Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tadzel, dziękuję.

Dziennik budowy już co prawda u kierbuda. Niestety moje wydanie ma sporo stron na wpisy a strony dodatkowe to gotowce wyłącznie dla kierbuda.

Nic dla kominiarza, nic dla elektryka. :cry:

Mam nadzieję, że mój kierbud wyrzeźbi coś z materiałów, które od nas dostał.

Będę wdzięczna za namiary na sprawdzone ekipy do wykończeniówki. Szczególnie zależy mi na kimś do karton-gipsów na poddaszu.

Edzia

Wysyłam na PW

Mówcie ze to nie żubry były?

Bizony na pewno nie :lol: ale tez nie krowy ani.....no nie wiem co jeszcze :o

Te zwierzaki były bardzo duże, brązowe a wokół łba miały jakby grzywę ciemno brązową ( na pewno nie był to lew :wink: ).

Co to mogły być za zwierzaki?

Super ta choineczka w domku :p

Robicie świąteczne efekty światło-dźwięk na domach?

My "do siebie" jeździmy przez były PGR w Łazach. Ale tam teraz świątecznie - świetlne bałwanki, reniferki, choineczki, gwiazdeczki.

Tylko śniegu brak!

:roll:

I chwała Bogu ,że śniegu brak. Niektórzy są w trakcie budów...i nie fajnie by było :wink:

Wolałbym aby tej zimy nie było śniegu. Może w następną... :lol:

Robicie świąteczne efekty światło-dźwięk na domach?

My "do siebie" jeździmy przez były PGR w Łazach. Ale tam teraz świątecznie - świetlne bałwanki, reniferki, choineczki, gwiazdeczki.

Tylko śniegu brak!

:roll:

Mi to się marzył taki reniferek z lampek, stoi taki przy sklepie ogrodniczym za Piasecznem, jak się jedzie w stronę Góry Kalwarii i Zalesia... :-). Straszny kicz, ale jaki czaderski. Ale póki nikt jeszcze nie mieszka, to jednak nie ma co szaleć. Ale może jakiś sznur lampek nad oknem powiesimy, żeby był jakiś akcent.

A co do śniegu - to jesteśmy bardzo ciekawi, zwłaszcza póki jeszcze można to obserwować z boku, jak wygląda zima na naszej wsi. Bo za rok to już trzeba będzie jej doświadczyć...

ADAM2007

" I chwała Bogu ,że śniegu brak. Niektórzy są w trakcie budów...i nie fajnie by było

Wolałbym aby tej zimy nie było śniegu. Może w następną... "

Nie ładnie myślisz tylko o sobie. A jak nie bedzie sniegu to przy mrozie powymarzają nam nasze kochane roślinki. Brak śniegu to klęska dla ogródków.

Także ja protestuje i niechce takiej zimy. snieg ma być / aby nie kopiasty/ mróz tylko taki aby snieg nie topniał.

A do tego miej litość nad budowlancami kiedy maja wziasc urlopy.

ADAM2007

" I chwała Bogu ,że śniegu brak. Niektórzy są w trakcie budów...i nie fajnie by było

Wolałbym aby tej zimy nie było śniegu. Może w następną... "

Nie ładnie myślisz tylko o sobie. A jak nie bedzie sniegu to przy mrozie powymarzają nam nasze kochane roślinki. Brak śniegu to klęska dla ogródków.

Także ja protestuje i niechce takiej zimy. snieg ma być / aby nie kopiasty/ mróz tylko taki aby snieg nie topniał.

A do tego miej litość nad budowlancami kiedy maja wziasc urlopy.

Dla budowlańców nie mam litości bo Oni nie mają litości nade mną. Za długo to się ciągnie i proszę, jak słysze słowo "urlop" to spadam z krzesła ze śmiechu. :lol:

Ale zgadzam się z tym ,że śnieg może być lekki i z leciusieńkim mrozikiem, :D ale tylko na Święta i Sylwestra, później śnieg jest nie potrzebny bo korki, sól, złamania, odśnieżanie...same problemy :)

Pozdrawiam,

adam2007, jestem z Tobą w koalicji anty zimowej, w tym roku jeszcze nie :-) Co prawda u mnie prace zewnętrzne prawie zakończone, ale jak ściśnie mróz i zasypie śniegiem to mi gazownicy rurki nie podepną. Ale z nas samoluby :-)

Ufff...choć jeden sojusznik. :D

Ps. Dla zainteresowanych prognoza długoterminowa http://www.twojapogoda.pl/16dni.htm

Pozdrawiam,

Moge polecic dobra ekipę do wybudowania i wszelkiego wykończenia domu.

Zainteresowanym wyślę info na PW.

Jesli potrzebujecie się ubezpieczyć ( lub rodzinę) lub ubezpieczyć swój majątek, to chętnie pomogę i dam dobra ofertę ( tzn nie dosłownie ja ale dam kontakt do kompetentnej osoby :p )

Nowe biuro posrednictwa Betsi and Company.

A mówiłem " pieniadze leżą na ulicy, tylko trzeba umieć sie po nich schylić"

Gratulacje za incjatywe. Oj chyba bede skarcony.

Niestety pieniadze nie leżą na ulicy :cry:

Trzeba na nie ciężko zapracować.

Firme budowlaną polecam, bo dobrze mi dom wybudowali i byli wporządku a teraz niektórzy zaczynaja już szukać ekip na budowy na wiosnę 2009.

Karcić Cię nie będę ale gdybys potrzebował coś z ubezpieczenia to sie odezwij :lol:

możecie polecić mi jakis dobry zakład gdzie przytna i wyszlifują mi płytki na ten łuk?

http://images28.fotosik.pl/306/42157845efc8cc10m.jpg

z takich płytek:

http://images39.fotosik.pl/41/8849e60364c8c0b4m.jpg

jest to gres polerowany nowej gali 60x60, mój glazurkarz nie chce się tego podjąc, bo mówi, że gres sie bardzo kruszy i będą postrzępienia :(

Jest taka firma http://www.jokaltd.com.pl/oferta_ciecie_precyzyjne.php można u nich zamówić usługę precyzyjnego wycięcia dowolnego kształtu w prawie dowolnym materiale. Osobiście nie korzystałem, nie znam cen.

Ewentualnie można zapytać w jakimś zakładzie kamieniarskim.

dzięki, zakłady kamieniarskie niestety nie świadczą takich usłóg :(

już to sprawdziłam