Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, witam. Czy ktoś może mi powiedzieć, gdzie można nabyć tzw. wkłady kominowe tzn. kwasówki z zasobnikiem powietrza w okolicach Nowej Iwicznej lub Piaseczna. Pozdrawiam

Robert

Nie do końca wiem o co Ci chodzi, ale elementy z kwasówki wszelkiej maści można kupić w Michałowicach w firmie Panek. To jest producent i można u niego zamówić w zasadzie wszystko.

piomod, sąsiad szuka już chyba z pół roku, dekarze jakoś nie lubią takich maleństw a jak już któryś się zdecyduje to śpiewa sobie ok. 2 000 za taką robótkę....

Spróbuj zadzwonić do p. Tadeusza (znajomy rodziców) tel. (22) 728-78-95, on w tej chwili nie ma ekipy i robi samodzielnie, może mu podpasuje taka robótka.

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

coli,

mnie parkiet (dechy merbau i przemysłówka guatambu) niedawno układała firma bodajże z okolic Mińska Maz., kontakt tel. 606462262 lub 602396763; możesz powołać się na rekomendację znajomego z łosia 8) . generalnie jestem zadowolony, choć właściciel firmy zauważył, że jakość ich roboty będę mógł ocenić po 1. sezonie zimowym; mam nadzieję, że nie mówił tego z przekąsem... :o

a czy mógłby mnie ktoś poratować namiarem na ekipę od podbitek drewnianych? jeśli nikogo nie znajdę, to zrobienie tego samemu na wysokości 7-7,5m zajmie mi chyba wszystkie wakacyjne weekendy, albo i dłużej... :cry:

pzdr.,

Witam, witam. Czy ktoś może mi powiedzieć, gdzie można nabyć tzw. wkłady kominowe tzn. kwasówki z zasobnikiem powietrza w okolicach Nowej Iwicznej lub Piaseczna. Pozdrawiam

Robert

podejrzewam że w Michałowicach ul Regulska koło Regół Pęcic Ursusa w

Witajcie

W sobotę wreszcie startujemy z budową :D :D :D

W związku z tym mam trzy pytanka:

Nasz domek ma dość nieregularny kształt, naliczyłam kilkanaście narożników, a geodeta wytyczył tylko 4 punkty, które zaznaczył na rzucie fundamentów i mówi że dobry murarz powinien sobie z resztą poradzić. Czy ktoś z was miał podobną sytuację, czy wytyczaliście wszystkie ściany?

Gdzie w okolicach Tarczyna mają najlepszy i najtańszy :lol: beton z gruchy?

Gdzie kupowaliście deski, potrzebuję jakieś 5 m3 na szalunki a potem do zalewania stropu. Nie będziemy deskować dachu, wieć zastanawiam się czy te deski potem można odsprzedać, czy tylko na opał przerobić?

Czym wiecej geodeta wyznaczy, tym szybciej się zrobi ławy drutowe. 4 wystarczą, ale jak by było wiecej to tylko łatwiej.

W okolicach Tarczyna są 3-4 betoniarnie obecnie.

"Mar-Pol" Kazimierz Marek

Suchodół, ul. 3 Maja 31 tel. 022 7277251

http://www.btbeton.pl/

WT-BRUKMANN

05-503 Głosków, ul. L. Abramowicza 3

tel. 0-22 757 80 76, 0-22 757 35 38, fax 0-22 757 35 37

brukmann ma też wytwórnię w Gąskach

Nie wiem czy są dobre ani która najtańsza. W kaźdym razie żadna nie należy do

http://www.spbt.pl/

A w Piasecznie są takie wytwórnie.

Ha, dałam więc plamę :oops: to nie wiślany tylko kopany do zasypania wykopów, w tej samej cenie ziemia różnego rodzaju. Jeśli ktoś takiej potrzebuje poszukam telefonu. Składowane to wszystko w Wólce Kozodawskiej. Mają wywrotki, spychacz :roll: Ma ktoś może namiary na taki kopalniany piach tylko tańszy?

Kilka dni temu pisałam o dobrych i tanich deskach z mazur na więźbę, ale niestety deski oczywiście dobre, ale już nie tak tanie. 1m3 kosztuje 800zł, 1m3 calówek 600zł. Natomiast w Sokołowie czyli tuż pod nosem: 730 i 550, oczywiście impregnowane. te z mazur super jakość, pytanie jakie będą te z Sokołowa, postaram się wpaść i obadać jak wyglądają. A może macie już jakieś doświadczenia z tartakiem w Sokołowie?

Pozdrawiam!

Niedawno pisałam, że kupiliśmy na próbę 3 pianki Ceresitu do przyklejania styropianu.

Klejenie pianką tak się nam spodobało, że zamówiliśmy karton w icmarkecie, o którym pisał Jezier. Z kosztami przesyłki wyszło prawie 35 zł za kartusz.

Operacja trwała od poniedziałku do piątku - zamówienie, potwierdzenie, przelew, przyjęcie zamówienia do realizacji, dostawa przesyłki.