tadzel 02.12.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Sorry mój powyzszy wpis dotyczy MS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 02.12.2008 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Tadzel, chyba nie czaje bazy. "wybitna specjalistka" to dowcip, prawda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 02.12.2008 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Betsi, czyżby z pierwszego podejścia do rozliczenia VAT nic nie wyszło? Jakoś tak wyszło, że nic nie wyszło Ja się przemogłam, nie dość że złożyłam wniosek, to nawet dostałam zwrot (pół roku czekania, ale warto było). Przemóc się jednak muszę bo też chciałabym dostać ten zwrot Szczerze mówiąc od razu zakladałam, że sama zmierzę się z tematem i nie robiłam rozeznania w razie planu B. Obawiam sie że nie dam rady zrobic tego sama, więc szukam pomocnej dłoni Poczytam jeszcze w dziale finansów, moze tam coś znajdę. Ale myslę ze można to rozliczać właśnie przez 5 lat. Dziekuję Wszystkim za odzew [/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 02.12.2008 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Gdzie kupowaliście tabliczkę z numerem policyjnym na dom? Znalazłam różne od 30zł na allegro do 110 zł - blaszane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hubetr 02.12.2008 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Może ktoś mi podpowie gdzie w okolicy mógł bym dostać takie drzwi?http://allegro.pl/item480416254_drzwi_drewniane_sosnowe_bezseczne_posejdon_pokoj.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 02.12.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 MS dlaczego miałbym zartować. Rozliczyła , dostała zwrot, czyli Ok.Jest doswiadczenie czego nie zkorzystać z niego.A Betsi wyrażnie pisała, ze z chęcia by zleciła.To ja teraz nie rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 02.12.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Gdzie kupowaliście tabliczkę z numerem policyjnym na dom? Znalazłam różne od 30zł na allegro do 110 zł - blaszane A mogę spytać co to jest ? Ps.Może się domyślam ale nazewnictwo przez mnie nie znane chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 02.12.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Gosiek 33 Ja zamawiałem wpunkcie Achaun płaciłem około 100 zł.Duza ładna blaszana emaliowana.Mam nadzieje ze wytrzyma kilkanascie lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 02.12.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Gosiek 33 Ja zamawiałem wpunkcie Achaun płaciłem około 100 zł.Duza ładna blaszana emaliowana.Mam nadzieje ze wytrzyma kilkanascie lat. dzięki porozglądam się tam adam2007 to mniej więcej taka tabliczka (tę skopiowałam z aukcji na allegro ) http://img149.imageshack.us/img149/1549/28057041mr3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 03.12.2008 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Gosiek 33 Ja zamawiałem wpunkcie Achaun płaciłem około 100 zł.Duza ładna blaszana emaliowana.Mam nadzieje ze wytrzyma kilkanascie lat. dzięki porozglądam się tam adam2007 to mniej więcej taka tabliczka (tę skopiowałam z aukcji na allegro ) http://img149.imageshack.us/img149/1549/28057041mr3.jpg No tak , domyślałem się, ale że numer policyjny to nie słyszałem nigdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 03.12.2008 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 E.. młody jesteś, ale masz czas na poduczenie się, nie mart sie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rotto 03.12.2008 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Szukam dobrego kierownika budowy z okolic Piaseczna (budowa w Mysiadle). Czy macie moze kogos godnego polecenia?Dzieki,Rafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 03.12.2008 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Gdzie kupowaliście tabliczkę z numerem policyjnym na dom? Znalazłam różne od 30zł na allegro do 110 zł - blaszane A właściwie to jaka jest procedura pozyskania takiego numeru i kiedy to się dzieje? Bo my na razie jedziemy na numerze działki z podziału geodzyjnego, a jak ktoś chce wiedzieć coś więcej, dostaje informację, że naprzeciwko numeru 17a. Na szczęście mamy ulicę z nazwą . Numer, za przeproszeniem, policyjny to razem z pozwoleniem na użytkowanie? To daje powiat, gmina, nasza pani sołtys? A może my już możemy mieć prawdziwy numer domu, tylko nic o tym nie wiemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 03.12.2008 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Barranki, pewnie już macie przydzielony numer, tylko o tym nie wiecie. Po zaświadczenie o numerze porządkowym dla nieruchomości należy wystąpić do Urzędu Gminy. Na przykład dla gminy Piaseczno: http://www.bip.piaseczno.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=3559&Itemid=189 - procedura, druk do pobrania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.12.2008 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 W gminie (ja w Piasecznie) brałam z okienka formularz, opłacałam w kasie opłatę skarbową (17 zł?) wypełniałam papier, po tygodniu odebrałam numer. A po dwóch tygodniach przyszła do mnie korespondencja z Australii Mam teraz pocztę Piaseczno-Gołków i już zamiast jak dawniej go Gołkowa przywiózł kartkę do Zalesia Wstyd mi nieco, że jeszcze nie miałam okazji dorwać listonosza i oddać mu tej kartki. Ale zimno i coraz rzadziej i krócej jestem na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 03.12.2008 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Barranki, pewnie już macie przydzielony numer, tylko o tym nie wiecie. O kurcze! To koniecznie musimy to sprawdzić. Dzięki! W naszym przypadku to senna gmina Prażmów. Aczkolwiek ta senność bywa często bardzo pozytywna. Na przykład załoga Gminnych Wodociągów i Kanalizacji (przy czym nie wiem, czy ta ostatnia to w ogóle w gminie jest) - to apropos wpisów o uzgodnieniach i wodzie - tak tam się śmiertelnie nudzi, że z tych nudów większość papierków można załatwić nieomal od ręki, bo przychodzi petent i wreszcie coś się dzieje! Najlepsze było, jak na instrukcji, jak w trzech krokach zostać właścicielem wody z wodociągu, pan kierownik od linijki skreślił słowo DOBROWOLNA w punkcie WPŁATA NA RZECZ ROZWOJU WODOCIĄGÓW W GMINIE. No cóż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIN 04.12.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Hejka Baranki Po sąsiedzku wam powiem że musicie udać się do Gminy i złozyć podanie o nadanie numeru. Czeka sie 1-2 tygodnie i otrzymujesz oficjalny dokument z nadaniem. Bez tego potem są problemy przy zameldowaniu. Mam to już za sobą i na płocie wisi osobiście zrobiona tabliczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edzia_niedzwiedzia 04.12.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Hej, witam Prażmów Odnośnie tej tabliczki, mogę wystapic do gminy o nadanie numeru bez względu na to, czy budowa została zakończona, czy jest w toku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 04.12.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Hej, witam Prażmów Odnośnie tej tabliczki, mogę wystapic do gminy o nadanie numeru bez względu na to, czy budowa została zakończona, czy jest w toku?? Odpozdrawiamy Prażmów . Wygląda na to, że tak. SIN, co buduje się po drugiej stronie naszej uroczej wsi, jeszcze nie skończył, a już ma tabliczkę, podobnie Gosiek - jak zrozumiałem z wpisów. My mamy stan - jak to można ładnie określić - przeddeweloperski i zamierzamy spróbować. Bo co numer, to numer. I nie chodzi o obowiązek meldunkowy, bo jego chyba już od przyszłego roku nie będzie. Ale o dumny fakt posiadania działki z adresem Czyli pospolite ruszenie na nowy urząd gminy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 04.12.2008 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Tak jest w urzędzie mówili nam, że można występować o numer policyjny już gdy ma się pozwolenie na budowę (a może gdy to pozwolenie się uprawomocni? ) My jesteśmy na etapie stanu surowego zamkniętego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts