mac310 16.04.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 mac310, swego czasu Vega brukarstwo zniechęcała nieprecyzyjną wyceną (przedstawiało się projekt, oni coś wyliczali, ale i tak nie wiedziałeś ile ostatecznie przyjdzie Ci zapłacić). Jak jest teraz? Czy brałeś usługę kompleksową od projektu do wykonawstwa? Do mnie przyjechał właściciel firmy, powiedziałem co sobie wyobrażam, on powiedzaił co by zmienił i tak w krótkich słowach ustaliliśmy jak ma być. Potem przyjechała ekipa bardzo sympatycznych panów i zrobiła wszystko jak trzeba. Od początku miałem powiedziane ile kosztuje m2 powierzchni i ile obrzeża więc sobie mogłem policzyć w miarę dokładnie. Meterów wyszło tyle ile położyli więc nie byłem zaskoczony. Generalnie byłem zadowolony choć widziałem, że ich szef to raczej nastawiony na wymyślne zadania (taki artysta bardziej) a u mnie to dość banalna robota była U sąsiada też robili i było OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mac310 16.04.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Czy stawka elektryka, 80 zł za punkt to drogo czy nie? Zakładając, że to z materiałem a w przypadku oświetlenia to jeden punkt oświetleniowy uwzględnia wypust pod lampę, puszkę rozgałęziającą i puszkę na przełącznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 16.04.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Czy stawka elektryka, 80 zł za punkt to drogo czy nie? Zakładając, że to z materiałem a w przypadku oświetlenia to jeden punkt oświetleniowy uwzględnia wypust pod lampę, puszkę rozgałęziającą i puszkę na przełącznik. My w zeszłym roku płaciliśmy 60 zł z materialem, a to było drożej niż przeciętnie bo elektryk nie lubił porothermu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bożena030100 17.04.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Czy stawka elektryka, 80 zł za punkt to drogo czy nie? Zakładając, że to z materiałem a w przypadku oświetlenia to jeden punkt oświetleniowy uwzględnia wypust pod lampę, puszkę rozgałęziającą i puszkę na przełącznik. My w zeszłym roku płaciliśmy 60 zł z materialem, a to było drożej niż przeciętnie bo elektryk nie lubił porothermu ja płacę 55 z materiałem i mam elektryka, którego polecali ludzie na Forum. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mac310 17.04.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 To poproszę o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAFAŁ.P 17.04.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Cześć i czołem obecnym! Czy może na naszym forum dotyczącym budujących/mieszkających w Piasecznie i okolicach znajdują się osoby, które są na początku trudnej drogi do własnego domu i które dodatkowo podzieliłbym się swoimi doświadczeniami z sąsiadem, który rusza właśnie z wyprowadzeniem fundamentu ponad poziom gruntu. Oferuję także, jeżeli tylko będę dysponował czasem na udzielanie się na forum, swoją pomoc w kwestiach w których będę miał coś do powiedzenia. Buduję się Magdalence wg projektu "Seweryna" pracowni Archipelag z Wrocławia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bożena030100 17.04.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 elektryk wielokrotnie polecany na forum gdzie sama go znalazłam to Piotr Modzelewski 602 835 207. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groomek 17.04.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Cześć i czołem obecnym! Czy może na naszym forum dotyczącym budujących/mieszkających w Piasecznie i okolicach znajdują się osoby, które są na początku trudnej drogi do własnego domu i które dodatkowo podzieliłbym się swoimi doświadczeniami z sąsiadem, który rusza właśnie z wyprowadzeniem fundamentu ponad poziom gruntu. Oferuję także, jeżeli tylko będę dysponował czasem na udzielanie się na forum, swoją pomoc w kwestiach w których będę miał coś do powiedzenia. Buduję się Magdalence wg projektu "Seweryna" pracowni Archipelag z Wrocławia. Witaj ja zacząłem niecały miesiac temu - mam już ścinae fundamentowa a w ciagu tygodnia - dwóch bedę miał zamknięty stan zero. Buduje ORION III z pracowni Dobre Domy Technologia: ściana fundamentowa lana z betonu B20 ściany zewnętrzne - porotherm 25 strop terriva dach deskowany w całości + dachówka ceramiczna właśnie zakończyłem współpracę z pierwszą ekipą budowlana i poszukuję drugiej... jestem już "specjalista" od fundametów czyli betonu, stali, desek i wykonastwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 17.04.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 SOS!!!!14 kwietnia b.r. w Wągrodnie spalił się doszczętnie dach domu ,naszych weterynarzy i sąsiadów .Przeprowadzając się pod Piaseczno nawet nie sądziliśmy, że spotkamy tu tak miłych i życzliwych ludzi,którzy wspaniale potrafią pomagać naszym czworonogom.Teraz sami potrzebują pomocy!Liczy się każda złotówka .My wszyscy, którzy ich znamy prosimy o pomoc dla nich! http://pogorzelcy.sos.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bipop 17.04.2009 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 SOS!!!!14 kwietnia b.r. w Wągrodnie spalił się doszczętnie dach domu ,naszych weterynarzy i sąsiadów .Przeprowadzając się pod Piaseczno nawet nie sądziliśmy, że spotkamy tu tak miłych i życzliwych ludzi,którzy wspaniale potrafią pomagać naszym czworonogom.Teraz sami potrzebują pomocy!Liczy się każda złotówka .My wszyscy, którzy ich znamy prosimy o pomoc dla nich! http://pogorzelcy.sos.pl/ I znakomici weterynarze. Myślę że nawet najmniejsza wpłata pomoże w powrocie do normalnego życia. WSZYSCY BUDUJĄCY !!! GDZIE BĘDZIECIE LECZYĆ WASZE PSIAKI ? ...... POMÓŻCIE ! ! ! ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 17.04.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Dołączamy się do apelu o pomoc dla weterynarzy z Wągrodna. Byliśmy tam z sąsiadem wczoraj, przekazaliśmy m.in. plandeki do zabezpieczenia. Sytuacja jest o tyle tragiczna, że dom nie był jeszcze ubezpieczony. http://barranki.com/slides/MMPi%20086.jpg Pomaga im dużo ludzi, jak byliśmy tam kilkanaście minut, ciągle podjeżdżały jakieś samochody. To bardzo budujące, że ludzie nie są jednak zupełnie obojętni na los innych. A może żeby to zobaczyć po prostu trzeba uciec z miasta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 17.04.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 http://forum.muratordom.pl/spotkanie-forumowiczow-2009-organizujemy-sami,t157524.htm SPOTKANKO FORUMOWYCH LUDKÓW 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
falc0n 18.04.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Elektryk, 50 zl za punkt. Stawka z przed roku. 80 zl to gruuuuuba przesada! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sosiki 18.04.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 A z czego ten domek zbudowany? Jeśli z Ytonga to punkt elektryczny będzie droższy, bo trzeba bruzdować wszystkie kable z uwagi na tynk cienkowarstwowy stosowany na tego typu ścianach. Ale i tak 80 PLN to trochę drogo. Wg mojej wiedzy ceny elektryki teraz mniej wiecej wahają się od 50 PLN (zwykły gazobeton), 55 PLN (Porotherm) do 70 PLN gazobeton pod tynk cienkowarstwowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mac310 18.04.2009 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Ściana z ceramiki pod tradycyjny tynk cem-wap. Żadnych specjalnych utrudnień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 18.04.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 To nie ma powodu, żeby było więcej niż 60 zeta. Ktoś chciał nieźle zarobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keramb 19.04.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 A ja mam pytanie dotyczące usług geodety. Ile płaciliście za wytyczenie budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mac310 19.04.2009 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Ja o ile pamiętam to 600 zł za prosty dom i zestaw map do projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
falc0n 19.04.2009 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 100 zl od rogu. Cena z poczatku 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 19.04.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Ja płaciłam 100 od rogu plus 100 za wykusz, razem 500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts