groomek 09.03.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 poszukuje desek do szalunkow - używanych w dobrym stanie i w rozsądnej cenie. ilość około 3-5 m3Zapraszam tych którzy mają na zbyciu lub wiedzą kto ma.z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 10.03.2009 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 barranki my tez mamy schody na konstrukcji stalowe. I też się czasem dławiliśmy szukając kto nam je zrobi i za ile. Wreszcie wypatrzyłam na budowie w okolicy schody jakie chcę, wlazłam na tę budowę i...mamy schody. Firma jest z Suwałk, nazywa się Stadler-maja stronę w internecie. Nie są, drodzy- nasze schody kosztowały 9 tyś. za konstrukcję z barierką, a za drewniane trepy powiedzieli 4 tyśA nasze schody łatwe nie są. Wejdź do nich na stronę- http://stadler.pl/produkty.html pewnie znajdziesz przedstawiciela na naszą okolicę- nazywa się Piotr łęcki. Pozdrawiam Marta Dzięki Magnolia... Bo my właśnie nawet tak chcieliśmy - najpierw konstrukcja choćby z prowizorycznymi trepami, a dopiero potem na gotowo. Bo jakoś drabina przeraża niektórych gości, a chcielibyśmy móc rodzinie pokazać poddasze . A jeśli znajdziesz namiar na tego przedstawiciela to podeślij na priva. Rzecz nie jest aż tak pilna, ale trzeba się przymierzać. Dopiero kończymy hydraulikę i za jakieś dwa tygodnie robimy wylewkę i dopiero wtedy zajmiemy się różnymi ciągami dalszymi, póki jeszcze coś z kredytu zostało... pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 11.03.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 A ja z innej beczki. Mam pytanko do osób ze Złotokłosu, Henrykowa, Łosia i dalej w kieruku Tarczyna - jaki macie u Siebie internet ? Krótko mówiąc, czy jest jakaś alternatywa dla TPSA, najlepiej bezprzewodowa ? Dowiadywałem się w Netii o WIMAX, niestety narazie "dotarli" do lini Antoninów - Głosków - Bogatki, czyli narazie kiszka. Co innego w tych rejonach działa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 11.03.2009 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Sprubój IPLUSA możesz go wypożyczyć na dwa tygodnie nieodpłatnie- jeśli nie będzie działał to po prostu oddajesz i po sprawie. Jest jeszcze podobne ustrojstwo w Orange ale nie wiem jak się nazywa . No i Sferia - kiedyś miałem i niepolecam chyba że się coś zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.03.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Hello, Ja w Łosiu mam od paru miesięcy iPlusa. Nic innego praktycznie nie działa. Chodzi mi na EDGE... Wystarczy do przejrzenia poczty, forum, zapisania dzieci do lekarzy, sprawdzenia co w weekend w kinie etc.... pzdr., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 12.03.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Witam, Ja troszkę z innej beczki....natury bezpieczeństwa.Czy firmy ochroniarskie dawały Wam znać w jakiś delikatny sposób, że już czas się do nich zgłosić czy z własnej inwencji to zrobiliście ? No i pytanie w którym momencie najlepiej to zrobić ?Zastanawiam się jeszcze jak to jest z ochroną jak jest tymczasowe ogrodzenie...Czy jakos to monitoują czy wystarczy tabliczka w oknie ,że budynek pod ochroną.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 12.03.2009 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 U nas nagle zaczęły się pojawiać ulotki od firm ochroniarskich zatknięte za tymczasoweg ogrodzenie. Z obserwacji widzę, że jest różnie. Potrafi być monitorowana dziura w ziemi. Najczęściej ludzi przyciska jak zamykają budynek. marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 12.03.2009 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 U nas zaczęli się pojawiać na etapie parteru - przyjeżdżali kolejni przedstawiciele i przekonywali, że ich agencje są najlepsze na świecie, bo "proszę popatrzeć, tu są same nasze tablice". I... zastawiali swoją tabliczkę, że niby obiekt chroniony przez nich, żebyśmy się oswoili z myślą, że tylko oni... Najlepszy był Solid - przyjechał człowiek w lakierkach i chciał rysować projekt instalacji alarmowej nie wchodząc zbyt głęboko na budowę, bo by się pobrudził. Wiadomo, że i tak żaden patrol nie będzie ochraniał placu budowy, chyba że ktoś ich sobie kupi na wyłączność. Dlatego to ma sens, kiedy można już położyć instalację i zamyka się dom. My ostatecznie wybraliśmy opcję z Centrum Monitorowania Alarmów - uruchomiliśmy podstawową wersję instalacji po zamknięciu budynku. I teraz - przynajmniej częściowo - mam podgląd w to, co psuje ekipa hydraulików. Zdarzyło im się przeciąć jakiś kabel, wyłączali zasilanie i natychmiast przyszedł sygnał o przełączeniu instalacji na zasilanie awaryjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 12.03.2009 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 W Złotokłosie internet WiFi można mieć od Arkomu i Konstancin Net. Iplus ma zasięg tylko edge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 12.03.2009 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 W Złotokłosie internet WiFi można mieć od Arkomu i Konstancin Net. Iplus ma zasięg tylko edge Jezier, Arkom to ta firma od zabudów pojazdów na Mokrej, prawda ? Oni udostępniają internet ? Na stronie cisza na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groomek 12.03.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Przesyłam namiar na kontakt do lokalnej firmy z Tarczyna, ktora dość prężnie działa w tym regionie. Nie jestem pewnien czy Złotokłos też wchodzi w ich zasięg działania ale warto sprawdzić bo oferta jest przyzwoita cenowo/prędkościowo. Jest to internet "radiowy" i przyznam szczerze że spodziwałem się słabego sygnału i kiszki ale się myliłem. Znam kilku odbiorców ich interentu i wszyscy chwalą. Na początku firma wiele czasu poświęca na synchronizację anten i to trwa jakiś czas bo można sprawdzić to tylko "w praniu" ale jak już właściwie wszystko ustawią to śmiga że hej.Oto numer: 888142420 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 12.03.2009 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 W Złotokłosie internet WiFi można mieć od Arkomu i Konstancin Net. Iplus ma zasięg tylko edge Jezier, Arkom to ta firma od zabudów pojazdów na Mokrej, prawda ? Oni udostępniają internet ? Na stronie cisza na ten temat. To ta firma. W biurze można się wszystkiego dowiedzieć. Ja mam od nich net bo tylko od nich jest zasięg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 12.03.2009 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 U nas zaczęli się pojawiać na etapie parteru - przyjeżdżali kolejni przedstawiciele i przekonywali, że ich agencje są najlepsze na świecie, bo "proszę popatrzeć, tu są same nasze tablice". I... zastawiali swoją tabliczkę, że niby obiekt chroniony przez nich, żebyśmy się oswoili z myślą, że tylko oni... Najlepszy był Solid - przyjechał człowiek w lakierkach i chciał rysować projekt instalacji alarmowej nie wchodząc zbyt głęboko na budowę, bo by się pobrudził. Wiadomo, że i tak żaden patrol nie będzie ochraniał placu budowy, chyba że ktoś ich sobie kupi na wyłączność. Dlatego to ma sens, kiedy można już położyć instalację i zamyka się dom. My ostatecznie wybraliśmy opcję z Centrum Monitorowania Alarmów - uruchomiliśmy podstawową wersję instalacji po zamknięciu budynku. I teraz - przynajmniej częściowo - mam podgląd w to, co psuje ekipa hydraulików. Zdarzyło im się przeciąć jakiś kabel, wyłączali zasilanie i natychmiast przyszedł sygnał o przełączeniu instalacji na zasilanie awaryjne Dzięki za odp. Czy możecie powiedzieć jak to wygląda kosztowo i instalacyjnie ? Czasem widzi się ,że instalacja gratis ale pewnie odbijają to w abonamencie. Chyba taniej jest zrobić okablowanie pod instalację ,a oni podłączają tylko centralkę i reszte? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elzbietkask 12.03.2009 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 witam z budowy w Lesznowoli co do zakładania instalacji alarmowej - my zakładamy jednocześnie z oknami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 12.03.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Adam 2007, wysłałem ci info na priva. A apropos internetu - czy ktoś wie, jak to wygląda "od drugiej strony Łosia", czyli Piskórka, Krupia Wólka, Uwieliny - podobno gdzieś w te okolice dociera z kolei jakaś radiowa sieć z Góry Kalwarii. Ale nic więcej nie wiemAle może ktoś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 12.03.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 A apropos internetu - czy ktoś wie, jak to wygląda "od drugiej strony Łosia", czyli Piskórka, Krupia Wólka, Uwieliny - podobno gdzieś w te okolice dociera z kolei jakaś radiowa sieć z Góry Kalwarii. Ale nic więcej nie wiem Ale może ktoś wie? Jezier, dzięki z podpowiedź - wygląda na to, że bardzo duży teren powiatu kryje Konstancin.Net (dla zainteresowanych: http://www.knc.pl) - na stronie są odrębne cenniki na internet i telefon radiowy, z przepustowością obiecywaną do 2M, więc całkiem nieźle. Nowe pytanie brzmi: czy ktoś z nich korzysta i wie, czy to obiecanki, czy prawdziwa prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strzelu 12.03.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Witam, Czy ktoś zlecał kompleksowy projekt instalacji ogrzewania domu jakiejś firmie z okolicy lub nie z okolicy (podłogówka, kaloryfery, kominek z pw spięty z piecem, podłączenie pieca, recyrkulacja powietrza, grzejniki kanałowe) i jest w stanie ją polecić? pozdrawiam St. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 12.03.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 barranki- kontakt na pana przedstawiaciela Stadlera =od schodów. Piotr Łęcki 603-870-456Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 12.03.2009 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 barranki- kontakt na pana przedstawiaciela Stadlera =od schodów. Piotr Łęcki 603-870-456 Pozdrawiam M. magnolia dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 13.03.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 [...]Czasem widzi się ,że instalacja gratis ale pewnie odbijają to w abonamencie. Chyba taniej jest zrobić okablowanie pod instalację ,a oni podłączają tylko centralkę i reszte? Widziałam "promocyjną" ofertę Solidu na system alarmowy. Według mnie jest cieniutka. Adamie, system alarmowy zrób "kimś innym" a firma ochroniarska niech sobie ustawi to co koniecznie do podpisania umowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts