Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Do takiego w małej skrzyneczce chyba ciężko potem węża dopiąć (jeżeli zawór kątowy). W skrzyneczce wygląda pewnie nieco estetyczniej, choć to kwestia gustu.

Natomiast co do samego kranika, to zróbcie koniecznie drugi wewnątrz pomieszczenia tylko ciut niżej aby woda mogła spłynąć przed zimą z instalacji. Inaczej może w zimę zawory porozrywać (u sąsiada popękały pomimo tego że po zakręceniu "głównego" kurka otworzył zawory zewnętrzne; woda się "podwiesza" i nie chce spływać)

Witam, mam pytanko dotyczące spoinowania. Chodzi dokładnie o kładzenie spoin pionowych pomiędzy pustakami ceramicznymi U220 (ściany nośne). Czy zaprawa powinna być kładziona na całej bocznej powierzchni pustaka, czy też wystarczą dwa paski zaprawy, po jednym na każdym końcu pustaka. U mnie właśnie jest realizowany te ostatni wariant i nie wiem czy to jest poprawnie.

Robert

Czy zaprawa powinna być kładziona na całej bocznej powierzchni pustaka, czy też wystarczą dwa paski zaprawy, po jednym na każdym końcu pustaka. U mnie właśnie jest realizowany te ostatni wariant i nie wiem czy to jest poprawnie.

Robert

Dwa paski wystarcza , powiem wiecej , jest to jak najbardziej poprawne murowanie.

Do takiego w małej skrzyneczce chyba ciężko potem węża dopiąć (jeżeli zawór kątowy). W skrzyneczce wygląda pewnie nieco estetyczniej, choć to kwestia gustu.

Natomiast co do samego kranika, to zróbcie koniecznie drugi wewnątrz pomieszczenia tylko ciut niżej aby woda mogła spłynąć przed zimą z instalacji. Inaczej może w zimę zawory porozrywać (u sąsiada popękały pomimo tego że po zakręceniu "głównego" kurka otworzył zawory zewnętrzne; woda się "podwiesza" i nie chce spływać)

Potwierdzam wszystko w 100% :p

Kranik, jesli nie jest na środku głównej ściany jest praktycznie niewidoczny i łatwo podpiać do niego wąż. U mnie rury w zime nie popękały bo mam zawory w środku domu i woda zeszła z instalacji.

Z kranikiem mamy podobnie. Bez skrzyneczki, drugi kranik w garazu, zamontowany nizej niz ten zewnetrzny.

Uffff ... Kochani czas pozegnac sie z grupa piaseczynska :-) I nie tylko dlatego, ze juz nie buduje, ale rowniez dlatego ze za pare tygodni przestajemy tutaj mieszkac.

Wracamy do miasta 8) Wlasnie po intensywnych tygodniach koncze urzadzac nam nowe lokum, a kupiona wlasnie dzialka ( miejska, rzecz jasna ;) ) czeka na procedure papierologii, potem na jakis sprytny projekt, no i budowanie :D

Dzieki wszystkim za rady, kontakty i polecenia. No i do spotkania ... gdzies na Forum :D

Z kranikiem mamy podobnie. Bez skrzyneczki, drugi kranik w garazu, zamontowany nizej niz ten zewnetrzny.

Uffff ... Kochani czas pozegnac sie z grupa piaseczynska :-) I nie tylko dlatego, ze juz nie buduje, ale rowniez dlatego ze za pare tygodni przestajemy tutaj mieszkac.

Wracamy do miasta 8) Wlasnie po intensywnych tygodniach koncze urzadzac nam nowe lokum, a kupiona wlasnie dzialka ( miejska, rzecz jasna ;) ) czeka na procedure papierologii, potem na jakis sprytny projekt, no i budowanie :D

Dzieki wszystkim za rady, kontakty i polecenia. No i do spotkania ... gdzies na Forum :D

Też jestem zastrzelona :o Czy uciekasz całkiem z okolic warszawskich ?

Słuchajcie,

W dniu wczorajszym wszedłem do naszego przyszłego domku, przywitałem się z żonką i dzieciakami, powiesiłem ubranie w szafie, umyłem ręce i ...

... obudziłem się. :(

Jakie fajne jest wrażenie gdy wśród rozciągniętych drutów tyczących ławy człowiek dostrzega wytyczone pomieszczenia parteru.

Wie gdzie będzie łazienka, a gdzie będzie kuchnia i gdzie będzie grzał się przy kominku :D .

Och, jak to jeszcze daleko.

Ale zawsze w tym miejscu mógł być jeszcze trawnik. :D

http://lh5.ggpht.com/darekiagatka/SEheqShLw4I/AAAAAAAAAQY/CDOQxXJeuAg/s400/Tyczenie%20%C5%82aw%20drucianych..JPG

http://picasaweb.google.pl/darekiagatka/StanZerowy/photo#5208517049672516482

Amber

Zaglądaj do nas.

Amber

Zaglądaj do nas.

bede, bede 8)

Z perspektywy czasu musze przyznac, ze doswiadczenie przy wyposazaniu i wykanczaniu domu wyjatkowo sie przydaje. Zero stresu, zero miotania sie pomiedzy wyborami, po prostu weszlam i wiedzialam co i z kim bede wykanczac :lol: Normalnie profeska ;) :lol:

Robimy juz ostatnie szlify, za dwa tygodnie przywoza ostatnie meble i mozna transportowac kartony. :D

BTW wszedzie taaaak blisko :lol: