Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cholera, to widzę, że zmienił podejście albo mnie potraktował "po starej znajomości". U mnie zrobił kosztorys (główne materiały i robocizna) na całość, który wyszedł dużo lepiej niż od gościa, który liczył 100 zł za punkt, a potem się tego trzymał, doszły oczywiście wydatki na zakupy różnych duperelek.

Czesc Wszystkim,

Wlasnie odkrylam to forum i Wasza grupe:) z checia bym sie przylaczyla poniewaz rozpoczelam wlasnie dlugotrwaly proces budowy wlasnego domku w Czersk k. Gory Kalwarii. Obecnie jestem na etapie zalatwiania wszystkich pozwolen na budowe oraz szukania ekipy, ktora wybudowalaby mi dom. Jezeli macie jakiekolwiek namiary na sprawdzone ekipy godne polecenia budujaca domy w okolicach Piaseczna / Warszawy to prosze dajcie znac. Z checia skorzystam z Waszego doswiadczenia bo co kilka glow to nie jedna:) Bede bardzo wdzieczna za wszystkie informacje:)

pozrawiam,

anka

Dzięki wszystkim a szczególnie pontypendy za pomoc w przedzieraniu się przez administracje piaseczynsko-prazmowska. Zostaly mi tylko badania geologiczne i bede skladal papiery do pozwolenia na budowe... :) Myslalem ze nie dam rady, ale dzieki Wam i (musze to powiedziec) niespotkanej przeze mnie wczesniej zyczliwosci urzednikow - wszystko poszlo jak po masle... Dzieki jeszcze raz i przygotujcie sie ze bede was nekal o hurtownie, beton komorkowy, dachowki ceramiczne, hydraulikow itp, itd...

• 2 weeks później...

Woytku,

Kamienie widziałam poskładane na polnych drogach w okolicach Robercina. Ludzie chyba je zbierają z pól i wyrzucają na drogi. Proponuje wsiąść na rower w weekend i pojździć po okolicy Robercin-Wola Gołkowska polnymi drogami.

Np w Bąkówce na polach jest pełno kamieni więc jakbyś chciał sobie takie pole "obskoczyć" po uzgodnieniu z właścicielem pola myśle, że były by Ci jeszcze dozgonnie wdzięczny za pomoc z wywiezieniu tego z pola

Bułka

PS Bąkówa, Wola Gołkowska i Robercin leżą koła Gołkowa i Głokowa- to tak informacyjnie bo wiele osób nie ma pojęcia o tych pięknych okolicach.