - wczoraj czytałam Depiego płacząc ze śmiechu (za sprawą talentu literackiego Autora) i grozy - nam było dane wszelką biurokrację załatwić w try miga: działkę kupiliśmy w listopadzie razem z projektem i pozwoleniem na budowe - pozostało tylko przenieść je na nas, no i ostatecznie jednak zmienić projekt. Wszystkie operacje urzędowe zajęły nam w sumie 6 tygodni. Chyba z nas farciarze, o czym nawet nie wiedzieliśmy...

pozdrawiam:)

Rozumiem Wasze rozchwianie emocjonalne, bo serducho mi waliło tak bardzo, że bałem się, że wzbudzę lokalne trzęsienie ziemi 8).

Mam nadzieję, że wstrząsy nie były odczuwalne :wink: :wink: :wink: ???

A ja myślałam że to młot u sąsiada:-))) Trzeba wypracować trochę dystansu, bo na wszystkich wykonawców nam emocji nie starczy...

A swoją drogą teraz rozumiem dlaczego w naszym najbliższym składzie budowlanym zabrakło tablic infromacyjnych (wczoraj kupiliśmy ostatnią, którą osobiście trzęsącymi się rękami wypisałam:-) - w okolicy gdzie spojrzeć tam ryją!

Ciekawe, może gdzieś niedaleko od siebie kopiemy:-)

Oj farciarze z Was z tą papierkologią.

Ale teraz dopiero się zacznie cyrk. A jak do tego grunt miękki i dreny po fundamentem to może być wesoło.

No ale nic. Alleluja i do przodu.

pozdro

Strzelu, to na szczęście jest tylko stary sączek, dren idzie wzdłuż granicy działki. A grunt miękki tylko w tej jednej ławie. Ale dzięki za pociechę :lol:

Strzelu, to na szczęście jest tylko stary sączek, dren idzie wzdłuż granicy działki. A grunt miękki tylko w tej jednej ławie. Ale dzięki za pociechę

i tak średnio to brzmi jak na początek :)

Ale luz, to i tak jest nic. Straszą że wykończeniówka wykańcza.

Ja tam już mam dość, a nie doszedłem do stropu.

Strzelu, to na szczęście jest tylko stary sączek, dren idzie wzdłuż granicy działki. A grunt miękki tylko w tej jednej ławie. Ale dzięki za pociechę

i tak średnio to brzmi jak na początek :)

Ale luz, to i tak jest nic. Straszą że wykończeniówka wykańcza.

Ja tam już mam dość, a nie doszedłem do stropu.

Strzelu, nie załamuj się, jak to napisała AmberWind - wielu dało radę, więc statystyka pracuje dla nas:-)

Pozdrawiam i zabieram się do swojej orki na ugorze, poza budową jest jeszcze robota i czegóś nie chce się sama zrobić :cry:

...wczoraj kupiliśmy ostatnią, którą osobiście trzęsącymi się rękami wypisałam:-) - w okolicy gdzie spojrzeć tam ryją!

Ciekawe, może gdzieś niedaleko od siebie kopiemy:-)

My "ryjemy" daleko od Was :cry: - Chylice - pomiędzy Piasecznem, a Konstancinem.

W naszej okolicy to już chyba tylko my :cry: zostaliśmy bo już wszystko zabudowane.

Pozdrawiamy Wszystkich.