Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Tak Marto , my będziemy u nich zamawiali całośc- wkład z obudowa i usługą. Te 7.5 tyś to cena za całość.

My gadamy tylko z synem włąściciela, bo starszy Pan nie ma tolerancji na nasz gust i nasze pomysły. A młody jak najbardziej.

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ms.Postaram się dokładniej zając sprawą niskoenergetyczności w moim zienniku :wink:

A z wieści lokalnych to:

Rada Powiatu uchwaliła Plan Rozwoju Lokalnego powiatu na lata 2007-2015. Planem Rozwoju Lokalnego objęto 29 projektów. Spośród nich 20 zadań dotyczy budowy i modernizacji dróg. Trzy zadania związane są z rozbudową bazy dydaktycznej szkół powiatowych.

Z interesujących mnie najbardziej inwestycji to powstanie droga od pętli ZTM w Złotokłosie do Kotorydza oraz do Prac Małych przez Marylkę. Rozwidli się przy cmentarzu. W 2010 r. ma być budowa zakończona a koszt inwestycji to 10 milionów zł.

Lista projektów

Cześć Grupo piseczyńska - ja co prawda nie do końca Piaseczno , ale okolice KOnstancina - to niedaleko więc witam jeszcze raz!!

Może ktoś jest ze Słomczyna k. Konstancina ( nie mylić z tym k.Grójca) ?? szukam sąsiadów ...

Przpraszam że wchodzę w paradę szambową :wink: ale nie mogłam się przebić przez wszystkie strony czytania.... :oops:

Czy może mi ktoś PILNIE polecić jakiejś dobre i oczywiście tanie hurtownie, w okolicach Konstancina lub Piaseczna, do robienia zakupów. Głównie chodzi mi o stal, cement i drewno ale także i inne drobne sprawunki. Będe naprawde wdzięczny za jakieś namiary bo jutro lub pojutrze już musze robić zakupy.

Pozdrawiam

P.S.

Witaj Iwonka27

Będziemy prawie sąsiadami, bo niebawem ruszam z budową w Twojej okolicy, więc siemka.

himlaje, myślę że zrobisz najlepiej jak wsiądziesz w samochód i zrobisz objazd po lokalnych składach, porozmawiasz, potargujesz się itd. Z twojej okolicy to chyba moge polecić skład w Górze Kalwarii o nazwie AR Skład (mają siedzibę zaraz przy rondzie w GK). Moi sąsiedzi robili tam wiekszość zakupów, pomimo tego że mamy loklany skład na naszej ulicy. Podobno fajny jest też skład w Tarczynie, ale to myślę troche daleko, ewentualnie podjedź jeszcze do Kajam-Bud w Piasecznie, ul. Pod Bateriami 38.

himlaje, myślę że zrobisz najlepiej jak wsiądziesz w samochód i zrobisz objazd po lokalnych składach, porozmawiasz, potargujesz się itd. Z twojej okolicy to chyba moge polecić skład w Górze Kalwarii o nazwie AR Skład (mają siedzibę zaraz przy rondzie w GK). Moi sąsiedzi robili tam wiekszość zakupów, pomimo tego że mamy loklany skład na naszej ulicy. Podobno fajny jest też skład w Tarczynie, ale to myślę troche daleko, ewentualnie podjedź jeszcze do Kajam-Bud w Piasecznie, ul. Pod Bateriami 38.

Wielie DZIĘKI za namiary. Mam bardzo mało czasu na zorganizowanie tego wszystkiego. Właściwie decyzje o rozpoczęciu budowy jeszcze w tym roku podjąłem ok tydzień temu, i w ciągu tego tygodnia musiałem dopełnić wszystkich formalności, znaleźć i wybrać ekipe, to samo z kierbudem, geodetą, koparką, itp. a teraz musze jeszcze zrobić zakupy i brakuje czasu bo w końcu czasem trzeba też i pracować. Do poniedziałku musze wszystko zorganizować bo będzie wbijany po raz pierwszy szpadel w ziemie :D

Gdyby jeszcze ktoś się podzielił informacjami w temacie polecanych miejsc zakupów będe ogromnie wdzięczny. Głównie chodzi mi o stal, deski na szalunek, cement, bloczki. Wiadomo, że jestem zainteresowany dostawcami (hurtowniami, itp.) w najlepszych cenach, bo jak się ma mało czasu na porównywanie cen to można bardzo łatwo paśc ofiarą cwaniaków budowlanych i moooooocno przepłacić.

Jezier dzieki za link do listy projektów. Z listy widac że gmina Tarczyn to w dalszym ciagu zadupie. Jeden projekcik.A jak z tą 7 gzie wybrali jej przebieg, sa juz jakies wiadomosci.

Na liście odrzuconych projektów było sporo dróg planowanych w gminie Tarczyn. Z Prac Dużych do Gąsek, z Gładkowa do Prac Dużych, z Rembertowa do Bromin, jakieś dwie drogi w Suchodole, chodniki w Kotorydzu i Świętochowie, droga w Tarczynie i może jeszcze coś przegapiłem. Ale projekty te dostały bardzo mało punktów i były gdzieś pod sam koniec listy 79 propozycji.

S7 wybiorą po spotkaniu 30 października w gimnazjum w Tarczynie.

Dzis utwierdziłam się w przekonaniu, że na budowie, tak jak na drodze, obowiązuje zasada ograniczonego zaufania.

Niby po to się płaci "fachowcom", żeby mieć z głowy kombinowanie. Jednak okazuje się, że trzeba się intersować, byc na bieżąco, szukać informacji w internecie, wydzwaniać po doradcach technicznych danego producenta...

Nie ma rady, fachowiec zawsze coś spierniczy i ważne, żeby znać się na tyle, żeby to zauważyć.

To tyle gorzkich słów na dziś.

Pozdrawiam!

himlaje,

Najczesciej korzystalam z AR Sklad w GK.Prawde powiedziawszy nie porownywalam jakos specjalnie cen, ale serwis jaki oferuje sklad. A w AR wszystko jest na czas, zgodnie z zamowieniem, uzgodnionymi rabatami i z fachowa obsluga. Osobiscie bardzo polecam.

To czego nie moglam dostac w AR, kupowalam w Skladzie w Siedliskach, oraz w skladzie przy tych rezydencjach w Chojnowie.

Jednak najlepiej jest zrobic tak jak radzi dzabij. Samochod i wlasny rekonesans po okolicznych skladach.

ms,

Czy Wy juz mieszkacie? Jesli tak to gratuluje, a jesli juz dobiegacie do mety, to trzymam kciuki za bezbolesna przeprowadzke :-)

Jezier,

Zachecona przez reklame ms. zerknelam do Twojego ziennika ;) Dosyc zwiezly jest, ale pewnie nad slowem bedzie dominowac postep technologiczny :D

Betsi,

Kiedys wspominalas, ze planujesz jakies cztery lapy. Masz juz nowego domownika? No i jak Twoj ogrod marzen?

Pozdrowienia dla calej Grupy, a dla teraz rozpoczynajacych zmagania budowlane lekkiej i cieplej zimy :D

Niewczasik my tez mielismy karczowanie . U nas załatwił to pan koparkowy i jesgo koparka. Opłata jak za prace koraki- chyba było 50 zł/h. Czyli koszt- 200zł. Tylko koparkowy musi byc sensowny i zręczny. Nasz już się gdzieś zatrudnił więc nie jest dostępny.

No- chyba że masz 50 letnie drzewa, to wtedy byez ekipy nie da rady. Ale u nas radził sobie z 7-8 metrowymi dębami bez kłopotu.

Pozrawiam M