barozi 07.08.2009 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Niestety nie zamieszkałem i nie wybudowałem też drugiego domu . Jako że z funduszami u mnie nie było (i nie jest) najlepiej, to wszystkie prace wykonywałem sam z pomocą teścia i ojca (przyjeżdżają raz w miesiącu na tydzień). A wiadomo jak to jest. Każdy z nas ma swoje życie i prywatne i zawodowe. Mnie urodziła się w międzyczasie córeczka. Poza tym ile można zrobić wracając o 17 z pracy i pracując na budowie do 21 - 22, bo dłużej się nie da. Tak jakoś powoli to wszystko się robiło. Ale mam satysfakcję, bo wszystkie prace poza elektryką wykonałem własnym sumptem (nawet kominek z czego jestem bardzo dumny) Niedawno położyliśmy podłogi a właśnie jestem w trakcie robienia schodów. Z przeprowadzką nam się spieszyło. Teraz rodzina znów ma mi się powiększyć i jednak żonka postanowiła przyspieszyć prace. Dlatego też chcemy się wprowadzić jak tylko zamontowana będzie kuchnia i sypialnia. Na resztę mebli możemy poczekać już tam mieszkając. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 07.08.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Ooooo! Barozi powrócił! I to widze, że nawet na praktycznie tym samym jesteśmy etapie - tez zaraz jadę na budowę robić szablony na schody My mamy nadzieję do końca miesiąca się przynajmniej częściowo wprowadzić i kończyć już będąc na miejscu. W związku ze związkiem mam prośbę o polecenie jakiegoś dobrego studniarza z okolicy. Oczywiście tez rozsądnego cenowo, bo jak wiadomo pod koniec budowy człowiek groszem nie śmierdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anielica 10.08.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Kochani !!! A możecie polecić kogoś solidnego sprawdzonego kto zbudowałby mi murowany śmietnik ? Sprawa dość pilna bo za chwilke dojedziemy do miejsca "przyszłego" śmietnika z ogrodzeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac 10.08.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 A ja mam pytanko odnośnie śmieci : - czy firmy które was obsługują zaopatrzyły was w pojemnik na śmieci czy musieliście kupic sami ? Ekostandard lansuje drugą opcję - gdzie w naszej okolicy można kupić pojemnik 120 litrów ? Witam Właśnie przerabiałam ten temat w zeszłym tygodniu i między innymi dlatego nie wybrałam Ekostandartu. Pojemniki widziałam w Leroyu, no i allegro:) Ja właśnie kupuję takie stojaki na worki, bo wzięliśmy z sortowaniem. A ekostandart co prawda ma sortowane wszystkie do jednego wora, ale za to ponad 2 razy drożej niż większość - to drugi powód przeciw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AKISHA 11.08.2009 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 W związku ze związkiem mam prośbę o polecenie jakiegoś dobrego studniarza z okolicy. Oczywiście tez rozsądnego cenowo, bo jak wiadomo pod koniec budowy człowiek groszem nie śmierdzi Ja korzystałam z http://forum.muratordom.pl/wiercenie-studni-piaseczno-gora-kalwaria-okolice-warszawy,t99356.htm Według opinii moich sąsiadów są tani. Polecam. A ja mam pytanko odnośnie śmieci : - czy firmy które was obsługują zaopatrzyły was w pojemnik na śmieci czy musieliście kupic sami ? Ekostandard lansuje drugą opcję - gdzie w naszej okolicy można kupić pojemnik 120 litrów ? Pojemniki widziałam w OBI na Okęciu koszt 139-159 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 11.08.2009 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Witam Właśnie przerabiałam ten temat w zeszłym tygodniu i między innymi dlatego nie wybrałam Ekostandartu. Pojemniki widziałam w Leroyu, no i allegro:) Ja właśnie kupuję takie stojaki na worki, bo wzięliśmy z sortowaniem. A ekostandart co prawda ma sortowane wszystkie do jednego wora, ale za to ponad 2 razy drożej niż większość - to drugi powód przeciw. Kogo ostatecznie wybrałaś i dlaczego (odbór sortu, co jeszcze) ? Ekostandard nie podoba mi się jeszcze z jednego powodu - strasznie trudno się do nich dodzwonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac 11.08.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Wybrałam czyścioszka. łatwo się dodzwonić, sortowane śmieci mają po 5,80zł, puszki i zlom za darmo. Niesortowane po 21, ale za to pojemnik dają i jest to 140l, a nie 120l. Odbiór min. raz na miesiąc, a nie obowiązkowo raz na tydzień. Zabierają jak się wystawi, a nie trzeba deklarować z góry z jaką częstotliwością mają przyjechać. Wydali mi się najbardziej ok. Na razie odbierali jeden raz więc wiele więcej nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 11.08.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Zazdrośnico a takie elektryczno-automatyczne robótki też robicie? chodzi mi o podłączenie napędu do bramy i videobramofonu do furtki Juz nie mam nerwów do tego wszystkiego - rence mnie opadły i sobie je przydeptuje teraz - walcze z ogrodzeniem pozdrawiam ! Anielico mamy przygotowane do podłączenia ale z powodów czysto finansowych odłożone na rok przyszły (chodzi o napęd do bramy) bo dzwonek będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 11.08.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Witajcie, witajcie wszyscy. I ci którzy mnie kojarzą i Ci którzy widzą mnie po raz pierwszy. Oj długo mnie tu nie było, ale budowa, praca i dziecko nie pozwalają na zbyt dużo wolnego czasu. Widzę niektórzy już wybudowani, niektórzy dopiero zaczynają, a ja właśnie czekam na meble i pod koniec sierpnia się wprowadzam. Oczywiście nie wszystko jeszcze zrobione, ale są rzeczy, które można pozostawić sobie na później. No to tyle. Postaram się zaglądać częściej i dzielić swoimi nowymi doświadczeniami z wykańczania. Barozi witaj ponownie kopę forumowych wątków Cię nie było chyba wprowadzimy się o jednym czasie jak widzę ooo i dziecia masz i drugie w drodze, no proszę, także zamieszkanie w domu to podstawa, a ja myślałam że Ty już tam rządzisz od dawna Dominika-Komarek też urodziła córeczkę w czerwcu a ja nie mam czasu nawet podjechać, teraz malowanie u mnie i ogólnie padam na nos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anielica 12.08.2009 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Zazdrośnica napisała: Anielico mamy przygotowane do podłączenia ale z powodów czysto finansowych odłożone na rok przyszły (chodzi o napęd do bramy) bo dzwonek będzie Laska ! Ale ja się pytałam w takim sensie: czy u mnie byście nie podłączyli takich rzeczy bo my same nie umimy a wy z tego co zrozumiałam z twoich wcześniejszych wypowiedzi bardziej "techniczni elektryczni" jesteście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anielica 12.08.2009 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 A propos tego śmieciowego wątku - co sądzicie o firmie LIDER Pijawka? Ja już od dłuższego czasu korzystam z ich usług (na razie nieformalnie) w kwestii opróżniania szamba i bardzo sobie chwalę, póki co Zastanawiam się więc czy nie podpisać z nimi umowy ostatecznie takiej kompleksowej na odbiór śmieci i wywożenie nieczystości razem Ma ktoś z was może jakieś doświadczenia z tą konkretną firmą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 12.08.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Laska ! Ale ja się pytałam w takim sensie: czy u mnie byście nie podłączyli takich rzeczy bo my same nie umimy a wy z tego co zrozumiałam z twoich wcześniejszych wypowiedzi bardziej "techniczni elektryczni" jesteście ? hehe znaczy się mamy poćwiczyć na Twoim przypadku jesteśmy techniczni w zakresie komputerowym, kamerowym, a do założenia napędu będziemy się przymierzać pewnie dopiero. Zapytam małża jak on to widzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 12.08.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Witam, witam stara wiarę ( Depi, Barozi) Ja tez czasami jeszcze zaglądam na forum choc coraz mniej piszę. Ale lubie poczytać jak innym idzie robota zwłaszcza ta wykonana własnymi rekoma ( to dopiero jest satysfakcja). Ja mieszkam juz 1,5 roku ( budowa trawała tez 1,5 roku z przerwa na zimę w 2006 i spowodowana nieuczciwym pierwszym wykonwcą) Od zeszłego lata zakładam ogród i jeszcze niestety nie jest całkiem skonczony, bo jak sie cos robi samemu z pomocą rodzic,ów to niestety idzie znacznie dłużej. Ale jest juz zielono i jest na co popatrzeć Dzieci kolejnych nie mam ( bo to widze taka moda że nowy dom i nowe dziecko ) ale za to pieska sobie kupilismy - tez jak dziecko W tym tygodniu stawiamy kojec dla pieska ( choc i tak generalnie biega po całym ogrodzie) Pozdrawiam wszystkich i życzę szybkich przeprowadzek. Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 12.08.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Laska ! Ale ja się pytałam w takim sensie: czy u mnie byście nie podłączyli takich rzeczy bo my same nie umimy a wy z tego co zrozumiałam z twoich wcześniejszych wypowiedzi bardziej "techniczni elektryczni" jesteście ? hehe znaczy się mamy poćwiczyć na Twoim przypadku jesteśmy techniczni w zakresie komputerowym, kamerowym, a do założenia napędu będziemy się przymierzać pewnie dopiero. Zapytam małża jak on to widzi A jaka brama ? Jak suwana to problem jest taki że trzeba przyspawać do prowadnicy tulejki do których następnie przykręca się listwę z zębami. Trzeba to zrobić dość precyzyjnie, a w zamontowanej bramie pozycja spawania jest średnio ergonomiczna i trochę trudno o precyzję (szczególnie dla amatora). Jeżeli brama jest już wyposarzona w te tulejki wtedy montaż napędu będzie zdecydowanie prostszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 12.08.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Zapraszam do mojego dziennika - aktualizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcha 12.08.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Witam wszystkich Macie namiary na jakiegoś dobrego i niedrogiego wykonawcę schodów drewnianych?? Pozdrawiamdorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papciak 12.08.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Proszę o namiary na ekipę do robór ziemnych Z góry dzięki i pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brysiek5 12.08.2009 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Kto z Was ma dach pokryty blachodachówką i jest zadowolony?Jeśli ktoś ma blachodachówkę i nie jest zadowolony, też prosiłabym o kontakt.pozdrawiamMagda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 13.08.2009 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 dzabij, zapamiętuję sobie uwagę o tulejce. Ogrodzenie coś nam się oddala - mi się nie chce za tym chodzić, a mąż chyba zapomniał. Jak oglądam ogrodzenia - mam wrażenie że u każdego jest modelowa sytuacja - słupki i przęsła rozmieszczone równomiernie + brama + furteczka. Dlatego mam pytanie - czy przęsła mają tylko typowe długości? Co robiliście jak było z pół metra za dużo albo za mało? Każde przęsło zamawiane na wymiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 13.08.2009 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Tak z innej beczki - mam za sobą pierwszy urlop (od czasu zamieszkania w domu). Rowerami przejechaliśmy od Olsztyna do Białegostoku. Oboje z mężem nie lubimy wakacji pobytowych, typu siedzenie w jednym miejscu z ewentualnymi małymi wycieczkami. Jak się jedzie na rowerze - nogi i ręce (trochę) zajęta, a głowa pełna myśli - czy trawa rośnie, a jak ciepło to biedaczka wyschnie niepodlewana, czy na pomidory nie rzuciła się zaraza, a jak cukinie, pewnie wszystko zarośnie chwastem itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts