Iwonka27 13.02.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Gosiek33Ja się jeszcze pocieszam że jak dojdzie pomalowanie ścian na jasno to mam nadzieję jakoś będzie , bo nie lubię takich ciemnawych miejsc. i tak kombinuję sobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 13.02.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 To tak jak i my i oczywiście oświetlenie schodów pewno diodami led. Niestety prawdziwy świetlik to dość spory wydatek jak dla nas Egipcjanie nie mieli świetików a przez system luster w tunelach doskonale sobie radzili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.02.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Iwonko, gdy balowałyśmy mój małż myślał i wymyślił, że pomysł mój na szklany kawałek podłogi będzie powodował ,mostek termiczny". Latem upał tamtędy będzie wlewał się z góry z nagrzanego strychu, a zima ciepło uciekać będzie. Chyba, ze coś pomoże szyba podwójna wzmocniona (zapomniałam symbolu tej szyby coś C4?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulinki 16.02.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 witam wszystkich. mam do was mala prosbe...mam zamiar zaczac wiosna budowe domku ..w jeziorku i szukam taniego dobrego zrodla na stal,bloczki betonowe oraz na boten b20 ...skad wy braliscie..no i moze jeszcze namiar na pana koparkowego co by mi humus zdjal i dolki pod fundamenty wydlubal w ziemi prosilbym o namiary na priv. pozdrawiam all i zycze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
savee 16.02.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 To jest w sumie dobre pytanie, skąd w okolicach Piaseczna brać beton.Sprawdzałam w Chemobudzie w Sokołowie, to jest <20 km od nas, beton b25 z dowozem 270 netto. Beton jest znaczącą pozycją w naszym kosztorysie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Novatino 16.02.2009 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Gdy robłem rozeznanie okołopiaseczyńskie to najlepiej wypadli mi w Mysiadle270 netto za B-25 z dodatkiem zimowym i podgrzewany. N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 16.02.2009 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 A jak wyglądała opłata za dojazd i pracę pompy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 16.02.2009 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Co robią myszy w zimie? Nam w zeszłym tygodniu przegryzły kabelki od światełek w podbitce. Mamy oprawki IP44, więc przewody są w dodatkowych osłonkach igielitowych - wszystko było równiutko poszatkowane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
savee 16.02.2009 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Ja przyznam się, że nie rozumiem tego z tą pompą W cenniku chemabudu jest pozycja 'dojazd pompy na plac budowy - 10 zł / km'. Poza tym jest też 'praca pompy' 21m i 33m (długości wysięgnika??) i tabelka z cenami: Do 2-ch gruszek tj. 12 m3 - 350,00zł, od 12 m3 do 25 m3 - 30,00zł/m3, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Novatino 16.02.2009 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 No to niestety trzeba dodac24 metrowa kosztowala 260 netto/h i przy dojeździe i przepompowaniu 18m3 policzyli 2h savee w tamtej cenie juz pompę masz wliczoną? N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
savee 16.02.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 To ciekawe. Wynikałoby z tego, że w jednym miejscu liczą za czas pracy, w drugim za ilość przepompowanego betonu. Jeśli dobrze rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.02.2009 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Co robią myszy w zimie? Nam w zeszłym tygodniu przegryzły kabelki od światełek w podbitce. Mamy oprawki IP44, więc przewody są w dodatkowych osłonkach igielitowych - wszystko było równiutko poszatkowane! Bo one głupie są, ubóstwiają plastik, nawet mydło i to nie tylko szare, żadna perfuma im nie straszna, tylko, ze przecież wiosny jeszcze nie ma więc chyba gniazd nie szykują Ale jakiś czas temu oglądałam w tv program o taki dwóch herod babach co to ,,sprzątają Anglię" i w jednym z odcinków jako zaporę przed szczurami, więc z pewnością i myszami radziły zastosować watę stalową. Kupuje się taka w markecie budowlanym nawet w dużych kłębkach. Podobno gdy gryzonie to próbują to pokonać, bardzo ranią sobie wstrętne mordy Powinno być to skuteczne. Tak jak z innej dziedziny jako odstraszacz przed ptakami, coby nie paskudziły na balkon powiesiłam płytkę CD nad balkonem i mam spokój od kilku miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinkasia 16.02.2009 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Budowa złotokłos.... Ma ktoś z Was namiary do takiej osoby? z góry dzięki pzdrm&k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 16.02.2009 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Budowa złotokłos.... Ma ktoś z Was namiary do takiej osoby? z góry dzięki pzdr m&k Witam Szukacie ekipy ze Złotego czy budujących w Złotym jeśli to drugie to my się tam mamy zamiar zbudować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 17.02.2009 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Gosiek, dzięki za podpowiedź z watą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 17.02.2009 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Daj znać jakie będą efekty, u mnie na razie nie ma co zabezpieczać przed tymi potworami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonka27 17.02.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Iwonko, gdy balowałyśmy mój małż myślał i wymyślił, że pomysł mój na szklany kawałek podłogi będzie powodował ,mostek termiczny". Latem upał tamtędy będzie wlewał się z góry z nagrzanego strychu, a zima ciepło uciekać będzie. Chyba, ze coś pomoże szyba podwójna wzmocniona (zapomniałam symbolu tej szyby coś C4?) Gosiek no właśnie... ja też skromnie mówiąc o tym pomyślałam, że taka szyba nie będzie dobrze zabezpieczać - taka mundra jestem , i chyba zostanę przy swoim nowatorskim pomyśle, sama jestem ciekawa jak to wyjdzie. Ps. długo byłas u Rasi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rostan 17.02.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Witam, czy ktoś z uczestników forum może mi polecić profesjonalną ekipę do wykonania tynków wewnętrznych oraz wylewek oraz ekipę do instalacji elektrycznych. Ekipy, które budowały u moich znajomych (szczególnie ta od tynków) niestety wykonały pracę bardzo niesolidnie. Pozdrawiam i dziękuję Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qboos 17.02.2009 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 To jest w sumie dobre pytanie, skąd w okolicach Piaseczna brać beton. Sprawdzałam w Chemobudzie w Sokołowie, to jest <20 km od nas, beton b25 z dowozem 270 netto. Beton jest znaczącą pozycją w naszym kosztorysie :/ Ja bralem z suchodolu (firma mar-.. costam) b20 260netto (b15 230 netto) +10pln dodatek zimowy (przy wiekszych ilosciach do utargowania). Pompe licza ryczaltowo od ilosci przepompowanego betonu (do 18m3 450PLN powyzej 500). Nie licza za dojazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 17.02.2009 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Ps. długo byłas u Rasi? Gdzieś do 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts