barranki2 20.03.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Niestety cenowo wychodziła właściwie nie taniej niż taka blacha, a łatwiej było o wykonanie. No i te względy plus przekonanie mojego męża że ceramika trwalsza przewazyły. Ale został mi sentyment. śliczny ten wasz dach. I cała bryła bardzo ciekawa, a jeszcze te drewniane wstawki- super Prawda jest tak, że pierwotny pomysł obejmował blachę płaską, ale malowaną proszkowo, plannya emka, coś w tym rodzaju. Ale absolutnym przypadkiem trafiliśmy na fenomenalnego dekarza, który specjalizował się w karpiówce i tytancynku, miał autoryzację Rheinzinku i – przyznam szczerze – zrobił dużo, żeby nas przekonać do tego materiału, łącznie z promocją na robociznę . Gdybyśmy nie on, to zapewne zrobilibyśmy inny dach, bo z fachowcami od rąbka stojącego krucho - jak rozmawialiśmy z wykonawcami, to każdy był chętny do tego, żeby się na naszym dachu nauczyć roboty A jeśli chodzi o tytancynk, to według producenta ma wytrzymać co najmniej 150 lat . Chciałoby się rzec - pożyjemy, zobaczymy... I dzięki za miłą opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groomek 20.03.2009 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Łaskawcy podpowiedzcie, gdzie znajdę dobre (czytaj:tanie) bloczki betonowe? Pamietam był kiedys wytworca w Kropiej Wolce, wie ktos czy jest nadal? Może jakis namiar. Dzieki za info spróbuj w Komornikach byłem tam ostatnio pytać się o beton o ile dobrze pamietam to za 1 szt. = 2.7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groomek 20.03.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Mam prośbę o wyrażenie opini na temat betonu z firmy BudokruszBrał ktoś może od nich? Ja jestem bliski do zakupu. Wszyscy dookoła dają cenę za B20 220-250 zł netto a od nich dostałem 195 zł. Także nie dość że firmowy to jeszcze tani. Ale może jest w tym jakiś haczyk. Jakie są wasze doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowaki2 20.03.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Mam prośbę o wyrażenie opini na temat betonu z firmy Budokrusz Brał ktoś może od nich? Ja jestem bliski do zakupu. Wszyscy dookoła dają cenę za B20 220-250 zł netto a od nich dostałem 195 zł. Także nie dość że firmowy to jeszcze tani. Ale może jest w tym jakiś haczyk. Jakie są wasze doświadczenia? groomek a czy ta cena w Budokruszu obejmuje transport i obsługę pompy? Niestety tam gdzie był niskie ceny to tego nie obejmowały. My będziemy brali z budomatu w Łazach, tam kosztuje 240 zł netto i obejmuje już transport i obsługę pompy. A jakie okna macie lub zamierzacie mieć w swoich domach? Mi polecają okna pcv Mazowieckiej Fabryki Okien i Drzwi. Widziałam ich okna i ładnie wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 20.03.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 A jakie okna macie lub zamierzacie mieć w swoich domach? Mi polecają okna pcv Mazowieckiej Fabryki Okien i Drzwi. Widziałam ich okna i ładnie wyglądają. Ale drewniane czy plastiki? My mamy okna drewniane (meranti) firmy Milewski i był to - na tę chwilę - bardzo dobry wybór. Z szybą P2, okuciami klasy WK1, klamką z mechanizmem blokującym miały bardzo dobrą cenę. A u naszego kolegi w domu okna Milewskiego mają już 10 lat i wyglądają jak nowe. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 20.03.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 A jakie okna macie lub zamierzacie mieć w swoich domach? Mi polecają okna pcv Mazowieckiej Fabryki Okien i Drzwi. Widziałam ich okna i ładnie wyglądają. Ale drewniane czy plastiki? My mamy okna drewniane (meranti) firmy Milewski i był to - na tę chwilę - bardzo dobry wybór. Z szybą P2, okuciami klasy WK1, klamką z mechanizmem blokującym miały bardzo dobrą cenę. A u naszego kolegi w domu okna Milewskiego mają już 10 lat i wyglądają jak nowe. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groomek 20.03.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Mam prośbę o wyrażenie opini na temat betonu z firmy Budokrusz Brał ktoś może od nich? Ja jestem bliski do zakupu. Wszyscy dookoła dają cenę za B20 220-250 zł netto a od nich dostałem 195 zł. Także nie dość że firmowy to jeszcze tani. Ale może jest w tym jakiś haczyk. Jakie są wasze doświadczenia? groomek a czy ta cena w Budokruszu obejmuje transport i obsługę pompy? Niestety tam gdzie był niskie ceny to tego nie obejmowały. My będziemy brali z budomatu w Łazach, tam kosztuje 240 zł netto i obejmuje już transport i obsługę pompy. A jakie okna macie lub zamierzacie mieć w swoich domach? Mi polecają okna pcv Mazowieckiej Fabryki Okien i Drzwi. Widziałam ich okna i ładnie wyglądają. Dzieki za odzew. Sprawdziłem kilka betoniarni w okolicach w temacie B20 Wszystkie ceny z dowozem na działkę w okolicach Tarczyna. W każdym przypadku pompa płatna oddzielnie. - MarPol - Suchodół koło Tarczyna - 235 netto - Wólka Kosowska - 240 netto - Sokołów koło Janek - 250 netto - BT beton - Komorniki - 220 netto - Betronika - koło trasy numer 50 (droga Grójec Mszczonów) - 223 netto - Brukman - Głosków - 260 netto - Budokrusz - Mszczonów - 195 zł netto (po krótkich negocjacjach) Także mój wybór jest oczywisty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 21.03.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 No cóż, może nie wszystkie materiały zaczęły tanieć, ale beton jednak spuścił z tonu - wiosną zeszłą - o ile pamiętam - 260-270 zł to była całkiem niezgorsza cena. Oczywiście z dowozem i bez pompy. To jednak średnio 30-40 zeta taniej. Szczęściarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
primadonna 21.03.2009 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Witajcie, ja już tu mieszkam od pewnego czasu i postanowiłam zabrać się za porządki w ogrodzie. Potrzebuję czarnej ziemi, żeby załatać dziury w trawniku. Jeśliby ktoś miał za dużo, byłabym wdzięczna za kontakt na maila. Pozdrawiam, Marta[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groomek 21.03.2009 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 DESKI KUPIE - ostatnie zawołanie!!! W poniedziałek wchodzi mi ekipa do fundamentów.Jeśli ktoś ma na zbyciu deski calówki - używane ale w dobrym stanie - niech się odezwie. Ceny na składach to 500-550 za nowe - niemal prosto z lasu.Także jak ktoś ma to proszę o sygnał do niedzieli wieczór. Jeśłi do poniedziałku rano bedzie cisza to zamawiam nówki.[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowaki2 21.03.2009 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 No cóż, może nie wszystkie materiały zaczęły tanieć, ale beton jednak spuścił z tonu - wiosną zeszłą - o ile pamiętam - 260-270 zł to była całkiem niezgorsza cena. Oczywiście z dowozem i bez pompy. To jednak średnio 30-40 zeta taniej. Szczęściarze barranki, ja słyszałam ze od kwietnia beton ma zdrożeć. Nie wiem ile w tym prawdy ale takie info podali mi na składzie budowlanym. Co do okien to już sama nie wiem jakie kupić, drewniane czy pcv oglądałam okna z pcv Mazowieckiej Fabryki Okien i Drzwi w okleinie drewnianej i bardzo mi się spodobały. Dają 1 rok gwarancji na montaż i 10 lat na kolor. Myślę ze rok gwarancji na montaż to chyba trochę mało. prawda? Nam we wtorek geodeta wytyczał będzie budynek, mam nadzieję że jeszcze w tym tygodniu uda się wodę dociągnąć a od kwietnia ruszamy z budową pełną parą oby tylko ta zima już sobie poszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 21.03.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Witajcie, ja już tu mieszkam od pewnego czasu i postanowiłam zabrać się za porządki w ogrodzie. Potrzebuję czarnej ziemi, żeby załatać dziury w trawniku. Jeśliby ktoś miał za dużo, byłabym wdzięczna za kontakt na maila. Pozdrawiam, Marta [email protected] jadąc z Warszawy do Piaseczna po prawej stronie tuż przed nasypem metra warszawskiego jest wielka tablica z numerem telefonu - czarnoziem sprzedam. Niwelują tam spory teren pod jakieś osiedle czy inną budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 21.03.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Niwelują tam spory teren pod jakieś osiedle czy inną budowę Gosiek, nie pod osiedle, tylko pod węzeł z kawałkiem przyszłej obwodnicy - tam będą lada moment budować jakieś potężne skrzyżowanie, co to z jednej strony ma nas zawieść do nieistniejącego tunelu autostradowego pod Ursynowem, a w drugą do nieistniejącego początku autostrady A2 w Konotopie pod Ursusem. Ale za to wyjdzie im skrót do Marynarskiej, chociaż z zapowiedzi zwężenia Puławskiej w tym miejscu można sie spodziewać koszmaru. Ale czarnoziem tam faktycznie sprzedaje Kruszer, jutro spiszemy telefon i wrzucimy na forum, chyba że ktoś będzie szybszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 21.03.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 http://i731.photobucket.com/albums/ww315/1rav1/IMG_1428.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebkac 21.03.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Witam wszystkich!Od maja zamierzam ruszyć z budową w Baszkówce koło Głoskowa. Poszukuje namiaru na dobrego i uczciwego kierownika budowy. Jesli możecie wspomóc będę zobowiązany.PozdrawiamPoczątkujący budowniczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 21.03.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Niwelują tam spory teren pod jakieś osiedle czy inną budowę Gosiek, nie pod osiedle, tylko pod węzeł z kawałkiem przyszłej obwodnicy - tam będą lada moment budować jakieś potężne skrzyżowanie, co to z jednej strony ma nas zawieść do nieistniejącego tunelu autostradowego pod Ursynowem, a w drugą do nieistniejącego początku autostrady A2 w Konotopie pod Ursusem. Ale za to wyjdzie im skrót do Marynarskiej, chociaż z zapowiedzi zwężenia Puławskiej w tym miejscu można sie spodziewać koszmaru. Ale czarnoziem tam faktycznie sprzedaje Kruszer, jutro spiszemy telefon i wrzucimy na forum, chyba że ktoś będzie szybszy rany julek to zupełnie nie w kursie jestem, toż to koszmar będzie. Ani w Warszawie się nie będzie dawało jeździć ani za Warszawę wyjechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 21.03.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 http://i731.photobucket.com/albums/ww315/1rav1/IMG_1428.jpg Jezier to ty po nasypach biegasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 21.03.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Zdjęcie pożyczyłem z forum gdzie od budowy własnych domów, bywalców interesuje bardziej budowa dróg i autostrad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 21.03.2009 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Jezier, jakie to forum? Bo tematycznie jest mi ono bardzo bliskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowaki2 21.03.2009 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Witam wszystkich! Od maja zamierzam ruszyć z budową w Baszkówce koło Głoskowa. Poszukuje namiaru na dobrego i uczciwego kierownika budowy. Jesli możecie wspomóc będę zobowiązany. Pozdrawiam Początkujący budowniczy. poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts