Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Barti4 - ja będę kupować jakieś 500 metrów jełśi nie kilometr - też chcę grubszą, porządniejszą - tylko ciągle nie wiem ocynkowaną czy ocynkowaną powlekaną PCV i zastanawiam się nad 180 ( bo po 150 najczęściej takie robią) bezpieczniejsza co by psy mi górą nie robiły hop :roll:

To zbieramy dalej zamówienia - moze wrzucę jeszze na ogłoszenia - może jakiśnegocjator się zgłosi :wink:

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Barti4, jeśli chodzi o tanie materiały, to jakieś 70 km na południe leży miasto Radom. Największa chyba tam hurtownia, to Kadex (na wylocie na Kielce, po prawej stronie). Kupowaliśmy tam m.in. stal, beton komórkowy Belix . Ceny dużo lepsze niż w Wawie i okolicach (np. Belix D 24cm 600 - 5.70 z transporrtem do Tarczyna i rozładunkiem). Tel. ( 48 ) 369 90 40

Odnośnie spotkania Grupy Tarczyńsko-Piaseczyńskiej :D Słuchajcie, a może umówimy się nieco późnbiej - np. koło 16-17? Bo wiecie, w sobotę rano przyjeżdża do nas ekipa i jak znam zycie, trochę czasu nam zejdzie, zwłaszcza, że cjhcieliby się tez spotkac z KierBudem. No i stal przyjeżdża i w ogóle :wink:

A Luśka mówi, że późniejsza pora jest lepsza, bo chociaż obiad zdążycie zjeść :wink:

Głównym pisarzem na tym wątku chyba zostanę :-?

Koparki szukam do mnie, pod Tarczyn. Drzewek parę chcę wyrwać na razie, potem będę dehumusował :wink: i pogłębiał :wink:

Dzwoniłem do faceta z Gołkowa, ale powiedział że za daleko. Jakbym miał cały sad to by przyjechał, ale tak to ani mu ani mi się nie będzie opłacało.

Dzieki wielkie za namiar....

Koparki ci nie polece, bo z konstancina to juz wogole kawaleczek by byl...

Apropos spotkania mozna sie cos wiecej dowiedziec? Jest ogolnie dostepne czy raczej dla wtajemniczonych...?

O ostatnim czytalem, jeno niestety wyjazd integracyjny w pracy mi sie trafil do bialowiezy......no coz wygrala praca :)

Bartek

No no no...to kawalek metalu musisz kupic....

Ale do rzeczy...

Siatka powinna byc ocynkowana, bo powlekana jest po pierwsze slabsza, a po drugie pod pcv i tak sie dostaje woda ktora ma bardzo ciezko odparowac wiec co....drut rdzewieje i siatke za 3-4 lata mozna szczerze mowiac wymieniac...

Jesli hodzi zas o ocynkowana to zdecydowanie lepiej to znosi bo ew. woda splywa i wysycha na wietrze, a ocynk zapewnia jej dlugotrwalosc.... Trudno powiedziec ale mysle ze z 10-15 lat powinna wytrzymac....

Co do pcvalki to jestem pewen bo lukalem u znajomych i niestety....

Jesli chodzi o negocjacje to chetnie sie pobawie... Nie to zebym byl ekspertem ale sie nie boje. Jak dostaniesz oferty to mojge pojechac i pogadac...

Co do wysokosci to jesli bedzie samo 1,50 bez podmurowki to faktycznie pies przeskoczy...hehehe choc latwiej z pewnoscia mu bedzie sie podkopac....bo pieski tak na 30-50cm to spoko lubia kopac... Ja mam owczarka niemieckiego dosc duzego wiec dlatego robie podmurowke coby sie nie podkopal.... A skakac nie lubie na cos przezroczystego wiec jestem spokojny. Teraz mam plot ze sztachetkami okolo 160-170 i nie skacze... Ale dziuru kopac prubowal :)))

Jesli zas chodzi o spotkanie to jesli mozna to sie zapisuje :)))

Dzisiaj juz ide lulu, ale z rana przeczytam dokladnie co i jak...

Bartek

Barti 4 - no to ja też chcę ocynkowany a nie z PCV - lekko mnie tylko przeraża kto później pomaluje ten kilometr ogrodzenia i koszty farby na to cudo - ale trudno - chciałam większą działęczkę to będę miała większa :lol:

Jak "spłyną " oferty to je do Ciebie pokieruję - tylko część to chyba na telefoniczne i faxowe negocjacje - bo ja sprawdzam nie tylko z okolic Warszawy - bo jak znam życie może sięokazać, ze najtaniej będzie z Rzeszowa ( mam jużjedna ofertę z tego regionu - cena niższa niż z bliższych okolic a transport przy takich ilościach gratis - więc czemu nie 8) )

Co do psów to ja obyta jestem 8) i pisząć o przeskakiwanbiu zastosowałam skrót myślowy - mniej się boję aby moje nie wychodziły - moje nie skaczą i nie podkopują - nauczone przywykłe - ale wiem, ze na wiejskic terenach jest sporo psów obcych, które z ogrodzeniami 1,5 metra radzą sobie znakomicie. A jak jakiś wtargnie na teren moich to będę szczątki zbierała po całym terenie - a to mi nie pasuje - bo ja generalnie bardzo kocham wszystkie zwierzaki - moje i nie tylko moje, i wolę się zabezpieczyć przed takim rozwiązaniem.

