Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam!

Whisper, na razie nie orientowaliśmy sie co do ceny.

Chcielibysmy w dniach kiedy zacznie hydraulik zamówić szambo.

Życzymy sobie powowdzenia.

Gdzieś w poprzednich postach mówiono o tym,że jest kilku szambiarzy z Radomia. spróbuję go odnaleźć. Może Mieczotronix na swojej drodze napotkał tych gorszych. Nam się uda.

Jak tylko znajdę ten dobry telefon to dam znać o cenachna ten rok.

Pozdrawiam

Ja również mam do sprzedaania stemple. Ok. 100 szt. po 3zł.

Witajcie,

do dzis bylam jedynie biernym czytelnikiem Grupy; dzis dostalismy decyzje, wiec lada dzien ruszamy z budowa w Wilczej Górze (pomiedzy Lesznowola, Magdalenka, Bobrowcem a Władysławowem).

Cegly kupilam w Centrobudzie w St. Iwicznej. Chcialabym Was prosic o przydatne adresy hurtowni w ww. okolicach, gdzie zaopatrzymy sie w przystepnych cenach i na wygodnych warunkach w pozostale materialy do st. surowego(drewno, stal, beton, dachowki, bloczki itp.).

I jeszcze pytanko: czy geodeta wchodzi zanim zostanie zebrany humus?? chyba PO? Klopot w tym, ze mamy sporo drzew do wyciecia pod planowanym domem. Z jednej strony wytyczenie budynku umozliwiloby wyciecie wylacznie tych przeszkadzajacych, a ocalenie paru innych. Z drugiej - nie wierze aby jakies kolki uratowaly sie przy karczowaniu i sciaganiu humusu... pozdrawiam

Witajcie,

Cegly kupilam w Centrobudzie w St. Iwicznej. Chcialabym Was prosic o przydatne adresy hurtowni w ww. okolicach, gdzie zaopatrzymy sie w przystepnych cenach i na wygodnych warunkach w pozostale materialy do st. surowego(drewno, stal, beton, dachowki, bloczki itp.).

Mnie przez całą budowę (Bobrowiec) zaopatrywał PSB z Góry Kalwarii - byli tańsi od Centrobudu i lokalnych hurtowni. Transport gratis i duże upusty. Gorąco polecam.

AR SKŁAD (PSB)

ul. Wojska Polskiego 3

05-530 Góra Kalwaria

tel. 022 727 23 23

Zadzwoń pod numer 0-696-032-651 do p. Zbyszek i powołaj się na Bartka z Ławek. To mój doradca-handlowiec i z nim ustalałem ceny. W poniedziałek jade juz kupić wsjo na stan surowy więc możemy sie zgadać w weekend co do cen jakie nam zaoferowano :))) Bedziemy zawsze mogli ponegocjować jeszcze....

Barti

hahahaha....oj....przepraszam ale to tak sympatycznie śmiesznie zabrzmialo, że mało z krzesła nie spadłem :)))

Tzn, oni maja i blachę i dachówkę. Niestety nie wiem w jakiej cenie, nimniej jednak proponuję, wziąść do ręki wyceny poprzednie i ew zawieżć im do wyceny. Wiesz jak to jest...nie moge być najtańsi we wszystkim (tak mi sie myśli) bo jak zchodza z ceny jednego to muszą się odkuc na czymś innym :))) Dlatego jak to ja mówię...wierz im, ale ich sprawdź...ot i cała filozofia kierowania sie decyzjami na budowie.

Z tego co patrzyłem na dachówke to widziałem euronit, jest pewnie i coś jeszcze, a;e ja zwracałem swego czasu uwage tylko na ta jedną. W końcu i tak wybrałem blache, bo dostałem bardzo dobra oferte na materiał i krycie. Na razie z innej firmy. U n iego o ew. cene będę sie pytał dopiero koło początków lipca.

Barti

Tu sięnie ma co śmiać - ja przeważnie nie mam kłopotów z wydawaniem pieniędzy, ale tempo w którym stan mojego konta dosyć szybko topnieje troszkęmnie przeraża.

A może ktoś z Was zna namiary na niedrogą "dachówkownię" - mam 192 metry kw. dachu dwuspadowego z dwomia kominami i jedym oknem dachowym i jeszcze ze świetlikiem. I dumam o ceramice.

jakby jeszcze była bez 22%...