Zazdrośnica 13.06.2008 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Hmm a ten wynalazek też można stosować do fundamentu do przyklejania styropianu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 13.06.2008 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Witajcie W sobotę wreszcie startujemy z budową W związku z tym mam trzy pytanka: Nasz domek ma dość nieregularny kształt, naliczyłam kilkanaście narożników, a geodeta wytyczył tylko 4 punkty, które zaznaczył na rzucie fundamentów i mówi że dobry murarz powinien sobie z resztą poradzić. Czy ktoś z was miał podobną sytuację, czy wytyczaliście wszystkie ściany? Gdzie w okolicach Tarczyna mają najlepszy i najtańszy beton z gruchy? Gdzie kupowaliście deski, potrzebuję jakieś 5 m3 na szalunki a potem do zalewania stropu. Nie będziemy deskować dachu, wieć zastanawiam się czy te deski potem można odsprzedać, czy tylko na opał przerobić? Rozmawiałem z wieloma osobami z branży oraz z dostawcami , piachu itd...z okolic Piaseczna. Wszyscy potwierdzają ,że najlpeszy beton jest w Budokruszu, reszta to imitacja betonu i sypia byle co. Na strop czy na wience to strach to brać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 13.06.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 E tam - pierdoły. Budokrusz ma zdecydowanie najdroższy beton w mieście. Zapewne świetny, ale co z tego? Budujesz wysokościowiec? Jak będzie B27,5 zamiast B30 to ci się coś zawali? Moi wykonawcy to inżyniery i są bardzo ostrożni (czyt - dla spokoju zawsze dadzą 2x za dużo wszystkiego) i na beton nie narzekają, a biorę z Polbetexu w Piasecznie. Widzicie, jakie Budokrusz ma wypasione fury, reklamy, ulotki, strony internetowe? Chcecie za to wszystko dopłacić? Jeśli tak - to spoko. Ale teksty, że wszyscy inni to mają szajs to po prostu nieuczciwe rozwalanie konkurencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 13.06.2008 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 E tam - pierdoły. Budokrusz ma zdecydowanie najdroższy beton w mieście. Zapewne świetny, ale co z tego? Budujesz wysokościowiec? Jak będzie B27,5 zamiast B30 to ci się coś zawali? Moi wykonawcy to inżyniery i są bardzo ostrożni (czyt - dla spokoju zawsze dadzą 2x za dużo wszystkiego) i na beton nie narzekają, a biorę z Polbetexu w Piasecznie. Widzicie, jakie Budokrusz ma wypasione fury, reklamy, ulotki, strony internetowe? Chcecie za to wszystko dopłacić? Jeśli tak - to spoko. Ale teksty, że wszyscy inni to mają szajs to po prostu nieuczciwe rozwalanie konkurencji. No nie sugerowałbym się tym. Własnie jestem w trakcie zamawiania na górny wieniec i nie zamówie gdzie indziej niz w Budokruszu. dlaczego ? Bo wszedzie gdzie dzwoniłem chcą 280 netto za 1m3 i pompa 340 pln za 1h. W budokruszu mam cena 265 za 1m3 i pompa 260 za 1h. Beton B-20. Więc jak widać mozna taniej w dobrej firmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 13.06.2008 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 No to jakaś nastapiła dziwna zmiana terms of trade, bo jak ja dzwoniłem, to Budokrusz miał wszystko drożej, o pompie nie wspominając. Właśnie u nich pompa jest po 340 - może Ci się pomyliło? Jeśli masz tam jakieś wejście, to jasne - ale nie każdy ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 13.06.2008 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 No to jakaś nastapiła dziwna zmiana terms of trade, bo jak ja dzwoniłem, to Budokrusz miał wszystko drożej, o pompie nie wspominając. Właśnie u nich pompa jest po 340 - może Ci się pomyliło? Jeśli masz tam jakieś wejście, to jasne - ale nie każdy ma. Nie, nie pomyliło bo tydzień temu zalewałem strop właśnie betonem z Budokruszu Tyle własnie płaciłem. Dzis dzowniłem do innych okolicznych i mają duzo drożej. Tyle co napisałem. Ale spróbuję zadzwonić tam gdzie poleciłeś....zobaczymy ich ofetę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 13.06.2008 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 No to ciekawe - sam tez sprawdzę Budokrusz. Może faktycznie nastąpiło jakieś cenowe przetasowanie... Mam jeszcze 1 strop do zalania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MajorCarter 13.06.2008 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Dziękuję za namiary na betoniarnie, w przyszłym tygodniu podzwonię. Deskami też jestem żywo zainteresowana, więc Sharlee jakby udało ci się ustalić coś z tym drewnem z Sokołowa to daj znać. Nie wiem jak u was ale u nas chyba zanosi się na deszcz Ale ciiiiii....żeby nie zapeszyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 13.06.2008 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Gosiek, jeśli ziemia różnego rodzaju to poproszę o telefon. Jak pozwolenie na budowę - nie masz czy masz, tylko się nie chwalisz? pozdrawiam, marta Bardzo proszę 601 953 443, reklamuje się: żwir, piasek, keramzyt. Pozwolenia nie mam nadal Coś było nie tak, poczta do dziś nie dostarczyła informacji ze starostwa Byliśmy osobiście, uzupełniliśmy, złożyliśmy i dalej czekamy W starostwie duże zmiany, na dodatek pani pilotująca sprawę poszła na urlop, komuś miała przekazać nasze papiery :cry: A wykonawca może za tydzień wchodzić z robotą Jedno miłe - mamy od dziś wodę bieżącą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 14.06.2008 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Jednym słowem... kicha. My z kolei wykańczamy budynek a wody ciągle nie mamy. Przyłącze wody zrobimy razem z przyłączem gazu, bo mój radosny projektant sprawił, że mam kolizję mediów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek i agatka 14.06.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Witajcie Nasz domek ma dość nieregularny kształt, naliczyłam kilkanaście narożników, a geodeta wytyczył tylko 4 punkty, które zaznaczył na rzucie fundamentów i mówi że dobry murarz powinien sobie z resztą poradzić. Czy ktoś z was miał podobną sytuację, czy wytyczaliście wszystkie ściany? Nasz domek ma kształt litery T plus dodatkowo uskok na jednej ze ścian. http://picasaweb.google.pl/darekiagatka/StanZerowy/photo#5202910710651414994 i geodeta z Piaseczna wytyczył nam każdy z punktów załamania krawędzi ław - łącznie 10 punktów. Nie wytyczał wewnętrznych ścian nośnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 14.06.2008 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Depi,Dlaczego nie korzystasz z uslug Centrobud Tarczyn?Tam cena betonu jest normalna i nie warto szukac dalej bo cena atrakcyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin_Zlotoklos 14.06.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Depi, Dlaczego nie korzystasz z uslug Centrobud Tarczyn? Tam cena betonu jest normalna i nie warto szukac dalej bo cena atrakcyjna. Zgadza się- ale polecam także betoniarnie Komorniki (ok 2.5 km od Centrobudu w Tarczynie). Marcin (Złotokłos) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johan 15.06.2008 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 A ja całą budowę zrobiłem na betonie z "Mar-Pol" - u w Suchodole i jeszcze stoi.Zawsze terminowo i na telefon. Polecam Fachowcy bardzo chwalili jakość betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sosiki 15.06.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Centrobud w Tarczynie i betoniarnia z Komorników dostarczają ten sam beton - Centrobud nie ma swojej betoniarni i kupuje beton w Komornikach. Cena jest taka sama jak u producenta -także chyba u producenta można coś stargować. U mnie wciąż daleko do kupowania betonu. teraz będzie zabawa z archeologami. MajorCarter czy wspomniany geodeta (nazwisko na "W"), który wytyczył Ci cztery rogi to geodeta z Tarczyna, którego wynajmowanie bardzo odradzałem kilka(naście) stron wcześniej. Jeśli tak - to współczuję.U mnie geodeci wyznaczyli wszystkie załamania na zewnętrznych ścianach budynku. Ławy drutowe było bardzo łatwo wyznaczyć. Wymierzyć trzeba było tylko ławy wewnętrzne. Murarz jednak powinien sobie poradzić z wytyczeniem budynku - tylko w Twoim przypadku dłużej mu to zajmie.Wydawało mi się że mieliście zacząć budowę w maju. U nas też wszystko się opóźnia (trzeba sie chyba z tym pogodzić). Tym niemniej jesteśmy na podobnym etapie.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MajorCarter 15.06.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 MajorCarter czy wspomniany geodeta (nazwisko na "W"), który wytyczył Ci cztery rogi to geodeta z Tarczyna, którego wynajmowanie bardzo odradzałem kilka(naście) stron wcześniej. Jeśli tak - to współczuję. U mnie geodeci wyznaczyli wszystkie załamania na zewnętrznych ścianach budynku. Ławy drutowe było bardzo łatwo wyznaczyć. Wymierzyć trzeba było tylko ławy wewnętrzne. Murarz jednak powinien sobie poradzić z wytyczeniem budynku - tylko w Twoim przypadku dłużej mu to zajmie. Wydawało mi się że mieliście zacząć budowę w maju. U nas też wszystko się opóźnia (trzeba sie chyba z tym pogodzić). Tym niemniej jesteśmy na podobnym etapie. Powodzenia Nasz geodeta jest z Grójca. Wytyczał nam już wcześniej różne rzeczy, nanosił na mapę i nigdy nie było żadnych problemów. Wczoraj był murarz i faktycznie się nie przeraził jak to zobaczył, tylko wyznaczył resztę. Widać to tylko ja tak panikuję Mamy niewielkie opóźnienie, ale mam nadzieję że zdążymy przykryć przed zimą. Wam też tego życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sosiki 15.06.2008 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 MajorCarterJak rozumiem ławy fundamentowe u Was już gotowe skoro był wczoraj murarz.Ja mam poważne wątpliwości, czy uda nam się przykryć dom przed zimą i w związku z tym nie wiem, czy nie przełożyć budowy na rok następny. Bardzo chciałbym nie przekładać, ale ... są problemy. Fundamenty wykonane zostaną w tym roku, ale co z resztą to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johan 15.06.2008 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Nie załamujcie się.My zaczęliśmy budowę we wrześniu 2007 i do zimy budynek był przykryty.nie ma co zwlekać.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 15.06.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Uczepilam sie tego Centobudu ale z takimi ludzmi warto pracowac bo termin i godzina dostawy z zegarkiem -dlatego polecam.Owszem beton z Komornikow w tej samej cenie ale koordynacja i terinowosc w gestii juz Centrobudu.I to sie liczy.Lubie zaplanowac i miec na czas.Co moge powiedziec- mimo,ze wiele kilosow dzieli mnie od Tarczyna zawsze na godzine i terinowo.Jak iaaly byc bloczki dobrej jakosci -to byly ( na kazdym wyryte B-20) a juz u sasiada z netu bloczki zolte(piach) no ale duzo tansze.Jednego zaluje,ze nie zamowilam wiezby u nich tylko dalam sie poniesc opiniom z forum i tak trafilam do Olbudu- nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 16.06.2008 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Sosiki, co Wy budujecie, że nie wiesz czy zrobisz dach przed zimą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts