woytek 12.07.2005 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Z POŚ na naszych terenach nie ma szans, jes to teren chronionego krajobrazu i jakiekolwiek rozsączanie jest zabronione. Jes to info sprzed dwóch lat, może coś się zmieniło. Zapytaj w gminie. woy warszawiak z gołkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia C 12.07.2005 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 czy może ktos polecić ekipę do budowy z ceramiki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 12.07.2005 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 mieczotronik nie musiales zamieszczac tego zdjecia wystarczy ta wiejska geba przy twoich postach na niej jak wymalowane ze do warszawy przywiesiono cie w kobialce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 12.07.2005 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 mieczotronik nie musiales zamieszczac tego zdjecia wystarczy ta wiejska geba przy twoich postach na niej jak wymalowane ze do warszawy przywiesiono cie w kobialce. Tadzel, skoro chcesz rozmawiać tym tonem, to proszę bardzo. Wydawało się że taki spokojny, starszy pan a z Ciebie po prostu jest sfrustrowany stary człowiek, który nie ma co robić a swoje frustracje odbija sobie na wszystkich wokół. Żenujące. Nie będzie mi żal kiedy Cię nie zobaczę na kolejnym spotkaniu grupy piaseczyńskiej, bo mam nadzieję że się nie pojawisz. Głupio by Ci chyba było spojrzec w oczy ludziom na których plujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 12.07.2005 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Masz racje napewno nie bede na spotkaniu z takim elementem jak ty twoj kolezka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 12.07.2005 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Tadzel, przepraszam. Sądząc pot twojej dość emocjonalnej reakcji , wnioskuję, ze chyba wziąłeś to zdjęcie jakoś do siebie! Jak je wklejałem, to do głowy by mi nie to przyszło, że cię to obrazi. Jeśli pomyślałeś sobie, że nabijam się z ciebie, bo jesteś osobą sporo ode mnie starszą , bo chyba coś takiego musiałeś sobie pomyśleć (trudno mi to dokładnie zrozumieć!), to strasznie zbłądziłeś. Umieszczając to zdjęcie chciałem sprawdzić, czy o takim stereotypie warsiawiaka myślałeś pisząc to, co napisałeś. Ale jak widać poczucia humoru dziś u ciebie za grosz. To chyba upał.pozdawiam"element" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabek_ox 12.07.2005 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Byłem dziasiaj w satrostwie, ale panie z ochrony środowiska, bo podobno to one mają coś do powiedzenia w sprawie POŚ, były w terenie wiec dalej nic nie wiem Mieczu faktycznie prawie będziemy sąsiadami, prawdę mówiąc ja już widziałem twój domek , SUPER ciekawe czy i kiedy ja tak będę miał ? Nasz domek mam nadzieje, że od wtorku będzie rósł zaraz za rowem melioracyjnym tym przy tartaku ul. Główna, myślę, że z pięterka będziemy sie widzieć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 12.07.2005 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 A coś kumam, rowek koło tartaku, jest tam faktycznie sporo wolnych placów. Czy to gdzieś tam przy samej Głównej, gdzie stoi taki dziwny dom bez okien ? Będę kibicował, pojadę sobie na rowerku popatrzeć. A ty widziałeś mój domek pieszo, czy samochodowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabek_ox 12.07.2005 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Mieczotronix, Dokladnie tam, ten domek bez okien to domek gospodarczy sasiada (nasza dzialka jest po drugiej stronie rowu, przy debach). Twoj dom widzielismy w sobote, przed burza - podjechalismy samochodem Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 13.07.2005 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Hej, miałam ambitne plany zacząć pisać dziennik budowy, ale nie mam czasu to chociaż wam się pochwalę WYSTARTOWALIŚMY Z BUDOWĄ ! Humus zdjęty, działa straszy wielką dziurą w ziemi, ekipa rozstawia szalunki, a dzisiaj będą kręcić zbrojenie. Jest dobrze. A przy okazji Barti wielkie dzięki za namiary na Pana Zbyszka z PSB. Pozdrawiam z pozycji inwestorskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregwolff 14.07.2005 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Witam, w tym roku miałem ambitny plan zamieszkania na włościach. W lato planowałem prace wewnętrzne, wczesna jesień kotłownia, etc. Kredyt z banku na dokończenie, wszystko prawie kupione, a majster ma ciągle coś ważnego (ważniejszego). A to coś na boku, a to problemy rodzinne (faktyczne), a to rozbite auto (fakt), a czas leci już od kwietnia. Bank pogania, a ja mam dylemat: Majster jest po prostu myślący - człowiek zna się na rzeczy i zanim coś zrobi przemyśli to 10 tysięcy razy i obejdzie z każdej strony (domek ma kilka zagadek, bo trzy ekipy wygoniłem). Wiem ze robi dobrze glazury, podłączenia, ocieplenia etc. Ale ile można czekać??? Z drugiej strony wiem, że o sensowną ekipę dosć trudno, ale jak majster będzie się dalej biesił, to może możecie polecić sprawdzonego i myślącego "wykończeniowca" z ekipą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martka 14.07.2005 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 A czy ktoś wie skąd wypożyczyć betoniarkę na dwa tygodnie, lub może ma ktoś pożyczyć?I ile cuś takiego kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula75 18.07.2005 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Witam wszystkich, chciałam się podzielić bardzo miłą wiadomością. Otóż po wielu poszukiwaniach wreszcie dogadaliśmy się z jedną ekipą. Mamy w tym tygodniu podpisywać umowę, a jeśli nic nie stanie na przeszkodzie to od 1 sierpnia ruszymy z budową. Przyznam że nie mogę się doczekać tego bałaganu na dziłeczce, czytając Wasze dzienniki wiem, że za jakieś 2 tygodnie mi się zmieni i będę miała dość, ale jak na razie jestem pełna entuzjazmu Jeszcze nie wiem czy założę swój dziennik, jakoś czuję że nie mam do tego talentu. Choć nigdy nic nie wiadomo, patrz Martka Pozdrawiam wszystkich i trzymajcie za nas kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martka 18.07.2005 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Anulku, Szczerze mówiąc, nie sądzę, żebyś po dwóch tygodniach miała dość.To taka samonakrecająca się maszynka - coś się wali, naprawiasz - idzie w górę - radocha- się wali -naprawiasz - znów ok - entuzjazm - się wali... i tak w kółko. Jak nie za dużo potknięć, to raczej entuzjazm rośnie w miare postępu.Przynajmniej jeśli o mnie chodzi. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula75 18.07.2005 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Dzięki za słowa otuchy Martka, mam nadzieję że nie damy się szybko zaskoczyć problemom. W końcu czytając formu czlowiek się tyle uczy i jeszcze ma wsparcie braci Inwestorów Teraz poprawiam umowę którą przedstawił nam majster. Przyznam że cene uwagi forumowiczów już w niej zawarłam, mam nadzieję że korzystając dalej z tutejszych porad tak jak mówisz będzie tylko większy zachwyt nad rosnącą budowlą Oby tylko dopisała nam pogoda jak w lipcu. Wtedy już jakoś sobie poradzimy. Pozdrawiam i życzę wszystkim miłego tygodnia Anula75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 18.07.2005 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 No, Anula, bardzo ładnie A dziennik by się przydał choćby ze względu na zdjęcia, poza tym ile można odpowiadać na privy "co się u Was dzieje?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula75 19.07.2005 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 A wiesz Whisper to argument z tym privem. Muszę więc jeszcze przemyśleć pisanie tego dziennika.Pozdrawiam Anula75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B.B. 19.07.2005 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Jeszcze nie należę do waszej grupy, ale wszystko jest na dobrej drodze A teraz mam prośbę o namiary na kierownika budowy, oczywiście takiego, który nie zdziera....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 19.07.2005 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Jeszcze nie należę do waszej grupy, ale wszystko jest na dobrej drodze A teraz mam prośbę o namiary na kierownika budowy, oczywiście takiego, który nie zdziera....... Jak już napisałaś posta, to jesteś w grupie tarczyńsko-piaseczyńskiej . Przykro mi bardzo. Nie ma odwrotu. Wpadłaś. Hmmm... nie wiem dlaczego wydaje mi się, że jesteś kobietą, może to te inicjały? A kierownika teoretycznie mógłbym dac swojego, bo już go paru osobom sprzedałem... Powiedzcie - jest OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B.B. 19.07.2005 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Whisper Zgadza się, jestem kobietą, a inicjały są moje oryginalne- bez skojarzeń Wiem, że nie będzie mi przykro należeć do waszego towarzystwa. Logując się na tym forum w ubiegłym roku szukałam pomocy przy remoncie mieszkania lecz po przeliczeniu wszystkich kosztów , wszystkich za i przeciw podjęliśmy z mężem i dziećmi decyzję o kupieniu działki i budowie domu. Jeśli możesz to daj te namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts