Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Szanowni forumowicze,

dzisiaj właśnie przymierzyłaem się do wylewek i co się okazuje, że na wylanym chudziaku różnica w poziomach jest ......duża (!)

I po raz kolejny chciałbym Was przestrzec przed firmą FRYBUD i jej szefem, a wizytówkę tego pana widziałem w jakiejś hurtowni - czyli znaczy się działa i dalej psuje ludziom krew - po czasie.

Luśka, ja znowu za późno do komputera usiadłam :( Może następnym razem... Albo jak my już się wreszcie przeprowadzimy :lol:

Elektryk prawie już kończyl :D Tynki mam prześliczne, acz nieskończone, więc mam nadzieję, że nie zapeszę :wink: Ściany tak gładkie, że chyba gładzi nie bede już kłaść.

Jutro wchodzi instalator.

Oczywiście nie wszystko wygląda tak różowo. Oprócz naszego błędu w wyliczeniach, co oznacza poważny minus, gazownia nie chce odebrac instalacji zewnętrznych :evil: Podobno jeden z sąsiadów źle postawił ogrodzenie.

"ogródek" wywołuje u mniew histerię - trawa do pasa, bałagan i czasami skaczące żaby.

Czy wiecie może, gdzie k. Piaseczna mogę zorganizować kontener??? Pilne.

Czy wiecie może, gdzie k. Piaseczna mogę zorganizować kontener??? Pilne.

http://www.piaseczno.eobip.pl/bip_piaseczno/a/index.jsp?place=bip_leftmenu&news_cat_id=188

Na samym dole jest plik z wykazem firm świadczących usługi wywozu nieczystości na terenie gminy piseczno.

Witam forumowiczów z całej grupy piaseczyńskiej,

właśnie dzisiejszej nocy ukradli mi z budowy w Jaroszowej Woli 4 okna dachowe VELLUX ( w tym jedno białe łazienkowe) o wymiarach 118/78 i kominek z płaszczem wodnym f-my LECHMA - niekompletny.

Szczęscie w nieszczęściu jest takie, że wszystkie elementy maja swoje numery fabryczne.

Gdyby ktoś słyszał lub oferowano mu w/w rzeczy, proszę o jakieś info albo kontakt tel 698 137 997.

pozdrawiam i proszę zwracajcie uwagę na obcych w okolicy

Co to za zmora z tymi kradzieżami w naszej pięknej okolicy. :evil: A może pomyślicie o kimś na stałe na budowie? Ktoś kto dopilnuje, posprząta, zadba. Może jakiś Ukrainiec. U mnie był to akurat tata, ale wiem że niektórzy korzystają z sąsiada emeryta lub innej zaufanej osoby. Daje sie takiemu delikwentowi pare złotych i on ma "wakacje pod gruszą" :wink: a Wam nie giną okna, grzeniki, piece itd. Koło mojej budowy też się kręcili, zatrzymywali samochodami, ale zawsze tata lub sąsiad szybko interesowali się gośćmi i się okazywało, że....drogi szukają, kore mają do sprzedania (samochodem osobowym !!!!) itd.

Ale sie wymądrzam co? :D :wink: aż mi wstyd :oops: :oops: :oops:

czesc,

niepokoja mnie wasze informacje nt. kradziezy na budowach, bo wlasnie zaczynam sie budowac. mam nadzieje, ze to sie szybko skonczy.

poki co wpraszam sie niesmialo w Wasze progi. juz od jakiegos czasu przegladam Wasze posty i wykorzystuje Wasze doswiadczenia. wierze, ze nie pojda na marne :)

poki co mam ogromna prosbe na namiar do solidnego i taniego kierownika budowy

pzdr,

kebor

a ha, Gloskow is the best ;)

Witam wszystkich. Muszę się dołączyć do Kebora.

Ja też planuję rozpocząć gdzieś pod koniec lipca budowę i pilnie czytam wszelkie posty grupy piaseczyńskiej. Przyznam że te opowieści o kradzieżach mnie zmartwiły. Planowałam wstawić okna dachowe i tak przezimować ze stanem surowym otwartym, ale teraz chyba to jeszcze raz przemyślę.

A może ktoś tak robił i miał patent na zabezpieczenia okien.

Teraz będę pewnie się częsciej udzielać wiele mam zapytań a Wy to skarbnica wszelkich informacji :)

Pozdrawiam Anula75