Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

barranki my tez mamy schody na konstrukcji stalowe. I też się czasem dławiliśmy szukając kto nam je zrobi i za ile. Wreszcie wypatrzyłam na budowie w okolicy schody jakie chcę, wlazłam na tę budowę i...mamy schody. Firma jest z Suwałk, nazywa się Stadler-maja stronę w internecie. Nie są, drodzy- nasze schody kosztowały 9 tyś. za konstrukcję z barierką, a za drewniane trepy powiedzieli 4 tyśA nasze schody łatwe nie są.

Wejdź do nich na stronę- http://stadler.pl/produkty.html

pewnie znajdziesz przedstawiciela na naszą okolicę- nazywa się Piotr łęcki.

Pozdrawiam Marta

Dzięki Magnolia... Bo my właśnie nawet tak chcieliśmy - najpierw konstrukcja choćby z prowizorycznymi trepami, a dopiero potem na gotowo. Bo jakoś drabina przeraża niektórych gości, a chcielibyśmy móc rodzinie pokazać poddasze :-). A jeśli znajdziesz namiar na tego przedstawiciela to podeślij na priva. Rzecz nie jest aż tak pilna, ale trzeba się przymierzać. Dopiero kończymy hydraulikę i za jakieś dwa tygodnie robimy wylewkę i dopiero wtedy zajmiemy się różnymi ciągami dalszymi, póki jeszcze coś z kredytu zostało...

pozdrowienia

A ja z innej beczki. Mam pytanko do osób ze Złotokłosu, Henrykowa, Łosia i dalej w kieruku Tarczyna - jaki macie u Siebie internet ? Krótko mówiąc, czy jest jakaś alternatywa dla TPSA, najlepiej bezprzewodowa ? Dowiadywałem się w Netii o WIMAX, niestety narazie "dotarli" do lini Antoninów - Głosków - Bogatki, czyli narazie kiszka. Co innego w tych rejonach działa ?

Hello,

Ja w Łosiu mam od paru miesięcy iPlusa. Nic innego praktycznie nie działa. Chodzi mi na EDGE... :cry: Wystarczy do przejrzenia poczty, forum, zapisania dzieci do lekarzy, sprawdzenia co w weekend w kinie etc.... :wink:

pzdr.,

Witam,

Ja troszkę z innej beczki....natury bezpieczeństwa.

Czy firmy ochroniarskie dawały Wam znać w jakiś delikatny sposób, że już czas się do nich zgłosić czy z własnej inwencji to zrobiliście ? No i pytanie w którym momencie najlepiej to zrobić ?

Zastanawiam się jeszcze jak to jest z ochroną jak jest tymczasowe ogrodzenie...Czy jakos to monitoują czy wystarczy tabliczka w oknie ,że budynek pod ochroną.

Pozdrawiam,

U nas zaczęli się pojawiać na etapie parteru - przyjeżdżali kolejni przedstawiciele i przekonywali, że ich agencje są najlepsze na świecie, bo "proszę popatrzeć, tu są same nasze tablice". I... zastawiali swoją tabliczkę, że niby obiekt chroniony przez nich, żebyśmy się oswoili z myślą, że tylko oni... Najlepszy był Solid - przyjechał człowiek w lakierkach i chciał rysować projekt instalacji alarmowej nie wchodząc zbyt głęboko na budowę, bo by się pobrudził.

Wiadomo, że i tak żaden patrol nie będzie ochraniał placu budowy, chyba że ktoś ich sobie kupi na wyłączność. Dlatego to ma sens, kiedy można już położyć instalację i zamyka się dom.

My ostatecznie wybraliśmy opcję z Centrum Monitorowania Alarmów - uruchomiliśmy podstawową wersję instalacji po zamknięciu budynku. I teraz - przynajmniej częściowo - mam podgląd w to, co psuje ekipa hydraulików. Zdarzyło im się przeciąć jakiś kabel, wyłączali zasilanie i natychmiast przyszedł sygnał o przełączeniu instalacji na zasilanie awaryjne :-)

Przesyłam namiar na kontakt do lokalnej firmy z Tarczyna, ktora dość prężnie działa w tym regionie. Nie jestem pewnien czy Złotokłos też wchodzi w ich zasięg działania ale warto sprawdzić bo oferta jest przyzwoita cenowo/prędkościowo. Jest to internet "radiowy" i przyznam szczerze że spodziwałem się słabego sygnału i kiszki ale się myliłem. Znam kilku odbiorców ich interentu i wszyscy chwalą. Na początku firma wiele czasu poświęca na synchronizację anten i to trwa jakiś czas bo można sprawdzić to tylko "w praniu" ale jak już właściwie wszystko ustawią to śmiga że hej.

Oto numer: 888142420

W Złotokłosie internet WiFi można mieć od Arkomu i Konstancin Net. Iplus ma zasięg tylko edge :-?

Jezier,

Arkom to ta firma od zabudów pojazdów na Mokrej, prawda ? Oni udostępniają internet ? Na stronie cisza na ten temat.

To ta firma. W biurze można się wszystkiego dowiedzieć. Ja mam od nich net bo tylko od nich jest zasięg.

U nas zaczęli się pojawiać na etapie parteru - przyjeżdżali kolejni przedstawiciele i przekonywali, że ich agencje są najlepsze na świecie, bo "proszę popatrzeć, tu są same nasze tablice". I... zastawiali swoją tabliczkę, że niby obiekt chroniony przez nich, żebyśmy się oswoili z myślą, że tylko oni... Najlepszy był Solid - przyjechał człowiek w lakierkach i chciał rysować projekt instalacji alarmowej nie wchodząc zbyt głęboko na budowę, bo by się pobrudził.

Wiadomo, że i tak żaden patrol nie będzie ochraniał placu budowy, chyba że ktoś ich sobie kupi na wyłączność. Dlatego to ma sens, kiedy można już położyć instalację i zamyka się dom.

My ostatecznie wybraliśmy opcję z Centrum Monitorowania Alarmów - uruchomiliśmy podstawową wersję instalacji po zamknięciu budynku. I teraz - przynajmniej częściowo - mam podgląd w to, co psuje ekipa hydraulików. Zdarzyło im się przeciąć jakiś kabel, wyłączali zasilanie i natychmiast przyszedł sygnał o przełączeniu instalacji na zasilanie awaryjne :-)

Dzięki za odp.

Czy możecie powiedzieć jak to wygląda kosztowo i instalacyjnie ?

Czasem widzi się ,że instalacja gratis ale pewnie odbijają to w abonamencie. Chyba taniej jest zrobić okablowanie pod instalację ,a oni podłączają tylko centralkę i reszte?

Pozdr.

A apropos internetu - czy ktoś wie, jak to wygląda "od drugiej strony Łosia", czyli Piskórka, Krupia Wólka, Uwieliny - podobno gdzieś w te okolice dociera z kolei jakaś radiowa sieć z Góry Kalwarii. Ale nic więcej nie wiem

Ale może ktoś wie?

Jezier, dzięki z podpowiedź - wygląda na to, że bardzo duży teren powiatu kryje Konstancin.Net (dla zainteresowanych: http://www.knc.pl) - na stronie są odrębne cenniki na internet i telefon radiowy, z przepustowością obiecywaną do 2M, więc całkiem nieźle. Nowe pytanie brzmi: czy ktoś z nich korzysta i wie, czy to obiecanki, czy prawdziwa prawda?

[...]Czasem widzi się ,że instalacja gratis ale pewnie odbijają to w abonamencie. Chyba taniej jest zrobić okablowanie pod instalację ,a oni podłączają tylko centralkę i reszte?

Widziałam "promocyjną" ofertę Solidu na system alarmowy. Według mnie jest cieniutka. Adamie, system alarmowy zrób "kimś innym" a firma ochroniarska niech sobie ustawi to co koniecznie do podpisania umowy.