Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przemawia przez Ciebie złośliwość bo sprawa nie dotyczy Ciebie. Pomyśl o ludziach, którym droga ma przechodzić przez środek domu lub działki. A tak niestety może sie zdarzyć gdyby przeszedł zaproponowany wariant. A tak nawiasem mówiąc nie mam nic przeciwko budowie dróg bo sama stoję w korkach do Wawy i się wkurzam. Ale naszej okolicy w zupełnosci wystarczy Puławska Bis.

Sprawa faktycznie mnie nie dotyczy ,wybacz ale jeżeli droga przechodzi komuś przez środek podwórka ta taki gość bierze kasę wyprowadza się stawia nową chatkę i powodzi mu się jeszcze lepiej niż wcześniej. Oczywiście nie dotyczy to osób którym droga nie przecina działki te osoby muszą poczekać kilka lat aż przy nowej dróżce zacznie powstawać biznes.Wtedy również spieniężą z zyskiem swoje włości i jak poprzednicy poszukają sobie innego miejsca .

Puławska bis to trochę za mało trzeba koniecznie odciążyć drogę Piaseczno -Głosków dalej jest lużno i Piaseczno -Magdalenka a Puławska Bis tego niestety nie załatwi, więc potrzebne są mimo wszystko drogi lokalne.

Jak ktoś może jeżdził do Niemiec to może widział że do jednej małej wiochy często gęsto prowadzą 3,4,5 lokalnych asfaltowych dróg.

Przemawia przez Ciebie złośliwość bo sprawa nie dotyczy Ciebie.

Ty nie rozumiesz kurde nic .

On nie jest zlosliwy .On pewnikiem jest miejscowy.Zlotokloski :D

Jesli sie juz mamy odsylac to ja jego do miasta odesle , byle jakiego.

Tam chodnikow i drog duzo maja .

I hipermarkety. I domy pomocy socjalnej .Wtedy ci co to jezamieszkaja beda okradac to co w zasiegu drogi , ktra da sie przejsc na piechote .

Trzeba bedzie kurniki zamykanetrzymac ,bo kury ginac beda.

Dobrze jeszcze i chyba to zaproponuje najakims zebraniu wybudowac wZlotoklosie osrodek dla chorych na cos powaznego.Moze na HIV ?

Po co wy zescie ta ojcowizne miastowym sprzedawali , no nijak nie moge zrozumiec.

Nikt by sie nie stawial w sprawie drog i bylby spokoj.

Nie mam nic przeciwko różnego rodzaju ośrodkom pomocy mogą stać nawet po sąsiedzku.Jeśli śmieszny dla ciebie jest los ludzi żyjących w podobnych miejscach to życzę ci żebyś ty lub ktoś z twojej rodziny nie musiał kiedyś mieć do czynienia z podobnym miejscem.

Protesty - sie nie zgadzamy - przy naszych działkach itp. W dalszym ciagu myślicie,że to są wasze działki?.Ha Ha.Popatrzcie na wszystko co chcecie zrobić na niby waszej działce potrzebna jest zgoda Gminy.Jaki z was właściciel jak nawet nie macie prawa wyciąć drzewka które np. 10 lat temu sami posadziliśćie a dziś wam przeszkadza.Sądze,że prędzej przysługuje nam tytuł Dzierżawca terenu.Urządzają zebranka, ludzie przychodzą denerwują się a to jest tylko pic na wodę aby była niby demokracja.Gdzie ma przebiegac droga to oni decyduja a tzw. warianty są robione nie dla ludzi tylko dla nich. A tym których to osobiście dotyka może wyraźić tylko współczucie.No cóż lugzie tracą domostwa w wyniku klęsk żywiołowych i tam są nawet ofiart śmiertelne. W tym przypadku jest bez tragedii.

Pozdrawiam niby właścicieli.

RRMI "Trzeba bedzie kurniki zamykanetrzymac ,bo kury ginac beda. "

Szanowna Pani tu dyskutuje się o miejscowościach podwarszawskich, a nie o jakiś wioskach. Z tych miejscowości muszą byc rugowane kurniki, chlewnie itp.Dla tego rodzaju dzialalności tu się czas z konczył.

Ps. Pani się niema co obawiać o swoj kurniczek.Jak wiem z zamieszczanych notek,że posiada pani dwa groźne psy,które narobiłyby takiego harmideru, że policja w Tarczynie obudziłaby się. Także spoko.

Temat drogi jest BARDZO emocjonujący.

Z roku na rok jest coraz gorzej z dojazdem do Wawy.

Szkoda, że miejscowi włodarze nie próbują nam pomóc, a jedynie komplikują sprawę...

Mam nadzieję, że wszystkim "sąsiadom" przyszłej drogi uda się pomyślnie załatwić sprawę przeniesienia trasy.

Hej hej pozdrawiam, ostatnio żyje na wdechu. Auuu zawitam częściej zimą? :-?

U mnie odchodzi tynkowanie wewnętrzne, już na półmetku. Relacje i ciekawe rzeczy spisuję hasłami.

Potem znów się zakłębi od elektryków, hydraulików (potynkowo) i kominkarzy.

Szukam 2 panów :oops: do pomocy przy ogrodzeniu (siatka).

Jak ktoś widział kogoś przy robocie takowego dajcie znaka.

W sprawie siatki to polecam gościa z Łosia. Kontakt 606450057.

Mam też prośbę o namiary na kogoś, kto w rozsądnej cenie dostarcza gaz w naszej okolicy.

Z góry dzieki

pozdrawiam

clue

Jasne, że się cieszę, droga będzie ok 150 m od mojej działki, a jak szybko dojadę do pracy taką równiutką arterią! A wracając do tematu -projektant zaplanował tam ogromny węzeł, mając mozliwości umieszczenia go w polu kilkaset metrów dalej, ale chyba badziej podobało mu się miejsce obok domków. Po naszych protestach węzeł zlokalizowano dalej. Cała sprawa z tą trasą w naszej okolicy jest bardzo ciekawa.

Cesarr co ty się dziwisz temu projektantowi, oszczędzają to i delegacji z samochodzikiem aby objechać teren nie dali. A na mapie to twojej chałupy jeszcze nie ma, za nowa.

Narazie mysl jaki sadzić żywoplot aby chociażby częsciowo sie zasłonić. W tym wypadku najlepiej tuje brabant bez scinania wierzchołków. Wyrosna wysoko.

Tytułem zmiany tematu - fenomen Castoramy.

Co jakiś czas musimy zrobić awaryjny zakup w hipermarkecie budowlanym (ze względu na dogodne godziny otwarcia). Mieszkam teraz w miejscu, z którego mam blisko do Castoramy, Leroy Merlin, Platformy, a jak się bardziej uprę to Practikera i Obi.

Zawsze, bez względu na dzień i porę dnia w Castoramie jest najwięcej ludzi. Co ona ma, czego inne markety nie dają?

:roll:

Ja jakoś polubiłem Platformę, nigdy nie ma kolejek do kasy, mają całkiem dobry wybór towarów (szczególnie hydraulicznych i elektrycznych), nie trzeba mieć monet do wózka :-), można zapakowac samochód pod dachem itp. Cenowo różnie bywa, czasami drożej, czasami taniej niż w LM czy Casto.

Też nie do końca rozumiem oblężenie Castoramy, od samego rana pelno ludzi i samochodów. No dobra, jest jeden plus, przy Casto w al. Jerozolimskich (bo chyba o tej piszesz :-) ) jest całkiem dobry kebab i kurczak z rożna :-)

Rany !

W taka pogodę to nawet trawa nie chce rosnąć - a piszą że właśnie najlepszy okres do siania trawy to właśnie wrzesień.

Trawę którą siałam w lipcu kosiłam już po 2 tygodniach a teraz po tym samym czasie ledwo się zazieleniło.

Trzeba szykować się do sadzenia iglaków - macie jakieś dobre miejsce żeby je niedrogo kupić?

Ile płaciliście za 13-14 ton ( 1 kamaz) dobrej czarnej ziemi pod trawniki i roslinki?

Ciekawa jestem jakie konkluzje odnosnie planowanej trasy po ostatnim zebraniu. Napiszcie co ustalono.

MagnoliaMieszkacie już?

Ja trochę o innej drodze. Dzisiaj na stronach wojewody mazowieckiego pojawiło się ogłoszenie:

Na podstawie art. 32 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 27 kwietnia 2001 r. Prawo ochrony środowiska (Dz. U. z 2008 Nr 25, poz. 150) oraz art. 49 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 roku Kodeks postępowania administracyjnego (Dz. U. z 2000 r. nr 98, poz.1071 z późn. zm.) zawiadamia się strony postępowania, samorządowe jednostki organizacyjne, organizacje społeczne, a także inne osoby, których udział w rozprawie jest uzasadniony ze względu na jej przedmiot, o rozprawie administracyjnej otwartej dla społeczeństwa, przed wydaniem decyzji o środowiskowych uwarunkowaniach zgody na realizacje przedsięwzięcia polegającego na budowie południowego wylotu z Warszawy drogi ekspresowej S-7 w kierunku Grójca. Rozprawa odbędzie się w dniu 30 października 2008 r. o godz. 1400 w Gimnazjum, ul. Szarych Szeregów 8, 05-555 Tarczyn. Jednocześnie wzywa się strony, samorządowe jednostki organizacyjne, organizacje społeczne, a także inne osoby, których udział w rozprawie jest uzasadniony ze względu na jej przedmiot, do złożenia przed rozprawą wyjaśnień, dokumentów i innych dowodów do Wojewody Mazowieckiego (Wydział Środowiska i Rolnictwa Mazowieckiego Urzędu Wojewódzkiego, Plac Bankowy 3/5, Warszawa, pok. 714) oraz do stawienia się na rozprawę osobiście lub przez przedstawicieli albo pełnomocników. Dodatkowe informacje można uzyskać pod nr telefonu 0 22 695 60 84 lub 695 69 73.

Tak się wydaje, że to ostatnie spotkanie przed wydaniem decyzji środowiskowych. Tej ostatecznej decyzji, która zgodnie z aktualizacją specustawy ma być jednocześnie pozwoleniem na budowę, można się spodziewać około dwóch tygodniach od rozprawy administracyjnej.

Jeszcze rok temu budowa tej drogi była tylko marzeniem. A teraz jesteśmy jakieś dwa miesiące od pozwolenia na budowę.

Wariant II jest raczej przesądzony. Inwestor czyli GDDKiA jest za wariantem II. Wszystkie władze lokalne przez których teren ma droga przebiegać są za wariantem II.

Raport środowiskowy wskazuje za wariantem II

Tu Raport oddziaływania na środowisko - streszczenie:

http://www.siskom.waw.pl/materialy/s7/warszawa-grojec/s7_warszawa-grojec_raport-streszczenie.pdf

lub pełna wersja:

http://siskom.waw.pl/materialy/s7/warszawa-grojec/s7_warszawa-grojec_raport.pdf