Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Adamie, podlicznik plombuje się w momencie podłączenia do kanalizacji.

Wtedy pamiętaj o odczycie wodomierza, to całą zużytą wodę policzą Ci po stawce dostawy.

Jak już ktoś napisał wodę dostajesz uzdatnioną do celów spożywczych, a czy będziesz nią podlewała ogródek, mył samochód czy gotował na herbatę - zależy od Ciebie.

Ja mam mieszane uczucia, kiedy podlewam rośliny wodą głębinową. Dla uspokojenia sumienia mam zbiornik na deszczówkę. Teraz i tak deszcz robi wszystko za mnie.

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Adamie, podlicznik plombuje się w momencie podłączenia do kanalizacji.

Wtedy pamiętaj o odczycie wodomierza, to całą zużytą wodę policzą Ci po stawce dostawy.

Jak już ktoś napisał wodę dostajesz uzdatnioną do celów spożywczych, a czy będziesz nią podlewała ogródek, mył samochód czy gotował na herbatę - zależy od Ciebie.

Ja mam mieszane uczucia, kiedy podlewam rośliny wodą głębinową. Dla uspokojenia sumienia mam zbiornik na deszczówkę. Teraz i tak deszcz robi wszystko za mnie.

Dzięki ms. To wiele wyjaśnia.

Z czasem również planuję zrobić zbiornik na deszczówkę. :wink:

Witam Wszystkich,

-ufff to mój pierwszy post, prawie jak pierwszy raz javascript:emoticon(':D')

planuję budowę w Woli Prażmowskiej, poszukuję Kierownika Budowy. Przeglądałam forum ale zazwyczaj takie info szły na priv.

Proszę o maila, jeśli ktoś zna osobę godną polecenia. Szukam osoby, która nie będzie tylko od składania podpisów w dzienniku ale również zaangażuje się w budowę i w razie czego pomoże, doradzi......

Dziękuję

Ania

uuups, własnie rzuciłem okiem na allegro, cena 1680 to rzadna rewelacja, a ja płaciłem w slynnym roku 2007 ponad 3000 PLN .... Troszkę potaniało.

Hm, ja płaciłam niecały miesiąc temu 1640 netto za fi12 i 1930 netto za fi6. A obdzwoniłam wszystkie hurtownie i składy w okolicy, i poniżej tego nic nie było.

W ogóle odpukać, ale wygląda na to, że fundament uda nam się całkiem tanio zamknąć.

Drodzy Grupowicze Okołopiaseczyńscy! :D

Wiem, że to forum budujących i dział ogłoszeń jest w innym miejscu, ale jeśli znacie kogoś kto chce zamieszkać w Waszej okolicy, a budowa domu go "przerasta" lub po prostu nie ma na nią czasu, to polećcie mu proszę, stronę

http://www.domwwilczej.pl

Przepraszam,

Dziękuję,

i pozdrawiam :)

Przemyślałam to jeszcze raz i przecież Madex jest w Głoskowie na Millenium. Tak z ciekawości - czemu wpadło Wam do głowy nazwać Millenium obwodnicą Piaseczna?

My dziś zwiedziliśmy składy w Krupiej Wólce i Starej Iwicznej (Kowalczyk). Ten drugi ma całkiem przyzwoite ceny stali, porównywalne z tym, co darek i agatka piszą o Madexie.

Kowalczyk ma też porotherm 25 za 5,62.

[

savee

Przemyślałam to jeszcze raz i przecież Madex jest w Głoskowie na Millenium. Tak z ciekawości - czemu wpadło Wam do głowy nazwać Millenium obwodnicą Piaseczna?

Możliwe, że na ulicy Milenium w Głoskowie jest firma Madex, ale my kupowaliśmy stal w firmie Madex, która znajduje się przy ul. Armi Krajowej w Piasecznie.

Jest to trasa z Góry K. przez Piaseczno do Warszawy i jest nazywana obwodnicą Piaseczna.

Pozdrawiam wszystkich budujących, będących budować i tych co już zakończyli zmagania.

Witam wszystkich budujących w Piasecznie i okolicach,

Jak zapewne zauważyliście jestem nowy na forum, mamy zamiar wybudować domek w okolicach Lesznowoli. Na chwilę obecną jesteśmy na bardzo wczesnym etapie - załatwianie finansowania, wstępny wybór projektu,etc. Mamy zamiar wykorzystać gotowy projekt i tu mam do Was pierwsze pytania (na pewno będzie ich więcej ;)).

Czy możecie polecić rozsądnego architekta który wykona adaptację oraz kilka drobnych zmian w projekcie za rozsądne pieniądze, oraz ewentualnie projekty przyłączy etc ?

Jakie są Wasze doświadczenia związane ze współpracą z gminą Lesznowola ?

Pozdrawiam wszystkich!

Czy ktoś kupował może więźbę dachową w tartaku w Mikówcu k/ Góry Kalwarii? Tak się zastanawiam, czy znajdę gdzieś w naszej okolicy rzetelny tartak, czy szukać lepiej "po Polsce"? Macie jakieś propozycje :) ?

Do pedro: architekta Ci nie polecę, ale urząd gminy w Lesznowoli jest super! Urzędnicy z np. Piaseczna powinni obowiązkowo odbywać tam szkolenia :D.

W firmie Madex na obwodnicy Piaseczna mają stal fi 12 za 1600 netto, fi 16 1700 netto i odpowiednio fi 6 1900.

Cene obejmowała dowóz ok. 10 km.

Wpadam ma starą grupę zobaczyć co jest grane, a tu czytam takie rzeczy i mi tylko gula rośnie... :evil:

Jakby ktos chciał stemple, to ja też mam :) Dużo!

Te no nie mówiłem przeca, że tańszy, tylko, że lepsiejszy :)

Choć właściwie przy takim samym sprzęcie to może być nieco tańszy.

Choć powiem Ci, że ja bym za takie pieniądze jak ZBYCH tego nie zrobił - to jest wbrew pozorom cholernie dużo roboty!

Noo, i jeszcze taki barranek na przykład co jakiś czas dzwoni do niego i mówi, że artyści znowu przerwali jakiś kabelek i jest dyskotego, sabotaż, pożar, dywersja itp.

Jest tego trochę do zrobienia, jak chce się to zrobić dobrze. A Zbych robi dobrze.

Rostan, chcesz telefon na priva? Przynajmniej sprawdz