Aha, tylko zanim wyślę - to o której godzinie się widzimy? Ja tam mogę i o 16.00, tylko że wtedy ktoś musiałby mnie podrzucić przynajmniej do autobusu linii 700 coś w Piasecznie, bo moi faceci muszą wcześniej wrócić do Stolicy, a Bozia nie dała nam jeszcze na dwa samochod. A może krakowskim targiem 14.30 - 15.00 ?

Zaraz, przecież jeszcze pociąg mi zostaje.

Arombko kochana!!!

Zgłaszam sie do przyjazdu!!! Będę na 99% i możliwe ze namowię moją drugą połowkę .... Jeśli zaś chodzi o podwiezienie Cię do Piaseczna to spoko. W razie co mogę pojechac do domciu do Konstancina przez Piaseczno a nie przez Łubną. Karczmę znam :))) Mijałem ją kilkukrotnie. No to czekam na ustalenie godziny :)))

Gafinko!

Jakby co daj znać na mejla. Lub podaję do siebię komórkę. 503-026-026

Domowego i faxu wolę nie podawać na ogólnym. A od nicka...na imię mi Bartłomiej :))) Choć może to nick od imienia...:))) sam nie wiem ?

Apropos malowania siatki. Można ją pomalować ale nie trzeba...no chyba, że masz inne upodobania kolorystyczne. Po to jest ocynkowana, żeby jej już nie zabezpieczać i nie malować.

Co do piesków to jest proste... Jeśli Twoje pieski są dość ostre do innych intruzów, to najzwyczajniej w swiecie inne będą co najwyżej biegać koło płota ale nie odważą się wejść do środka. Wiem, bo przećwiczyłem to ze swoim potworem... hehehe mam jeno przy płocie około metrowy pas zoranej ziemi i nie da się aby ciśik tam wyrosło bo pies to tratuje....

Barti

Arombko kochana!!!

Zgłaszam sie do przyjazdu!!! Będę na 99% i możliwe ze namowię moją drugą połowkę .... Jeśli zaś chodzi o podwiezienie Cię do Piaseczna to spoko. W razie co mogę pojechac do domciu do Konstancina przez Piaseczno a nie przez Łubną. Karczmę znam :))) Mijałem ją kilkukrotnie. No to czekam na ustalenie godziny :)))

Gafinko!

Jakby co daj znać na mejla. Moje pełne namiary wysłałem Ci na priv. A od nicka...na imię mi Bartłomiej :))) Choć może to nick od imienia...:))) sam nie wiem ?

Apropos malowania siatki. Można ją pomalować ale nie trzeba...no chyba, że masz inne upodobania kolorystyczne. Po to jest ocynkowana, żeby jej już nie zabezpieczać i nie malować.

Co do piesków to jest proste... Jeśli Twoje pieski są dość ostre do innych intruzów, to najzwyczajniej w swiecie inne będą co najwyżej biegać koło płota ale nie odważą się wejść do środka. Wiem, bo przećwiczyłem to ze swoim potworem... hehehe mam jeno przy płocie około metrowy pas zoranej ziemi i nie da się aby ciśik tam wyrosło bo pies to tratuje....

Barti

No to wysłałam te dwadzieścia parę postów na priva - do wszystkich którzy ujawnili się od strony 16. Poza Tadzelem, Whisperami i Mario, bo oni wyraźnie obwieścili wolę przybycia. Jak ktoś dostał kilka razy - do bez obrazy :D

Aha, i poza Jezierem, bo choć on się ostatnio nie odzywa, to zapraszać Jeziera do Jego Własnej Grupy byłoby nietaktem.

Wiecie co, a może zrobimy imprezę ruchomą - ja zaklepałam stolik od 14.00 i może tak jakoś będę , a reszta (poplecznicy Whisperów :lol: ) dotrą później? Ale dajcie znać o której się Was spodziewać, bo nie chcę samotnie sączyć piwa... Co do zasady żadnych imprez masowych tam nie przewidują, ale po 17.00 robi się tam zwykle trochę tłoczniej.

Głównym pisarzem na tym wątku chyba zostanę :-?

Koparki szukam do mnie, pod Tarczyn. Drzewek parę chcę wyrwać na razie, potem będę dehumusował :wink: i pogłębiał :wink:

Dzwoniłem do faceta z Gołkowa, ale powiedział że za daleko. Jakbym miał cały sad to by przyjechał, ale tak to ani mu ani mi się nie będzie opłacało.

Whisper, co do koparki, jeśli jej jeszcze nie masz, to spróbuj zadzwonić pod ten nr. 602 171 089. My korzystaliśmy z usług tego pana w sytuacjach awaryjnych, bo wydawał nam się drogi. Ale nigdy nie zawiódł :wink: