ms. 05.06.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 A ja wyskakuję z pytankiem do tych, którzy mają kranik na zewnętrznej ścianie budynku. Tak sobie zwyczajnie wystaje ze ściany czy schowany jest w skrzyneczce? Która opcja sprawdza się bardziej u późniejszym użytkowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 05.06.2008 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Do takiego w małej skrzyneczce chyba ciężko potem węża dopiąć (jeżeli zawór kątowy). W skrzyneczce wygląda pewnie nieco estetyczniej, choć to kwestia gustu. Natomiast co do samego kranika, to zróbcie koniecznie drugi wewnątrz pomieszczenia tylko ciut niżej aby woda mogła spłynąć przed zimą z instalacji. Inaczej może w zimę zawory porozrywać (u sąsiada popękały pomimo tego że po zakręceniu "głównego" kurka otworzył zawory zewnętrzne; woda się "podwiesza" i nie chce spływać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rostan 05.06.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Witam, mam pytanko dotyczące spoinowania. Chodzi dokładnie o kładzenie spoin pionowych pomiędzy pustakami ceramicznymi U220 (ściany nośne). Czy zaprawa powinna być kładziona na całej bocznej powierzchni pustaka, czy też wystarczą dwa paski zaprawy, po jednym na każdym końcu pustaka. U mnie właśnie jest realizowany te ostatni wariant i nie wiem czy to jest poprawnie. Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 05.06.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 [...] zróbcie koniecznie drugi wewnątrz pomieszczenia tylko ciut niżej aby woda mogła spłynąć przed zimą z instalacji. [...] To bardzo ważna uwaga, dzięki. Z marszu nie pamiętam, ale chyba hydraulicy zrobili nam taki potencik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 05.06.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Czy zaprawa powinna być kładziona na całej bocznej powierzchni pustaka, czy też wystarczą dwa paski zaprawy, po jednym na każdym końcu pustaka. U mnie właśnie jest realizowany te ostatni wariant i nie wiem czy to jest poprawnie. Robert Dwa paski wystarcza , powiem wiecej , jest to jak najbardziej poprawne murowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rostan 05.06.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 DziękujęR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 05.06.2008 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Do takiego w małej skrzyneczce chyba ciężko potem węża dopiąć (jeżeli zawór kątowy). W skrzyneczce wygląda pewnie nieco estetyczniej, choć to kwestia gustu. Natomiast co do samego kranika, to zróbcie koniecznie drugi wewnątrz pomieszczenia tylko ciut niżej aby woda mogła spłynąć przed zimą z instalacji. Inaczej może w zimę zawory porozrywać (u sąsiada popękały pomimo tego że po zakręceniu "głównego" kurka otworzył zawory zewnętrzne; woda się "podwiesza" i nie chce spływać) Potwierdzam wszystko w 100% Kranik, jesli nie jest na środku głównej ściany jest praktycznie niewidoczny i łatwo podpiać do niego wąż. U mnie rury w zime nie popękały bo mam zawory w środku domu i woda zeszła z instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 05.06.2008 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Z kranikiem mamy podobnie. Bez skrzyneczki, drugi kranik w garazu, zamontowany nizej niz ten zewnetrzny. Uffff ... Kochani czas pozegnac sie z grupa piaseczynska I nie tylko dlatego, ze juz nie buduje, ale rowniez dlatego ze za pare tygodni przestajemy tutaj mieszkac. Wracamy do miasta Wlasnie po intensywnych tygodniach koncze urzadzac nam nowe lokum, a kupiona wlasnie dzialka ( miejska, rzecz jasna ) czeka na procedure papierologii, potem na jakis sprytny projekt, no i budowanie Dzieki wszystkim za rady, kontakty i polecenia. No i do spotkania ... gdzies na Forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 05.06.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Amber, już raz byłam zaskoczona, a teraz jestem zastrzelona Twoją informacją. Dzięki z informację na priva, odpiszę jak ochłonę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.06.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 piękny awatar , czyli pies piekny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.06.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Z kranikiem mamy podobnie. Bez skrzyneczki, drugi kranik w garazu, zamontowany nizej niz ten zewnetrzny. Uffff ... Kochani czas pozegnac sie z grupa piaseczynska I nie tylko dlatego, ze juz nie buduje, ale rowniez dlatego ze za pare tygodni przestajemy tutaj mieszkac. Wracamy do miasta Wlasnie po intensywnych tygodniach koncze urzadzac nam nowe lokum, a kupiona wlasnie dzialka ( miejska, rzecz jasna ) czeka na procedure papierologii, potem na jakis sprytny projekt, no i budowanie Dzieki wszystkim za rady, kontakty i polecenia. No i do spotkania ... gdzies na Forum Też jestem zastrzelona Czy uciekasz całkiem z okolic warszawskich ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 05.06.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Amber. Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 06.06.2008 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Amber No to by by Miło było poznać Cię ( chociaż tylko internetowo). Powodzenia w dalszych zmaganiach budowlanych. Odezwij sie czasem do nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strzelu 06.06.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Ale to gdzie ta Amber się wyprowadza tak w ogóle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 06.06.2008 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Amber Powodzenia na nowej drodze życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek i agatka 06.06.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Słuchajcie, W dniu wczorajszym wszedłem do naszego przyszłego domku, przywitałem się z żonką i dzieciakami, powiesiłem ubranie w szafie, umyłem ręce i ... ... obudziłem się. Jakie fajne jest wrażenie gdy wśród rozciągniętych drutów tyczących ławy człowiek dostrzega wytyczone pomieszczenia parteru. Wie gdzie będzie łazienka, a gdzie będzie kuchnia i gdzie będzie grzał się przy kominku . Och, jak to jeszcze daleko. Ale zawsze w tym miejscu mógł być jeszcze trawnik. http://lh5.ggpht.com/darekiagatka/SEheqShLw4I/AAAAAAAAAQY/CDOQxXJeuAg/s400/Tyczenie%20%C5%82aw%20drucianych..JPG http://picasaweb.google.pl/darekiagatka/StanZerowy/photo#5208517049672516482 Amber Zaglądaj do nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 06.06.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Amber Zaglądaj do nas. bede, bede Z perspektywy czasu musze przyznac, ze doswiadczenie przy wyposazaniu i wykanczaniu domu wyjatkowo sie przydaje. Zero stresu, zero miotania sie pomiedzy wyborami, po prostu weszlam i wiedzialam co i z kim bede wykanczac Normalnie profeska Robimy juz ostatnie szlify, za dwa tygodnie przywoza ostatnie meble i mozna transportowac kartony. BTW wszedzie taaaak blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rostan 09.06.2008 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Witam, witam. Czy ktoś może mi powiedzieć, gdzie można nabyć tzw. wkłady kominowe tzn. kwasówki z zasobnikiem powietrza w okolicach Nowej Iwicznej lub Piaseczna. PozdrawiamRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka1980 10.06.2008 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Witam,czy ktoś może mi podać dokłądne namiary na Pana Niwińskiego, który w Kątach k. Góry Kalwarii sprzedaje piasek kwarcowy?Będę wdzięczna.Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piomod 10.06.2008 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 WitamPoszukuje ekipy która położyłaby dachówke na smietniku o wym 2x2mpozdr piomod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts