niewczasik 22.09.2009 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Kochani poratujcie.W Baszkówce mam do podłączenia wodę...i jak na razie brak wykonawcy. Może macie kogoś do polecenia bo z Elmarem to chyba się nie da współpracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.09.2009 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 W przeciwieństwie do części wypowiadających się na forum mam dobre zdanie o Elmarze, może w pierwszym momencie nie iskrzy ale gdy dochodzi do konkretów i mają wykonać pracę, w mojej ocenie są rzetelni i terminowi. Nie wiem jak innym cenowo wychodziło ale po podliczeniu wszystkich kosztów poradzili co i jak zrobić i wyszło naprawdę przyzwoicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bożena030100 22.09.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Kochani poratujcie. W Baszkówce mam do podłączenia wodę...i jak na razie brak wykonawcy. Może macie kogoś do polecenia bo z Elmarem to chyba się nie da współpracować. U mnie przyłącze zbiorcze robił p. Remigusz Furmanek 604 903 000. Super wykonawca. Jest również projektantem i szkoda, że wcześniej na niego nie trafiliśmy, bo musiał później poprawiać głupotę naszego projektanta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
savee 22.09.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Mi przyłącze wody też robił Elmar i też jestem z nich zadowolona. Przyjechali rano, wykopali, włożyli studzienkę, zamontowali co potrzeba, i tylko ok 13 trzeba było się do nich ponownie pofatygować, żeby podpisać odbiór. Co prawda umowy się potem nie mogłam od nich doprosić, ale to już inna sprawa Podsumowując: Elmar jako firma - różnie z tym bywa, ale Elmar jako fizyczni wykonawcy przyłączenia - jak najbardziej tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niewczasik 22.09.2009 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Bożena030100 czy możesz napisać jak cenowo kształtuje się wykonawstwo tego Pana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bożena030100 23.09.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 niewczasik info wysłałam na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Kangoo 23.09.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 niewczasik info wysłałam na PW Też proszę o info o cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamarcin1719505154 23.09.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Witam , Moi drodzy pilnie potrzebuję stempli 3 m z okolic PIASECZNA będę wdzięczna o okazanie pomocy. Pozdrawiam ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bożena030100 23.09.2009 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 niewczasik info wysłałam na PW Też proszę o info o cenach. poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niewczasik 23.09.2009 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Bożenka030100 dzieki za info. Ja chyba nie potrzebuję łącza żeliwnego.Fakt że od wodociągu do mojego domu jest ok 70m ale po mojej działce. Mam nadzieję, że to będzie koszt nieco niższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bożena030100 23.09.2009 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 jesli zwykla rura pcv to o niebo nizej a do tego jeszcze my mielismy przecisk pod ulica, ktory tez kosztuje niemalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niewczasik 23.09.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Rozmawiałam z wykonawcą(ewentualnym) tego łącza.Takie mi podał koszy:1. Wykop + materiał- 80 PLN/m2.wcinka w wodociąg 1000PLN3.zasuwa+ wodomierz 600 PLN4.geodezja 700PLN5. projekt w Elmarze 1000 PLNProszę o podpowiedź.Kontynuować rozmowy czy raczej poszukac innego wykonawcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
savee 24.09.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 A nas dziś pan Jeziorski z tartaku w Iłży wystawił. Boleśnie. Zamówiliśmy u niego więźbę - wraz z kontrłatami. Przyjechali, rozładowali, wszystko fajnie. Wczoraj się okazuje, że nie ma kontrłat - a dziś rano mają nam wchodzić dekarze! Dzwonimy więc do tartaku, gdzie są nasze kontrłaty. O, faktycznie, widocznie panowie zapomnieli zdjąć z ciężarówki. Dowieziemy. Jutro na 9 rano. Super. Dziś 8:45 (!!!) telefon od pana: jednak nie przywiezie nam kontrłat. Zapomniał uwzględnić je w zamówieniu, a teraz mu się nie opłaca ich nam z Iłży dowozić. Ręce opadają. I wszystko inne też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulinki 24.09.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 to i tak nic ...u mnie pan homa z losia zaczal 1 lipca robic wiezbe dachowa na agnieszce...robota zgodzona na wiezbe deskowanie papowanie laty kontrlaty i krycie dachowka...a do 5 wrzesnia udalo im sie zrobic 90 % wiezby i jakies 100 metrow deskowania...nie wspomne o takich drobiazgach jak krzywosci ...jakosc marna a terminowosc zerowa..takze przestrzegam przed panem :jerzy homa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Halszka 24.09.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Gdzie najlepiej kupować materiały budowlane typu: beton zwykły, bloczki ścienne betonowe, deski iglaste obrzynane, drewno na stemple, emulsja asfaltowa, klej do ociepleń uniwersalny biały Bolix US, klej do przyklejania styropianu Bolix Z, lepik asfaltowy, papa smołowa, piasek, płyty styropianowe PS-E FS 15 EPS 70 040 FASADA, roztwór asfaltowy, siatka z włókna szklanego, zaprawa? Jak się domyślacie, są to materiały na fundamenty - spisane z mojego projektu. Czy niektóre z tych materiałów można kupować bezpośrednio u producentów? Czy opłaca się kupować te materiały i składować na działce? Jeżeli tak, to jak je zabezpieczyć przed kradzieżą?Przy okazji - podzielcie się namiarami na wykonawcę porządnych fundamentów z naszego terenu. Pozdrawiam i dzięki za ewentualne odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urgot 24.09.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Kochani poratujcie. W Baszkówce mam do podłączenia wodę...i jak na razie brak wykonawcy. Może macie kogoś do polecenia bo z Elmarem to chyba się nie da współpracować. ... Rozmawiałam z wykonawcą(ewentualnym) tego łącza.Takie mi podał koszy: 1. Wykop + materiał- 80 PLN/m 2.wcinka w wodociąg 1000PLN 3.zasuwa+ wodomierz 600 PLN 4.geodezja 700PLN 5. projekt w Elmarze 1000 PLN Proszę o podpowiedź.Kontynuować rozmowy czy raczej poszukac innego wykonawcy? Cena przyłącza wodociągowego wydaje sie rozsądna. Zależy jeszcze ile metrów trzeba kopać. Za wywiercenie studni głebinowej w Baszkówce (woda na ok 30m) trzeba liczyć ok 3500zł do tego pompa kręgi jakiś odżelaziacz więc koszty porównywalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
falc0n 24.09.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam, ale nie ma obowiązku posiadania okna wyłązowego, można włazić na dach po drabinie No tak, to rozwiązanie też rozważaliśmy Eh, a wszystko przez totalnie niekumatego pana w składzie dachowym. Zero pomysłów, sugestii, nic. No ale na razie wygląda, że mamy rozwiązanie. Procz dostepnych w sprzedazy law kominiarskich sa tez stopnie kominiarskie. Montuje sie je na dachu w taki sposob, aby po przystawieniu drabiny do krawedzi dachu (np. od przodu budynku) mozna bylo po nich kontynuowac podroz w strone komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 25.09.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Specjalnie dla Zazdrośnicy - choć nie tylko chciałam się pochwalić efektem naszej WŁASNOOSOBISTEJ pracy w zakresie ogrodzenia Jestem teraz bardzo dumna z moich chłopaków ! pozdrawiam serdecznie - nieustająco Anielsko. boszsz Anielico - teraz zajrzałam, jak dla mnie bomba !!!!! żałuję, ze my jesteśmy takimi leniami, niestety mało jest rzeczy, które robimy sami, wolimy w komputerach grzebać, no ja jeszcze w ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 25.09.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam, ale nie ma obowiązku posiadania okna wyłązowego, można włazić na dach po drabinie No tak, to rozwiązanie też rozważaliśmy Eh, a wszystko przez totalnie niekumatego pana w składzie dachowym. Zero pomysłów, sugestii, nic. No ale na razie wygląda, że mamy rozwiązanie. Procz dostepnych w sprzedazy law kominiarskich sa tez stopnie kominiarskie. Montuje sie je na dachu w taki sposob, aby po przystawieniu drabiny do krawedzi dachu (np. od przodu budynku) mozna bylo po nich kontynuowac podroz w strone komina. Ja mam zwykłe okno FAKRO uchylno-obrotowe, wchodzi się z łazienki bo tam jest najniżej - ale kominiarz będzie sobie korzystał z drabiny, mam haki i ławy kominiarskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 25.09.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Potrzebuję kupić drewno do kominka - dąb, buk aby suche, ma ktoś dobry namiar lub szuka żeby było więcej osób do kupna ze względu na dobrą cenę, potrzeba mi 3-4 m3.Pilne!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts