Jezier 21.03.2009 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Jezier, jakie to forum? Bo tematycznie jest mi ono bardzo bliskie http://www.skyscrapercity.com/forumdisplay.php?f=240 Fajne jest to, że każda inwestycja jest zawsze dokładnie obfotografowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 22.03.2009 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 W sprawie wiosny - wczoraj z sąsiadami z mojej wsi utopiliśmy Marzannę w Jeziorce. Popołudniu kilka następnych Marzann poległo w rzeczce przy torach kolejki piaseczyńskiej, która tym mocnym akcentem rozpoczęła sezon 2009. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.03.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Jezier super ten link, teraz mogę być bardziej na bierząco ms. chyba wypłynęły te marzanny bo dziś znów zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 22.03.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Może się PRZYDA komuś http://forum.muratordom.pl/zmiana-taryfy-budowlanej-na-g11-bez-odbioru,t130281.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotruski 22.03.2009 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Nie do końca rozumiem motyw z brakiem miejsca na skrzynkę. Chodzi prawdopodobnie o to, że musisz po prostu czekać na swoja kolejkę do przyłaczenia do sieci, wtedy założą Ci też licznik. Z prądem budowlanym je4st inaczej, tzn. podlącza sie go w trybie uproszczonym np. z najbliżśzego słupa. Oczywiście wcześniej należy podpisać umowę o prąd budowlany. Nie wdając się jednak w dalsze dywagacje mam dla Ciebie taka radę: znajdź sobie firmę do wykonania przyłącza elektrycznego a oni już sami najlepiej będą wiedzieli co i jak należy zrobić jesli idzie o "papierologię". Lista firm mogę Ci przesłac na e-mail. Pozdrawiam, Czy możesz napisać ile mniej więcej kosztuje taka usługa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kijek 22.03.2009 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Witam, potrzebuję wydzielić działkę w Konstancinie. Czy ktoś mógłby polecić sprawnego geodetę. Szwagier trafił na króla miejscowych geodetów, wydzielanie działki trwało 3 lata, więc wolałbym jakiegoś innego i sprawdzonego. dziękuje za info Kijek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Badija 22.03.2009 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Niestety, dzielił nam taki gagatek, że do dziś mnie złość ogarnia na samo wspomnienie, dzielił rok. Ale nie był królem miejscowych geodetów. Więc jakby kto miał na dorzeczną osobę namiary to także proszę, bo przy pozwoleniu spory udział geodety jest potrzebny a już zaczęłam wychadzać papiery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 22.03.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Nam i sąsiadom wszelkie rzeczy geodezyjne robił Włodek Ptaszyński, 502 272 728, bardzo sensowny, mlody człowiek, ma biuro w Jeziórku, po przeciwnej stronie asfaltu niż stacja w Ustanówku. Możemy polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
primadonna 22.03.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc! Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 23.03.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Kto z Was ma zamontowanego "strażaka" na kominie dymowym? Macie jakiś patent, żeby nie skrzypiał? Stosowane przez nas specyfiki pomagają co najwyżej na dwa-trzy miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 23.03.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Kto z Was ma zamontowanego "strażaka" na kominie dymowym? Macie jakiś patent, żeby nie skrzypiał? Stosowane przez nas specyfiki pomagają co najwyżej na dwa-trzy miesiące. Ja mam strażaka ale jeszcze nie skrzypi choć już jest na kominie z 4 miechy. Może te prowadniczki jakims smarem silikonowym przelecieć ? Pozdr. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Badija 23.03.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Dzięki za namiary na geodetę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdanek 23.03.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Zdanek napisał: dom ma 260 m2 z garażem a więc troche tych fundamentów będzie. Tak orientacyjnie policzylem ze wyjdzie coś ok 5 tys za wykopanie. Jak Ty wyliczyłeś te 5 tyś? Bedzieśz kuł w skale? Nie w skale tylko w ziemi 3 i 4 klasa Zgodnie z info od Akisha to cenay m3 wykopu do głębokości 1,2 metra to 72 zł U mnie będzie 72 metry po obwodzie + pewnie z połowę obwodu wewnątrz a więc 36 metrów to jest 108 metrów bieżacych wykopu szerokości 60 cm i 1,2m głebkości. To daje 108 x 0,6 x 1,2 = 5598 zł No ale jak przyjąć stawkę którą podały baranki2 czyli 37,86 zł to wyjdzie 2944 zł Tak jak pisałem wczesniej napewno wezmę wycenę od wykonawcy który będzie mi stawiał dom, jak fundamenty wyjdą drogo to bedę działał sam przy pomocy taniej siły roboczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 23.03.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Zdanek, według mnie popełniasz jeden błąd w kalkulacji / założeniach - zazwyczaj najpierw zbiera się humus, zalóżmy 0,5 metra. Koparka zrobi to w 4 - 5 godzin (jeżeli nie będzie drzewek do wykarczowania) i będzie to kosztować 500 PLN. Potem zostanie Ci do wykopania 0,7 metra, czyli 108*0,6*0,7*72 = 3266 PLN + 500 PLN = 3766. Mamy saving Osobiście zamówiłbym minikoparkę do wykopania ław, godzina pracy kosztuje 100 PLN, sprawny operator wykopie 108 mb ław w jeden dzień (trzeba będzie lekko skorygowac rogi szpadlem), w dwóch tysiącach powinieneś sie spokojnie zamknąć razem ze zdjęciem humusu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 23.03.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 BTW, w roku 2007 za wykonanie całego fundamentu (ok 70 mb w sumie) razem z malowaniem dysperbitem i oklejeniem styropianem zapłaciłem 6 000 PLN. Ławy kopane ręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
falc0n 23.03.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Kto z Was ma zamontowanego "strażaka" na kominie dymowym? Macie jakiś patent, żeby nie skrzypiał? Stosowane przez nas specyfiki pomagają co najwyżej na dwa-trzy miesiące. Ja mam od ponad roku i tez cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kijek 23.03.2009 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Dzięki za namiar na geodetę pzdrKijek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 24.03.2009 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 mój strażak jest chyba jakiś felerny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MajorCarter 24.03.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Czy ma ktoś do polecenia sprawdzoną ekipę do tynków wewnętrznych? Planujemy tynkowanie latem, ale wolałabym zaklepać termin. Będę wdzięczna za każdy namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 24.03.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Czy ma ktoś do polecenia sprawdzoną ekipę do tynków wewnętrznych? Planujemy tynkowanie latem, ale wolałabym zaklepać termin. Będę wdzięczna za każdy namiar. Posłaliśmy ci namiary na priva. pozdro PS. Kto odpowiada za ten śnieg? To ma być wiosna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts