savee 01.07.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Słuchajcie, takie pytanie śród-budowlane.Czy w garażu posadzkę macie na tym samym poziomie, co w budynku, czy trochę niżej? Jeśli na tym samym poziomie - czy uważacie, że byłoby wygodniej niżej (do budynku prowadzi na ogół schodek czy dwa, do garażu trzeba wtedy wjeżdżać lekko pod górkę)? Jeśli niżej - czy widzicie jakieś plusy tego rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 01.07.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Ja mam niżej a plusa to już sam znalazłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 02.07.2009 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Też mam niżej. Fajnie mieć równy podjazd - samochód się nie stoczy kiedy zapomnisz zaciągnąć ręczny hamulec. Weź pod uwagę, że teren wokół budynku można ładnie ukształtować. U nas dwie wywrotki ziemi do podniesienia terenu załatwiły sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strzelu 02.07.2009 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Witam, Kilka pytanek: u kogo robił ocieplenie zew. i elewację zew. oraz ocieplenie poddasza i gipsokartony na poddaszu niejaki pan Franciszek (667 016 240)? Dostałem namiar od magnolii więc na pewno u niej. U kogo jeszcze i jak oceniacie prace tej ekipy? Czy elewacja zew. nie klawiszuje, czy widać/niewidac pod słońce kształt płyt styropianowych, czy tynki nie pekają, czy szlifowali styro a potem warstwę kleju z siatką tak żeby wszystko było równe, gładkie, czy trzyma piony? Na poddaszu czy solidnie zrobione, czy folia nie zmasakrowana, czy obróbki okien ok, czy gipsokartony porządnie poszpachlowane, zeszlifowane i gotowe do gruntowania i malowania, czy nie pękają na stykach? Pytam, gdyż zwracamy z żoną uwagę na każde niedociągnięcie i niestety ostatnio sparzyliśmy się dośc mocno na usługach polecanego tu tynkarza - pana Mularczyka spod Kielc. pozdrawiam. St. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strzelu 02.07.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Te same pytanka dotyczą ekipy pana Zenona Parzycha który zdaje się robił prace od SSO do końca u Betsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 02.07.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Witam, Kilka pytanek: u kogo robił ocieplenie zew. i elewację zew. oraz ocieplenie poddasza i gipsokartony na poddaszu niejaki pan Franciszek (667 016 240)? Dostałem namiar od magnolii więc na pewno u niej. U kogo jeszcze i jak oceniacie prace tej ekipy? Czy elewacja zew. nie klawiszuje, czy widać/niewidac pod słońce kształt płyt styropianowych, czy tynki nie pekają, czy szlifowali styro a potem warstwę kleju z siatką tak żeby wszystko było równe, gładkie, czy trzyma piony? Na poddaszu czy solidnie zrobione, czy folia nie zmasakrowana, czy obróbki okien ok, czy gipsokartony porządnie poszpachlowane, zeszlifowane i gotowe do gruntowania i malowania, czy nie pękają na stykach? Pytam, gdyż zwracamy z żoną uwagę na każde niedociągnięcie i niestety ostatnio sparzyliśmy się dośc mocno na usługach polecanego tu tynkarza - pana Mularczyka spod Kielc. pozdrawiam. St. Strzelu, w przypadku tego pana nie wiem, ale na przykład możemy polecić naszego człowieka od elewacji zewnętrznej (można obejrzeć jego pracę, w naszej skali dostał 6 pkt na 6 możliwych, obok bezkonkurencyjnych dekarzy) - to pan Jacek Siejka z Głoskowa. Jeśli byłbyś zainteresowany, namiar ci wyślemy. Jeśli byś chciał zobaczyć efekt, to możemy się jakoś umówić. Tye, że rozumiem że wolisz mieć jak najwięcej jedną ekipą? Savee, oczywiście że niżej. Jakbyśmy mieli na równo, to by poszły kolejne kamazy ziemi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 02.07.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Słuchajcie, takie pytanie śród-budowlane. Czy w garażu posadzkę macie na tym samym poziomie, co w budynku, czy trochę niżej? Jeśli na tym samym poziomie - czy uważacie, że byłoby wygodniej niżej (do budynku prowadzi na ogół schodek czy dwa, do garażu trzeba wtedy wjeżdżać lekko pod górkę)? Jeśli niżej - czy widzicie jakieś plusy tego rozwiązania? Witam, Ja mam garaż(oczywiście w obrysie budynku) niżej niż podłoga w domu o 3 stopnie przy czym 3 to już podłoga. W garażu mam ok 1% spadku w strone drzwi garażowych na 5 m czyli ok 4,5-5cm. Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strzelu 02.07.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Strzelu, w przypadku tego pana nie wiem, ale na przykład możemy polecić naszego człowieka od elewacji zewnętrznej (można obejrzeć jego pracę, w naszej skali dostał 6 pkt na 6 możliwych, obok bezkonkurencyjnych dekarzy) - to pan Jacek Siejka z Głoskowa. Jeśli byłbyś zainteresowany, namiar ci wyślemy. Jeśli byś chciał zobaczyć efekt, to możemy się jakoś umówić. Tye, że rozumiem że wolisz mieć jak najwięcej jedną ekipą? Bardzo proszę o namiary, chętnie pogadam i z waszym fachowcem od elewacji. Wcale nie muszę mieć jak najwięcej jedną ekipą, to nie warunek. Raczej chodzi mi o rzetelność, solidność i dokładność. Z żoną jesteśmy szczególarzami i czepaiamy się czego się da. Ale rozumiem że jak wydaję na dom setki tysięcy złotych to mam do tego prawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
savee 02.07.2009 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Savee, oczywiście że niżej. Jakbyśmy mieli na równo, to by poszły kolejne kamazy ziemi... Tak, staram się teraz przeboleć pożegnanie się z całkiem konkretną kwotą za 14 wywrotek piasku :/ Pojedyncza wywrotka niby niedrogo, ale po pomnożeniu przez 14 już nie jest tak miło i przyjemnie. Jeszcze się nie przestawiłam do końca na myślenie budowlane - gdzie pierwsze pytanie jest 'ile to będzie kosztować'. To błąd - zamiast tego rozważam różne za i przeciw. A argument kosztowy jest w wielu przypadkach tak naprawdę podstawowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 02.07.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Strzelu, w przypadku tego pana nie wiem, ale na przykład możemy polecić naszego człowieka od elewacji zewnętrznej (można obejrzeć jego pracę, w naszej skali dostał 6 pkt na 6 możliwych, obok bezkonkurencyjnych dekarzy) - to pan Jacek Siejka z Głoskowa. Jeśli byłbyś zainteresowany, namiar ci wyślemy. Jeśli byś chciał zobaczyć efekt, to możemy się jakoś umówić. Tye, że rozumiem że wolisz mieć jak najwięcej jedną ekipą? Bardzo proszę o namiary, chętnie pogadam i z waszym fachowcem od elewacji. Wcale nie muszę mieć jak najwięcej jedną ekipą, to nie warunek. Raczej chodzi mi o rzetelność, solidność i dokładność. Z żoną jesteśmy szczególarzami i czepaiamy się czego się da. Ale rozumiem że jak wydaję na dom setki tysięcy złotych to mam do tego prawo. Czy mogę się podłączyć do prośby o namiar na fachowca od elewacji. Jaki był koszt 1m2 powiedzmy bez tynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 02.07.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Strzelu, w przypadku tego pana nie wiem, ale na przykład możemy polecić naszego człowieka od elewacji zewnętrznej (można obejrzeć jego pracę, w naszej skali dostał 6 pkt na 6 możliwych, obok bezkonkurencyjnych dekarzy) - to pan Jacek Siejka z Głoskowa. Jeśli byłbyś zainteresowany, namiar ci wyślemy. Jeśli byś chciał zobaczyć efekt, to możemy się jakoś umówić. Tye, że rozumiem że wolisz mieć jak najwięcej jedną ekipą? Bardzo proszę o namiary, chętnie pogadam i z waszym fachowcem od elewacji. Wcale nie muszę mieć jak najwięcej jedną ekipą, to nie warunek. Raczej chodzi mi o rzetelność, solidność i dokładność. Z żoną jesteśmy szczególarzami i czepaiamy się czego się da. Ale rozumiem że jak wydaję na dom setki tysięcy złotych to mam do tego prawo. Czy mogę się podłączyć do prośby o namiar na fachowca od elewacji. Jaki był koszt 1m2 powiedzmy bez tynku? Adam, poszło na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 02.07.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Savee, oczywiście że niżej. Jakbyśmy mieli na równo, to by poszły kolejne kamazy ziemi... Tak, staram się teraz przeboleć pożegnanie się z całkiem konkretną kwotą za 14 wywrotek piasku :/ Pojedyncza wywrotka niby niedrogo, ale po pomnożeniu przez 14 już nie jest tak miło i przyjemnie. Jeszcze się nie przestawiłam do końca na myślenie budowlane - gdzie pierwsze pytanie jest 'ile to będzie kosztować'. To błąd - zamiast tego rozważam różne za i przeciw. A argument kosztowy jest w wielu przypadkach tak naprawdę podstawowy. Zwłaszcza jak i bez tego trzeba będzie kilkadziesiąt kamazów ziemi wyrzucić... Jak u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 02.07.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Tak, staram się teraz przeboleć pożegnanie się z całkiem konkretną kwotą za 14 wywrotek piasku :/ Pojedyncza wywrotka niby niedrogo, ale po pomnożeniu przez 14 już nie jest tak miło i przyjemnie. Jeszcze się nie przestawiłam do końca na myślenie budowlane - gdzie pierwsze pytanie jest 'ile to będzie kosztować'. To błąd - zamiast tego rozważam różne za i przeciw. A argument kosztowy jest w wielu przypadkach tak naprawdę podstawowy. Witamy w klubie, senor! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 02.07.2009 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Tak, staram się teraz przeboleć pożegnanie się z całkiem konkretną kwotą za 14 wywrotek piasku :/ Pojedyncza wywrotka niby niedrogo, ale po pomnożeniu przez 14 już nie jest tak miło i przyjemnie. Jeszcze się nie przestawiłam do końca na myślenie budowlane - gdzie pierwsze pytanie jest 'ile to będzie kosztować'. To błąd - zamiast tego rozważam różne za i przeciw. A argument kosztowy jest w wielu przypadkach tak naprawdę podstawowy. Witamy w klubie, senor! Depi, Senorina Ale klub jest dwupciowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
savee 02.07.2009 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 A nawet już właściwie senora Ale senorita też mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 02.07.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 A nawet już właściwie senora Ale senorita też mile widziane No dziewczę po prostu... Co tam się po lengłidżach szlajać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rostan 02.07.2009 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Witam, czy ktoś może mi przesłać na priv numer telefonu do Zbycha od systemów alarmowych? Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rostan 02.07.2009 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 A przy okazji skoro o nawożeniu ziemi mowa. Jakie są teraz orientacyjne ceny ziemi - za wywrotkę. Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 02.07.2009 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Witam, czy ktoś może mi przesłać na priv numer telefonu do Zbycha od systemów alarmowych? Robert Puściłem ci na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 02.07.2009 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 A nawet już właściwie senora Ale senorita też mile widziane Perdon senora! Po nicku nijak nie idzie płci rozpoznać... Takie np. barranki to nawet są obojnacze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts