qboos 13.05.2009 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 qboos- sprawdź pod tym nr telefonu 606 394 789 Leszek G. Powołaj się na mnie - robili u mnie zabudowę poddasza. Bardzo porządna i fachowa firma Dzieki wielkie za namiary i witam sasiada z H-U Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 14.05.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 I po spotkaniu w sprawie ogrodzenia. Miły Pan, rzeczowy, konkretny, umowę spiszemy. Mam mieć jutro wycenę. Wstępnie brama 4 metry przesuwana i furtka jakaś fajna 3 tyś. Poza tym zrobię też u nich balustrady. Mam się zdecydować co do wzorów i to jest najgorsze. Kilka mi w oko wpadły z jego albumu. Dobra wiadomość to ta, że ceny stali mocno w dół a materiał sprowadza z Katowic. A gorsza wiadomość to ta, że ma wolny termin dopiero na połowę lipca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anielica 14.05.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Laska, a ta twoja brama i furtka to maja być już ocynkowane? Bo jeśli tak to dawaj mi szybko namiary na tego twojego pana . A bramy skrzydlowe też robi bo ja nie mogę miec przesuwanej bo ni mom na to miejsca na tyle. Generalnie poprosze namiary na "ogrodzeniowca" w takim razie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 14.05.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Zazdrośnica - mogę dostać kontakt do pana od ogrodzenia? Jego odległe terminy są mi bardzo na rękę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 14.05.2009 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Laska, a ta twoja brama i furtka to maja być już ocynkowane? Bo jeśli tak to dawaj mi szybko namiary na tego twojego pana . A bramy skrzydlowe też robi bo ja nie mogę miec przesuwanej bo ni mom na to miejsca na tyle. Generalnie poprosze namiary na "ogrodzeniowca" w takim razie. Pozdrawiam Anielica, a myśmy brali ten cały ogrodzeniowy majdan właśnie od Daniela z Dan-Budu. On ma ocynkowane "gołe" bramy Wiśniowskiego - on nam montował szkielet bramy i furtki, a potem to było wszystko zadeskowane. I to właśnie brama dwustronna, bo też nie możemy mieć przesuwanej (kurcze, potem dwa automaty do bramy potrzebne, a nie jeden ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomeckianin83 15.05.2009 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Witam Czy kupował ktoś okna w firmie Ekopiast w piastowie??Jestem ciekawy czy ma ktoś je u siebie bo sa bardzo konkurencyjni cenowo.Prosze o pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 16.05.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Wpadłam się przywitać po dłuższej przewie. Czy wszyscy już sie poprzeprowadzali lub przynajmniej budowy chylą sie ku koncowi? Odnosnie okien PCV złoty dąb, to brałam od forumowego "Starego". Wszystko jest w najlepszym porzadku. Szukam kogos kto robi kojce dla psów, buduje budy. Jesli macie jakis namiar to poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rostan 18.05.2009 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Witam, poszukuję solidnej ekipy, która wyciełaby otwór w stropie oraz wylała schody z betonu. Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anielica 18.05.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Jeśli jesteśmy w temacie ogrodzeń to ja mam pytanie gdzie najbliżej i najtaniej znajdę sztachety olchowe do ogrodzenia ? Czy ktoś chodził za tym ? Pozdr. Ja się tym trochę interesowałam i wyniki są takie: znalazłam w Piasku (ok. ulicy Modrzejewskiej) sztachety olchowe po ok. 7zl/sztuka z jednokrotnym malowaniem jakims drewnochronem bedzie po 9zl/sztuka. Natomiast najlelpiej jak dla mnie wyglądała propozycja z Radomia (!) za sztachete olchową 150cm wysokosci malowaną 3krotnie sadolinem na wybrany kolor z transportem wychodzi 10z/sztuka. I są to naprawde ładne sztachety (jedną surową nabyłam celem rozpoznawczym ). Wzięłam się za te sztachety bo mi jakoś ta siatka po całości jakoś nie moze przejść przez oczy ale co będzie ostatecznie to i tak zadecydują czynniki głównie finansowe pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qboos 18.05.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Witam wszystkich budujacych,wiem ze kwestia byla juz poruszana na forum ale ta wyszukiwarka nie chce ze mna wspolpracowac dlatego zapytam - na pewno ma ktos namiar do rzeczoznawcy ktory wypelni papiery tudziez podpisze sie na wycenach potrzebnych do kredytu? Z gory wielkie dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 18.05.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Witam wszystkich budujacych, wiem ze kwestia byla juz poruszana na forum ale ta wyszukiwarka nie chce ze mna wspolpracowac dlatego zapytam - na pewno ma ktos namiar do rzeczoznawcy ktory wypelni papiery tudziez podpisze sie na wycenach potrzebnych do kredytu? Z gory wielkie dzieki! Hej U nas przyjeżdżał rzeczoznawca z banku. Przyjechał na budowę, oglądał projekt i papiurki, coś tam ponotował... Witaj betsi, miałaś się kiedyś wybrać na spacer na rowerku w naszą stronę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 18.05.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Jeśli jesteśmy w temacie ogrodzeń to ja mam pytanie gdzie najbliżej i najtaniej znajdę sztachety olchowe do ogrodzenia ? Czy ktoś chodził za tym ? Pozdr. Ja się tym trochę interesowałam i wyniki są takie: znalazłam w Piasku (ok. ulicy Modrzejewskiej) sztachety olchowe po ok. 7zl/sztuka z jednokrotnym malowaniem jakims drewnochronem bedzie po 9zl/sztuka. Natomiast najlelpiej jak dla mnie wyglądała propozycja z Radomia (!) za sztachete olchową 150cm wysokosci malowaną 3krotnie sadolinem na wybrany kolor z transportem wychodzi 10z/sztuka. I są to naprawde ładne sztachety (jedną surową nabyłam celem rozpoznawczym ). Wzięłam się za te sztachety bo mi jakoś ta siatka po całości jakoś nie moze przejść przez oczy ale co będzie ostatecznie to i tak zadecydują czynniki głównie finansowe pozdrawiam serdecznie. Dziekuję bardzo za odp. Cena jednak zaporowa. Na południu polski w łódzkiem skąd brałem wyśmienite drzewo na więźbę chodzą po 4,5, a pomalować to ja sobie sam moge-to nie problem. 10 pln za sztachetę to barbażyństwo jak dla mnie Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 18.05.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Dziś zaczął się remont drogi z Piaseczna na Tarczyn - zaczęli kawałek od kościoła w Głoskowie do skrętu na Głosków Letnisko. Wystartowali ostro - ponoć asfalt już zerwany. Oczywiście ten kawałek jest nieprzejezdny. Wyznaczono objazd przez Letnisko. W planie jest remont nawierzchni + budowa chodnika aż do skrętu na Jazgarzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
savee 18.05.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Objazd przez Letnisko? I jak, dalej koło szkoły?To chyba mocno ruch wzmógł się na Millenium i Lipowej. Ale dobrze, niech remontują, ta droga tragiczna jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qboos 18.05.2009 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Witam wszystkich budujacych, wiem ze kwestia byla juz poruszana na forum ale ta wyszukiwarka nie chce ze mna wspolpracowac dlatego zapytam - na pewno ma ktos namiar do rzeczoznawcy ktory wypelni papiery tudziez podpisze sie na wycenach potrzebnych do kredytu? Z gory wielkie dzieki! Hej U nas przyjeżdżał rzeczoznawca z banku. Przyjechał na budowę, oglądał projekt i papiurki, coś tam ponotował... Witaj betsi, miałaś się kiedyś wybrać na spacer na rowerku w naszą stronę... ale przed przyznaniem kredytu przyjezdzal?czy pozniej oceniac postepy? Ja potrzebuje do wyceny przed kredytem i mnie skierowali od razu do kogos zewnetrzngo. Ktos pisal kiedys na forum o kolesiu z Wyszkowa ale troche to daleko od naszych rejonow :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
savee 18.05.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Witam wszystkich budujacych, wiem ze kwestia byla juz poruszana na forum ale ta wyszukiwarka nie chce ze mna wspolpracowac dlatego zapytam - na pewno ma ktos namiar do rzeczoznawcy ktory wypelni papiery tudziez podpisze sie na wycenach potrzebnych do kredytu? Z gory wielkie dzieki! qboos, zakładam, że startujesz po kredyt, tak? My właśnie przez to przechodziliśmy (myślę, że mogę to już napisać w czasie przeszłym, odpukać) i w każdym banku jest inaczej. Przykładowo: BGŹ i Nordea wymagają podpisu na kosztorysie/harmonogramie osoby z uprawnieniami budowlanymi, czyli w praktyce najłatwiej uzyskać do tego podpis kierownika budowy. Z kolei mBank czy GE Money Bank wymagają wyłącznie podpisu wnioskodawcy i i tak sami to sobie weryfikują. Hm, teraz przeczytałam jeszcze raz Twój post i zaczęłam się zastanawiać, czy chodzi Ci o kosztorys/harmonogram, czy o wycenę nieruchomości. Bo jeśli o wycenę, to podeślę Ci na PW namiar na jednego rzeczoznawcę. Ale tutaj też bywa różnie, bo niektóre banki mają własnych rzeczoznawców, którzy robią taką wycenę za 300 zł i wychodzi taniej, niż od zewnętrznego rzeczoznawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qboos 18.05.2009 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Witam wszystkich budujacych, wiem ze kwestia byla juz poruszana na forum ale ta wyszukiwarka nie chce ze mna wspolpracowac dlatego zapytam - na pewno ma ktos namiar do rzeczoznawcy ktory wypelni papiery tudziez podpisze sie na wycenach potrzebnych do kredytu? Z gory wielkie dzieki! qboos, zakładam, że startujesz po kredyt, tak? My właśnie przez to przechodziliśmy (myślę, że mogę to już napisać w czasie przeszłym, odpukać) i w każdym banku jest inaczej. Przykładowo: BGŹ i Nordea wymagają podpisu na kosztorysie/harmonogramie osoby z uprawnieniami budowlanymi, czyli w praktyce najłatwiej uzyskać do tego podpis kierownika budowy. Z kolei mBank czy GE Money Bank wymagają wyłącznie podpisu wnioskodawcy i i tak sami to sobie weryfikują. Hm, teraz przeczytałam jeszcze raz Twój post i zaczęłam się zastanawiać, czy chodzi Ci o kosztorys/harmonogram, czy o wycenę nieruchomości. Bo jeśli o wycenę, to podeślę Ci na PW namiar na jednego rzeczoznawcę. Ale tutaj też bywa różnie, bo niektóre banki mają własnych rzeczoznawców, którzy robią taką wycenę za 300 zł i wychodzi taniej, niż od zewnętrznego rzeczoznawcy. Przeslij prosze info na priv. Ja juz czesc chalupy mam a na reszte startuje po kredyt i na tym kosztorysie ma si epodpisac rzeczoznawca (dochodzi tez wycena dzialki wiec sam kierbud nie wystarczy). Z gory wielkie dzieki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 18.05.2009 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Witam wszystkich budujacych, wiem ze kwestia byla juz poruszana na forum ale ta wyszukiwarka nie chce ze mna wspolpracowac dlatego zapytam - na pewno ma ktos namiar do rzeczoznawcy ktory wypelni papiery tudziez podpisze sie na wycenach potrzebnych do kredytu? Z gory wielkie dzieki! Hej U nas przyjeżdżał rzeczoznawca z banku. Przyjechał na budowę, oglądał projekt i papiurki, coś tam ponotował... Witaj betsi, miałaś się kiedyś wybrać na spacer na rowerku w naszą stronę... ale przed przyznaniem kredytu przyjezdzal?czy pozniej oceniac postepy? Ja potrzebuje do wyceny przed kredytem i mnie skierowali od razu do kogos zewnetrzngo. Ktos pisal kiedys na forum o kolesiu z Wyszkowa ale troche to daleko od naszych rejonow :/ U nas przyjeżdżał oglądać trawę... A potem oceniali postęp prac na podstawie zdjęć i własnego widzimisie. Tu kryja się straszne pułapki, bo bardzo różnie potem oceniają "stopień wbudowania kredytu" - im lepiej jest przygotowany kosztorys, tym mniej kłopotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Novatino 19.05.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Witam Grupe! Jako ze jutro mam montaz okien a i prace wewnatrz juz zaplanowane z fachowcami chcialbym zapytac bardziej doswiadczonych budowniczych na temat elewacji.Nie jest problemem znalezc wykonawce do zrobienia elewacji welna ale jak to musi byc polaczone wraz z wykonaniem (polowy) elewacji z desek to juz jest klopot...Czy ktos z szanownych Forumowiczow zna takich fachowcow stolarzoociepleniowcow? N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka1980 19.05.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Witam,czy ktoś wie gdzie w okolicach Piaseczna można kupić tanio Thuje Szmaragdowe.Potrzebujemy większą ilość, ok. 100-120. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts