magnolia 30.09.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Tak Marto , my będziemy u nich zamawiali całośc- wkład z obudowa i usługą. Te 7.5 tyś to cena za całość. My gadamy tylko z synem włąściciela, bo starszy Pan nie ma tolerancji na nasz gust i nasze pomysły. A młody jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sosiki 30.09.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 A ja strasznie się przeziębiłem, a robota czeka. Bardzo mnie to wkurza, że zostałem uziemiony. Chciałem się po prostu wyżalić. Padło na WAS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 30.09.2008 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Zdarza się. Biorę wtedy jakieś gripexy i na budowę. Wieczorem czuję się jeszcze gorzej niż dzień wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 01.10.2008 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Jeszcze o Kominkarni - faktycznie szef to straszny nerwus. Ale akurat miał w ofercie taki kominek jaki chcieliśmy. Miłym zaskoczeniem są natomiast jego instalatorzy - konkretni, sprawni w robocie i tak naprawdę z nimi ustala się ostateczne szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 01.10.2008 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Jezier, czytałam Twój dziennik budowy pierwszego domu. Ciekawy choć bardzo zwięzły. Nowy dom ma być klasy AAA a nawet A+, więc mógłbyś odtajnić jak likwidujesz te wszystkie mostki termiczne. Do tej pory pisałeś o tym między wierszami w wątku o domu pasywnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sosiki 01.10.2008 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Gripexy skutkują - każdego dnia czuję się gorzej niż dzień wcześniej. Tyle, że zasprzestałem procesu budowania na czas choroby - jak widać niepotrzebnie, skoro i tak czuję się coraz gorzej. Dobrze że jakieś namiastki poczucia humoru mi pozostały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielinsp 01.10.2008 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Witam,Poszukuję fachowca do ułożenia płytki klinkierowej. Możecie kogoś polecić?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 01.10.2008 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 ms.Postaram się dokładniej zając sprawą niskoenergetyczności w moim zienniku A z wieści lokalnych to: Rada Powiatu uchwaliła Plan Rozwoju Lokalnego powiatu na lata 2007-2015. Planem Rozwoju Lokalnego objęto 29 projektów. Spośród nich 20 zadań dotyczy budowy i modernizacji dróg. Trzy zadania związane są z rozbudową bazy dydaktycznej szkół powiatowych. Z interesujących mnie najbardziej inwestycji to powstanie droga od pętli ZTM w Złotokłosie do Kotorydza oraz do Prac Małych przez Marylkę. Rozwidli się przy cmentarzu. W 2010 r. ma być budowa zakończona a koszt inwestycji to 10 milionów zł. Lista projektów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonka27 01.10.2008 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Cześć Grupo piseczyńska - ja co prawda nie do końca Piaseczno , ale okolice KOnstancina - to niedaleko więc witam jeszcze raz!! Może ktoś jest ze Słomczyna k. Konstancina ( nie mylić z tym k.Grójca) ?? szukam sąsiadów ... Przpraszam że wchodzę w paradę szambową ale nie mogłam się przebić przez wszystkie strony czytania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
himlaje 01.10.2008 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Czy może mi ktoś PILNIE polecić jakiejś dobre i oczywiście tanie hurtownie, w okolicach Konstancina lub Piaseczna, do robienia zakupów. Głównie chodzi mi o stal, cement i drewno ale także i inne drobne sprawunki. Będe naprawde wdzięczny za jakieś namiary bo jutro lub pojutrze już musze robić zakupy.Pozdrawiam P.S.Witaj Iwonka27Będziemy prawie sąsiadami, bo niebawem ruszam z budową w Twojej okolicy, więc siemka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 01.10.2008 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 himlaje, myślę że zrobisz najlepiej jak wsiądziesz w samochód i zrobisz objazd po lokalnych składach, porozmawiasz, potargujesz się itd. Z twojej okolicy to chyba moge polecić skład w Górze Kalwarii o nazwie AR Skład (mają siedzibę zaraz przy rondzie w GK). Moi sąsiedzi robili tam wiekszość zakupów, pomimo tego że mamy loklany skład na naszej ulicy. Podobno fajny jest też skład w Tarczynie, ale to myślę troche daleko, ewentualnie podjedź jeszcze do Kajam-Bud w Piasecznie, ul. Pod Bateriami 38. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
himlaje 01.10.2008 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 himlaje, myślę że zrobisz najlepiej jak wsiądziesz w samochód i zrobisz objazd po lokalnych składach, porozmawiasz, potargujesz się itd. Z twojej okolicy to chyba moge polecić skład w Górze Kalwarii o nazwie AR Skład (mają siedzibę zaraz przy rondzie w GK). Moi sąsiedzi robili tam wiekszość zakupów, pomimo tego że mamy loklany skład na naszej ulicy. Podobno fajny jest też skład w Tarczynie, ale to myślę troche daleko, ewentualnie podjedź jeszcze do Kajam-Bud w Piasecznie, ul. Pod Bateriami 38. Wielie DZIĘKI za namiary. Mam bardzo mało czasu na zorganizowanie tego wszystkiego. Właściwie decyzje o rozpoczęciu budowy jeszcze w tym roku podjąłem ok tydzień temu, i w ciągu tego tygodnia musiałem dopełnić wszystkich formalności, znaleźć i wybrać ekipe, to samo z kierbudem, geodetą, koparką, itp. a teraz musze jeszcze zrobić zakupy i brakuje czasu bo w końcu czasem trzeba też i pracować. Do poniedziałku musze wszystko zorganizować bo będzie wbijany po raz pierwszy szpadel w ziemie Gdyby jeszcze ktoś się podzielił informacjami w temacie polecanych miejsc zakupów będe ogromnie wdzięczny. Głównie chodzi mi o stal, deski na szalunek, cement, bloczki. Wiadomo, że jestem zainteresowany dostawcami (hurtowniami, itp.) w najlepszych cenach, bo jak się ma mało czasu na porównywanie cen to można bardzo łatwo paśc ofiarą cwaniaków budowlanych i moooooocno przepłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 01.10.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Jezier dzieki za link do listy projektów. Z listy widac że gmina Tarczyn to w dalszym ciagu zadupie. Jeden projekcik.A jak z tą 7 gzie wybrali jej przebieg, sa juz jakies wiadomosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niewczasik 01.10.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Kochani, buduje na Baszkowce kolo Gloskowa.Czy ktos z Was moze, karczowal drzewa i ma namiary na ekipe ?Za wykarczowanie drzew z konarami, kilka duzych i kilka mniejszych, firma z Baszkowki zaspiewala mi 5 300 PLN. Horror.Prosze , pomozcie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 01.10.2008 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Jezier dzieki za link do listy projektów. Z listy widac że gmina Tarczyn to w dalszym ciagu zadupie. Jeden projekcik.A jak z tą 7 gzie wybrali jej przebieg, sa juz jakies wiadomosci. Na liście odrzuconych projektów było sporo dróg planowanych w gminie Tarczyn. Z Prac Dużych do Gąsek, z Gładkowa do Prac Dużych, z Rembertowa do Bromin, jakieś dwie drogi w Suchodole, chodniki w Kotorydzu i Świętochowie, droga w Tarczynie i może jeszcze coś przegapiłem. Ale projekty te dostały bardzo mało punktów i były gdzieś pod sam koniec listy 79 propozycji. S7 wybiorą po spotkaniu 30 października w gimnazjum w Tarczynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coli 02.10.2008 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Gdzie kupujecie eko groszek w naszej okolicy? To nasz pierwszy sezon grzewczy i szukam sprawdzonego dostawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edzia_niedzwiedzia 02.10.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Dzis utwierdziłam się w przekonaniu, że na budowie, tak jak na drodze, obowiązuje zasada ograniczonego zaufania.Niby po to się płaci "fachowcom", żeby mieć z głowy kombinowanie. Jednak okazuje się, że trzeba się intersować, byc na bieżąco, szukać informacji w internecie, wydzwaniać po doradcach technicznych danego producenta... Nie ma rady, fachowiec zawsze coś spierniczy i ważne, żeby znać się na tyle, żeby to zauważyć.To tyle gorzkich słów na dziś.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 02.10.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Edzia, jak się uspokoisz - podziel się szczegółami. Może uratujesz niejedną budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 02.10.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 himlaje, Najczesciej korzystalam z AR Sklad w GK.Prawde powiedziawszy nie porownywalam jakos specjalnie cen, ale serwis jaki oferuje sklad. A w AR wszystko jest na czas, zgodnie z zamowieniem, uzgodnionymi rabatami i z fachowa obsluga. Osobiscie bardzo polecam. To czego nie moglam dostac w AR, kupowalam w Skladzie w Siedliskach, oraz w skladzie przy tych rezydencjach w Chojnowie. Jednak najlepiej jest zrobic tak jak radzi dzabij. Samochod i wlasny rekonesans po okolicznych skladach. ms, Czy Wy juz mieszkacie? Jesli tak to gratuluje, a jesli juz dobiegacie do mety, to trzymam kciuki za bezbolesna przeprowadzke Jezier, Zachecona przez reklame ms. zerknelam do Twojego ziennika Dosyc zwiezly jest, ale pewnie nad slowem bedzie dominowac postep technologiczny Betsi, Kiedys wspominalas, ze planujesz jakies cztery lapy. Masz juz nowego domownika? No i jak Twoj ogrod marzen? Pozdrowienia dla calej Grupy, a dla teraz rozpoczynajacych zmagania budowlane lekkiej i cieplej zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 02.10.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Niewczasik my tez mielismy karczowanie . U nas załatwił to pan koparkowy i jesgo koparka. Opłata jak za prace koraki- chyba było 50 zł/h. Czyli koszt- 200zł. Tylko koparkowy musi byc sensowny i zręczny. Nasz już się gdzieś zatrudnił więc nie jest dostępny. No- chyba że masz 50 letnie drzewa, to wtedy byez ekipy nie da rady. Ale u nas radził sobie z 7-8 metrowymi dębami bez kłopotu.Pozrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts